Jump to content

New Ibiza vs Ibiza 6L

Roger
 Share

Postare recomandată

In urma unei discutii avute cu noul coleg yle_seat, deschid acest topic pentru a lua la "puricat" modelul anterior si noul model, sa le comparam din toate punctele de vedere:

- design;

- motorizari;

- siguranta;

- ergonomie;

- fiabilitate;

- preturi, etc.

Spor la argumentat :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa cum am promis o sa fiu primul care posteaza aici. Si o sa fiu cat pot de concis si o sa ating punctele enumerate de tine.

1.Design :

-primul model din gama SEAT care inaugureaza noul stil "Arrow Design";

-este,comparativ atat cu vechea generatie cat si cu concurenta,cel mai mare model din clasa:lungime +99 mm ;ampatament +7 mm;volum portbagaj +25l ;

-precizie,perceptie si fiabilitate-imbinarea elementelor de caroserie si liniile acesteia;

-tot legat de design este aparitia acelor culori speciale nedisponibile pe vechiul model;

- caroseria este mai usoara cu 47 kg fata de generatia precedenta.Prin folosirea materialelor fonoabsorbante noi s-a redus zgomotul;

-concept usi nou: panoul interior al usilor este realizat dintr-o singura unitate;

- sistemul de spalare - duzele integrate in capota/jet de apa comparativ cu varianta veche care pulveriza lichidul;

La interior:

- plansa de bord noua cu materiale mai moi decat la generatia precedenta;

- gurile de ventilatie asigura o mai buna reglare a fluxului de aer si a directiei;

- sistem audio nou :telecomanda pe coloana de directie si sistem bluetooth;

- scaune cu design nou cu suport lateral mai bun;

- display nou ptr.computerul de bord;

2.Tehnica :

- platforma noua,conceptul "agile chassis"imbunatatit;

- puntea fata si cea spate revizuite,cu ecartamentul marit;

- directie electrohidraulica noua/software nou ;

- coloana de directie noua redusa ca greutate si cu rsic mai scazut in caz de accident - reglajul volanului s-a mutat in lateral;

- sistem iluminare nou,posibilitate faruri bi-xenon cu AFS si DLR ;

- proiectoare de ceata cu functie "Cornering"

3.Siguranta:

- airbaguri cap-torace in standard ;

- protectie pietoni imbunatatita ;

- ESP de generatie noua care include in plus 2 functii : asistenta la plecarea din panta si monitorizare presiune pneuri ;

- ESP include aprinderea automata a luminilor de avarii in cazul franarii de urgenta ;

- avertizor sonor si vizual centura ;

- 5 stele EuroNcap;

4.Motoare si transmisii:

- emisii CO2 reduse;

- cutia DSG disponibila si este unica din segmentul A0;

- toate motoarele diesel sunt echipate cu filtru de particule,intercoolerul este nou iar gama de putere echilibrata:80cp-90cp-105cp;

- consumul redus cu 0.4 l;

5.Preturi :

- 11.365 euro TVA inclus ptr varianta 1.2 Reference, pret redus.

Cam atat,static.

Link către comentariu

Avand in vedere discutia noastra din aria New Ibiza, ma asteptam sa ne impartasesti impresiile tale despre acest model, si nu sa copii textul din brosuri cu dotari. Daca ai ceva sa ne spui, te rog sa o faci. Daca nu, topicul va fi inchis.

Link către comentariu

..inchide topicul..trebuie sa ma retrag in fata marilor critici auto ;) pur si simplu am postat plusurile fata de vechea generatie..conduc masina asta zilnic..le conduc pe amandoua..sunt incomparabile... vorba multa,nimic constructiv..numai bine "iubitorilor" de SEAT..

Link către comentariu

Cred ca ai inteles gresit postul meu. Daca ai ceva de spus, spune-ne impresiile tale, nu ne citi din reviste si pliante. Asta putem face si noi. Ca exemplu, iti dau postul lui Roger in care a exprimat impresiile in urma test-driveului pe care l-a facut cu noua Ibiza:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=47116&st=0

Deci, ca o concluzie, daca ai ceva de spus, impresiile tale despre acest model, nu iti ingradeste nimeni acest drept. Insa, informatiile pe care le-ai prezentat tu au fost deja prezentate de mai multe ori, in alt topic.

Link către comentariu

hai ca incerc eu poate d-nu yle ne raspunde: :rolleyes:

am facut ceva la ibiza mea model vechi si cat am stat pe la service m-am urcat in cea noua.

interiorul e mult mai urat si cu plastice mult mai proaste calitativ decat vechea generatie.

displayul ala dintre cadrane e jenant, parca era un display de acum 10 ani.

parca si imbinarile nu se ridicau la nivelul vechii generatii.

vroiam initial sa fac si un drive test dar dupa 3 minute in interior am renuntat la el. sunt convins ca se conduce la fel, poate mi bine decat vechea dar e prea respingator interiorul, pt mine, ca sa accept un compromis.

Link către comentariu

Ma provoci,aa? :cheers: nu ie vorba de raspuns sau nu..crede-ma ca stau zilnic intre modelele din gama Seat si vorbesc nu numai din prisma mea..ci si din prisma a cum este perceput modelul de majoritatea mai mult sau mai putin interesata in a cumpara ..

