Jump to content

Computer bord "SERVICE IN 3000 KM" - Indicator service reminder - resetare

eu
 Share

Postare recomandată

Asa am procedat dar tot apare cand repun contactul.

Trebuie cumva apasat si butonul ala 0.0 ?

Modificat de forceturbo
Quote inutil
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stie nimeni de ce nu se reseteaza mesajul de service ? desi respect procedura din manual , aceeasi ca cea postata si de colegul didus ...

Link către comentariu

Procedura de resetare o gasesti aici.

salut, cum reusesc si eu sa deschid pagina cu procedur de resetare ca imi da eroare?

tot nu reusesc ,apare eroare cind deschid pagina

Link către comentariu

Din 5 mai 2005 de cand a fost pus postul ala :) sau intamplat multe .

Incearca asa :

post-27958-1266863065_thumb.jpg

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am vazut zilelea astea cu VAG-COM-ul ca nu am activat service-reminder-ul la masina din semnatura. De la ultima revizie am facut vreo 4000 de km. Acuma intrebarea: daca il activez pot sa il fac sa ma anunte peste 11000 de km si un alt numar de zile decat 365? Si a doua: dupa prima revizie ma va anunta din 15.000 in 15.000 sau din cat voi seta acuma?

Link către comentariu

am si eu o intrebare totusi ... pt distributie apare atentionarea? am un golf 5 cu computer de bord PLUS adica dala mare ca la audi , am masina din germania am inteles ca la 120 mii trebuie sa schimb distributia ... am masina de la 73 mii km si nu mi-a aparut de service decat pt revizii din 30 in 30 mii

Link către comentariu

sebip se poate ce vrei, dar te va anunta la cat il setezi. Detalii la Ross-Tech.

nea ew pentru distributie nu exista avertizari.

Link către comentariu

Eu am un golf V adus din germania acum are 134 000..i-am facut revizia in romania cum l-am adus adica la 132 000 si acum m-am trezit cu indicatorul

"service jetzt" am facut exact ce au zis colegi mai sus:

tii apasat buton de trip cu 0.0

pui contact(apare "service jetzt")

lasi butonul 0.0 liber

apesi pe min

opresti contactul

Se pare ca nu mai apare.

Multumesc colegiloR!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

.asa am procedat si eu .. si nu mai apare "service" cand pun prima data contactul .. imi apare direct kilometrajul ..... nu am citit tot pana acum dar sper sa-mi zica cineva peste cat timp imi va aparea :"service": din nou ... !

multumesc

Link către comentariu

• 2 weeks later...

dar voua la cat timp va apare?eu nu am retinut exact la cat am resetat martorul dar mi-a aparut relativ repede ceva gen 3000 km?e ceva normal?sau sa fie altceva?

Link către comentariu

.asa am procedat si eu .. si nu mai apare "service" cand pun prima data contactul .. imi apare direct kilometrajul ..... nu am citit tot pana acum dar sper sa-mi zica cineva peste cat timp imi va aparea :"service": din nou ... !

multumesc

service reminder iti va aparea dupa 12000 km...daca tu schimbi uleiul la 10000 km atunci practic nu iti va mai aparea niciodata...pentru ca tu atunci cand schimbi uleiul la 10000 resetezi iarasi service-ul (daca nu il resetezi itzi va aparea mesajul cand tu vei avea facuti cu noul schimb de ulei aproximativ 2000 de km)...daca schimbi la 15000 e ok..

Link către comentariu

Salut,am o intrebare,la masina unui coleg Polo 9N3 1,2 apare reminder revizie si apoi o cheie cu un ceas langa...ce inseamna chestia asta ???

Mari "succesuri" si :blink: safe

Link către comentariu

DACA ai resetat intervalul din metoda apesi butonul de la km si pui contactul etc etc DUPA 3 resetari nu mai apare service in 3000 km in veci vecilor Doar sa mergi la cineva sa o pui pe tester si iarasi mai ai voie la trei setari de la BUTONASE

Cum se poate reseta din VagCom ca sa imi apara din nou SERVICE in 3000 km? Ce canale trebuie setate si pe ce valoare. Mie imi apare doar SERVICE NOW.

Atasez o poza din VagCom cu tipul de bord si codarea.

VagCom1.jpg

Link către comentariu

Ai depasit timpul de service "365 zile sau km". Poti sa schimbi in SRI reset.

Link către comentariu

N-am depasit nici un timp. Acum nu-mi apare nimic pe ecran cand pun contactul. Ultima data mi-a aparut SERVICE NOW fara alte avertizari ulterioare. Am un VagCom 311.2 si nu am optiunea SRI Reset. Vreau ca data viitoare cand trebuie sa fac revizia sa nu-mi mai apara primul mesaj de SERVICE NOW dupa 10.000km sau dupa 365 zile, ci vreau sa-mi apara SERVICE in 3000 km sau SERVICE in 30 Days sau cum apar mesajele astea, ca vad ca la fiecare masina apare altceva. La mine banuiesc ca a aparut doar SERVICE NOW din prima, deoacece colegul pe care l-am citat in postul anterior a spus ca dupa 3 resetari din cheie nu mai apare acel mesaj de avertizare cu 3000 km inainte sau cu nu stiu cate zile inainte de revizie; apare doar dupa ce s-a depasit una din cele 2 valori de referinta (km sau zile).

