Jump to content

Consum maxim

gorrocs
 Share

Postare recomandată

Deoarece peste tot se vorbeste despre consumuri minime si metode de obtinere a acestora m-am gandit sa vad cam cat consuma maxim diversele tipuri de masini/motorizari si cam care ar fi diferenta fata de consumul declarat .

Nu ma intereseaza o disputa diesel/benzina ci pur si simplu o statistica atat mers urban cat si mers extra-urban .

Incep eu :

Urban (ma refer la drumuri de minim 10km nu consumuri instant)

Maxim 13,5 l/100km

Intr-o zi fiind mai nervos am dat o tura pe la Casa Poporului si imprejurimi , era si trafic , stopuri si unde prindeam liber forja (4000rpm lejer) dupa 15km cand am ajuns la destinatie consumul afisat de bc era cel de mai sus.

Extra-urban (aici probabil este consumul la viteza maxima)

La 205 kmh - 11l/100km mers mai mult timp pe A2

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa ma "laud" si eu...

In conditii de mers in oras turata aproape la maxim am vazut consum maxim 15.6l/100 km, medie vorbind bineinteles. Asta s-a intamplat pe aproximativ 7 km.

In afara (pe autostrada in Germania) la medie de 180 de km, cu maxima de 250 (indicat de ac), pe o dinstanta de 96 de km, a luat 11.9.

Link către comentariu

Urban: 10l% - mers normal, putin peste 10km, nu mai tin minte exact cat, trafic infernal pe toata durata "calatoriei" motorul a ajuns la 90C abia la destinatie.

Extra-Urban: 5,9l - masina incarcata la maxim, 140km/h o buna perioada de timp, plus cateva depasiri in forta.

Link către comentariu

urban 12.5 dupa vreo 50 km

extra 8 la un drum de Timisoara - Bucuresti facut in mare graba

Link către comentariu

instantaneu 99.9L/100km la Touareg V8-benzina(a lui tata)cand am apucat si eu sa-l conduc odata, l-am turat la maxim sa vad cum suna un V8, la masina mea 11 in oras

Link către comentariu

~15 pe serpentine la sinaia :banghead:, 13 in bucuresti (mers la 9 si la 18 cand e traficu mai mare) si 12 in oras in mod normal. Afara la mers constant 150 cam 8,5

Link către comentariu

Eu vad destul de des 99.9% cand plec de pe loc :banghead:.

Link către comentariu

~8 litri in oras, iarna.

Link către comentariu

99.9% e clasic la o plecare mai scurta .

@alexrosiu

Asta cu dedicatie pt fanul Honda dp forum! :banghead:

Mi se pare cam putin totusi ..

Link către comentariu

a mea consuma intre 8 si 12 in oras...depinde cum ma port cu ea

Link către comentariu

@gorrocs

Nu e putin. Ultimul consum a fost asa: ~40 litri la ~750 km (din care 500 afara, dar mers 120-140-160).

Link către comentariu

la mine ultimul consum pana la mare si inapoi si curse si un mamaia neptun si invers adica in total vreo 680-700km am bagat motorina de 1.300.000 (n-am mers sub 140) am alimentat la dus cu 600.000 si la intors cu 700.000...tind sa cred ca este un consum decent

Link către comentariu

Nu am calculator de bord, dar am facut(cu cip) cu 53-55 litri 430km, mers numai in oras si extrem de agitat.

Link către comentariu

A mea a luat maxim pana acum in Bucuresti in iarna, la -18 grade, pe dist de 48 km (oras): 10.5%. V medie: 6 km/h. M-am spart de ras. Mai repede merg pe jos.

Link către comentariu

Eu nu am indicator pentru consum instantaneu, dar dupa calculele mele:

- iarna in oras ~ 14-16L

- vara in oras ~ 12-14L (mers tarishor, depinde de dispozitie :D )

- iarna in afara 12-14L

- vara in afara 10-12L

Daca merg tare poate ajunge consumul mediu in oras (vara) si 20L :o si in afara (vara) 16-18L. :o

Mai greu de mers tare iarna. :o

Link către comentariu

Eu nu am indicator pentru consum instantaneu, dar dupa calculele mele:

- iarna in oras ~ 14-16L

- vara in oras  ~ 12-14L (mers tarishor, depinde de dispozitie :D )

- iarna in afara 12-14L

- vara in afara  10-12L

Daca merg tare poate ajunge consumul mediu in oras (vara) si 20L :D si in afara (vara) 16-18L. :)

Mai greu de mers tare iarna. :P

<{POST_SNAPBACK}>

Si eu ma invart in jurul aceleiasi plaje de consum :P

Link către comentariu

• 4 months later...

intr-un slalom pe net am dat peste chestia asta:

www.geocities.com/fuelmax_office

vreau sa precizez ca nu vreau sa fac nici o reclama. m-au cam pus pe ganduri explicatziile de pe siteul respectiv ( :D site care arata cam ieftin) si poate a incercat cineva de pe aici sa ma lamureasca si pe mine. nu neaparat sa-mi cumpar chestia aia galbena de la ei, ce... nu gasesc eu 2 magnetzi sa montez o ghidushie din'aia?

e vreunu mai bun la fizica sau care a testat asa ceva sa dea niste explicatzii? ... poate mai scadem consumu...

Link către comentariu

• Administrator

Cel mai mare consum de oras este de 18%. obtinut pe cand lucram la pitstop in primavara. Cand incercam si eu sa plec la ora normala de plecare (18:00 se termina programul) traversam Magheru si Bd.Unirii mergand bara la bara. Cam asa iese media la astfel de trafic (polul opus este mersul noaptea sau duminica. Atunci scot 6% prin oras)

Comsum instantaneu mai mult de 55% nu arata bordcomputer-ul meu.

Link către comentariu

Maxim 12.9% bara la bara in oras drum scurt - in vreo 45 am mers cred vreo 10 km. Sunt curios iarna daca o sa creasca.

Link către comentariu

18l/100 la o viteza media de 5km/h pe ploaie in oras.. pe vreo 10km.

iar in afara 8.5 pe buc-constanta

Link către comentariu

in oras: oriunde intre 7, 8 - 12. depinde de ora si de zona prin care circul.

afara: 800 km, 4 persoane, bagaje full, clima pe auto tot timpul: 5.8% pe bc (cu 160km/h media pe A2 si 190max)

Modificat de BogdanS
Link către comentariu

11.3% in oras, pe ploaie, ultimele 2 zile; Cel mai mare consum in oras a fost de 12.1% iarna trecuta, mers bara la bara

Link către comentariu

8,5 L / 100 km in oras, 9L / 100 km in afara la 170 km/h constant

Link către comentariu

• 4 years later...

Intre 10-12% in oras, depinde de aglomeratie si in afara intre 5,5-8% depinde cat de grabit sunt.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!