Jump to content

Trage...cu greu

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Am bagat vineri 47l de motorina de la MOL.

Cam dupa 30km a inceput sa traga masina mea ca dracu.

Adica>

Bagi piciorul pana la fund si o doare in spit..tot in dorul lelii se tureaza.

FUge de fugit dar ..cu muuult mai putina ardoare, tre sa stai dupa ea sa se tureze.

Nu e ambreiajul (e nou si plus de asta viteza creste proportional cu turatia)

Filtre TOATE schimbate, revizie facuta pe 4 mai. 45000km...numai motorina de la MOL..

E coincidenta dracului cu motorina sau sa ma gandesc la ceva mai "frumos"???

Modificat de asarban
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MAF-ul cum e? Ca asta e primul lucru la care ma pot gandi... Vezi vb cu cineva cu VAG-COM de prin bukale sa verificati ECU daca are erori si valorile indicate de MAF..

Link către comentariu

Ma..pe 4 mai era ok.....

Pe aici am citit ca daca e MAF-ul atunci nu sare de o anumita viteza, ori ea se duce, doar ca mai..catinel catinel...si parca si urla mai tare...

Link către comentariu

Ma..pe 4 mai era ok.....

Pe aici am citit ca daca e MAF-ul atunci nu sare de o anumita viteza, ori ea se duce, doar ca mai..catinel catinel...si parca si urla mai tare...

<{POST_SNAPBACK}>

Cum au "masurat" MAF-ul la dealer? Stind pe loc?

Corect se mesoara in mers, intr-a III-a cu pedala la fund intre 2000 si 3500 rpm. Trebuie sa indice valori maxime in jur de 850mg.

La TDI-uri nu se simte scaderea de calitate (indicele cetanic si continutul de sulf) a motorinei in puterea motorului, se adauga in schimb fum pe evacuare si un mers mai zgomotos.

Link către comentariu

Draci..pe loc..in service...

Mai zgomotoasa e...

Ma duc sa ii cumpar un flacon de aditiv pt motorina si ii trag o forjeala pe centura...poate isi da drumu..

Sa inteleg ca e de la MAF daca ii scot mufa si merge bine?

Link către comentariu

Se poate ca motorina sa fi fost murdara si sa fi tras o mizerie in injector. Daca nu merge dupa niste forje cu aditivul ala si nici de la MAF nu este, avand in vedere ca ai rezervorul plin, pune 3-4 litri de benzina. Daca e de la motorina murdara, o sa-si revina. TRUST ME!

Link către comentariu

Alooo! Benzina?

In motorina?

A.....esti sigur?

Link către comentariu

Da domnu'...am zis trust me!

Link către comentariu

Mdea..am vb la Avia la service...cica au patit-o inca 2 cu MOL-ul de la gara...

Ideee e asa> sa consum motorina asta.

Daca incepe sa faca urat...sa ma duc la ei.

Daca raman in drum...vin ei...

o sa schimb totusi filtrul de motorina...dupa ce halesc cei 50l de motorina..

Link către comentariu

eu de aia nu ban benzina sau motorina decat de la statii unde am eu incredere si decat fortat de imprejurari bag de la altele dar nu mai mult decat imi trebuie... oricum.. tata a patit la octavia lui 1.9tdi 110cp dupa 3 ani de mers cu ea si mers forjat nu altceva, sa schimbe distribuitoru de aer de la turbina si nu e deloc ieftin.. si i-a zis ca dupa ce iesi din iarna cu masina sa te duci la un drum lung si sa ii dai sa o alergi sa se curete nu stiu ce ca la forje d-astea mici de oras nu prea merge.. in fine... ceva asa a patit si el: a venit acasa dezamagit ca nu mai trage masina.. eu i-am zis.. ti s-o parea.. dar am mers si eu cu ea si nu prea mai tragea.. dupa 2 saptamani a fost la service si asta a fost diagnosticul.. sper sa nu fie cazul la tine.. a si se intampla la 40.000km treaba asta.. bafta si incearca si ce a zis vlad

Link către comentariu

@asarban De ce ti-am recomandat sa pui benzina in motorina... In '96 veneam din Franta cu un Opel 1.7 TD si dupa ce a pus motorina din strainatate, tata s-a oprit la granita cu Romania si a pus motorina de la o benzinarie oarecare. La cativa kilometrii masina a inceput sa dea rateuri si apoi nu mai depasea 30-40km/h. Am pus aditivi, am scos din motorina si am mai pus de la alta benzinarie...degeaba. Problema a fost motorina murdara care a infundat tot ce se putea. Singurul remediu gasit, a fost adaugarea unor litri de benzina care au desfundat catusi de putin traseul si injectoarele si care a fluidizat motorina...astfel am atins si 50km/h :D Am intrat la Nadlac la ora 14:00, am ajuns in Brasov la ora 23:00 unde am dormit si a doua zi pe la ora 15:00 eram in Bucuresti. END.

Link către comentariu

@asarban  De ce ti-am recomandat sa pui benzina in motorina... In '96 veneam din Franta cu un Opel 1.7 TD si dupa ce a pus motorina din strainatate, tata s-a oprit la granita cu Romania si a pus motorina de la o benzinarie oarecare. La cativa kilometrii masina a inceput sa dea rateuri si apoi nu mai depasea 30-40km/h. Am pus aditivi, am scos din motorina si am mai pus de la alta benzinarie...degeaba. Problema a fost motorina murdara care a infundat tot ce se putea. Singurul remediu gasit, a fost adaugarea unor litri de benzina care au desfundat catusi de putin traseul si injectoarele si care a fluidizat motorina...astfel am atins si 50km/h :D Am intrat la Nadlac la ora 14:00, am ajuns in Brasov la ora 23:00 unde am dormit si a doua zi pe la ora 15:00 eram in Bucuresti. END.