Pe mine ma intereseaza cum activez cu VagCom 311.2 sa-mi apara din nou acele mesajele de avertizare cu SERVICE in 3000 Km sau SERVICE in 30 Days

Link către comentariu

Nu mai pot edita postul de mai sus asa ca revin aici cu un update.

Dupa nenumarate incercari, am ajuns la o concluzie legata de setarea intervalului de service. Codarea initiala pe bordul meu a fost 01112. Penultima cifra are urmatoarea semnificatie:

xxx?x: Service Intervals

* 0 = fixed Service Intervals (PR-QG0) without Oil Level/Temperature Sensor

* 1 = flexible Service Intervals with Oil Level/Temperature Sensor (PR-QG1)

* 2 = fixed Service Intervals with Oil Level/Temperature Sensor (PR-QG2)

* 3 = without Service Intervals (USA/Canada)

Am incercat pe rand cu fiecare codare in parte.

01112

Pe canalul 42 (Min Value Oil in ...) am reusit sa pun valoarea 10 (10.000 km)

Pe canalul 43 (Max Value Oil in ...) valoarea minima care poate fi pusa e 15 (15.000 km)

Pe canalul 44 (Max value Insp. in ... days) am pus 365

Teste facute:

1).

Pe canalul 40 (Actual Insp. in ... km) am pus valoarea 95 (9.500 km)

Pe canalul 41 (Actual Insp. in ... days) am pus valoarea 360

[La punerea contactului nu a aparut nici un mesaj]

2).

Pe canalul 40 am pus valoarea 135 (13.500 km) apoi 150 (mai mult nu accepta)

Pe canalul 41 am pus valoarea 360

[La punerea contactului a aparut mesajul SERVICE IN 3000 KM]

3).

Pe canalul 40 am pus valoarea 135 (13.500 km)

Pe canalul 41 am pus valoarea 370

[La punerea contactului a aparut mesajul SERVICE NOW + Buzzer]

01122

Am incercat aceleasi teste de mai sus si s-a comportat la fel. Doar la depasirea celor 365 de zile a aparut SERVICE NOW + Buzzer. La depasirea a 12.000 km a aparut mesajul SERVICE IN 3000 KM.

Nu stiu cum se comporta cand depasesti in exploatare cei 15.000 km. Pe canalul 40 nu te lasa sa pui mai mult de 150.

Deci in niciunul din cele doua cazuri avertizarea nu se face inainte de 10.000 km sau cat setati voi pe canalul 42 ci doar cu 3000 km inainte de cei 15.000 km.

01102

Canalele 42, 45, 46, 47, 48 au devenit Not Available

Pe canalul 43 am pus 10 (10.000 km)

Pe canalul 44 am pus 365 (zile)

Teste facute:

1).

Pe canalul 40 am pus valoarea 85 (8.500 km)

2).

Pe canalul 40 am incercat sa pun valoarea 105 (10.500 km) dar mai mult de 100 nu m-a lasat

3).

Pe canalul 40 am pus valoarea 100 (10.000 km)

Pe canalul 41 am pus valoarea 370

[La punerea contactului a aparut mesajul SERVICE NOW + Buzzer]

Aceasta ultima codare a fost singura care m-a avertizat inainte de cei 10.000 km ca urmeaza inspectia.

Din intamplare am dat o scanare la toate modulele si am avut urmatoarea surpriza:

Address 01	 -------------------------------------------------------
Controller: 038 906 012 FA
Component: 1,9l EDC 0000SG 3349
Coding: 00002
Shop #: WSC 01266
WVWZZZ1JZ3W567196 VWZ6Z0C0012471
1 Fault Found:
18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster
P1654 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A

Dupa jumatate de ora de cautari am gasit ca ar fi ceva problema la senzorul de ulei. Dupa inca 10 minute am descoperit si problema: era de la ultima codare

"0 = fixed Service Intervals (PR-QG0) without Oil Level/Temperature Sensor"

In final am rezolvat problema in felul urmator: am pus inapoi codarea 01122 (fixed Service Intervals with Oil Level/Temperature Sensor) si am setat urmatoarele valori pe canale:

Canal 42 - 15

Canal 43 - 15

Canal 44 - 365

Canal 45 - 1

Canal 40 - 50 (ca si cum as fi parcurs deja 5.000 km)

Canal 41 - 1 (a trecut 1 zi de cand am facut schimbul de ulei).

