Jump to content

Seat Toledo Sport TDI 110

Not_used_Marius
 Share

Postare recomandată

Not_used_Marius

Salut!

Sint nou pe forumul acesta si va scriu tocmai din Arabia Saudita!

Am cumparat saptaminile trecute un Seat Toledo Sport 1.9 TDI (cod motor AHF) si cutie de viteze manuala cu 5 trepte.

Desi aici benzina nu costa mare lucru (aprox. 7000 lei/l), am luat masina asta cu intentia de a o aduce in Romania, in momentul in care ma voi intoarce (pe repatriere).

Pina acum (1700 km), sint foarte multumit de comportamentul masinii. Cu primul rezervor (50 de litri) am facut 1000 de km, cu aerul conditionat la maxim, pentru ca aici sint cam 47 de grade la umbra.

Intrebarea mea este daca cineva stie cum se procedeaza pentru aducerea unei masini pe repatriere si ce conditii trebuie indeplinite. Am incercat sa aflu in tara amanunte, la Directia Pasapoarte, la Serviciul circulatie, dar nimeni nu are timp sa stea de vorba...

Va multumensc anticipat pentru orice informatie!

In rest, urmaresc cu interes toate topic-urile de pe acest forum, unde am invatat o serie de trick-uri folositoare pentru rodaj si exploatare!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut ... bine ai venit pe forum ...

:bere:

am si eu 2 intrebari (prostesti):

- cum naiba de nu ti-se topeste tastatura la 47 grade la umbra?

- cat e apa la voi, daca benzina e 7000 lei? ... ca poate o punem de o afacere ...

:scratch:

Cristi(viitor)GTI

Link către comentariu

Not_used_Marius

Salut!

Multumesc pentru urari si pentru

:bere:

mai ales ca aici o bere e o chestie interzisa..., printre multe altele

Cum sa fie la 47 de grade... simti ca te ard plaminii cind respiri! Si asta nu e inca nimic, prin iulie - august temperatura sare de 50 de grade. Din fericire, e aer conditionat peste tot, asa ca nimeni nu sta prea mult pe afara. Totusi e bine ca atmosfera e foarte uscata, ceea ce face mai usor de suportat caldura... In Bucuresti, la 34-35 de grade, e mult mai greu de suportat, transpiri imediat.

In ce priveste costul benzinei (apropo, motorina e cam 2500 Lei/l), toata lumea face glume pe chestia asta, in sensul ca apa e mai scumpa decit benzina! De exemplu, o sticla de apa chioara (plata!) e cam 10000 lei.

Mai am si eu o intrebare.

Are cineva idee unde se afla conectorul OBD II la Seat Toledo? Ma bate gindul sa-mi fac sau sa cumpar un cablu, dar nu reusesc sa gasesc conectorul, pentru a sti de care mufe sa fac rost.

Calde salutari!

Link către comentariu

stai linistit cu sticla de apa plata ...ca tot aproximativ 10k e si in .ro .... iar cu motorina de 2500 litru ne-ai omorat de-a dreptul ....

cat priveste intrebarile tale tehnice, eu unul nu pot sa te ajut (nu e domeniul meu de "activitate"), dar mai ai rabdare cateva zile si ai sa primesti sigur raspunsuri ....

:scratch:

Cristi(viitor)GTI

Link către comentariu

Salut Marius!

Sa stapanesti sanatos si fara evenimente utilajul tau! Se pare ca numai noi reprezentam marca cu S-ul zgariat de leu :scratch: pe forumul asta ... sa speram ca mai apar si altii.

Imi pare rau ca ti-am dat informatii false cu privire la amplasarea conectorului cu pricina. Si eu il am in acelasi loc ca si tine numai ca ramasesem in cap cu imaginea capacului de sub frana de mana. Mii de scuze ... sper ca nu ti-am provocat neplaceri :12:

Din cate am vazut pe la televizor ... am impresia ca aveti pe acolo o minune de sosele ... netede si fara gropi. Probabil ca din cauza caldurii totul devine plan si fara denivelari :D

Pe mine ma tenta un tuning ... sa-i maresc un pic cuplul ... dar se pare ca oricum castigul este nesemnificativ ... sau poate nu ...