Referitor la remarcile tale trebuie sa recunosti ca esti putin subiectiv ca si posesor de vechea generatie..interiorul este mult mai stilat,iar materialul care acopera o parte din bord este mai placut la atingere,chiar moale si prezinta o textura specifica,regasinduse si pe panourile usilor.

Ma crezi sau nu,dar display-ul aflat intre cele doua alveole,precum si ceasurile de bord atrag cel mai mult si sunt cel mai des remarcate,in mod pozitiv.Culorile sunt clare si cu un contrast excelent.Nu obosesc pe timp de noapte ca la generatia anterioara.

Link către comentariu

Deci esti dealer Seat si incerci sa ne explici avantajele?

Eu personal as considera asta off-side la orice sport si ma vad nevoit sa vad cu scepticism remarcile tale.

Modificat de docman2
Link către comentariu

Cu materialul care acopera o parte din bord sunt de acord, este moale si placut la pipait. Faptul ca interiorul e mai stilat... oare? O sa pun mai jos doua poze cu interiorul, una cu generatia anterioara si una cu generatia actuala, tocmai pentru ca cei care vor sa-si exprime parerea despre asta sa o faca in cunostinta de cauza.

Culorile de la bord, adica alb/rosu, pe mine nu ma satisfac. Deja vad ca in grupul Vag identitatea de marca a cam inceput sa dispara, atata timp cat VW, Audi, Skoda si Seat au trecut toate la iluminarea alb/rosu. Mie imi placea iluminarea rosie, specifica Seat.

seatibiza20061600x1200wmj1.jpg

seatibiza20091600x1200wpj6.jpg

Link către comentariu

Docman totul este subiectiv.In primul rand sunt admirator al marcii,iar in al doilea rand daca as fi dealer cu ce te deranjeaza?Spre desoebire de tine contribui la succesul acestei marci..tu stai si iti dai cu parerea,devii sceptic :D

Cu toate schimbarile despre care amintesti tu Cristin,identitatea de marca si lucruri de genul asta..celelalte modele din grup au un succes mai ridicat decat SEAT,deci schimbarile sau alinierea asta ,este binevenita..

Link către comentariu

Nu cred ca iluminarea interioara are vreo legatura cu succesul de marca, ci mai mult cu materialele folosite, atentia la asamblare si pozitionarea pe piata. Seat vrea sa se pozitioneze ca marca sportiva, alaturi de Audi. Nu comentez aceasta pozitionare, dar cred ca publicul tinta e mai mult unul de nisa.

Link către comentariu

cu regret domnul yle_seat nu cred ca te-am jignit la modul in care ai facut-o, gratuit, la adresa mea. Nu stiu sincer (dar sincer) in ce masura contribui la succesul marcii Seat insa iti doresc sincer (dar sincer) succes. Si multe traininguri ca e nevoie in timpurile astea de criza cand gargara nu prea vinde.

Legat de "lizibil", Audi a trecut la alb pt BC si indicatoare incepand din BW 22 din 2008.

Asa ca mai degraba n-o vad ca pe o aliniere ci ca pe o reciclare nefericita a unor vechituri. Poate-s eu rau.

Modificat de docman2
Link către comentariu

Sincer,dar sincer (ma retrag) sincer.. :)

Cum spunea si unul dintre presedintii unui mare grup auto "Degeaba construiesti cea mai frumoasa masina din lume..daca nu se vinde".

Totul ramane simpla chestiune de gust..

Sincer a fost ultimul post,sincer :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Pai si ce ai spus pe aici ? Nimic! Ai fost rugat sa impartasesti cateva impresii pe langa deosebirile "citibile" din descrierile masinilor. Mai ales ca te "dai" cu ambele variante. Nu inteleg de ce te-ai fi ofensat de remarcile primite.

On Topic: si mie mi se pare foarte slab calitativ interiorul ibizei noi ca si cel al ibizei vechi de altfel.(ca si cel al leonului) Designul exterior este unul peste vechea generatie dar variantele de baza par foarte saracute si la acset capitol.

Link către comentariu

ma uitam azi la trei masini, parcate una dupa alta: un 205, o ibiza noua si o mazda 2.

205-ul cred (risc clar sa ma insel) ca a lansat moda cu farurile cu look "istet". Usor prelungite si ridicate in sus de colturi.

Si mai in spate vad ibiza. Si mazda-ul

Am avut impresia (absolut discutabila, ca orice parere legata de un design) ca ma uit la un clasic, etern (205-ul) si la niste replici care cam seamana, fara insa a aduce altceva decat un look mai actualizat. Vizibilitatea insa e mai proasta, forma pare inutil de complicata si totul parca nu se leaga... Iar diferentele intre Ibiza si Mazda 2 (fara imagini, incercati live ideea) sunt mici ca si design.

M-am reintors la ale mele si am concluzionat ca designul radical pe masini din clasa respectiva nu prea apare foarte des.

fac o mea culpa: 306 modelul de peugeot :offtopic:

Modificat de docman2
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!