In acest fel voi fi avertizat cu 3.000 km inainte sa ajung la cei 10.000 km doriti de mine pentru schimbul de ulei.

Daca ati rezolvat prin alte metode sa va avertizele inainte de 10.000 km sunt interesat si eu.

Toate cele bune.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna ziua!

Am citit parca cu niste pagini mai in urma ca daca resetezi de 3 ori din butoane avertizarea "service in XXXX km" nu mai apare. (n-am mai vazut-o de f multa vreme). Daca asa se intampla, este posibil ca in loc de "service in XXXX km" sa-mi apara doar "check oil level"? Am incercat resetarea din butoane dar "check oil level" tot apare iar becul galben de ulei ramane aprins. Trebuie cumva resetat cu laptopu'?

Mentionez ca la mai multe testere nu a dat nicio eroare nici cu becul aprins nici cu el stins, ca bordul si senzorul de ulei functioneaza normal pe taster, ca nivelul de ulei este ok, ca am schimbat senzorul de ulei iar avertizarea "check oil level' imi apare dupa 100 km parcursi de la resetarea avertizarii prin ridicarea capotei.

Multumesc!

Link către comentariu

Sigur pe motor, la diagnoza, nu apare eroare de senzor?

Daca ati rezolvat prin alte metode sa va avertizele inainte de 10.000 km sunt interesat si eu.

Toate cele bune.

Nu poti pune pe 42 si 43 valoarea 10?

Link către comentariu

Pe 42 pot pune 10, dar pe 43 nu ma lasa decat de la 15 in sus. Daca pun pe bord codarea 01102 (fixed Service Intervals (PR-QG0) without Oil Level/Temperature Sensor) canalul 42 devine inactiv iar pe canalul 43 ma lasa sa pun valoarea 10. Problema e ca daca las aceasta codare pe engine imi da eroarea

18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster
P1654 - 35-10 - - - Intermittent

si nu reusesc sa scap de ea.

Link către comentariu

A venit vremea sa schimb si eu uleiul si filtrele si cineva m-a sfatuit sa nu astept cei 15.000km cum ii programat computerul, sa schimb la 10.000km, ma intrebam daca a reusit cineva sau poate sa seteze computerul sa te avertizeze la 10.000 km

Link către comentariu

Lasi sa te avertizeze la 15.000, dar pacalesti computerul de bord ca ai facut deja 5.000 km. Intri pe modulul 17 (instruments), 10 (adaptation) si pui pe canalul 2 valoarea 0 (pentru resetarea intervalului) pe canalul 40 valoarea 50 (5.000 km parcursi de la ultimul schimb) si pe canalul 41 numarul de zile care au trecut de la ultimul schimb. Pe canalul 42 si 43 ar trebui sa ai valoarea 15 (15.000 km) si pe canalul 44 ar trebui sa ai 365. Ordinea de modificare a canalelor este urmatoarea: 42,43,44,40,41. Daca de la ultimul schimb ai mai facut cateva sute de kilometri, poti sa-i adaugi la cei 5000 dupa care imparti la 100 si iti da valoarea care trebuie sa o pui pe canalul 40 (De exemplu ai mai facut 700 km de la ultimul schimb, deci 5000 + 700 = 5700 : 100 = 57, pe canalul 40 pui valoarea 57).

In acest fel computerul de bord va stii ca ai facut deja 5000 de km si te va avertiza peste 10.000 km. Asta e singura modalitate pe care am gasit-o. Poate mai stie cineva alta metoda.

Link către comentariu

Salutari la toata lumea...:icon_thumright:...Aseara am patit o chestie care nu mi s-a mai intimplat pina acum...:(...Am resetat cei 3000km service asa cum am facuto si pina acum denenumarate ori,insa...mi-a ..."sarit" ceasul...Adica mi s-a modificat ora in avans cu ...5 ore si nu-mi da voie sa-l aduc la ora exacta...Minutele raspund,merg modificate,insa in stinga spre ore...nu misca deloc...Stie cineva vreo rezolvare???...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Kitaro am incercat cum ai zis u dar la km efectuati am pus 12500 sa vad daca ma avertizeaza si nu avertizeaza nimic.Ati mai incercat si altfel?

Link către comentariu

Ce cod ai la Coding ? Probabil e setat pe interval fix si nu te lasa sa bagi 10.000 km . Dupa recodare poti pune 10000 de km , la 7000 incepe sa te avertizeze .

Link către comentariu

LE:

Incearca asta :

17 Instruments - Coding

( penultima cifra te intereseaza , pentru a putea pune 10.000 km trebuie sa fie 0 )

xxx? x: engine (service interval)

0 - Fixed interval without encoder for oil level / temperature (QG0)

1 - Flexible interval with donors for oil / temperature (QG1)

2 - Fixed interval with donors for oil / temperature (QG2)

3 - vehicles without service interval indicator (U.S., Canada)

La mine asa am rezolvat .

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!