Multi km si ... ne mai auzim. :21:

Link către comentariu

Not_used_Marius

Salut Alex!

Multam de urari si iti doresc la fel!

Sper ca va creste 'tagma' Seat-istilor!

Nu-i nici un bai cu capacul ala, pentru ca si eu tot acolo m-am uitat prima oara. Parea locul cel mai potrivit... si, surpriza, nu e nimic sub acel capac...

In ce priveste soselele de aici, e adevarat ca sint foarte bune. Cu toate ca acum sint peste 47 de grade (la umbra... :colors: ) nu se topeste de loc asfaltul astora. Plus, cind se fac reparatii, e ca in filme, merge o caravana care decoperteaza, prepara asfaltul nou si acopera imediat in urma lor. De obicei incep seara tirziu si pina dimineata termina cite un kilometru!

Ce e bine e ca sint autostrazi peste tot, chiar si in oras, unde limita e de 120 km/h, dar majoritatea merg mai repede (140-160) .

Din cite am vazut si pe forumul acesta, cred ca e mai bine sa mai astepti cu tuning-ul pina dupa 10.000 de km, sa fie motorul rodat bine.

Si eu ma gindesc la un tuning, dar inca am temeri ca plusul de putere si cuplu ar putea avea efecte negative asupra transmisiei, cutie de viteze si ambreiaj.

Trebuie sa mai studiem 'problema'...

Drive safely!

Link către comentariu

Spune-mi si mie unde ai citit despre limita de 10.000 de km. Mie mi-au raspuns astia de la UpSolute ca limita minima ar fi de 1000km. Cine a pus/sau cine a uitat sa puna un 0 ... :scratch:

Sincer sa fiu mi-e cam teama ca schimbarea produsa de chip tuning sa nu fie pe masura asteptarilor. Oricum va fi mai bine decat acum ... nu ca acum ar fi rau ... dar daca se poate si mai bine :geek:

Link către comentariu

"Limita" de 10.000 Km nu este o axioma, dar s-a ales aceasta valoare pentru a considera motorul ajuns in pragul "maturitatii" sale.

In primii 10.000 km toate piesele in miscare se formeaza unele dupa celelalte, se schimba si primul ulei, iar eventualele probleme care pot aparea la motor se cam manifesta pana atunci.

Link către comentariu

Aha ... despre asta era vorba ... e in regula.

Inteleg ca ar trebui sa mai am "putintica rabdare" :scratch:

Pana la primul schimb de ulei mai e ceva ...

Link către comentariu

• 9 months later...

Salut

Mi-am vindut Golf-ul si acum sint in cautarea unui inlocuitor. Am luat in calcul si un Toledo TDI 110 CP din 2001, pe care l-am gasit la 9.600 Euro. Singura mea retinere e ca a fost luat din tara, iar cei 90.000 km i-a rulat pe hirtoapele nationale...

Suneti-mi la ce trebuie sa fiu mai atent, in momentul verificarii?

Multumesc

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu stiu daca te ajuta foarte tare (poate deja nu mai e de actualitate) ... dar poti sa arunci o privire aici:

http://forum.vwforum.ro/forum/viewtopic.ph...ighlight=second

Fa un drive-test cu masina ... cu siguranta te va ajuta si chestia asta sa-ti dai macar seama cum sta masina dupa ce a trecut prin "hartoapele nationale" sau daca a fost mai ferita de ele :D

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Multumesc mult pt ajutor. Alegerea a fost dificila... Variantele vizate au fost f diverse, de la Toledo la Passat, A4, A6 si Rover 75. Pina la urma am optat pt un A6 Avant 1.9TDI PD 2001, adus din Germania 132.000 km. Sint convins ca n-o sa regret. Va tin la curent cu impresiile ulterioare...

Link către comentariu

Sa-l stapanesti sanatos si sa n-ai nici o problema cu el :scratch:

Te asteptam si cu ceva poze.

Link către comentariu

pt imagecam : spune-mi , te rog , ( daca nu e secret ) cam la ce bani ti-a iesit masina ? Ai avut vreo sursa , cineva care sa umble acolo dupa masina ., etc . Niste detalii ar fi bine venite , pt ca a cam venit timpul pt up-grade ...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!