Jump to content

Sharan - My First Car

me-high

Postare recomandată

Salutare!

M-am gandit sa imi prezint si eu "masinuta", cu ghilimelele de rigoare... :)

Povestea:

Prima data am facut cunostinta cu specimenul prezentat mai jos prin 2004 la o "concessionarie" (sau cum se va fi numind) in Roma. Socrii mei doreau sa achizitioneze o masina de familie... si sperau ei sa nu fie si masina de lucru, dar necesitatile au zis altceva (socrul meu restaureaza mobila antica si a avut nevoie sa o foloseasca la munca.)

Masina avea in jur de 40.000 km, si cica astepta de ceva timp sa fie vanduta... era la pretul de 16.000E. Mie mi-a placut enorm masina, si drumul spre italia il facusem ca pasager intr-un sharan. In momentul in care eu le ziceam ca masina e super faina, nu banuiam de nici o culoare ca voi avea un Sharan, si cu atat mai mult respectivu exemplar.

A venit 2008, si din diverse motive, socrii mei s-au vazut nevoiti sa o vanda. Cum macaronarii nu dadeau prea multi bani pe un Sharan, si eu fiind in cautare de o masinuta (fara ghilimele, pentru ca eu chiar cautam o masinuta ceva gen golf5, mazda3, ford focus), s-au gandit socrii sa ne-o vanda noua. Am platit 8000 E pe Sharan, mai mult decat ar fi vrut, ei fiind foarte atasati de masina si nevoind sa o instraineze totusi.

Am cheltuit vreo 500E cu aducerea masinii si vreo 1000 E taxa de poluare. Cred ca am ajuns undeva pe la 10.000E in total.

Trasaturile'i caracteristice:

• 1.9 TDI , 116 CP, Sept 2002, Argintie, motor AUY
  • 86.000 km (ceva peste)
  • Jante Aliaj 16, (nu v-as putea zice modelul, dar l-am vazut si pe la alte golfuri pe forum)
  • 7 scaune (din care 2 sau 3 cu isofix)
  • ABS + ESP
  • Dublu Climatronic
  • Scaune incalzite fata
  • Oglinzi electrice/incalzite
  • 6 geamuri electrice
  • Sistem de alarma (Cobra parca) cu inchiderea automata a geamurilor si imobilizare motor
  • CD Changer Blaupunkt de 5 CDuri - momentan inutilizabil (nu am avut timp, a se citi $$$, sa ma ocup de el). Nu am avut nevoie de el prea tare... un iPod + modulator l-au facut sa il dam uitarii :D... desi se mai pierde din calitate.
  • Incaltata de iarna in momentul de fata, cu cauciucuri noi TOYO H09, si setul de continentaluri de vara se odihnesc in boxa
  • Kilometrii au fost verificati de 4ABC (thanks again).Am avut ceva emotii inainte sa imi spuna cifra reala ... dar se pare ca nu a fost umblat la ei.

Defecte/Minusuri:

• Am o eroare la aibaguri... tot 4ABC spunea ca nu comunica cele doua calculatoare intre ele... al airbagurilor cu centralul... E de naspa, stiu.
  • CD Changerul trebuie reparat / inlocuit
  • Am o zgarietura urata (adanca) pe portiera si aripa stanga spate, capatata intr-o parcare, dinainte de a intra eu in posesia masinii.
  • Nu are proiectoare de ceata.
  • Pe aceeasi portiera de mai sus, am reusit si eu sa ating bara unei masini vechi, si am indoit putin tabla ;) . (sa imi fie cu iertare, ma doare si acum inima, sunt incepator)
  • Vreo 4-5 ciupituri pe capota de la pietre.
  • Manerele interioare a portierelor fata jupite - boala VW mai veche

To Dos:

• Cel mai urgent, trebuie sa schimb distributia - anii o cer.
  • Rezolv treaba cu airbagurile.
  • In primavara-vara am sa repar portiera.
  • Poate o foliere a capotei (am inteles ca nu e tocmai bine cu acele huse negre, din material, nu ca as avea una)
  • La alte modificari gen tuning nu prea indraznesc sa ma gandesc acum... poate cate un pic, cu timpul. Mi-ar placea foarte mult sa imi luminez interiorul cu leduri, si poate ma vor ajuta si colegii de pe forum cu sfaturi, am observat ca multi au facut-o. mi-ar placea sa ii pun praguri (ex: andrushel) si sa schimb jantele.

