Jump to content

VW Touareg

MateiSL

Postare recomandată

La inceputul lunii ianuarie am facut o prostie din cauza drumurilor noastre foarte atent curatate si am derapat cu fosta masina, un Seat Leon 2006, in alta masina, frontal. Eu sunt vinovatul pentru producerea accidentului, prin neadaptarea vitezei la conditiile de trafic dar sunt foarte fericit ca nimeni nu a patit nimic, toti cei implicati ramand doar cu sperietura si cu vanatai de la centuri. Masina mea a fost dauna totala, costul reparatiei depasind cu putin 75% din valoarea politei de asigurare. Acum inca astept sa se finalizeze actele intre Porsche Leasing si Allianz si sa intru in posesia sumei ramase dupa toata "distractia" si masina accidentata.

Intre timp am prospectat piata si am gasit oferta de mai jos care mi s-a parut foarte avantajoasa. Eu cautam o masina sigura, 4x4, fara prea mari pretentii de putere si am gasit oferta de la VW: reducere de ~6500 Euro, taxa gratuita si primul an de casco gratuit (leasingul este pe 4 ani, conditia pentru oferta fiind leasing pe perioada mai lunga de 3 ani).

Aceasta este noua mea masina.

Touareg GP R5 Mountain 2.5 TDI DPF T6 - Atacama grey metalic

Fata de standard are urmatoarele optiuni:

- Tiptronic 6 trepte

- Bi-xenon adaptiv + spalator faruri

- "Lumini si vizibilitate"

- Park tronic fata spate

- Bare longitudinale pe pavilion, cromate

- Crom- grila radiator cromata- ornamente cromate la geamurile laterale,hayon si praguri

- Decor "Silver Metallic"- pentru plansa de bord,consola centrala si usi

- Scaune fata incalzite- duze instalatie spalare parbriz incalzite

- Suport pahare in consola centrala spate, in locul spatiului de depozitare

Masina va intra in posesia mea cel mai tarziu sambata. A fost cumparata de la Nurvil si era pe stoc.

Pretul ei final este 31,000 euro CIP.

In prima faza ma gandesc sa pun folie pe geamurile spate, nu foarte inchisa, 65% probabil si sa mut tot sunetul din Leon - dar mi-e putin frica de garantie. In timpul doi o remapare la domnul Voinea.

Am de gand sa tin un jurnal cat se poate de exact aici pe forum. Pana atunci daca aveti intrebari, va raspund cu placere.

Link către comentariu
  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MateiSL

54

• B_U_T

13

• VVV

9

• msclemike

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pina una alta sa o satpinesti sanatos si fara incidente.

Intrebarea vine acum:

unde sint pozele ?? :vaidecapulmeu:

LE: Scuze, am sarit foarte usor peste partea asta : Masina va intra in posesia mea cel mai tarziu sambata

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Din cate am inteles eu, inca nu a intrat in posesia masinii si de aici lipsa pozelor :D

Nasoala intamplarea prin care ai trecut, dar totul s-a finalizat cu bine si a aparut un upgrade :icon_thumright: (de la Leon la Touareg)

Multi, multi km fara probleme :icon_thumright:

Link către comentariu
  • Administrator

o alegere perfecta pentru un familist grijului. De ar vrea si sotia mea sa mearga zi de zi cu asa ceva as schimba PLUSul... dar ea nu si nu

Link către comentariu

Multumesc pentru urari.

@Voinea - o remapare se va vedea in mod cert la garantie? la ce crestere de putere ar trebui sa ma astept? ati mai modificat motorul acesta? Apar probleme la cutie, ma refer la cuplu prea mare pentru constructia ei?

Pozele vor veni sambata seara.

Link către comentariu

Poze cu masina indoita? Am cateva dar chiar nu as mai vrea sa imi aduc aminte de ce a patit.java script:add_smilie(":scratch:","smid_15").

Link către comentariu

Ce inseamna 10 difuzoare in standard?

2tw + 2 mid (fata, spate) + sub central pe bord + sub in spate?

3 cai pe fata (tweeter + medie + bass) + 2tw si 2 mid in spate?

Cine are poate ma lamureste si pe mine.

Link către comentariu

O sa ma uit cum am eu.La mine se aude perfect...cel putin pt. mine.

Eu zic sa lasi instalatia audio originala a masinii.Masina e noua, nu merita sa te bagi la cablaje, plus ca se pierde garantia si daca o sa ai probleme la partea electrica probabil ca cei de la Porsche o sa dea mereu vina pe sistemul audio pus de tine.

Nu ai ascultat cum se aude, ce sistem ai pe masina?

Sa ne spui cum miroase a nou in masina!

Link către comentariu

Eu am asa:

Fata - 6boxe+1 woofer central pe bord

Spate - 4boxe

In portbagaj nu am vazut nimic.

Dar probabil ca o sa te lamuresti cind ridici masina si o sa vezi daca te multumeste sunetul.

Modificat de VVV
Link către comentariu

Iata si pozele promise. :P

Masina merge extraordinar, chiar mult mai bine decat ma asteptam.

Am luat-o sambata dimineata de la Nurvil Rm. Valcea si am plecat spre Sinaia pe traseul Rucar-Bran. Consumul pe acest traseu, cu masina nerodata, a fost 10,5 l. Traseul a implicat foarte multe urcari, serpentine, o bucata de autostrada si trafic moderat. In toate pantele am mers cu ea in S (sport) ca sa nu o accelerez subturata.

Masina a implinit 850km din care 750 sunt facuti extra-urban iar consumul total (cel din BC 2) este 10.8. Toti km au fost facuti cu un singur plin Ieri cand am realimentat au intrat ~95 de litri.

