Jump to content

problema la care va cer ajutorul (servo)


leos
 Share

Postare recomandată

in primul rand sa nu ma acuzati ca deschid un topic pe aceeasi tema -servodirectia, am verificat celelalte posturi si nu sunt relevante ptr problema mea. masina a fost lovita usor in fata, sta de doua luni si ceva nepornita. am reparat-o , i-am inlocuit rezervorul de lichid servo, ptr ca a fost crapat. in rest nicio alta componenta a sistemului de servo nu a fost afectata. am pornit acum masina am pus lichid rosu servo , ptr ca asa era si inainte si asa mi l-au dat de la magazinul de piese auto. am constatat cand ajung in bracaj maxim, masina incepe sa tremure, se aude zgomot puternic. apoi mi-a facut cureaua servo franjuri. am inlocuit-o, am scos lichidul din instalatie, am completat din nou, am pornit....merge lin volanul dar cand ajunge aproape de maxim din nou se aude acel zgomot ca si cum cureaua sare din dintii fuliei....asa descriu eu...si dupa un timp imi FIERBE, DA PE AFARA ULEIUL DIN REZERVORUL DE SERVO......sare efectiv din acel rezervor......e ca si cum lichidul nu si-ar face circuitul si vine cu presiune pe tur inapoi in rezervor, foarte fierbinte.....asa pot descrie eu ceea ce se intampla ptr ca nu am cunostinte tehnice. acum....ce se intampla??????? ce sa fac????? poate cineva care cunoaste masina sa vina sa ma ajute....am adus o mie de ,, meseriasi,, si niciunul nu are habar.....sunt disperat intrucat fac de cand numai am masina naveta cu trenul.....multumesc astept sfaturile sau ajutorul vostru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa parerea mea,ar trebui verificat traseul furtunurilor si tevilor de la pompa de servodirectie si caseta sa nu fie obturate,apoi desfacuta pompa de servo si vazuta uzura rotorului a galetilor si a pompei in interior si in final verificat caseta de directie sa nu fi intrat apa la cremaliera si in tot acest timp in care nu a functionat sa nu fi ruginit si acum merge greu si forteaza foarte mult pompa. bafta si rabdare ca ai nevoie :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

am exact aceeasi problema.Am lasat masina oprita imediat ce mi-a dat uleiul peafara si am venit direct la forum.Daca poti sa postezi daca ai rezolvat problema si cum.Ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as avea alta parere...avand in vedere ca a fost lovita in fata, este posibil ca geometria fata sa fi fost "deranjata" (daca a fost lovita suficient de tare)...si cand virezi maxim pompa de servo sa fie supusa unei suprasarcini. Verifica pe dedesubt sa nu fie ceva indoit, mai ales pe la caseta de directie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mecanic a zis ca e pompa stricata, clar. E ceva legat de debit prea mare pe retur. Revin cu detalii dupa ce o schimb. Am dat azi comanda de pompa , si sper sa o am pe masina in 3 zile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Am schimbat pompa. Merge de vis. Tre sa mai rezolv scartaitul de la cureaua de la alternator. La mine nu e cu intinzator, alternatorul are un arc si intinde cureaua singur, deci probabil sa terminat arcul respectiv.

Dar pompa merge incredibil. Cost total 600 ron

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand dadeai la maxim stanga sau dreapta iti scadea turatia la relanti ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
cand dadeai la maxim stanga sau dreapta iti scadea turatia la relanti ?

da......scadea turatia. Se pare ca asta era semnul distinctiv. Oricum tre sa fac ceva cu scartaitul de la cureaua de la alternator, ca la mine nu e cu intinzator, e cu un fel de arc pe sistemul de prindere al alternatorului. Si daca se inmoaie arcul ala se inmoaie si turatia :icon_thumright:. da asta e alta problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!