Jump to content

New Leon FR TDI

VALTEODOR

Postare recomandată

Salut!

Dupa lungi asteptari (aproape un an), am hotarat sa-mi prezint si eu putin masinuta.

Cam tarziu, insa traiam cu impresia ca voi fi desuet daca-mi prezint si eu masina, printre alte zeci de Leonuri asemamatoare.

Dar am observat ca sunt foarte rar prezentate asemenea exemplare in aceasta arie, asa ca m-am decis sa colorez putin foaia, printre atatea golfuri frumoase sa apara si un Leon FR ingrijit :icon_thumright:

Ce sa va spun...

Fata de dotarile de serie ale unui FR, am mai optat pentru:

- Faruri bi-xenon adaptive

- trapa

- geamuri fumurii

- sistem audio 1 - 8 boxe si Bluetooth

- 8 airbaguri

- pachet iarna (incalzire in scaune, duze incalzite)

- pachet vizibilitate (senzor lumina, ploaie, oglinda cu efect antiorbire)

- USB

Sunt foarte multumit de ea pana acum! In oras consuma undeva 10 - 12% in aglomeratia de dimineata (din Dr. Taberei pana la Cora Pantelimon), iar seara, mai pe "liniste", cam 8.5 - 9.5%

Ca appearance, asa arata in curte la dealer, inainte de a o ridica:

leonulmeu4or8.th.pngthpix.gif

si cateva poze facute acasa, dupa ce am ridicat masina de la dealer.

_MG_0202or8.th.pngthpix.gif _MG_0234or8.th.pngthpix.gif

Insa va voi prezenta mai multe poze in posturile viitoare. Acum s-a blocat site-ul imageshack si nu mai pot uploada nimic.

Conducere placuta!

Link către comentariu

Multumesc mult!

M-a costat 26,000 EUR, dar i-am mai cumparat cauciucuri de iarna DUNLOP M3, 205/50/17, care m-au mai costat inca 2200 RON, cu tot cu montat.

Sper sa mearga acum mai bine. Pozele care nu mi-au reusit in postul trecut, cele in care masina era inca fresh, ne-nmatriculata.

mg0202xb1.th.jpgthpix.gif mg0234gv6.th.jpgthpix.gif

Sper sa functioneze mai bine site-ul pe care mi l-ai dat, WNS, pentru a putea sa va arat cateva poze mai....frumoase, facute recent. Apropo, pot incarca mai multe poze deodata? daca da...cum? Si...multumesc!

Conducere placuta!

Link către comentariu

Hai ca merge mult mai usor site-ul recomandat. Si da, pot incarca mai multe poze. Deci...multumesc mult!

Am adaugat la masina jumatate din kitul Aero, care in completarea kitului de FR ofera o imagine mult mai agresiva si mai frumoasa masinii:

7mbrmrqi5qxqbe04z4u1_thumb.jpg en8vr30vwyivawqax5gb_thumb.jpg

Link către comentariu

Faina masina, s-o stapanesti sanatos, am si eu una cu acelasi motor. Cum de nu ai optat pentru tfsi? Multi considera ca e singura optiune pentru un hothatch adevarat ^_^

Link către comentariu

Salut!

Da, intrebarea asta mi-o pun si eu acum, insa as fi ales Cupra, nu doar FR TFSI.

Dar la momentul respectiv motorina nu era asa scumpa si chiar credeam ca-mi va consuma mai putin, cel putin in oras. Ma asteptam sub 9.5%, undeva pe la 8.5 - 9%.

Dar acum, dupa ce m-am obisnuit cu ea, nu mi se mai pare un consum mare acela de 11%. Asta este Bucurestiul, nu am ce face. Prind o coloana de 20 minute, mai merg alte trei minute, apoi iar prind o coloana de inca 25-30 minute. Asta este mersul meu zilnic, asa ca este normal sa-mi consume enorm de mult.

Ma gandesc ca daca as fi avut Cupra, pusa in acelasi regim, nu m-ar fi scutit de cel putin 16 - 17%. Asa ca....este super OK, iar la drum lung imi scot parleala, unde scot in jur de 6.5%, fara prea mari menajamente. Evident, daca ma dau la ea...nu mai conteaza consumul!

Cel putin deocamdata nu am avut probleme cu PDF-ul, am mers tot timpul mai turat, peste 2500 rpm, si masina deja a trecut de 11,000 km.

Dupa cum va spuneam, am facut recent cateva poze mai faine, pe care le voi pune mai jos:

1186fyv08t2feeul91i_thumb.jpg 15zd4uzynmyk80stuwoa_thumb.jpg

Sau asa:

wqnrx38dzz6r0johxx2_thumb.jpg xqanct7gtpwhgkawrbsp_thumb.jpg v59wybpmewiblu1ede3k_thumb.jpg

Sper sa va placa!

Voi face cateva si cu interiorul...

Pana atunci, conducere placuta!

Link către comentariu

Multumesc!

Eleronul mi-a placut si mie tare mult, completeaza masina.

Eu am comandat la Alto Syncro intreg kitul. Este eleronul "dedicat" , din kitul Aero.

Link către comentariu

Salut!

Am reusit in sfarsit sa-i fac si cateva poze cu interiorul.

