Jump to content

Golf IV Break , 1.9 TDI, 90 PS, 2001

MasinaPoporului

Postare recomandată

MasinaPoporului

Cum am obtinut-o: Am cumparat-o din Germania..cu banii parintilor...

Motorizare: 1.9 TDI , 90 PS , tip motor ALH(am auzit ca sunt niste motoare reusite)

Trasaturile caracteristice:

AC

ESP

COMPUTER BORD

GEAMURI ELECTRICE

OGLINZI ELECTRICE HELIOMATE INCALZITE

CHEIE TIP BRICEAG(INCHIDERE CENTRALIZATA)

250.000 KM REALI

Defecte/Minusuri :

PRIOECTOARE CEATA

COTIERA

JANTE

De Facut:

GEAMURI FOLIATE

CURATARE TAPISERIE

OGLINA STANGA HELIOMATA CRAPATA

SCHIMBARE DISTRIBURIE(A FOST SCHIMBATA LA 90.000 KM :) )

BUCSARAIE,CAPETE BARA,BIELETE...TREBUIE SCHIMBATE

ARE NEVOIE DE O REMAPARE LA 115 CP ...

Sunt foarte multumit de VW!!!

2qa1sh4.jpg335fuko.jpg2i1owvm.jpge8v0o5.jpg261getd.jpg2e1bqfa.jpg14c4ftd.jpgm79vk2.jpg2edz4fl.jpg

Consumul masinii mele:sunt 40 KM facuti in exterior...treapta a 3-a si a 4-a cu o viteza de 60-70-80 , si 10 KM oras...:o

2njaxhh.jpgrj12z6.jpg19p92w.jpg2po87z4.jpg

Link către comentariu
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MasinaPoporului

68

• Circoloco

8

• Mdx_is

7

• Inginerul

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

trebuie sa schimbi neaparat distrubutia...daca iti sare ai sa bagi minim 40mil in motor(iti zic din proprie experienta doar stii),in rest ii buna masina:D

Link către comentariu

masina e frumoasa si se aude bine :D

Dar fa si tu distributia aia... Eu eram stresat ca aveam 80 si ceva de mii de km (in 5-6 ani)... si trebuia sa schimb distributia...

Daca te cunosteam dinainte nu o mai schimbam :))

Drive safe

Link către comentariu
MasinaPoporului

Salutare,

Asta si am degand sa fac, sa schimb distributia, dar nu am cu ce...:wacko:. Sunt student , pe banii parintilor, iar raspunsul care mi-a fost dat: Mergi mai usor, sau lasa masina acasa ca masina nu e de plimbat, e de rezolvat treburi!:vaidecapulmeu: . Ce sa mai zic. Stiti cum e romanu: isi cumpara masina, dar nu se gandeste daca are cu ce sa o repare sau cat or costa reparatiile sau consumabilele. O sa o scot eu la capt, desi nu stiu sa deslusesc cartea service a masinii, ca desi eu am luat-o al 214.000 , in carte am vazut eu ceva ca a fost schimbat la 90.000 , iar ultima revizie e undeva la 189.000 KM parca.Poate tipul de la care am luat-o o fi schimbat si distributia pt ca, cureaua arata bine.Doar ca imi arunca putin ulei pe la semeringul de la axul cu came.

Mai nou, a mai aparut ceva la masina, un mic zgomot dar nu tot timpul cand calc ambreiajul, sper sa nu fie volant, se aude ca un "clant" ca si cum cupleaza ceva, dar nu tot timpul. :).Oare cat costa un kit de ambreiaj?

Modificat de MasinaPoporului
Link către comentariu
MasinaPoporului

Salutare,

Am revenit cu niste poze,din care se vede, ca am dat farurile jos pentru a le curata in interior fiind pline de praf si mizerie.Tehnica adoptata a fost spalarea sub jet de apa,desi au ramas putin patate dar oricum se vede diferenta, desi nu am postat poze cu ea dupa.

P.S:sper ca nu am incalcat regulile,dar si ce se vede in aceste poze se poate numi TUNING :icon_thumright:

1268nya.jpg

2dslppi.jpg

2yla7ud.jpg

Link către comentariu

pacat nu ai gasit macar un garaj sa faci chestia asta si ai facut-o in parcare ( cum faceau unii cu daciile pe vremuri in fata blocului cu covoru' sub masina :Driver: )

In rest sa o stapanesti sanatos si drum bun!

