Jump to content

Octavia II 1.4 MPI

danilo
 Share

Postare recomandată

shkoda o sa iti zic atunci cand o sa ma duc pe la ei sa le zic dar nu cred ca o sa fie un pret enorm :) (de fapt sper sa nu fie)

<{POST_SNAPBACK}>

Am intrebat eu inainte sa dau comanda pt. masina... 9.000.000 ROL - cu TVA si montaj. Asta in timp ce packul de drumuri grele costa vreo 140 de euro.....

Oricum, sperantza moare ultima..... :P :P

Modificat de shkoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• danilo

21

• xxnelu

16

• Diesel

15

• rvacaru

14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Danilo, cati km ai facut deja cu masina si cum se comporta (ma refer in special la motor)? Simti nevoia de mai multa putere sau masina trage obisnuit? Vii cumva la Cheia? mi-ar placea sa-ti vad masinutza si sa ne dam putin sa vad cum trage caci eu unul am vorbit la dealerul din Timisoara si mi-a zis ca nu va aduce niciodata Octi2 1.4 pentru test-drive. [Chiar ieri am vazut la Billa in parcare o Octi1 SDI/ 68 CP...hehehe, la 68 CP pentru Octavia...si totusi s-au cumparat!]

totul se afla pe cheia tip briceag.e super .stergator pe spate nu prea merita

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

shkoda, mi s-a spus ca il face rost asa mai pe sub mana sa ma inteleg cu el , nu altfel ca doar ne cunoastem dar cine stie mi se pare mult si il fac eu asa :banghead:

Link către comentariu

1.9 SDI se pune si pe alte masini grele, de talia octaviei gen g4 variant si se comporta excelent. Pentru firme sunt in topul preferintelor, consum mic, durabilitate, cuplu bun la turatii mici necesar transportului.

1.9 SDI mi se pare un motor mult mai nimerit pe octi decat 1.4 MPI.

Link către comentariu

Condusa asa vum trebuie, 1.4 75cp se va comporta mai bine decat 1.9SDI. Dar asta inseamna turatii mari la 1.4, adica de la 3500 in sus...

Link către comentariu

Dar asta inseamna turatii mari la 1.4, adica de la 3500 in sus...

<{POST_SNAPBACK}>

Adica consum ridicat...adica exact ce nu astepti cand cumperi un motor mic.

Eu vad 1.4 pe Octavia2 alegerea celor care nu au bani dar vreau neaparat un anumit model...

La fel ca 1.6i pe Audi A4 sau Passat....o motorizare de acces la marca sau la model...

Eu unul nu m-as putea pune in postura de a cumpara asa ceva...

Link către comentariu

Eu vad 1.4 pe Octavia2 alegerea celor care nu au bani dar vreau neaparat un anumit model...

La fel ca 1.6i pe Audi A4 sau Passat....o motorizare de acces la marca sau la model...

<{POST_SNAPBACK}>

Hmmm... cred ca 1.6 pe A4 se misca "putintel" mai bine decat 1.4 pe O2, nu?

Link către comentariu

Evident...

Dar asta nu schimba pozitia lui de model de acces la marca...

Link către comentariu

Evident...

Dar asta nu schimba pozitia lui de model de acces la marca...

<{POST_SNAPBACK}>

Ai dreptate ca este motorul entry-level. N-ai dreptate pt. ca ofera niste performante relativ decente, comparativ 1.4/O2

In fine, deviem.

Link către comentariu

Hmmm... cred ca 1.6 pe A4 se misca "putintel" mai bine decat 1.4 pe O2, nu?

<{POST_SNAPBACK}>

@s_c: Nu o lua ca atac la persoana ! Si-a dat omul cu parerea...

PS: Si eu sunt cu motorizare entry-level :(

Link către comentariu

@s_c: Nu o lua ca atac la persoana ! Si-a dat omul cu parerea...

PS: Si eu sunt cu motorizare entry-level  :P

<{POST_SNAPBACK}>

De acord si nu o iau ca atac la persoana. Sunt de acord ca e motorizarea entry-level, dar nu sunt de acord cu comparatia intre cele doua. Parerea mea :(

Link către comentariu

dar nu sunt de acord cu comparatia intre cele doua. Parerea mea :(

<{POST_SNAPBACK}>

Corect...nici eu nu comparam masinile.

Eu comparam categoria de cumparatori (de nou) a masinilor respective.

Amandoua vor ceva greu afordabil si fac unele concesii...dupa mine prea mari...

Link către comentariu

Corect...nici eu nu comparam masinile.

Eu comparam categoria de cumparatori (de nou) a masinilor respective.

Amandoua vor ceva greu afordabil si fac unele concesii...dupa mine prea mari...

<{POST_SNAPBACK}>

Ufff - ceea ce voiam sa spun este ca in cazul A4 concesia este mai mica decat in cazul O2 cu 1.4 :(

Oricum, nu A4 e subiectul aici. La Cheia sunt curios sa merg si eu cu o O2 (eventual 1.4)

Link către comentariu

Condusa asa vum trebuie, 1.4 75cp se va comporta mai bine decat 1.9SDI. Dar asta inseamna turatii mari la 1.4, adica de la 3500 in sus...

<{POST_SNAPBACK}>

Scuzati expresia :) , dar "turatii mari, adica de la 3500 in sus" o fi la motoarele Diesel; la 1,4 16V de pe O2, 3500 e o turatie chiar mica, sub cea de cuplu maxim... zona rosie e la 6500 rpm, daca nu ma insel... credeti-i, va rog, pe cei care fac masini si motoare... :) mai ales daca ii cheama VAG... B)

Link către comentariu

@horiab: e asa si nu chiar; omul vorbea de turatii mari dpdv consum.

