Jump to content

problema cu antifurtul la roti(prezon)

gabimok
 Share

Postare recomandată

Anul trecut am cumparat un nou antifurt pentru roti.Un destept de la o vulcanizare nu l-a bagat calumea in prezon, si s-a dat peste cap,cu greu ,a mai reusit sa desfaca acel prezon(ciocane, etc.).

Am cumparat un nou antifurt original cu cod individual(52 lei).

Ieri cand imi pun cauciucurile de iarna,la vulcanizare,iarasi aceeasi poveste ,s-a dat peste cap antifurtul in momentul defacerii prezonului,chinuri si reusesc sa desfacem prezonul.As crede ca materialul din care e facut e ff moale.

Acum merg in 4 prezoane, pana iau un nou antifurt.A mai patit cineva asemenea ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• raekwon1

4

• Clodius

4

• Intrus

4

• Burito09

3

Eu, cu manuta mea, insa ca fraerul incercam sa strang prezonul apasand cu piciorul pe cheie :-)

Link către comentariu

atentie la cuplul de stringere pentru ca nu cred ca e materialul de vina.

Link către comentariu

Pai care ar fi acel cuplu si cum il masuram? Eu nu am cheie dinamometrica si nici aia la vulcanizare nu cred ca au... In plus, pe hartiutele din cutia cu prezoane antifurt, originale, nu zice nimic de cuplul de strangere.

Link către comentariu

Am patit si eu acelasi lucru anul trecut....nu cred ca-i treaba de cuplu, au fost stranse cu cheia dinamometrica. Ca sa evit inca o astfel de intamplare, am schimbat toate cele 4 prezoane "antifurt" cu unele normale cu cap hexagonal.

Link către comentariu

Pai care ar fi acel cuplu si cum il masuram? Eu nu am cheie dinamometrica si nici aia la vulcanizare nu cred ca au... In plus, pe hartiutele din cutia cu prezoane antifurt, originale, nu zice nimic de cuplul de strangere.

Ba tocmai - cei de la vulcanizare ar trebui sa aibe cheie dinamo.

Scula pneumatica cu impact e cea ce distruge suruburile. E o porcarie de scula. Foloseste tubulare speciale, de impact. Dar suruburile au de suferit la strangeri/desfaceri repetate cu oribilitatea aia.

Mai rau, folosesc animala si la strangere, special ca sa veniti la ei. Fugiti de astfel de "profesionisti"... am si eu unii la coltul strazii.

Suruburile desfacute cu cheia normala, si stranse la fel nu pun probleme. Cuplul de strangere e (parca) 120Nm (adica 12Kgfm).

Link către comentariu

Well..am constatat si eu acelasi lucru, cand mi-am schimbat cauciucurile de vara cu cele de iarna.

Dupa ce mi-au zgariat jantele, au inceput sa dea ca inecatii cu pistolul pneumatic in prezoane si apoi in antifurt!

Cand i-am intrebat de cheie dinamometrica...sufletul!

Si sincer sa fiu, nici nu prea am vazut la vreo vulcanizare!

Sunt obligati sa aiba asa ceva?

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Anul trecut am cumparat un nou antifurt pentru roti.Un destept de la o vulcanizare nu l-a bagat calumea in prezon, si s-a dat peste cap,cu greu ,a mai reusit sa desfaca acel prezon(ciocane, etc.).

Am cumparat un nou antifurt original cu cod individual(52 lei).

Ieri cand imi pun cauciucurile de iarna,la vulcanizare,iarasi aceeasi poveste ,s-a dat peste cap antifurtul in momentul defacerii prezonului,chinuri si reusesc sa desfacem prezonul.As crede ca materialul din care e facut e ff moale.

Acum merg in 4 prezoane, pana iau un nou antifurt.A mai patit cineva asemenea ?

Si eu am patit la fel unul din suruburile antifurt a fost distrus cand am schimbat o roata. Tu unde ai gasit antifurt original individual?

La Brady au zis ca un set nou este 200 RON si mi se pare cam mult... vreau original pentru ca la alte tipuri de antifurt nu se potrivesc capacele de plastic...

Link către comentariu

Cand i-am intrebat de cheie dinamometrica...sufletul!

Si sincer sa fiu, nici nu prea am vazut la vreo vulcanizare!

Sunt obligati sa aiba asa ceva?