Link către comentariu

Cateva sfaturi care te-ar putea ajuta:

-Da jos imediat filtrul de aer sport ca la diesel nu ajuta cu nimic, decat sa ajute sa cada mai repede turbina-cauta pe forum sa vezi ca nu vb prostii.

-Tipsul ala de la toba finala nu prea are ce cauta acolo, daca tot vrei sa faci ceva cauta unul mai finut, in genul aluia de pe Golf 5 Gti daca stii cum arata.

-La fel si cu cd playerul ala din bord, daca vrei aftermarket cauta macar unul negru sau gri inchis, eventual cu luminile in ton cu bordul.

Vad ca stopul de partea soferului e mai inchis la culoare, poti sa mergi la un vopsitor sa le faci pe ambele smoked, sau la un centru care lucreaza cu colant si le ceri autocolant fumuriu transparent, costuri minime.

Daca intr-adevar nu s-a schimbat distributia de la 90 mii, sfatul meu este sa cauti fonduri sa o schimbi sa nu iti para mai rau dupa, cum au zis si colegii de mai sus.

Foarte bun nick-ul ales MasinaPoporului, se potriveste perfect

Link către comentariu
MasinaPoporului

Ms de sfaturi Auras:

1.Filtrul l-am dat jos de vreo luna si ceva,l-am tinut doar 1 luna iarna asta cand era mai putin praf.

2.Intradevar tipsul nu are ce cauta acolo,dar cam greu mai am timp sa mai fac ceva la masina(am fost si mam uitat deja de alt tips,dar nu sunt bani;))

3.CD-Playerul a fost schimbat saptaman asta cu un Sony GTX310 si arata super misto

4.Stopul,sincer nu l-am vazut pana akuma :D

But_Fns

Garajul la ce mi-ar fi folosit?Farurile le-am spalat in casa. :)

Link către comentariu
MasinaPoporului

Am schimbat distributia in spatele blocului. :)

Link către comentariu
pacat nu ai gasit macar un garaj sa faci chestia asta si ai facut-o in parcare ( cum faceau unii cu daciile pe vremuri in fata blocului cu covoru' sub masina :( )

In rest sa o stapanesti sanatos si drum bun!

mi s-a parut cam rautacioasa afirmatia ta,omul s-a descurcat cum a putut.bine ca rezolvat

sa o utilizezi multi km.ai grija la recipientul odorizantului auto,daca pica pe ceva face ravagii :)

p.s. tipsul o cam strica(parerea mea)

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

@tibi chiar nu am vrut sa par rautacios dar mi-ar placea sa evoluam si din punctul asta de vedere si cand avem probleme cu masinile sa mergem daca nu intr'un service macar intr-un atelier/garaj si sa nu demontam jumatate de masina pe trotuar..asta e parerea mea,imi pare rau daca deranjeaza si cer sa imi fie sters post-ul respectiv.

La replica data de Dl. Iulian in legatura cu locul unde a schimbat distributia.. no comm,ma retrag din discutie. :( :Driver: :D

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

De acord cu colegul. Ii admir pe toti cei care nu baga mana in buzunar de fiecare data cand au o problema la masina si pun mana pe scule, cauta, intreaba si le rezolva singuri, dar nu in fata blocului. Mie unul mi-e scarba de privirile tuturor gura-casca, si de asemenea de vorbele pe la spate gen: "Ia uite ce rabla si-a luat, iar repara la ea", desi tu doar faci un upgrade sau montezi ceva ce masina n-a avut din fabricatie. So....Bravo tie ca te descurci singur, dar nu in fata blocului. Imposibil sa n-ai o ruda/cunostinta care sa stea la curte si/sau sa aiba un garaj. Numai bine ! Si sa te poarte varianta cu bine pe drumurile patriei :icon_redface:

Link către comentariu
MasinaPoporului

Salutare.