Saptamana asta am un program destul de incarcat asa ca voi umbla mult prin Bucurestiul nostru drag si o sa vad si un consum doar urban. Apropo, dupa realimentare Range-ul a crescut la 650 km :D).

Legat de suspensii, sunt foarte multumit de felul in care absoarbe denivelarile sau gropile. Izolarea fonica este foarte buna, atat la capitoulul zgomot la rulare cat si la trafic.

Cutia nu bruscheaza dar are latenta destul de mare. In depasiri recomand folosirea +/- sau sport. Timpii se scurteaza considerabil. Viteza maxima atinsa in rodaj a fost 150 km/h (treapta 6, 2900 rpm).

Revin cu impresii.

post-14710-1232957781_thumb.jpg

post-14710-1232957815_thumb.jpg

post-14710-1232959989_thumb.jpg

Link către comentariu

superba masina,sa o stapanesti sanatos!

P.S nu mai folosii tipul Sport decat in depasiri,am inteles ca nu e recomandat sa il folosesti prea des..(stiu pe cineva care merge cu masina numai pe sport.. :screwy: )

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

Nu merg cu ea in sport in mod normal. Doar ca mi s-a parut mult mai bine pentru motor sa urce pantele mai turat, accelaratia pleca de la 1900 rpm.

Multumesc pentru urare. :screwy:

Link către comentariu

O masina extrem de dotata in banii astia. Si un sistem de tractiune foarte performant.

Link către comentariu

masina are suspensie pneumatica ?

on sa o stapanesti sanatos :)

Modificat de Andr3y
Link către comentariu

Masina nu are suspensie pneumatica. Sunt foarte putine 2.5 TDI cu aceasta optiune. Si acelea sunt foarte apropiate ca pret de varianta 3.0 TDI. Asa ca nu se prea justifica optiunea la motorul asta.

Azi in trafic de dimineata (ceata, ploaie) am avut consumul, sper ca nu s-a reglat, 20,9.

Cand stau la semafor incerc sa ma uit care alte SUV-uri sunt mai inalte decat Touareg. Pana acum am ajuns la concluzia ca Landcruiser este singurul :lol: . X5-ul este limuzina pe langa VW.

O zi buna sa aveti.

Link către comentariu

Consumul instantaneu sau pe perioade scurte nu prea este relevant.

Testeaza consumul mediu pe o perioada de 7 zile sau mai mult, depinde cum alternezi drumurile afara/oras.

Usor, usor te obisnuiesti cu ea, o masina de familie perfecta, robusta, compacta, cuminte la locul ei.

Si apropo de gabarit zilele trecute am aflat ca un Audi A6 nou este mai lung cam cu 20cm. decit un Touareg.

Link către comentariu

Legat de consum ai dreptate. De exemplu, aseara cand am plecat de la birou, ora 19, si nu mai era trafic am ajuns acasa cu un consum de 13,0.

Am mers in paralel cu o Toyota Aygo - toata lungimea ei este cat aripa fata si portiera fata ale Touaregului. :(

Senzatia de siguranta la volan si calmul pe care ti-l induce schimbatul automat al vitezelor nu se compara cu nimic.

Link către comentariu

Sistemul audio este mult mai bun decat ma asteptam. Am vazut ca exista si DSP. Constructia usilor am observat ca este corecta, adica nu apar rezonante suparatoare. Sunt sigur ca difuzoarele standard au membrana de hartie si nu pot produce deplasari mari de aer in asa fel incat sa miste fata de usa.

Ma declar multumit de el dar inca nu sunt convins ca nu voi schimba difuzoarele. Am sesizat ca vocea din melodii nu are adancime, pare fortata in unele momente, probabil din cauza calitatii tweeterelor. Bass-ul coboara in frecventa foarte bine.

Ei spun 10 difuzoare dar la numaratoarea mea ies 11 -central, 3 in fiecare usa fata si 2 in usa spate. De ce oare?

Link către comentariu

Foarte frumoasa. S-o stapanesti sanatos. :ninja: Imi place culoarea pentru ca nu este pretentioasa la intretinere, in comparatie cu a mea.

Link către comentariu

Culoarea este foarte usor de intretinut. Momentan o tin cat mai murdara posibil pentru ca am numar de VL :icon_thumright: si mi-e frica sa nu o zgrie in parcare.

Leon-ul era negru si de fiecare data cand o spalam se vedea efectul de panza de paianjen in soare. La culorile inchise sunt multe minusuri dar nu se compara nimic cu eleganta unei masini negre.

Am cerut preturi pentru ornament praguri interioare fata - 1471 ron, covoras portbagaj cauciuc - 260 ron, plasa portbagaj orizontala - 251 ron, si verticala - 206 ron. Ornamentele de praguri interioare spate - 1093 ron. Toate preturile sunt cu TVA.

Acesta este linkul de unde am luat codurile http://www.volkswagen-accessories.ie/under...otection__front

Am cerut preturi si in Germania si nu difera foarte mult, adica nu sunt cu mult mai mici. Comanda poate fi livrata in 5 zile.

Va doresc o zi cat mai buna.

Link către comentariu

Pune si tu mai multe poze cu ea si cu interiorul in special te rog.Banuiesc ca ai bordul pe albastru/rosu..

Link către comentariu

Am gasit pe un site un cd changer care, imi spune omul care il vinde, se potriveste la radio-cd Delta.

Cei care aveti asa ceva ii puteti face o poza sa vad daca este originala vw?

Va intreb pentru ca nu am un buton dedicat cd changer control. Poate imi explicati voi cum se foloseste :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!