Si eu imi duc motorul frecvent in 6k, dar nu ma astept sa consume 9 in oras in ritmul asta.

Link către comentariu

Corneliu- Daca vrei o masina de curse nu te baga.Daca vrei o masina decenta e super k.In 2000km parcursi numai in oras si cu aerul c. deschis aproape permanent consumul pe calc. de bord este de 8.8.O sa vin la Cheia dar cred ca voi veni impreuna cu pit82us cu tdi lui.Pentru alte precizari:DANILO101976@YAHOO.COM

Link către comentariu

Danilo, multumesc pentru pareri. Eu unul ma descurc si cu Fabia mea Combi 1.4 MPI si 68 CP, de aceea nu cred ca voi fi dezamagit de Octi2 1.4. Ne vedem la Cheia si vorbim mai multe. Apropo, cum trebuie sa trimitem banii si mai ales cui?

Corneliu-  Daca vrei o masina de curse nu te baga.Daca vrei o masina decenta e super k.In 2000km parcursi numai in oras si cu aerul c. deschis aproape permanent consumul pe calc. de bord este de 8.8.O sa vin la Cheia dar cred ca voi veni impreuna cu pit82us cu tdi lui.Pentru alte precizari:DANILO101976@YAHOO.COM

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

• 1 month later...

pentru cei neincrezatori:drum in tara de 1000km consum pe calculator7.1.Pe Autostrada Soarelui am mers chiar si cu 180 .Si asta cu 4 persoane in masina si putin bagaj.Asa ca..... totul e k.

Link către comentariu

Am facut curatenie. Daca omul zice ca a mers cu 180 asa o fi. Nu facem aici inca un nou topic cu viteze maxime !

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Cat de puturos este acest motor la demaraj urban? Ma refer la 0-60 , 0-70 ..ca suta stiu ca o face in 15.5 :offtopic:

Ma gandesc pe viitor cam intr-un an , un an si jumatate ar putea Skoda sa aiba vreo super oferta pt 1.6 MPI ? Au mai avut Skoda oferte de genul asta? Sa ieftineasca masina cu cateva sute de euro macar pana acum? Pe viitor ma gandeam sa aleg , pe langa alte marci/modele , intre O2 1.4 MPI Ambiente si O2 1.6 MPI Classic ?

Dar asa , cu cartile pe fata , voi ce ati alege? 1.4 Ambiente sau 1.6 Classic? Confort+Nervi in trafic vs. Performanta+Regret cand dai la manivela ? :beerchug:

Link către comentariu

Ce manivela!!?! :offtopic:

Link către comentariu

AND, eu sunt convins ca alegerea potrivita ar fi Ambiente 1.4 mpi si asta pentru ca ai primi multe optiuni in standard, ma refer la Climatic, geamuri electrice fata si radio CD, asta pentru a le enumera doar pe cele mai relevante. Ai putea spune ca ai o masina corect echipata, sigura si spatioasa pentru mai putin de EUR 14 k. Octavia Classic nu intra in sfera mea de cuprindere: nu ii inteleg publicul tinta!

Cat de puturos este acest motor la demaraj urban? Ma refer la 0-60 , 0-70 ..ca suta stiu ca o face in 15.5 :offtopic:

Ma gandesc pe viitor cam intr-un an , un an si jumatate ar putea Skoda sa aiba vreo super oferta pt 1.6 MPI ? Au mai avut Skoda oferte de genul asta? Sa ieftineasca masina cu cateva sute de euro macar pana acum? Pe viitor ma gandeam sa aleg , pe langa alte marci/modele , intre O2 1.4 MPI Ambiente si O2 1.6 MPI Classic ?

Dar asa , cu cartile pe fata , voi ce ati alege? 1.4 Ambiente sau 1.6 Classic? Confort+Nervi in trafic vs. Performanta+Regret cand dai la manivela ?  :beerchug:

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

@Andrei : Manivela de la geamuri ..daca nu sunt electrice :offtopic:

Pt mine conteaza pe langa confort , dotari si siguranta ...performantele. Nu vreau cine stie ce masina de raliu , insa deja conduc un 1.4 MPi de 75cp (Logan) si acesta este mult mai usor (kg) decat O2...asadar nu stiu daca cu aceasta din urma se poate macar pleca mai nervos de la semafor .. in comparatie cu alte masini :beerchug:

Modificat de AND
Link către comentariu

Eu am o Fabia 68CP, tot cam 15.5 s pana la 100Km/h.

Nu este o masina de demaraj. In cel mai bun caz poti sa fluieri un pic rotile daca turezi bine motorul inainte de plecare.

Dar pentru un mers lejer si economic este foarte buna, fara pretenti la depasiri. Chiar si pe autostrada merge foarte bine, doar sa ai un pic de rabdare si calm.

Daca esti un tip nervos care vrea viteza repere, nu prea merge.

Eu am fost multumit cat timp am folosit-o. :D

Link către comentariu

Nu e vorba de viteza mare , insa cateodata chiar si in oras , ai nevoie sa demarezi sanatos. Mie personal 75cp mi se par putini pt Logan , insa acesta din urma are si o prima treapta foarte foarte nereusita. Cum este viteza I la O2 1.4 ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!