Jump to content

VW Jetta 1.4 TSI

Grigore

Postare recomandată

Am cumparat acum 2 luni un VW Jetta nou - 1.4 TSI - 140 CP, varianta Comfortline.

Am ales varianta pe benzina pentru ca a costat cu aproximativ 1700 euro mai ieftin decat varianta de 140 CP diesel si de banii aia am luat ceva dotari in plus.

Ca dotari ar fi: geamuri electrice, computer bord plus, pilot automat, comenzi pe volan, scaune fata incalzite, mp3 player cu 8 boxe, scaune fata reglabile pe inaltime, 8 airbags, ASR (nu am fost atent cand am comandat, ma asteptam ca modelele noi sa aiba ESP by default - se pare ca nu toate au..).

Consumul pentru 1.4 TSI (140CP) e destul de bun daca nu te grabesti (am obtinut si 6 l/100km la drum intins). Daca insa mai si turezi motorul, faci niste depasiri, urci niste pante, consumul mixt e cam 7,5 l/100

Motorul trage destul de bine (inainte am avut un passat 1,9 tdi 116CP - imi placea un pic mai mult senzatia care ti-o da cuplul de la diesel, dar probabil e chestie de obisnuinta).

Alte parti bune ale masinii ar fi: stabilitatea pe drum (e stabila in curbe si sta bine pe drum), e confortabila si se conduce placut la drum lung.

Cateva parti mai putin bune: are suspensiile destul de tari. Pe drumurile din Romania (Cluj) te scutura destul de tare - se simt destul de tare gropile (probabil acesta e un compromis pentru a fi mai stabila in curbe).

Un alt aspect un pic neplacut e consumul destul de mare in oras. Pentru drumuri scurte (15-20 minute, de gen acasa-birou), cand motorul e rece, consumul mediu ajunge cam la 12 l/100. Sunt curios cat ar lua un diesel in acelasi conditii (la vechea masina nu aveam computer de bord), dar probabil ca tot ar lua un 10 l/100.

Un alt aspect neplacut, care nu are legatura cu masina ci mai degraba cu cei de la VW: In pliantul de prezentare al masinii scrie ca varianta Comfortline are ca dotare de serie senzor de parcare si senzor de presiune in pneuri. Masina desi e Comfortline nu are astea 2. Cei de la VW si-au cerut scuze si au zis ca e o greseala in pliant (un pic urat din partea lor, nu prea am avut ce face.. am luat masina, am inghitit in sec si m-am bucurat de restul dotarilor).

Pe ansamblu sunt foarte multumit de masina. Ramane sa vedem cum se va comporta peste 1-2 ani.

Numai bine tutoror si un an nou fericit!

Link către comentariu

Felicitari in primul rand. Poze cand ai timp.

Si ca un PS: stii ca poti sa ii 'arzi' pentru faza cu pliantul?

Link către comentariu

Felicitari pt masina. Asteptam poze!

Sa stii ca nu esti singurul care a avut probleme cu dealerul respectiv. Daca ai chef poti sa iei si niste masuri!

Link către comentariu

in germania da, are senzori parcare si pneuri, si esp de serie la confortline ( la a mea asa e). Pliantul e pur si simplu tradus... nu e adaptat pietei, la noi e cu totul alta oferta.

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

interesanta combinatie :lol:

chiar cand a aparut prima oara motoru de 1.4 tsi am fost putin circumspect dar ulterior am ramas uimit de ce poate micul gigant.

chiar ma gandeam ca si jetta este o masina maricica si probabil peste 1300 kg ... si totusi 1.4tsi face foarte bine fata asta gratie cuplului de la ture joase si sa nu mai vorbim dupa 4k rpm

sa o stapanesti sanatos

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!