Jump to content

Reglarea becurilor din blocul de lumini

maxxim
 Share

Postare recomandată

Am si eu o nelamurire lagata de reglarea becurilor de la blocul de lumini (pt masinile care sunt prevazute cu acest sistem):

pozitia 0 a "rotitei" ce regleaza becurile trebuie sa mentina becul la inaltime maxima sau minima? (de ex, daca plecam de pe pozitia 0 spre .. 5, becurile trebuie sa coboare, sa lumineze in josul masinii sau mai departe?)

Trebuie sa merg cu farurile la reglat si as vrea cateva idei inainte de asta.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 months later...

Luminile faruri se regleaza in functie de greutatea din masina. Atunci cand masina este goala luminile trebuie reglate pe ridicate maxim. Cand masina are greutate atunci se ridica de fata si normal farurile trebuie coborate pentru a nu bate prin pomi si orbi pe altii. Stima!

Link către comentariu

@maxxim poz. "0" faruri ridicate sus (sofer singur in masina) >>>>> poz. "5" faruri lasate jos (sofer singur in masina dar cu portbagaj plin).

Link către comentariu

In general le reglezi in functie de incarcarea masinii si conditiile de drum.Adica daca mergi pe un drum liber(Ex:noaptea prin afara localitatilor) si nu deranjezi pe nimeni le poti lasa la max in sus pt o mai buna vizibilitate. Invers, daca e drum f circulat, sau e ceata si nu ai proiectoare, sau ai si sunt tot in far ca in cazul meu, e bine sa le lasi cat mai jos(pe ceata vei vedea mai bine cu ele in jos). In rest pt deplasari obisnuite cauta o pozitie intermediara astfel incat sa ai o vizibilitate cat mai buna si sa nu-i orbesti pe ceilalti.

Link către comentariu

Iti dai seama ca e relativa pozitionarea farurilor. Le reglezi in functie de cum e incarcata masina si de cum e drumul, e ca acordul fin la tv :blah:

Din moment ce tu intrebi cum trebuie sa stea farurile la pozitia 0 inseamna ca nu-ti functioneaza ceva in reglajul farurilor. Altfel puteai sa vezi cu ochiul liber diferenta de pozitie intre 0 si 1. pune masina sa bata cu farurile intr-un zid si invarte rotita vezi daca se intampla ceva

Link către comentariu

omg .... reglezi farurile dupa cum vezi mai bine... num dupa numarul la rotita :icon_thumright:))... daca functioneaza binenteles...

Link către comentariu

Autorul topicului se referea la faptul ca doreste sa se duca intr-un service pt a-si regla farurile si dorea cateva informatii pt a nu fi chiar pe dinafara cand face aceasta operatiune. Cu alte cuvinte era nelamurit daca nu cumva exista posibilitatea ca dintr-o greseala a celui care face reglajul butonul de reglaj sa fie pe pozitia 0, farurile sa bata in jos.. si apoi urcand in gradatii acestea sa tot coboare.

Cel putin eu asta am inteles.. nu dati cu rosii :icon_thumright:

Modificat de CeReBeL
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!