Eu sunt foarte multumit de Sharan, desi sunt incepator si foarte multi s-au "luat" de mine ca e o masina prea mare... Masina se "infinge" suficient, consuma putin pt gabaritul ei, franeaza eficient, e foarte comoda, sta bine pe strada si de ce sa nu o zic... se conduce usor!

Oricum reactia prietenilor care intra pentru prima data in masina face toti banii: "Waaaaw!!! Cat spatiuuuuu!!!!... " :offtopic:

Cam atat,

Va multumesc daca ati citit kilometrul meu de prezentare! si daca nu l-ati citit, tot va multumesc :Driver:

Mihai

Si putina imagine:

dsc02918fp9.th.jpgdsc02920wp8.th.jpgdsc02912bf1.th.jpg

LE: Desi am zis ca masina a fost folosita la munca, are un interior foarte bine intretinut. I s-a acordat ingrijirea cuvenita

Modificat de me-high
Link către comentariu

Multumesc mult.

Viata acestor masini am inteles ca e de sute de mii de kilometri... cu intretinerea corespunzatoare... deci, am de unde!

Atentie si bun simt sa fie doar!

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km cu ea.Ai facut o alegere buna . :)

:) nu uita de distributie (inclusiv pompa de apa si mai ai acolo o rola intinzatoare cu tot cu suport ,cureaua de la alternator ,care te-as sfatui sa le schimbi) :)

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos! Eu nu am inteles partea cu 6 geamuri electrice :huh: iar in privinta lipsei proiectoarelor,un kit bun de xenon o sa compenseze lipsa lor..

Link către comentariu

Multumesc de urari.

@andrusel: stiu ca e o alegere buna... deja pot sa zic ca am folosit masina si in scopuri in care nu as fi putut cu "una mica" . Dar is multumit din toate punctele de vedere. O masina noua cu dotarile astea ar fi sarit mult peste bugetul meu. Plus ca mie mi se pare super pret pentru kilometrii si dotarile care le are.

@But_Fns : 6 geamuri electrice: 4 portiere + cele 2 geamuri din spate, actionate de 2 butone de langa schimbator... am observat ca asa se trece :huh:

Am in plan si xenon... dar finantele ma mai tempereaza.... momentan.

Link către comentariu

Frumoasa de tot. Despre ledurile interioare, da-mi un PM si iti spun de unde le-am cumparat ft ietin ! AI putea savopsesti bandourile inculoarea caroseriei si e de ajuns "tuning" deocamdata :huh: MUlti km fara probleme !

Link către comentariu

inteleg perfect de ce esti entuziasmat de masina. am deja 10 oookm facuti cu ea din iunie si abia astept urmatorul drum.

eu totusi sunt bucuros ca s-a ieftinit pretul benzinei pentru ca a mea e cam gurmanda.

sa o stapanesti sanatos.

Link către comentariu

Multumesc mult!

@RedFighter - Ai PM. Despre bandouri... crezi ca le-as putea face cu un spray la culoare? Sau e nevoie de o interventie mai calificata?

@b77eru - Si noi avem vreo 6000 si ceva din august pana acum (o luna a stat pe tusa pt inmatriculare/RAR). Referitor la combustibil: Oooo , daaa! Se simte foarte bine aceasta diferenta cand fac plinul ! Asta ma indeamna sa merg mai mult :blah:

Link către comentariu

Te sfatuiesc sa te duci la un vopsitor ca sa-ti vopsesti bandourile. trebuie date inainte cu plastikgrundfuller ca sa prinda vopseaua pe ele. Altfel, daca le vei face cu un spray, va incepe sa se cojeasca vopseaua dupa nici cateva saptamani. Eu am platit 250 de ron pentru bandouri si manere, si aici a fost inclus montaj-demontaj, curatare, pregatire pentru vopsire (si aici ma refer la faptul ca nu stiu prin ce procedeu a reusit sa scoata acea textura de coaja de portocala) si vopsire in cuptor.

Iti urez sa te duca sanatos pe oriunde vei vrea sa mergi si s-o stapanesti sanatos. Imi place foarte mult sharanul,. Te asteptam pe la cartela cu ea ;)

Si daca cumva vrei sa schimbi jantele, da-mi de stire. Imi place mult modelul si cred c-ar sta bine pe masinuta mea :icon_thumright:

Numai bine !

