Jump to content

VW Touareg

MateiSL

Postare recomandată

Spre surprinderea mea exista drumuri in tara asta minunata care sunt dificile chiar si pentru asemenea masina. De fapt sunt prea solicitante pentru amortizoare. Cred ca in Africa, si nu vorbesc despre drumurile lor asfaltate, ai mai putin de indurat intr-un jeep. Drumul meu saptamanal este Bucuresti - Galati prin Slobozia. Bucata de drum dintre Slobozia Noua si Iazu este prea mult pentru un Touareg. :)

Offtopic: Stii cumva camerele alea 5 dintre Braila si Iazu sunt reale, sau sunt false? Pentru ca si eu fac des Slobozia-Braila si la inceput cand au pus chestiile alea nu am stiut de ele. Acum le-am invatat pozitia. scuze de offtopic.

Link către comentariu
  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MateiSL

54

• B_U_T

13

• VVV

9

• msclemike

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acele camere din cate stiu eu nu au functionat decat atunci cand au fost montate. Atunci mi le vedea detectorul si aveau si beculetele aprinse. De ceva vreme nu am vazut sa mai functioneze. Oricum e bine sa nu treci de 100km/h in localitate pentru ca am vazut de multe ori si masina de politie cu radar.

In Insuratei o singura camera este indreptata sa te ia din directia Braila - Bucuresti. Cele din afara localitatii sunt indreptate pe sensul Bucuresti - Braila.

Sper sa-ti fie de ajutor si nu platesti amenzi aiurea.

O zi buna

Link către comentariu

Stiu de masinile de politie cu radar, m-a salvat detectorul de fiecare data. :)

De camere nu stiam daca functioneaza, pentru ca detectorul nu zicea nimic.

Mersi frumos.

Link către comentariu

Am citit topicul tau inca de la inceputuri...sunt un fan inrait Touareg si sper ca peste cativa ani voi avea si eu unul! Felicitari pentru masina...care e superba din toate punctele de vedere! Sa o stapanesti sanatos si cati mai multi kilometrii!!! :))

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Update:

Masina a ajuns la 5000 de km si a inceput sa se mai lase si consumul. La ultimul plin consumul mediu a fost 13,2 mers 80% in Bucuresti. In afara, Sinaia - Bucuresti consumul a fost 8,1 mers destul de tare.

In continuare masina se tine impecabil, cu toate ca am nimerit cateva gropi care m-ar fi lasat cu Leon-ul in drum. Nu trancane, nu bate nimic. Cutia de viteze mi se pare in continuare lenta in schimbari.

In seara asta plec in Germania cu ea si revin cu multe poze si impresii dupa un drum de 3600 de km.

Link către comentariu

va fi in continuare tot lenta :P ,dar nu-i bai ..compenseaza prin comfort si capacitatii off-road !

Felicitari !

Link către comentariu
  • 2 months later...

Salutare,

Nu am mai scris de ceva timp. Masina a implinit 16k km. A primit prima revizie despre care am scris in topicul revizii touareg.

Inca nu au aparut greierasi sau probleme. Nu am nimic sa-i reprosez in afara de faptul ca nu trage absolut deloc. Daca incerci sa mergi la drum lung cu viteze de peste 150 km/h consuma foarte mult (>12-13). In Bucuresti cu clima consuma in jur de 15-16.

Pun si cateva poze dintr-o aventura, poate prea mult spus, offroad. Am cuplat diferentialul central si nu a patinat deloc. Nici macar o roata. Nimic. A urcat super usor. Pozele sunt facute la coborare.

Daca as merge cu masina doar in S s-ar strica ceva? Intreb pentru ca scot un consum mult mai mic in S. Nu mai schimba atat de des si o tine in permanenta intre 1700 - 2000 rpm.

post-14710-1243432709_thumb.jpg

post-14710-1243432715_thumb.jpg

post-14710-1243432721_thumb.jpg

post-14710-1243432726_thumb.jpg

post-14710-1243432730_thumb.jpg

post-14710-1243432736_thumb.jpg

post-14710-1243432740_thumb.jpg

post-14710-1243432744_thumb.jpg

post-14710-1243432750_thumb.jpg

Link către comentariu

ba eu cred ca e mai bine sa mergi in S si din punctul de vedere al turbinei. Deci mergi in S ca nu sunt probleme.

Stiu si pe altii ca folosesc S-ul si nu au avut nepalceri. Probabil va fi mai greu cu schimbul de la tr 1 la 2 si invers ..adica prin oras va fi mai deranjant, dar daca te poti obisnui, e ok.

Link către comentariu

NU e recomandat sa folosesti cutia pe functia S decat atunci cand mergi sportiv (depasiri,etc).Am mai spus-o pe forum ca,cunosc pe cineva care mergea numai pe S si i s-a dus cutia inainte sa iasa din garantie (adica i se oprea,ii dadea in nas,varia foarte tare trepetele,etc).