La Sama Service strang cu pistolul (dar usor) si apoi cu cheia dinamo. La fel si la AutoSoft... pe care ii prefer, pt ca aveau preturi mai mici. In ultimul timp insa e si aglomerat, e si cam scump si e si treaba facuta in marea graba. Deh, le merge bine. P.S. Am fost numai la cei de la baza podului.

Vulcanizarile de cartier sunt de obicei dezastru. De multe ori nu au o masina de echilibrat care sa functioneze bine. Eu ma ghidez dupa urmatoarea chestie - daca nu au macar 3-4 masini de echilibrat si rampe de ridicat masina, nu le dau nici buna ziua.

Link către comentariu

Hehe..pe aici prin Slatina nici nu am vazut cheie de aia!

O sa incerc data viitoare sa le schimb la service...desi, cred ca o sa ma coste ceva..!

Oricum, mi-e invatatura de minte! :icon_thumright:

Link către comentariu

Auto soft-ul din spate de la Mall vitan nu e dotat cu cheie dinamometrica sau cel putin sta in raft ca eu nu am vazut-o.

Link către comentariu

Si eu am patit la fel unul din suruburile antifurt a fost distrus cand am schimbat o roata. Tu unde ai gasit antifurt original individual?

La Brady au zis ca un set nou este 200 RON si mi se pare cam mult... vreau original pentru ca la alte tipuri de antifurt nu se potrivesc capacele de plastic...

Eu am dat comanda la un magazin piese auto,si a venit in cateva zile prin Augsburg parca,52 lei antifurtul.

Atentie vezi ca pe antifurt ai un numar,il comanzi cu acel numar.

Link către comentariu

Hehe..pe aici prin Slatina nici nu am vazut cheie de aia!

Daca ar fi asa critic cuplul piulitelor ti-ar veni cu cheie dinamometrica in portbagaj. Daca le strange in stea si nu exagereaza cu cheia in cruce e ok. La aia cu aer are reglaj de forta pe maner, unii il si folosesc.

Pozitia de impact fara limitare de forta se foloseste numai la desfacut elemente de suspensie batrane unde nu mai e necesar sa si supravietuiasca filetele.

Link către comentariu

...unii il si folosesc.

Asa este Florine..unii il foloesc. Poate cand vor..ca eu nu prea i-am vazut! :))

Iar privitor la pozitia de impact...chiar ma gandeam, in timp ce strangea ala ca inecatu`, cat o sa mai continue sa stranga. Sunt convins ca nu se duc asa din prima, insa, cred ca daca mai fac vreo schimbare de cauciucuri....mai mult ca sigur o sa cedeze..la cum se folosesc instrumentele alea de strangere!

Am vrut sa il intreb pe prost de unde isi da el seama cat si cum trebuie sa stranga...insa am renuntat! Insa l-am luat la rost pe patron cand am platit. Tipul cu o ingamfare specifica taranilor parveniti :icon_thumright: , a incercat sa ma abureasca ca, vezi doamne, eu am jante spitate si trebuie sa platesc in plus.

Atunci mi-au sarit dracii si l-am intrebat de cheie dinamometrica (si de cat stie sa stranga shurupurile :lol: ) si sa imi plateasca reparatia la jante...!

S-a uitat urat la mine si m-a taxat in mod normal...!

La revedere si pa...dreaqu o mai trece pe la el!

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Eu mi-am schimbat cauciucurile de vara si cei de la vulcanizare (un centru destul de mare), vazand ca e masina noua, mi-au spus sa am grija ca, de cate ori voi merge la vulcanizare pentru antifurt sa NU las sa se foloseasca decat cheia tubulara/dinamometrica nici intr-un caz pistolul pentru ca se distrug suruburile asa ca de retinut ....

Link către comentariu

Confirm. Si la mine s-a stricat (tocit) surubul antifurt. Mai grav, am contribut si eu putin si mai facusem si pana - DoamaneDoamne insa a facut ca pana sa fie, in Polonia - la 500 de metri de reprezentanta Skoda :) ! :D . Pe scurt: aproape de frontiera cu Lituania, pana pe dreapta fata: opresc pe marginea drumului, constat ca roate incepuse sa se lase, ma uit atent si fasaia usor. Ma felicit pentru sensibilitatea-mi crescuta de sofer educat si incep sa cotrobai prin portbagaj. Masina folosita de sotie, gasesc toate aranjate la locul lor, scot capacele de plastic de pe suruburi, potrivesc atent antifurtul care nu intra chiar pana la capat si dau sa desfac...nimic. Ca mecanicul de tractor, ma urc pe cheie si....cheia sare si trage si o (mica) zgarietura pe pretioasele jante, nezgarite deloc de soata pana atunci. Injur de mama focului ca sunt neatent si dau sa bag la loc...surpriza: antifurtul nu intra decat pana pe la jumatate, dau sa desfac cu mana - nimic se misca masina si nimic pentru ca deja se tocise prea rau si nu mai intra!!!! Dupa incercari si inca o mica zgarietura vad un panou pe marginea drumului: reprezentanta acoda la cateva sute de metri :unsure: !

