Jump to content

Skoda vs Golf vs Opel

Marian
 Share

Postare recomandată

• Administrator

Topicul este deschis la solicitarea colegului xspeed :

Salutare,

Pana azi, eram ferm convins sa-mi cumpar neaparat o skoda fabia 1.9 sdi, au venit cu informatii utile, practice, obiective, concrete, la subiect justificare si baietii priceputi de pe forumul skoda, tot respectul, convingandu-ma de calitatile acestui model. Intre timp, multi cunoscatori neutrii si obiectivi pentru fiecare marca mi-au spus ca cel putin din punctul de vedere al costurilor intretinerii si a pieselor opelul este mult mai ieftin. Dar despre golf ?

Eu dispun de cel mult 5000 euro pentru masina. Am luat in calcul ca daca o cumpar de prin Germania, cu tot cu comisione, drumuri, voi merge si eu cu omul care e in domeniu, inscrieri, acolo sa gasesc o masina de maxim 4000 euro. Daca e din romania si inmatriculata, 5000.

Ce am gasit pana acum in Germania pentru fabia 1.9 sdi la preturi de 4000 - 4500 sunt masini din 2000-2001-2002 cu mai mult de 150000 km, consum extrem de mic pentru acest model, abs, servo, ac, geamuri electrice.

Masina va face cel mult 10000 de km pe an, utilizata foarte mult intr-un oras aglomerat semafor dupa semafor in Constanta, de aceea consumul in oras e foarte important. Poate sa fie si mai puturoasa, la demaraj, viteza.

Ce urmaresc la o masina, in ordinea importantei.

1. nespus, fara cuvinte de important pentru mine este rezistenta tuturor pieselor, si mai ales a celor scumpe.

2. consumul

3. aspectul interior exterior, daca raman la opel as vrea unul cu 4 usi si cu fundul mic, cat mai util in oras.

4. viteza

5. dotari

Intrebari, daca aveti si exemple practice si argumente pentru raspunsuri, toata stima.

1. Ce model de opel credeti ca mi s-ar potrivii?

2. Cel putin la piesa acea skoda fabia 1.9 sdi pentru care ma incadrez(descrisa mai sus) este mai rezistenta decat un opel care ar indeplinii condiitiile?

3. Credeti ca in banii astia opelul pentru care m-as incadra m-ar lasa piesele mai repede decat acea skoda?

4. Sunt ceva oameni seriosi si foarte buni practicieni care s-ar oferii contracost sa ma ajute sa cumpar o masina?

Toate bune !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,

Primul lucru pe care vreau sa-l aduc in discutie e faptul ca golf nu e marca producatoare de autovehicule, e un tip al unei marci, in speta VW.

Apoi revenind On, am mers cu fabia 1.9 sdi si vreau sa zic ca se misca decent-> bine, opel astra 1.7 dti e ok, dar sub fabia (parerea mea). Insa Golful e atlceva!!! Si nu-l gasesti la 4-5k E. si dupa 2000!

Pentru oras , personal as opta pentru fabia, altfel opel.

Link către comentariu

Ce motorizare cat mai rezistenta pentru viitor (eventual putin mai lenta) recomandati pentru un opel cu portbagajul taiat limuzina?

Scuze, din graba am scris golf in loc de vw.

Asa e, golful se pare ca sare din schema,

Link către comentariu

Eu nu vreau sa te dezamagesc dar imi vine greu sa cred ca la 4000-4500 euro gasesti fabia diesel cu dotarile care le vrei tu.Eu am adus in vara o fabia de 1.4 benzina si 70000 de km din 2001 (geamuri electrice si aer conditionat) la 5100 de euro pretul din Germania.Zic sa mai cauti putin eventual sa te uiti si la un benzinar de capacitate mica.

Link către comentariu

Eu recomand fabia 1.9sdi.Eu am circulat cu una circa 50.000km si nu am avut nici o problema cu ea.Consum super decent uneori chiar 5% in oras daca mergeam super finut cu ea.

Link către comentariu

Poate cineva sa spuna exact cum se verifica o masina second gand, unde trebuie exact sa ma uit si ce alte teste tre sa-i fac mai ales la skoda 1.9 sdi?

Am inteles ca distributia nu se poate verifica daca e pe moarte sau nu, doar dintr-o carte de service sau nu stiu ce hartie oficiala data de un dealer sau un service skoda. Ce alte defecte mai pot fi vazute la prima vedere la o masina, eu stiu sistemul electric, tabla, cauciucuri, tapiterie, exista vreo modalitate de verificare? Sper sa fac rost si de cineva cu vag, Sa merg si la un service skoda sa o testez si acolo.

Stiu, par prea paranoic, comunist, dar sper sa gasesc cineva sa verifice si ultimul surubel joking

Link către comentariu

Ditributia se schimba la 120000 km in Germania, deci daca masina e in jurul acestui kilometraj e probabil sa nu aiba distributia schimbata. De asemenea e posibil sa aiba km dati inapoi, in special daca o iei de la un handler smecheras. Cand o iei trebuie sa fii atent la cum se inchid usile si cum sunt prinse barele de protectie , daca exista spatii intre ele si aripi, usi etc - asta iti va indica daca a fost lovita.

Mai trebuie sa te uiti cu atentie la volan, schimbatorul de viteze si manerele de la usi, pe astea raman semnele utilizarii indelungate/ varstei.

Cauciucurile le verifici vizual, e usor , te uiti la adancimea profilului , cu cat mai mare , cu atat mai bine.

Ideal e sa ii faci o verificare inainte la un service de marca Skoda. Daca o iei de la un handler independent nu cred ca vei reusi. Si mai bine ar fi sa o iei de la un dealer Skoda, atunci stii sigur ca masina nu e manarita prea tare :lol:.

Totusi eu ma indoiesc ca vei gasi Skoda Fabia diesel la 4000 euro , in nici un caz nu sunt atat de ieftine.

Link către comentariu

am avut si opel si vw ! skoda nu ! dar am mers cu una ! ai face o alegere buna cu un golf 4 !

Link către comentariu

• 4 weeks later...

In cunostintza de cauza iti pot spune ca de preferat ar fi un golf 4 , toate cautarile tale se regasesc in GOLF 4 , dar nu ai bugetl necesar !

Despre opel...nu vreau sa fiu rautacios, dar stim cu totii ca este masina Germana cea mai slaba calitativ , cu piesele destul de scumpe si...cu "interventii dese" pe la service

Despre Skoda, am numai cuvinte de lauda(despre modelul oktavia in special), este o masina de buget mediu, cu tehnologie vw, cu un standard de calitate...ce depaseste cu mult alte marci europene.

Concluzia>>>> daca ai bani, cumpara un vw golf, daca nu, nu sta pe ganduri, sau in balantza intre Opel sau Skoda>>>>alege Skoda negresit !

Multa bafta in achizitia masinii... :D

Link către comentariu

Iti recomand skoda fabia.Este o masina excelenta pt oras(asa cum iti trebuie tie) si nu numai.Eu iti recomand motorul 1.2 htp (pe care il am si eu) pt ca are un consum ok pt un benzinar si este ieftin de intretinut.Am peste 100000km in 3,5 ani si se prezinta excelent

Va salut!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!