Mi-am cumparat un obiectiv super-wide si am facut cateva poze in care intra o mare parte din habitaclul masinii:

4o6can78kw7wxnokt2io_thumb.jpg 31yk46e6ami3rp7dwp64_thumb.jpg

q9at0sjq5z1skppoi1iu_thumb.jpg u6gyft42utvijq6gkn4_thumb.jpg

1oyedk2l2c6jmhklxma9_thumb.jpg

Si din exterior...ca de obicei, imediat dupa ce o spal ploua :icon_thumright:

s5n7ea12urzuosza224x_thumb.jpg

Cred ca in curand voi trece la cauciucuri de iarna...

Link către comentariu

Nu prea imi explic cum, daca ai obiectiv foto special, insa prin modul in care sunt facute pozele, e pusa in evidenta mai bine ca niciodata linia masinii :santa: (pana acum, cel putin, nu am mai vazut un leo fotografiat de sus - arata deosebit). E adorabil in culoare alba.

7mbrmrqi5qxqbe04z4u1_thumb.jpg

Modificat de FLorin D
Link către comentariu

Salut!

Multumesc mult de aprecieri!

Asa este, si mie mi se pare ca are o linie "curata" , care nu mai incurajeaza si alte modificari exterioare!

Chitul deja pus (praguri si eleron) completeaza aspectul agresiv al masinii.

Singurul lucru pe care mai vreau sa-l mai fac la exterior este sa-i cumpar alte jante pentru cauciucurile de iarna.

Pentru a-mi proteja jantele lui originale, care mi se par foarte reusite. Pacat ca nu exista modelul acesta si pe 18''

De aceea, acum sunt in impas: ce jante sa-mi iau , astfel incat sa fie si frumoase, dar sa fie si pretabile pentru iarna. Adica ceva cu spite mai multe, pentru a nu intra multa zapada inauntru, sau.....nu stiu. Ma documentez.

Link către comentariu

Salut!

M-am gandit: vreau sa usurez greutatea pe fata, avand in vedere ca motorul diesel este mai greu si de aceea imi doresc sa montez o capota mult mai usoara, din carbon.

Stiti cumva de unde as putea procura? Cam la ce costuri?

Multumesc!

Link către comentariu
  • 1 year later...

Salut!

Deocamdata nu am mai facut modificari la masina, desi atractiile au fost foarte mari.

Noroc ca nu am inceput proiectul de modificari inainte de criza...

Masina este foarte echilibrata asa cum este in prezent....consum decent, performante OK.

Ma manaca foarte tare sa-i pun un soft, dar asta va implica multe alte modificari: scos DPF, downpipe, etc. Deoarece fara sa scot DPF-ul....nu am curaj sa-i pun soft, din cauza traficului infernal in care merg in fiecare zi, dintr-o parte in alta a orasului.

Iar in momentul de fata energiile mele sunt canalizate in alte proiecte.

Oricum, daca imi raman ceva banuti dupa ce termin proiectele in care sunt implicat acum, cred ca ma voi ocupa mai mult de masina, adica:

- Soft

- DPF off

- Downpipe

- evacuare completa

- suspensie reglabila pe 36 pozitii de la D2

- frane de S3

- jante si cauciucuri Pilot Sport 3 pe 18 inch.

Cam asta am in cap. Dar....deocamdata sunt la nivel de vise :)

Conducere placuta!

Link către comentariu

Salut!

Pe fata sunt la fel ca la Golf V GTI, de 312 mm

Dar ma roade tare de tot sa-mi fac upgrade la 345mm, ca pe Cupra si S3.

Daca gasesc un pret bun la cineva care vrea sa le vanda....cred ca fac o abatere de la cash-flow-ul programat pentru alte proiecte si-mi iau franele de Cupra.

Link către comentariu

Frumoasa masina mai ai, doar e Leon alb. :D

Mai ai si varianta unor frane aftermarket, care sunt peste cele de Cupra si nu sunt foarte scumpe D2, AP Racing. Oricum, cum banuiesc ca stii ;), cele de S3/Cupra rezista mult mai mult la abuz indelungat, fenomenul de fading apare foarte rar si cred ca la tine ar fi un upgrade suficient si necesar.

Modificat de GtSport
Link către comentariu

foarte frumoasa masina! s-o stapanesti sanatos.

Oricum parerea mea este, ca leonul FR/Cupra arata cel mai bine pe alb.

Bafta!

Link către comentariu

Frumoasa masina, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Salut!

Multumesc de urari la toti !

Da, asa am avut si eu impresia si inca imi mentin ferm parerea ca pentru Leon FR/Cupra cel mai bine i se potriveste culoarea alb.

Asta deoarece totdeauna contrastele puternice creaza o imagine faina. Iar in cazul acesta, spoilerele fata/spate cu o mare suprafata neagra, geamurile laterale si montantul central negru creaza un contrast foarte frumos cu albul caroseriei.

Teo, m-am uitat la frane aftermarket, dar nu mi s-au parut chiar asa de ieftine, desi in mod clar sunt peste Cupra/S3.

Sunt mai performante pentru ca au etriere cu 4, 6 sau 8 pistonase, fata de cele de Cupra/S3, care au un singur pistonas flotant.

Iar aceasta diferenta se vede in fading....

Desi franele de Cupra/S3 sunt foarte performante la rece, dupa utilizare intensa apare fadingul mai repede la ele decat la celelalte.

Pe de alta parte, daca le iau second hand de la cineva pe astea de S3, raportul pret/calitate ar fi excelent pentru mine.

Stie cineva daca exista cineva pe forum care are de vanzare kit de frane de S3/Cupra?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!