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

si eu cunosc pe cineva care merge numai in s acelasi motor si nu are nici o problema :(

Link către comentariu
NU e recomandat sa folosesti cutia pe functia S decat atunci cand mergi sportiv (depasiri,etc).Am mai spus-o pe forum ca,cunosc pe cineva care mergea numai pe S si i s-a dus cutia inainte sa iasa din garantie (adica i se oprea,ii dadea in nas,varia foarte tare trepetele,etc).

Unde putem sa citim despre aceasta "recomandare"? In manualul masinii nu scrie absolut nimic despre ceea ce spui tu...

Link către comentariu

foarte mishto masina , sa o stapanesti sanatos , chiar daca zic si eu cam tarziu :)

in legatura cu mersul in S ... poti sa mergi cand vrei tu ... la orice ora ... nu se strica nimic , chiar am discutat asta cu cineva , chestia este cand treci din D in S ... masina sa nu fie in blana , respectiv cand dai in S iei picioru de pe acceleratie .. si cam atat...

salutare numai bine .

Link către comentariu

poate a fost o simpla coincidenta. Asa as putea sa spun ca eu stiu ff multi oameni (chiar si pe forum exista) care merg cu ea in Drive si au probleme cu cutia.

On-TOPIC: de ce nu ii faci o resoftare ? Ai gasi si alte placeri la ea :)

Modificat de andrein
Link către comentariu

Nu vi se pare normal ca modul "Sport" sa fie folosit numai atunci cand mergi "Sport" ?

Si ar fi culmea sa scrie in manual ca daca mergi in continuu cu masina in S se strica..totusi tampiti nu sunt.Nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu dar oricum nu mi se pare normal.

Fiecare merge cu masina lui cum vrea dar cand se strica sa nu spuneti ca "cutiile automate sunt proaste sau nu sunt fiabile".

Link către comentariu

Multumesc pentru sfaturi. Resoftare ii voi face foarte curand. Am vorbit deja cu Voinea si a ramas sa ma programez. Am inteles de la el ca se poate face invizibila pentru garantie. Nu stiu cat de incantat voi fi dupa marirea de putere pentru ca marea problema a masinii nu este, parerea mea, motorul ci cutia de viteze. Treptele 1 si 2 sunt foarte scurte. Puterea in plus se va simti incepand cu a 3 a si la viteza maxima.

Tot de la Voinea am inteles ca voi putea atinge fara probleme, dupa ce scot limitatorul, 230 km/h. Mi-e greu sa cred ca poti sa mergi asa de tare cu un "dulap".

De cand am schimbat uleiul, consumul mi se pare mai mic. Cu AC in buc, doar ore de maxima aglomeratie, 16-18. Seara dupa ora 9 in jur de 11-12.

Nu au aparut greierasi, doar un scartait la chederul de la geamul soferului cand este inchis. Am cerut la service sa il greseze dar tot face galagie.

Voi incerca sa merg in S doar cand este mai liber traficul. La drum lung, merg in D, schimband S doar pe serpentine pentru a ajuta suspensia.

Link către comentariu
Nu vi se pare normal ca modul "Sport" sa fie folosit numai atunci cand mergi "Sport" ?

Cam de parerea asta sunt si eu, nu cred ca au facut la cutie un mod S pt mers sportiv si pt a "proteja cutia" si un mod D pt a merge "lenes" si a strica cutia. D este pt zi de zi iar S este pt mers mai sportiv-agresiv. Acuma ca fiecare vine cu ideile lui cum ca se protejeaza cutia, turbina etc in modul S este alta treaba, dar in nici un caz nu e mai "daunator" mersul in modul D decat S.

Link către comentariu

Si ar fi culmea sa scrie in manual ca daca mergi in continuu cu masina in S se strica..totusi tampiti nu sunt.Nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu dar oricum nu mi se pare normal.

Fiecare merge cu masina lui cum vrea dar cand se strica sa nu spuneti ca "cutiile automate sunt proaste sau nu sunt fiabile".

Multumesc pt raspuns. Nu am gasit in el raspunsul la intrebarea mea. In cartea utilizatorului se descrie exact modul de lucru a cutiei in pozitia S, nu scrie de depasiri si mers sportiv. Fiecare are dreptul la o opinie, iar opinia ta se bazeaza pe cazul unei persoane careia i s-a stricat tiptronicul. Daca s-a stricat cutia respectiva, ai tu date concrete ca s-a stricat datorita folosirii in S?

Daca mergi in modul manual nu se strica cutia mai repede? Dar daca mergi in D...se va strica mai tarziu?

Daca ma intrebi pe mine, eu consider ca motivul pt care exista 3 moduri de folosire a cutiei este acela de a da posibilitatea utilizatorului de a opta intre acele moduri dupa dorinta.

Link către comentariu

:beer: Domnule Diesel.Masinile nu se conduc numai din carti. Numai numele optiunii cutiei "SPORT" iti indica faptul ca acea varianta trebuie folosita atunci cand maniera de condus este sportiva.Majoritatea cutiilor automate pe care le-am vazut pe bancul de lucru in serviceurile prietenilor mei s-au stricat din cauza folosirii excesive a modului secvential (+/-). Nu am date concrete cum ca s-ar fi stricat o cutie datorita mersului in S dar e lesne de inteles si nu trebuie (din punctul meu de vedere ) mentinat in nici un manual ca modul Sport nu trebuie folosit decat atunci cand mergi tare.

