Jump to content

Pozitionare senzori parcare spate

speedway
 Share

Postare recomandată

E o chestie de gusturi. Eu am vrut varianta cat mai ieftina cu putinta :) (si mai putin "destructibila"). Varianta cu bandouri am ales-o pentru ca erau deja gauri date sub bandouri, a trebuit sa le gauresc doar pe ele. Si m-am gandit si la situatia in care nu vor merge merge ok sau vreau sa le scot... iau 2 bandouri si le schimb si aia e. La mine masina e cu bandourile negre, arata bine.

Daca gasesti pe undeva fusta aia poti sa masori gaurile (sau poti sa cauti pe net poate gasesti dimensiunile senzorilor originali) si le compari cu astia chinezesti.

De senzori iti garantez eu ca vei fi foarte multumit :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Al Bundy

21

• F l o r i n

16

• soila

14

• Muale

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mai fac si chinezii lucruri bune.  :D probabil ca asta ramane de facut masuratul gaurilor oem si a senzorilor aftermarket . Poate se gaseste vreun "binevoitor" cu senzori oem care are o rigla pe acasa sa masoare putin dimensiunea senzorilor oem sau a gaurilor daca este posibil . Multumesc anticipat 

Link către comentariu

arata destul de urat in bandouri si eu am cochetat cu aceiasi idee, sa cumpar o bara oem si sa pun senzori chinezesti, dar mi-a mai trecut, mai ales ca imi place sa tin masina cat mai originala.

eu as fi incercat sa pun senzorii in fusta actuala, daca as fi avut una de rezerva, o gauream ca sa vad cum intra senzorii :)

Link către comentariu

eu am senzori de parcare oem, din fabrica...si unul din senzori "dormea"...l-am inlocuit cu unul AM..pe langa faptul ca era ca nuca in perete in comparatie cu restul (am trecut, destul de greu, peste asta, avand in vedere pretul) DAR "ciupriza"..in 3 saptamani l-a luat si pe asta AM "somnul"...Asa ca din momentul respectiv...am spus ca nu mai cumpar AM nici macar covorasele din masina..Intr-adevar, cei OEM sunt nesimtiti de scumpi, dar sunt si buni..rezistenti, sensibilitate buna la obiecte, design..etc

Link către comentariu

@waf - poate ai o problema electrica.

La mine au trecut testul suprem : m-a lovit unu in spate de mi-a spart tripla si a atins sigur si un senzor ca a luat o bucatita de material de pe el :)

Link către comentariu

Ramane varianta cu cei de la  parcurile de dezmembrari , poate aduc un golf 4 cu faruri xenon , scaune electrice cu memorie la sofer si senzori de parcare oem :D

Link către comentariu

eu am senzori de parcare oem, din fabrica...si unul din senzori "dormea"...l-am inlocuit cu unul AM..pe langa faptul ca era ca nuca in perete in comparatie cu restul (am trecut, destul de greu, peste asta, avand in vedere pretul) DAR "ciupriza"..in 3 saptamani l-a luat si pe asta AM "somnul"...Asa ca din momentul respectiv...am spus ca nu mai cumpar AM nici macar covorasele din masina..Intr-adevar, cei OEM sunt nesimtiti de scumpi, dar sunt si buni..rezistenti, sensibilitate buna la obiecte, design..etc

cumparati de afara, cei OEM sunt la un sfert din pretul de la noi, la reprezentanta. Altfel, pe la dezmembrari.

Link către comentariu

Mersi de sfat Florin , am sa ma interesez pe la o reprezentanta din Germania sa vad ce preturi au , sper sa nu fie ceva de genu 200e ++ 

@waf , este diferenta mare intre senzorii de parcare din punct de vedere al calitatii ? Calitativ sunt diferente desigur , dar ca dimensiune sunt mai mici sau mai mari cei AM ?

Link către comentariu

pe site-urile dedicate, din strainatate - preturile variaza intre 20 si 30 euro bucata.

Link către comentariu

@resahc: n-am nicio problema electrica..sunt 100% convins..am cu senzorul nou aproape 1 an...si merge impecabil..

@Cosmin ZKG: cel AM pe care l-am cumparat era putin mai mare (era mai bombat si putin mai gros), drept urmare aveam doua posibilitati: sa ajustez din prelungirea de bara sau sa rectific senzorul...am ales cea de -a doua varianta (si ma felicit pentru acest lucru). Am slefuit senzorul cu smirghel ca sa intre in locasul respectiv..e posibil sa-l fi afectat, dar sansele sunt cca 1%..E clar ca sunt cam prosti calitativ, pentru ca restul senzorilor i-am dat unui prieten "moca", si mi-a spus ca deja fac figuri..

btw..sa ma anunti si pe mine cand gasesti prin dezmembrari un astfel de exemplar..sunt interesat de parasolarele cu home-link.. :icon_bounce:

@Florin: ai dreptate, "afara" sunt unele chestii la preturi chiar foarte bune...