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Cred ca am sa astept pana in primavara cu vopsitul. Poate efectul de "coaja de portocala" dispare la incarcarea cu vopsea... zic si eu. Dar sincer, de va fi sa vopsesc bandourile... cred ca am sa ma rezum la cele fata spate.... Ca in parcarile noastre largi... sigur imi baga altii portierele in ele... si nu vreau sa se vada urmele apoi....

Despre jante... nu ma gandesc la asta inca. Imi plac si mie, si am inteles ca astea ce vin "by default" de la producator is mai rezistente. Oricum, cauciucurile de iarna le-am pus tot pe ele si nu pt ca as fi vrut .. if you know what i mean

Te referi la Variant Cartel? :icon_thumright: am sa incep sa va citesc topic-ul.

Mersi de sfaturi si urari

Link către comentariu

Cred ca am sa astept pana in primavara cu vopsitul. Poate efectul de "coaja de portocala" dispare la incarcarea cu vopsea... zic si eu.

Ca sa dispara si sa devina lucios ca barile, dupa Plastic primer trebuie sa dai cu sprit-chit de plastic. Vopseaua si lacul nu acopera , iti spun din

experienta.

Cred ca am sa astept pana in primavara cu vopsitul. Poate efectul de "coaja de portocala" dispare la incarcarea cu vopsea... zic si eu.

Ca sa dispara si sa devina lucios ca barile, dupa Plastic primer trebuie sa dai cu sprit-chit de plastic. Vopseaua si lacul nu acopera , iti spun din

experienta.

Link către comentariu

Salutari,

Foarte frumoasa masina, live este mult mai frumoasa :)

Cat despre dotari nota 10+, o adevarata "masinuta" de familie care iti ofera confort maxim.

Uitasem de jante, foarte frumoase, este deosebit modelul.

Te salut si la cat mai multi km fara incidente.

Link către comentariu

@florin.r : mersi de informatii... cred ca o las asa pana in primavara

@xdx : thanks! masinuta ofera confort maxim, dupa cum spui tu, si eu incep sa imi intru in mana cu sofatul. kilometru cu kilometru...

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Salutari,

Frumoasa masina,felicitari si din partea mea!E bine ca "sharanistii" ingroasa randurile pe vwforum.

Jantele sunt frumoase si sunt "by default" dar de golf daca nu ma-nsel.Alea de sharan arata altfel la anul 2002.

E bine ca nu ai proiectoare ca poti sa-ti pui direct xenoane :icon_thumright:

Daca faci folierea capotei sa ne spui si noua unde si cat costa...la mine e prea tarziu... se umple repede de ciobituri daca ai capota inca "neciupita" e indicat sa o faci repede.

A mea e verde deschis si s-ar fi vazut urat cu husa de piele neagra.

Bafta!

Link către comentariu

Multumesc mult speedo. Sharanistii sunt putini inca pe forum :icon_bounce: ar merge facut un topic cu un recensamant cum au si touranistii ... :blah:

Cred ca xenoanele vor veni mult mai incolo... tocmai mi-am pus pe faza scurta Philips Blue Vision. Dupa ce am dat din greseala jos becul de la semnalizare am avut bataie de cap sa il montez la loc... apoi nu mai facea contact perfect si m-a mai necajit un pic...

Iar la pozitie se ajunge si mai greu... asa ca pana la urma am ramas cu vechile pozitii... si in torpedou am doua seturi de leduri si un set de Blue Vision.

Inca nu am foliat capota.... mai fac cativa kilometri si schimb distributia si uleiul ( acum am putin peste 88.000), deci o sa imi directionez banii acolo ... dupa asta vor veni si altele...

Toate bune

Link către comentariu
  • 3 weeks later...
To Dos:

• Cel mai urgent, trebuie sa schimb distributia - anii o cer.
  • Rezolv treaba cu airbagurile.
  • In primavara-vara am sa repar zgarietura.
  • Poate o foliere a capotei (am inteles ca nu e tocmai bine cu acele huse negre, din material, nu ca as avea una)
  • leduri de interior

Cred ca cele mai importante lucruri tocmai le-am facut...

