Jump to content

Conversia pozitiei stergatorului din spate


andricei
 Share

Postare recomandată

Salut! Pt cine vrea sa realizeze "conversia" pozitiei stergatorului din spate (adica punctul de oprire al stergatorului sa fie pe partea dreapta si nu staga cum e din fabrica) atasez un link cu poze si explicatii. Nu ma pricep la mesterit dar nu se realizeaza greu, practic se intoarce o lamela cu 180 grade. Nu am facut poze ca m-am grabit ..venea noaptea :blah: L-a probat si merge bine, o sa fac maine o poza si edificatoare de exterior. In acel link omu' a umblat si la partea electrica. Eu n-am mai umblat si merge si temporizat si continuu cu jetul de apa. Am facut doar ce se vede in pozele de pe net si nimic altceva.La mine o sa urmeze sa schimb si bratul si lamela cunul aerotwin in curand.

Spor la lucru pt cine vrea sa realizeze schimbarea! :)

http://www.a6-freunde.com/viewtopic.php?t=3671

http://translate.google.com/translate?u=ht...sl=de&tl=ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Temporizat vreau si eu. La mine e pe dreapta stergatorul ala. Chiar se poate ca si stergatorul luneta sa mearga temporizat ca si cele din fata. Atunci reglarea temporizarii banuiesc ca merge concomitent cu temporizarea de la cele din fata direct din maneta aia mica de pe maneta de stergatoare?

Modificat de vicius_the_one
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Am facut ieri 3 poze cu telefonul. Stergatorul merge f bine plecand din partea dreapta catre stanga dar e inestetic...fiind conceput sa plece din stanga. Asta se va rezolva prin inlocuirea cu un brat si lamela aerotwin in curand.

Modificat de andricei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vicius_the_one la mine merge temporizat asa cum e din fabrica, la prima treapta de apasare a manetei stergatorul merge temporizat (fara a putea modifica timpul de temporizare) iar apoi la a doua apasare stropeste si merge continuu 5 ture parca..La tine nu merge asa?

Modificat de c o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@andricei la mine merge la fel ca la tine, credeam insa ca poate fi facut in asa fel incat sa mearga temporizarea lui mai des sau mai rar asa cum reglam temporizarea pentru stergatoarele parbriz. Daca eu am stergatorul pe dreapta sa inteleg ca initial a fost pe stanga si acum e modificat de fostul proprietar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca va uitati cu atentie la bratele stergatoarelor o sa vedeti ca difera un pic, alea de stanga, adica acelea care pleaca de la stanga la dreapta au curbura (la prindere ma refer) frumos realizat adica cu o oarecare logica si ca sa il fac sa mearga invers de la dreapta la stanga va arata si va sta parca cu susul in jos, aiurea. Mie unul nu imi place cum se vede rasturnat asa si nici nu inteleg de ce ar exista un motiv sa il pun invers fata de cum este acum. Parca ii si vad pe unii, adica pe acei baieti care le au pe stanga si le pun pe dreapta si pe cei ce le au pe dreapta ca le pun pe stanga. Eu ma bucur ca am stergator pe spate si ca functioneaza aaaa ca il facea cineva sa stea drep pe luneta asta este alta treaba. Sa nu va suparati pe mine, dar nu ii vad rostul fiecare face ce vrea pe masina lui si cum vrea el.

PS. Uite un stergator de dreapta cum arata si unul de stanga pus pe dreapta cum arata. Si a mea cum este ne umblata la ea.

post-7159-1228904936_thumb.jpg

post-7159-1228904948_thumb.jpg

post-7159-1228905119_thumb.jpg

Modificat de Borisake
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai da Borisake.. asa e, vine urat asa cum l-am facut eu, stiu ca ele sunt concepute din fabrica cu acea curbura pt partea din care pleca. Si eu am zis ca estetic la mine e deocamdata urat dar asta se va rezolva cu brat aerotwin care are curbura facuta exact invers fata de cum o am eu acum. Pana acum am avut mai multe masini cu stergator in spate si toate erau pe partea dreapta :( Oricum depinde de gustul fiecaruia. Stergator pe dreapta exista la passat din fabrica cred ca din 2004 sau cele care au oginzile laterale egale si semnalizare in ele. Cand o sa primesc stergatorul aero o sa pun o poza, asa nici mie nu-mi place cum vine pe luneta.

Modificat de andricei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca toata treaba porneste de la configurator, depinde de model. Din cate am observat majoritatea covarsitoare au pe dreapta. Eu la masina am pe stanga, este Highline. Si mai este un aspect in functie de locul volanului, uitati-va la cele cu volan pe dreapta si de aici apar diferente. salutari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este bun rationamentul tau in legatura cu partea volanului si nici ca este pe stanga ca tu ai highline. La mine tot pe stanga este si am comfortline. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toate passat-urile pana in 2004...cred au avut stergatorul pe partea stanga. Ultimele de abia au stergatorul pe partea dreapta din fabrica, iar bratul stergatorului are invers curbura decat la noi.

Dar sunt si masini la care a fost inlocuit mororasul cu unul de golf/bora variant si atunci acela e pe partea dreapta si presupun ca bratul se potriveste de golf/bora, numai marimea lamelei difera, nici eu nu stiu exact, astept sa vad cum vine cu brat si lamela aero.

O sa pun o poza atunci sa vedeti cum vine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut si La Multi Ani! Zilele astea mi-a sosit stergatorul aerotwin pt spate si am facut cateva poze pentru a va arata cum pica. Sunt multumit, lamela sterge f bine, ca si dimensiune totala diferenta e de aproximativ 1 cm mai mica decat cea originala, insa asta nu se vede. Lamela sterge exact pana la dunga aceea neagra cu punctulete de sus a lunetei iar in partea de jos, langa axul stergatorului sterge toata portiunea neramanand acea pata nestearsa ca inainte.

Codurile pieselor pe care le-am comandat sunt :

6Q6 955 707 C - brat stergator

7E0 955 425 - lamela stergator

6Q6 955 435 B - capacel acoperitor

Lamela are 40 cm (originala la stergatorul normal e de 38 cm) dar bratul e putin mai mic si atunci se compeseaza, avand cam aceeasi arie de stergere. Am facut un colaj din poze cu stergatorul original pe partea stanga, apoi o poza cu conversia stergatorului cu punctul de oprire pe partea dreapta si alte cateva poze facute cu noul stergator aerotwin.

Cum vi se pare? :)

Modificat de andricei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la faza cu conversia prima data am zis ca e un lucru inutil iar daca din fabrica era pe dreapta acuma va chinuiati sa il puneti pe stanga. acuma vazand ce zici tu si ca masinile mai noi vin direct cu el pe dreapta incep sa cred ca e totusi ceva. oricum mersi de coduri si de DIY..ar putea fi utile

cat despre aerotwin pe spate e urmatorul lucru care vreau sa il pun si eu. pe langa ca arata mai bine si sterge mai bine (am pe fatza si e diferenta foarte mare). succes in continuare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu multa placere pt coduri. Eu nu mai am ce face, am terminat treaba cu stergatorul din spate, dar ma bucur ca am putut fi de folos cu ceva :) Oricum stergatorul sterge mai bine decat vechiul care avea si el lamela noua..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

Andricei, cum ai facut in cele din urma conversia? despre ce lamela intoarsa la 180¤ vb? eu am pus la al meu Passat an 2003 brat cu curbura aferenta opririi pe dreapta (original pe stanga) si as vrea ca si oprirea/stationarea sa se faca pe dreapta. Initial credeam ca din releu. Si da, modelele 2004-2005 s-au facut cu oprire pe dreapta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!