Cata zarva :D .Ce sa fac daca sunt student,nu prea trag pe acasa.Acasa am canal,garaj,macara de ridicat motoare.etc(stau la casa).Eu pierd mai mult vremea in iasi.Farurile,ce-i drept le-am schimbat in fata blocului...dar distributia in spatele blocului la un garaj langa un service BOSCH...se uitau mecanicii la noi ce faceam...si radeau de noi :)

Poze de la schimbarea distributiei:

2jcehjq.jpg

aljguq.jpg

2iiifky.jpg

Referitor la tips... :Driver: ...stiu ca nu are ce cauta acolo,dar nu am avut timp sa il schimb,ma fortati toti sa-l schimb ca nu arata bine CEI DREPT.Urmatorul lucru dupa REMAPARE asta o sa fac.

Odorizantul,adica poza cu odorizantul e de 1 an,nu mai folosesc astfel de odorizant deoarece am vazut pe la prieteni ce se intampla daca picura...

Link către comentariu

Am vazut masina la intalnirea de la Hanul Ancutei si mi-a placut zgomotul pe care il facea evacuarea :huh:

Eu te felicit pentru ca ai reusit sa faci tu lucrurile astea (spalat faruri, schimbat distributie) Eu sincer nu m-as incumeta la asa ceva. Nici nu ma pricep, nu am rabdare si sunt prea comod din punctul asta de vedere.

Milioane de km fara probleme iti doresc :)

Link către comentariu
MasinaPoporului

Tre sa recunosc ca la distributie nu am facut chiar tot si nici singur.Ma ajutat un prieten :blah: .Dar gata,am invatat,stiu tot cum se face akuma.

Multumesc ciprianD

Link către comentariu

Hmmm, se-aude bine. Chiar bine. Ce modificari mai are in afara de tipsu ala ? Daca ai ocazia fa-i niste poze pe dedesubt sa vedem si noi. Parca m-ar tenta si pe mine :D Dar fara tipsu ala ca-i urat rau :blah:

Link către comentariu

Si eu care credeam ca pun degeaba toba sport ca nu se aude nimic pe diesel :P. Chiar asa, cum spune colegu; Inginerul, te rog cand poti baga niste poze pe dedesubt. Ca ma inervez si dau niste gauri in finala :blink: alfel.

Dar ca toata lumea si eu zic la fel, daca ce se vede in spate e un tips, renunta la el ca arata a ... Tuning :D.

S-o folosesti fara probleme. Si eu am aceeasi motorizare ca si tine, si mai am si ce iti doresti tu sa faci adica +Cp :) si merge fara probleme. Ar trebui sa discuti cu Voinea daca e ok la varsta si mai ales km-ii masinii tale cresterea de CP.

Link către comentariu
MasinaPoporului

Salutare.

Poze cu traseul evacuarii nu am inca dar va pot spune pe scurt ce am facut: am scos catalizatorul si finala;in locul catalizatorului am pus o incinta goala iar in locul finalei teava si tips.Deci traseul meu are o incinta goala si restul teava.(ALH-ul nu are toba intermediara,are o teava pur si simplu).

In urma "neplacerilor provocate de voi" :icon_thumright: ...am fost si mi-am cumparat alt tips pe care poate reusesc sa il pun saptamana asta.Am atasat si cateva poze.Sper sa fie ceva mai cu gust ca daca nu nu mai cumpar altul... :lol:

35j9jci.jpg

2l46fk.jpg

bhh95l.jpg

5p3gd5.jpg

Poza Modificata:

dpfuhz.jpg

Link către comentariu

Parerea mea e ca arata mult mai bine decat "burlanul" anterior :D. Succes in continuare !

PS: ingenios suportul pentru tips cand ai vrut sa vezi cum ii sta :D

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
MasinaPoporului

Da da...am folosit filtrul meu conic sport si o cutie cu vaselina... :blah: :icon_thumright: :blah:

Link către comentariu

Ai scos catalizatorul deci :D

Noroc ca traim in romania si asta nu doar ca ne ocupa tot timpul, dar ne si scuteste de unele neplaceri daca stim sa "ungem" unele angrenaje.

La cum suna......tentanta idee sincer sa fiu. Sunetul ......absolut demential. Parca ai avea blow-off.

Link către comentariu
MasinaPoporului

Nu stiu acum cum o sa sune cu noul tips care nu e asa de mare.Nu mi-ai spus parerea de noul tips.E mai bun?

Si apropo:daca vrei sa vezi cum se aude la 105 cp(pompe deuse) la golf 5 ...uite un prieten de al meu(are filtru rezonanta sunet in loc de incinta goala pe care o am eu)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!