<{POST_SNAPBACK}>

TDI-urile noastre nu sunt relicve gen TD Opel. Daca bagi benzina risti sa-i strici pompa de injectie.

Sunt de acord cu tine ca ajuta la motoarele diesel de generatie mai veche, de fapt in cartea tehnica la Vectra (motor Ecotec din 95) scrie ca poti "aditiva" motorina cu benzina pe timp de iarna.

Link către comentariu

Parerea mea este sa verifici intai cu vag-comul daca ai vreo eroare stocata pe undeva. Cauzele pot fi multiple : MAF-ul, apa sau mizerie in motorina (am patit-o eu acum 7 ani cu un passat din 88), turbina, vreun furtun de aer sarit sau pe la care scapa aer, etc.... Nu ai spus daca se aude vreun fluierat sau suierat, sau daca da cu fum in sarcina etc. Dupa ce vezi ca nu ai nici o eroare stocata incepi sa verifici pe incercate.

Link către comentariu

Nu fum nu zgomote....

Si parca nu tot timpul....

Link către comentariu

TDI-urile noastre nu sunt relicve gen TD Opel. Daca bagi benzina risti sa-i strici pompa de injectie.

Sunt de acord cu tine ca ajuta la motoarele diesel de generatie mai veche, de fapt in cartea tehnica la  Vectra (motor Ecotec din 95) scrie ca poti "aditiva" motorina cu benzina pe timp de iarna.

:angry: Eram sigur ca inca ma urmaresti...C-am mai avut noi discutia asta... :angry: :angry:

Tu ai dreptate, dar poate incearca si asa, mai bine decat sa desfaca masina si etc...Asta daca este intr-adevar cauza problemei lui.

Link către comentariu

Solutie!

Maine ma duc cu ea in service.

Cine pune pariu cu mine ca maine pana la service si in timpul testelor o sa mearga brici..iar dupa aia...cum ies din curte iar merge ca dracu?

Link către comentariu

Solutie!

Maine ma duc cu ea in service.

Cine pune pariu cu mine ca maine pana la service si in timpul testelor o sa mearga brici..iar dupa aia...cum ies din curte iar merge ca dracu?

<{POST_SNAPBACK}>

eu ma bag :angry: eu zic ca o sa-ti mearga la fel si acolo, cand vei ajunge cu ea :angry: Totusi, incearca sa pui VAG-COM-ul pe ea si poate vei fi mai bine instruit de aici decat la service :angry:

Link către comentariu

Am scos mufa de la MAF...lula..la fel mergea.

Am bagat 3 (trei) flacoane de STP: 2 water remover si 1 injector cleaner.

Am forjat-o cam 100km pe centura de am ametit.

Acum merge bine.

Un prieten mi-a zis ca posibil sa fi fost apa in filtru..ma duc maine la service sa-l purjez/schimb...

Link către comentariu

Mda..nu era de la motorina...azi iar a mers ca ochii mortului

Mers Avia Pantelimon, pus VAS-ul pe ea> 2 erori MAF-ul si in ca una cu N75 sporadic

Schimbat MAF, gresat tija turbina acuma merge bine..

Link către comentariu

Esti mare ginionist! Citi km are masina?

Eu am 53k Km si pot spune ca n-am avut probleme.

Link către comentariu

Don't tell me...

Bai si am vandut Dacia satul de "doooomleee esti primu care/caruia....."

Data viitoare o pun pe soacra-mea sa aleaga masina....

Intrebare...chestia aia cu valva N75 sporadica..e de rau..e rezolvata?

Link către comentariu

Poate sa fie de la valva (N75), poate sa fie de la furtunele de vacum sau de la VNT (mecanismul de comanda al vanelor).

Sigur nu este Dacia. Daca o tratezi ca pe DACIA atunci se comporta ca atare :).

Link către comentariu

Am scos mufa de la MAF...lula..la fel mergea.

Am ajuns si eu la spartul targului. La orice masina daca scoti mufa de la MAF si merge la fel sau mai bine e doar o concluzie posibila. E dus MAF-ul. In lipsa conectarii MAF-ului calculatorul suplineste o valoare constanta predefinita.

MAF BOSCH = :)

Link către comentariu

daca suspectezi N75-ul, nu stiu sigur cum e comandat egr-ul al ocatvia, dar incearca un switch intre N75 si N18 (aceeasi mancare ca N75-ul - doar ca trebuiau tehnic deosebite cumva).

Fa apoi niste teste ...

Oricum, incearca sa schimbi mai repede filtru de aer ... conteaza f f f f mult ... cunosc o groaza de oameni care nu sunt membri pe aici, care au schimabt filtru de aer la maxim 9000 km + celelalte consumabile si au masinile peste 200.000 km si nu au nici pe dracu ... nu tu maf schimbat, nu tu probleme turbine ... inseamna ceva totusi --- si mai mult de 100.000 facuti in Romania.

Link către comentariu

Eu schimb filtrele pe banii mei la 10.000 nu la 15 000, nu la cat zic astia la revizie (30.000)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!