Jump to content

Jug motor

stdio
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am avut un accident in 22 Decembrie 2008 iar masina mea este inca in service. Azi m-a sunat tipul care se ocupa de reparatia masinii si mi-a spus ca trebuie schimbat si acest "jug motor". Problema era ca schimbatorul a ramas blocat intro viteza si nu se putea scoate deloc. In final au reusit sa "deblocheze" schimbatorul dar zicea ca "scartaie" cand se baga in viteze si din acest motiv trebuie schimbat acest jug motor. Credeti ca are legatura?

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca sa te lamuresti mergi la meserias si convingete cu ochii tai ce nu merge si de ce ori este indoit si nu se mai aseaza bine motorul ori tine fortat ceva un tampon motor sau de cutie...oricum fara poze foarte explicite nu prea avem cum sa spunem daca trebuie jugul sau altceva

Link către comentariu

Jugul este o piesa metalica plata masiva care este intre cele doua lonjeroane si "sta" pe el motorul. Daca iti scartaie cand bagi in viteza ar trebui sa se vada cu ochiul liber deformatiunile jugului. Problema poate veni si de la mecanismul manetei schimbatorului de viteza. Ex: parghie indoita din cauza loviturii.

Concluzie: Jug indoit iti poate cauza aceasta problema dar mai intai verifica si restul.

Da mai multe detalii, eventual poze. In care viteze scartaie?

Link către comentariu

Jugul ala de fapt e o teava cu niste urechi sudate la capete. Merge indreptat cu un baros. E cam greu, dar merge. Si eu l-am indreptat cand am ajuns la el. L-a "impins" cred ca fostul proprietar putin.

Link către comentariu

Multumesc tuturor care au raspuns! Nu prea pot sa fac poze pentru ca masina este in service inca. Abia vineri au vopsit-o. Spuneau ca Luni sau Marti va fi gata. Ma indoiesc avand in vedere ca nu au schimbat acel Jug inca ca sa nu mai spun de airbag-uri si parbriz. Sincer tind sa cred ca este o vrajeala cu acest jug motor. Probabil au vreo manevra cei de la service cu cei de la asigurari si probabil din acest motiv trag de timp. Dar nu stiu de ce ar vrea sa traga de timp...

Mi-au spus cativa prieteni ca pot sa cer piesele vechi la final, sau macar sa le vad. E adevarat? Nu prea cunosc procedurile. Sunt la primul accident :D

Va multumesc inca odata!

O zi buna! :offtopic:

Modificat de stdio
Link către comentariu

Bineinteles ca poti sa ceri piesele vechi la finalul lucrarii; dar daca cei din service sunt smecherasi, probabil ca ai sa primesti un raspuns de genul "pai stiti... domnu... noi nu pastram piesele avariate... le-am aruncat".

Eu precizam intotdeauna, cand aveam dubii, de la bun inceput ca vreau sa primesc la final piesele vechi, sau defecte.

Link către comentariu

Mie mi-au zis ca trebuie sa le deie la firma asiguratoare.

Adevarat?

Link către comentariu

... se pare ca anumite firme de asigurari cer sa le revina lor piesele schimbate in urma unei daune.

Link către comentariu

Am ceva noutati legat de JUG. A fost o tzeapa din partea patronului probabil. Probabil s-a inteles cu domnul inspector de daune sa isi ia fiecare partea. Azi a fost ridicata masina pe elevator si au masurat baietii acolo jug-ul. Nu are NIMIC. Este la milimetru tot. In schimb sunt duse: un tampon motor si timoneria (sper ca asa se numeste) de la cutia de viteze.

Incredibil. Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva. Ce pot sa fac? Din cate am inteles tipul care se ocupa de masina i-a zis fiului patronului de la service-ul auto ca nu au de gand sa-mi despagubeasca acel tampon motor si timoneria aceea. Exista vreun termen in care ei sunt obligati sa termine masina? Va rog, ajutati-ma cu niste sfaturi. Eu nu am de gand sa pun niciun ban de la mine.

Multumec!

Link către comentariu

Imi pare rau pentru ceea ce ti se intampla, dar din pacate, se pare ca nu exista nici un termen legal in care ei sunt obligati sa-ti repare masina. Nu vreau sa te descurajez dar am intalnit cazuri in care masina astat 2 luni in service, deoarece firma de asigurari nu vroia sa despagubeasca o anumita piesa.

Vreau sa te intreb daca la tine, in momentul in care s-a descoperit ca ai suportul motorului si timoneria defecte, s-a facut un

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!