Merg la ei, le explic, vine un nene mecanicul cu mine cu un fel de ciocan si un fel de cheie cu prelungitor de cca 60 cm. Pune capatrul, usor bate in el si...nimic! Umflam roata si repede in service cu ea. Acolo dai incercari si incercari pana in un final iese (fara sa se mai zgarie nimic). Dau sa plec - nimic. Nu ma lasa sa plec pana nu platesc si un surub nou sa il bage in locul antifurtului. foarte prietenosi si rapizi, cu toate ca aveau ceva de treaba.

Rezolvarea: Merga la Avia pantelimon, platesc cca 140 ron daca imi aduc bine aminte si am un nou set de antifurturi. De acum, cand schimb jatele de iarna, le montez\demontez cu mana mea.

Link către comentariu

Pentru ca nu aveau cheie dinamometrica, eu nu i-am lasat sa stranga prezoanele antifurt decat cu mana.

Tot la un service (acolo unde mi-am montat jantele de aliaj) m-au avertizat sa nu las pe nimeni sa le stranga cu pistolul ca se vor strica antifurturile. Desi acolo unde am montat jantele aveau si cheie dinamometrica, antifurturile le-au strans finutz tot cu mana.... :)

Modificat de ovidius
Link către comentariu

Am gasit recent (acum 2 saptamani) vaselina cu Cupru (antiseize) de la Valvoline. Cam scumpa (80Ron) dar eu zic ca merita. Trebuie doar un pic pe fiecare surub inainte de montaj. Exact ce-a prescris doctorul.

Daca nu aveti cu Cu, merge si cea cu Mo2S, sau o vaselina EP2 cu rezistenta mare la spalare... insa tot cea cu CU e mama lor :Driver:

Link către comentariu

• 1 month later...

Si mie mi s-au tocit prezoanele antifurt originale. Am schimbat in fiecare an (de patru ani) cauciucurile cu cele de iarna. Si din cauza pistoului pneumatic folosit (la o firma buna de schimbat anvelope, macar nu mi-au zgariat jantele). Am cumparat de la ei prezoane antifurt care au alt sistem decat cele originale de O2, par mai solide (sa vedem in timp). Dar surpriza a fost ca nu se mai potrivesc capacele de plastic, m-am suparat un pic pe ei ca nu mi-au spus. Si acum stau fara capace, ma gandesc daca sa-mi iau prezoane antifurt originale, ca asa arata urat. Dar macar nu am probleme la schimbat rotile :( Acum in primavara vreau sa-mi iau niste anvelope noi, ma gandesc la GY Excellence.

Link către comentariu

:( mie mi-a cazut antifurtul la spalatorie mi l-a dat jos cel care spala masina, noroc ca l-am vazut. Era pus gresit de c atre cei de la vulcanizare care schimbasera rotile.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,

Cand iei masina nou-nouta de la dealer si are jante din aliaj, ar trebui sa aiba si capace care sa acopere prezoanele?

Link către comentariu

DA, daca janta nu are capac central care sa le acopere pe toate.

Link către comentariu

Intamplare cu antifurt.

Fac o pana, undeva in Cluj, mi se dezumfla roata complet.

Nu gasesc cheia de antifurt, a disparut pe la vreo vulvanizare, cine stie.

Nervi... a doua zi umflu roata cu o pompa, ma duc repede la Service-ul din Calea Turzii, baietii dau jos cu o un antifurt

martor toate prezoanele cu antifurt, si comand un nou adaptor. Circul doua saptamani cu patru prezoana pe roata,

vin noul adaptorul, care nu corespunde cu ce-a originala. Cumpar frumos patru prezoane obisnuite si le montez.

Parerea mea este ca cine este in stare sa fure roata, fura toata masina.

Modificat de srudolf
Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,

Imi puteti spune unde as putea sa gasesc capacele acelea mici ptr fiecare prezon in parte. Mi-au disparut vreo 3 buc de pe spate si nu stiu unde as putea sa gasesc.

Multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!