Link către comentariu

• 5 months later...

pana la urma unde recomandati sa fie montati? in bandouri sau in fusta?

si cine are o imagina cu fusta oem cu senzori vreau si eu! ms

Link către comentariu

MAine montez eu la golful sotie un set de senzori OEm dar de octavia 1. O sa-i montez in bara, nu in bandouri.

Link către comentariu

daca e golf4 hatch, fa multe poze, eu caut de multa vreme o alternativa de montare a senzorilor in bara sau eventual in fusta

Link către comentariu

da' ce-i asa greu?

iei fusta de V6 cu senzori de parcare si ii montezi, daca esti adeptul OEM look .http://vwforum.ro/gallery/sizes/2530-img-5192/large/

Am eu de V6, dar fara senzori, exact lafel arata si cea cu, doar ca are si locurile decupate, luata de pe acest site: http://shop.ahw-shop.de/v6-4motion-heckspoiler-lippe-original-vw-golf-4-auch-variant-1j6807521cb41?c=1390

Sau cauti in dezmembrari si iei cu totul, insa nu stiu exact in ce consta.

Link către comentariu

ma intereseaza sa ii montez unde si-ar face treaba bine, daca le pun pe bandouri nu respect distanta dintre senzori, daca ii pun pe fusta nu respect inaltimea...deci unde sa ii pun?

Link către comentariu

Senzorii de G4 sunt destul de scumpi, iar cei de octavia OEM sunt mai mari si nu incap in spoiler. Diseara vin cu poze cum le-am montat eu.

NU conteaza ca nu se repecta distanta dintre ei, inaltimea conteaza mai mult.

O sa-i montez cam asa:

post-1788-0-81048100-1398485286_thumb.pn

Link către comentariu

Mie mi-a fost mila sa gauresc bara si cum am pus senzori AM care nu sunt la fel de fiabili ca si cei OEM, am zis ca e mai usor(si mai ieftin mai ales  :icon_cheesygrin: ) sa schimb doua bandouri decat o bara in caz ca se strica.

Deocamdata vad ca inca se tin bine. :)

Link către comentariu

am pus si eu azi senzori AM in bandouri, isi fac treaba in parcare, dar la obstacole de 30 cm inaltime nu!

cand o sa am timp o sa ii pun in fusta, chiar daca sunt mai jos..pe mine ma intereseaza si boldurile, concluzia, cine are treaba si cu bolduri sa nu puna senzorii in bandouri!

Link către comentariu

Bolduri sau borduri ?

Am montat azi senzorii OEM de octavia 1 pe Golful sotiei, nu au avut loc in bandouri, nici nu vroiam acolo, i-am montat sub bandouri, la vreo 50 cm inaltime, ca la octavia.

post-1788-0-36757700-1398536956_thumb.jp

post-1788-0-89802300-1398536957_thumb.jp

post-1788-0-60736100-1398536959_thumb.jp

post-1788-0-64740700-1398536961_thumb.jp

post-1788-0-71034900-1398536963_thumb.jp

post-1788-0-24372600-1398536967_thumb.jp

post-1788-0-08117800-1398536970_thumb.jp

post-1788-0-20462100-1398536973_thumb.jp

Link către comentariu

Al Bundy scuze pentru greseala...borduri!

Am vrut si eu sa-i montez mai jos de bandouri, dar nu am gasit senzori in culoarea masinii...

Link către comentariu

Si nu se puteau vopsi ?

Link către comentariu

da' ce-i asa greu?

iei fusta de V6 cu senzori de parcare si ii montezi, daca esti adeptul OEM look .http://vwforum.ro/gallery/sizes/2530-img-5192/large/

Am eu de V6, dar fara senzori, exact lafel arata si cea cu, doar ca are si locurile decupate, luata de pe acest site: http://shop.ahw-shop.de/v6-4motion-heckspoiler-lippe-original-vw-golf-4-auch-variant-1j6807521cb41?c=1390

Sau cauti in dezmembrari si iei cu totul, insa nu stiu exact in ce consta.

eu mai mult cochetez cu idea, pentru ca ii consider un moft :D dar vroiam sa-i pozitionez in fusta normala, mai ales ca ma intereseaza bordurile (in configuratia parcarii din spatele blocului)

stiu ca sunt fuste de v6, dar baietii tin cu dintii de preturi, nu vreau sa dau 200 lei pe o fusta... din dezmembrari

Link către comentariu

Bolduri sau borduri ?

Am montat azi senzorii OEM de octavia 1 pe Golful sotiei, nu au avut loc in bandouri, nici nu vroiam acolo, i-am montat sub bandouri, la vreo 50 cm inaltime, ca la octavia.

chiar daca nu i-ai montat in bandouri vin foarte bine pozitionati asa .

Link către comentariu

soila, cu tot cu senzori/cablaj, etc?

Link către comentariu

De unde cu totul, este 300 si ceva fusta noua.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!