Azi tocmai mi-am schimbat distributia + pompa + ulei + filtre + alte maruntisuri... si baietii de la BTM Iasi mi-au rezolvat si airbagul bonus (era vorba de un contact imperfect) ... oricum nu mai aveam bani :Driver:

Nu au fost tocmai ieftine, dar masina acum trage super bine.... si e mai silentioasa... ajung la 3000rpm si urechea mea nu spune nimic...

De acum, ca am facut efortul si am schimbat cele mai sus mentionate... mai astept putin sa ma redresez cu finantele si urmeaza chitibusarelile :)

Link către comentariu
.... si e mai silentioasa... ajung la 3000rpm si urechea mea nu spune nimic...

Esti norocos...eu ma gandeam sa-mi fac o insonorizare.Am condus un sharan de 130 CP si era mult mai silentios ca al meu.Mi-a placut chestia asta.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

faina masina..apropos de capota si eu am ciubituri cred ca din cauza formei masinii tot timpul vor aparea....chiar nu stiu ce solutii ar putea fi pentru treaba asta..revopsire la 6 luni, husa de piele(n-am vazut un model care sa-mi placa cu adevarat), ceva folie etc!

spor la treaba!

Modificat de vwraider
Link către comentariu

Ultimele update-uri:

Magazia de cd-uri nu am mai reparat-o... am dat jos magazie si casetofon Beta... si mi-am achizionat un PIONEER DEH-4000UB.

Montarea s-a facut lejer.... Casetofonul l-am dat jos cu o mica panza de ferestrau (in locul acelor cheite de demontat)... mufele s-au potrivit fara probleme...A trebuit sa schimb mufa de la antena radio insa... si sa imi fac rost de un buzunar (sau cum s-o fi numind) de depozitare, in locul magaziei. Am stat 2 zile fara el si era urat ca se vedeau toate matele alea.... Am facut rost de una de la dezmembrari si acu is super multumit de cum se integreaza si cum se aude noul meu sistem... adica intr-un mare fel !

Boxele sunt cele din fabrica (cred ca is tot blaupunkt...ca si cas-ul si magazia)... dar scot un sunet foarte clar si au si bass suficient (bine...asta pentru un entry level... poate chiar si mid)

Am gasit acest pioneer la oferta si nu am ezitat nici un minut. RECOMAND :offtopic:

Inainte: (arata fffff bine, tre sa recunosc)

10ymkwg.jpg

In timpul... :

nej3w4.jpg

Dupa:

ou8j9i.jpg

2qbg846.jpg

2qxye85.jpg

I'm happy ;)

Link către comentariu

Aspectul era mai placut cu playerul OEM, dar asta aftermarket e mai practic... Sa iti spun sincer eu as fi cautat ceva care sa se asorteze mai mult cu bordul, dar fiecare cu preferintele lui.

PS: Cusca aia de depozitare care acopera locul gol, nu e pentru VW, e de pe un Astra G/Zafira 1, si nu prea este la nivelul bordului. In lipsa de altceva e ok, dar cu siguranta se poate obtine un efect vizual mai placut.

In rest, s-o stapanesti sanatos si sa te duca cati mai multi km fara incidente.

Link către comentariu

Da gaby1773 - sunt perfect de acord ca se potrivea mai bine casetofonul... Dar am incercat totusi sa cumpar ceva care se incadreaza cat de cat: e negru si cu iluminarea rosie a butoanelor.. .scrisul alb e oarecum neutru :argue:... Dar pentru sunetul si facilitatile care le ofera, ii iert micile nepotriviri.

Initial am vrut sa imi iau 2000MP sau 2000MPB (cu displayul albastru)... dar cand am gasit actualul(mai dotat) la pret bun , l-am luat.

Acea cutie de depozitare habar nu aveam de la ce masina e... pentru una noua pt sharan mi-a cerut cineva 40 lei... un pic cam mult totusi. (De unde ti-ai dat seama ca e de opel? :D ). Daca voi gasi mai incolo una de VW am sa o schimb... momentan e ok.

Link către comentariu

Felicitari pentru schimbarea facuta! Este mult mai comod cu noul mp3 player si mie chiar imi place cum arata playerul (fata de casetofonul din dotare). Asa ca e bine ce ai facut si sunt sigur ca imediat o sa te obisnuiesti cu nou look.

Link către comentariu

Mersi sebi.

Cu look-ul m-am obisnuit... sound-ul inca ma uimeste de fiecare data cand il deschid :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!