Jump to content

Valori diferite intre vitezometru si vag-com

martug
 Share

Postare recomandată

Salutare si "la multi ani!". Azi am avut surpriza sa costat ca exista diferente intre valoarea indicata de vitezometru

si valoarea indicata atat de climatronic cat si de vag-com. Si anume valoarea indicata de vitezometru este mai mare cu 10%,

adica la 50km/h la ceas in vag-com imi arata 45km/h, la 100km/h pe vag-com imi arata 90km/h. Nu stiu daca a umblat cineva la ceasuri pt ca nu o am de noua.

Pe sistemul de navigatie imi arata la fel ca pe vag-com, deci cel de la bord imi arata eronat.

Cum se poate regla in asa fel incat sa imi arate exact viteza pe care o am.

Si mai am o problema daca tot am deschis acest topic; mi s-a aprins in bord martorul de ulei si e galben, am completat cu ulei dar nu se stinge, am intrat cu vag-com si nu gaseste aceasta eroare sa o sterg. Ce poate fi si cum se sterge?

Multumesc celor care imi raspund si va doresc la toti de pe forum un an cat mai bun si sanatate voua si masinilor :))

Modificat de martug
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Martug, te rog sa-mi spui, conform regulamentului, ce pedeapsa crezi ca meriti pentru asta:

10. Este strict interzisa deschiderea unui topic nou in care sunt tratate doua sau mai multe probleme. Fiecare problema va fi tratata separat intr-un topic nou sau daca s-a mai discutat deja, in topicul dedicat respectivei probleme. Nerespectarea acestui paragraf duce automat la sanctionarea cu warning.

Fiindca esti baiat bun, ai doar un avertisment verbal. Mai multa atentie pe viitor.

Uite aici e tratat becul galben de la ulei:

http://vwforum.ro/index.php?showto...601&hl=ulei

http://vwforum.ro/index.php?showto...059&hl=ulei

Referitor la vitezometru, nu ai ce sa-i faci. Asa e la toata lumea, inclusiv la mine.

Daca vei aseza acul in asa fel incat sa-ti arate viteza bine, iti va sta aiurea pe 0.

Cred ca e facut din fabrica sa arate mai mult, ca sa nu depasim asa usor viteza.

Link către comentariu

Salut. Din cate stiu toate masinile au "eroare de aparat" (diferente intre viteza indicata si cea adevarata) si aceasta eroare este pozitiva, intotdeauna viteza indicata la bord fiind mai mare de cat cea reala. Probabil ca producatorul s-a gandit atat la buzunarul clientului - evitarea amenzilor de viteza luate cu usurinta - cat si la orgoliul acestuia - "am ajuns la N km/h chiar daca in carte viteza maxima constructiva este N-15 km/h" reprezinta o fraza des auzita de la propietarii dintr-un anumit segment de piata. Aceste ratiuni sunt supozitii, dar stiu ca orice aparat are o eroare cat de mica si probabil ca aceasta eroare variaza de la un producator la altul, de la un model la altul dar si datorita unor factori independenti de fabricanti, cum ar fi uzura in timp sau modificarile aduse de proprietar autoturismului.

In ceea ce priveste cea de-a doua problema "supozitiile" nu-si mai au locul si las pe cineva mai priceput sa te sfatuiasca.

Cu respect!

Modificat de Mishued
Link către comentariu

depinde si ce cauciucuri ai. eu cand am pus de 17 tot asa a crescut diferenta la 100 pe bord era 93 pe gps. cand eram pe stock era diferenta de 3-4 km-h

Link către comentariu

Salut,

diferenta dintre viteza afisata in bord si cea reala este normala; este o lege europeana care obliga producatorii de masini sa nu afiseaze viteza reala.

viteza reala o poti vedea pe climatronic, fiind citita de la senzorul de ABS.

legat de partea cu aprinderea becului galben, la mine a fost un contact imperfect la senzorul din baia de ulei(daca dai scutul jos vei vedea o mufa care intra in baia de ulei cu 3 picioruse; la mine unul din fire era sectionat; nu stiu daca si la tine este aceeasi problema.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!