Si in plus m-am lecuit cand am vazut un TT DSG 2.0TSI (schimbat in principal de la padelele de la volan si in S ) dupa 50.000km ca ii schimba haotic ii da in nas la stop, respectivul normal ca a reparat-o si a vandut-o.

Dar daca stau sa ma gandesc bine nu stiu de ce incerc sa va comving sa va protejati cutiile si sa va tina cat mai mult pt ca in fond sunt masinile voastre,si nu poti impune nimanui cum sa conduca.. END OF :offtopic:

Propun sa incheiem subiectul pt ca nu are rost sa discutam in contradictoriu inutil.

Link către comentariu

Nu cred ca daca mergi in S strici cutia, pentru ca S este doar un "alt fel de a gandi" pentru cutie daca o luam asa. Doar schimba mai sus decat in D, la o acceleratie normala. Daca mergi cu acceleratia "blana", si in D si in S schimba tot pe rosu.

Mie oricum imi face probleme cutia, adica mai smuceste cand trece din 5 in 4, cam 3 schimbari din 10, in conditiile in care mai mereu am mers in D. Nu smuceste deloc rau, doar ca nu schimba ca si in celelalte trepte. In S am mers pe serpentine, in unele depasiri si inca unele situatii ce au necesitat o plecare mai rapida, deci nu poti spune ca daca mergi nu stiu cum se strica mai repede, depinde de noroc.

Modificat de crysty_cyc
Link către comentariu
[...] depinde de noroc.

Asta chiar nu mi se pare normal..Am mai spus-o pe forum,Touareg este masina mea preferata si as renunta la multe masini care poate sunt superioare ei.Dar de la asta pana la avea noroc sa prinzi o masina cu o cutie buna este cale lunga. Pt ca nu am Touareg nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi dar in locul tau m-as duce urgent la service si as lasa-o acolo pana merge perfect.Si asta nu pt ca sunt eu pretentios ci pt ca este o masina scumpa,chiar de lux si astfel de scapari tehnice sunt de neiertat.

Week-end placut tuturor!

Link către comentariu
  • 8 months later...

Nu am mai scris de foarte multa vreme dar intre timp am reusit sa resoftez "vaca" :). Acum e alta masina. Mult mai agila si mai usor de condus. Inainte cutia era foarte lenta, exagerat de inceata de cele mai multe ori. Consumul a scazut cu aproximativ un litru in regim extra-urban iar in oras a ramas acelasi. Soft TCM, 205 CP si 485 Nm.

Masina are acum 49,000 km si inca nu au aparut zgomote sau alte probleme.

Ma gandeam sa cumpar o alarma viper 5901 si un hands-free parrot SAU un dvd-navigatie-etc replika. Ce imi recomandati?

O zi buna,

Matei

Link către comentariu

Nu-i monta chinezarii..mai bine urmareste o navigatie OEM pe ebay,mi se pare ca nu se preteaza la asa o masina un gadget asa "ieftin"

Link către comentariu
Masina are acum 49,000 km.....

Dar stiu ca nu te incurci cu drumurile :icon_thumright:

Nu mai merita sa cumperi lucruri de pe ebay...cel putin nu electronice la noi pe site-urile de profil sunt mai ieftine.

Am vazut replica rns510 pe un passat si e chiar ok si functioneaza f bine......sunt plusuri si minusuri la fiecare:la cel original si la cel replica, dar dupa ce le analizezi parca inclina balanta spre replica, si eu sunt tentat sa-mi iau unul.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Hristos a inviat!

Masina a implinit 53,000 km si nu are inca probleme. A primit un nou set de anvelope de vara Dunlop SP Sport 01 care se comporta exceptional. Cu cele de iarna (GoodYear Ultra grip) nu prea ma incumetam sa iau curbele tare. Acum am facut un traseu destul de lung, Galati - Gura Humorului si am mers in coloana cu un A5 3.0 TDI si cu un X6 3.5d Hamman Tycoon, asa ca a trebuit sa o calc destul de tare sa ajungem impreuna la destinatie. Pot spune ca 2.5 TDI cu soft s-a tinut foarte bine in depasiri si nu a consumat mai mult de 10,3 la suta pe toata distanta parcursa. Sa nu uit un mic detaliu: am mers doar in manual, cu schimbari intre 2 si 3000 rpm.

Am renuntat la ideea de a monta o navigatie replica si hands-free, dar saptamana viitoare va primi geamuri fumurii.

Sper sa mearga atat de bine si la 200,000 km.

Off topic: Am citit in rubrica Revizie Touareg un topic in care se spune ca dupa un mers mai turat motorul se simte mai rotund si vreau sa ii dau dreptate. In oras o "vaca" ca Touareg nu se simte in elementul lui si isi pierde din farmec. Pe un drum de munte cu multe viraje se simte cel mai bine.

Va doresc o zi nemaiponeita.

Link către comentariu

Masina la exterior arata super...Multi km fara incidente rutiere.Cu stima si respect Azzaro.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!