Jump to content

Martor eroare airbag aprins in bord

PaulBogdan
 Share

Postare recomandată

Nu am gasit nicio schema relevanta pe Golf5, am gasit pe alte modele de vw. Am gasit imaginea asta de mai jos, este cumva pozitia pe care mi-ati specificat-o dvs?

Multumesc.

https://workshop-manuals.com/volkswagen/golf-mk5/body/general_body_repairs_interior/passenger_protection/crash_sensors/removing_and_installing_rear_side_airbag_crash_sensor_on_driver_sideg256_(golf_2009?)/removing/

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da. Acolo este. 

Link către comentariu

On 7/19/2019 at 6:46 AM, F l o r i n said:

E cea din spate. Schimba senzorul, cablajul bănuiesc ca l-ai verificat.... Chiar dacă problema pare sa fie din senzor, să-l verifici, înainte de inlocuire

Am verificat cablaj local, pare în regula. Și mufa pare ok. Cum pot verifica senzorul? Care- I procedura? 

Link către comentariu

Cu altul..... 

Link către comentariu

Am facut rocada intre cei doi senzori din spate (stanga, dreapta) si, in mod ciudat, eroarea mi-a disparut.  Practic, sunt aceeasi senzori, si in stanga si in dreapta, doar ca sunt montati unul in sus si altul in jos. Oare sa fi fost un contact imperfect la mufe? Sau ceva mecanic in interiorul senzorului? Sunt un pic in ceata...

Modificat de psyco
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare

Azi am instalat un microfon pentru navigatia din maşină şi am tras firul de la consola de deasupra oglinzii (locul microfonului) prin stâlpul din dreapta şi apoi prin spatele compartimentului dreapta. Toate bune şi frumoase dar acum am martorul de la airbag aprins.

Nu am modificat nimic la cortina din stâlp, doar am tras firul pe lângă el. Doar l-am mişcat puţin.

Cum aş putea remedia problema? 

Mulţumesc.

Link către comentariu

Cu vcds ul, încearcă sa ștergi eroarea. Dacă te lasă, totul ok. 

Link către comentariu

O să caut pe careva prin Deva care are aşa ceva. Dacă nu găsesc, pot să stau cu martorul aprins? Blochează funcţionarea airbag-urilor această eroare?

Mulţumesc.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare colegi! Am un golf plus , de două zile s a aprins martorul de la airbag, am incercat sa il sterg din vag com dar nu ma lasă,  tin sa precizez ca multele de sub scaune sunt tăiate si puse pe direct(asa am cumparat masina) si imi da eroarea asta:

01231 modul comanda airbaguri J234

004 lipsă semnal nu comunică

Ma poate ajuta cineva? Mulțumesc anticipat!

Link către comentariu

Poate 01321

iata ce spune rosstech:

Possible Causes 

CAN-Databus Wiring/Connectors from/to Airbag Control Module (J234) faulty

Fault(s) stored in Airbag Control Module (J234)

Possible Solutions 

Check CAN-Databus Wiring/Connectors from/to Airbag Control Module (J234)

Check Measuring Value Blocks (MVB)

Usually Measuring Value Blocks (MVB) 125+ show the current Communication Status

Link către comentariu

Da   scuze eroarea este 01321. O să iau maine tot cablajul la verificat. Posibil sa fie modulul de la airbaguri? Sa incerc sa il înlocuiesc?

Link către comentariu

Scuze, dar cum pot vedea ce este in 125+ pt ca vcds l am achiziționat de o saptamana  si nu sunt prea  m am familiarizat cu el. M ai putea ajuta?

Link către comentariu

Da - cel mai bine mergi la cineva care se pricepe in diagnoza si interpretare coduri de eroare (airbag) si stie grupul VAG.

Gasesti colegi din zona ta, in aria Prestari Servicii.

succes!

Link către comentariu

Am revenit, este modulul de la airbaguri dus. Spune mi te rog unde il gasesc , unde este poziționat.multumesc!

Link către comentariu

Pe tunelul central, sub bord. Trebuie demontate trimurile laterale ale consolei centrale, ca să îl vezi și scoți 

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna ziua, m am  pricopsit cu  doua erori airbag fault, si poate ma puteti indruma  in acest sens ,daca prima eroare se refera la contact imperfect la airbag volan ? iar pentru a doua  trebuie inlocuit senzorul de la pasager de sub scaun

masina este golf 4 tdi

Controler 1CO 909 605 F

Component  02 AIRBAG VW61 0101 0003

Shop # WSO 31414

2Faults found

00532 Supply Voltaj B+

07-10 Signal to low-intermitent

01222 Crash Senzor Side Airbag Passenger  Side (G.180)

29-00-Short to Ground

Link către comentariu

Prima se refera la un voltaj scăzut. Nu are treaba. 

A doua, da, senzorul de pe podea, de sub scaun 

Link către comentariu

• 1 year later...

Buna colegi

De cateva zile am aceasta eroare pe golf 5 combi 2008:

01222 - Crash Sensor Side Airbag; Passenger Side (G180) 
            010 - Open or Short to Plus - MIL ON

Am verificat firele dintre usa si stalp dar nu par a fi rupte.Care sunt culorile firelor pentru senzor?

Link către comentariu

Daca firele sunt ok in manson, pinii nu sunt oxidati in mufa de pe stalp, atunci alt senzor

Link către comentariu

9 hours ago, rabanne2014 said:

Buna colegi

De cateva zile am aceasta eroare pe golf 5 combi 2008:

01222 - Crash Sensor Side Airbag; Passenger Side (G180) 
            010 - Open or Short to Plus - MIL ON

Am verificat firele dintre usa si stalp dar nu par a fi rupte.Care sunt culorile firelor pentru senzor?

LA care usa ai verificat? Cum ai verificat firele ?

Link către comentariu

La usa pasager fata, am dat mansonul la o parte sa vad daca nu se vede ceva fir rupt sau sa arate sectionat sub izolatie de aceea am intrebat de culorile firelor sa stiu pe care sa insist cu verificare.Daca se poate ajutama cu culorile.Multumesc

Modificat de loghy
quote post anterior
Link către comentariu

Trage un pic de ele...dar mufa ai verificat-o ? E ok, nu ai pini oxidati acolo?

Link către comentariu

Maine inspectez fiecare fir/ pin in parte din mufa sa ma asigur ca nu este acolo problema,desi ar fi bine sa fie ceva fir/cablu decat senzorul...😁

Link către comentariu

In general problema este de la.cablaj sau pini oxidati in mufa. Un senzor sh este 50...100 lei

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!