Jump to content

Schimbarea distributiei la O2

codz
 Share

Postare recomandată

Pai cum sa nu ii monteze toate piesele? Are oricum 2 ani garantie pe piese si pe manopera. Asa ceva nu am mai auzit. Oricum nu trebuie sa se certe, nu trebuie sa dea foc la nimic, trebuie doar sa ceara un ecuson de client cu care poate intra in service fara probleme de cate ori vrea. Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in momentul cand iti ia in primire masina trebuie sa specifici ca vrei sa asisti la operatie,daca nu intrebi tu lucrul asta te trimit sus in sala de asteptare din care nu poti vedea foarte bine ce sa lucreaza la masina ta.Cam asa stau lucrurile la AVIA.

Link către comentariu

mai schimbati service-urile fratilor. Oricum stati linistiti ca cel putin la reprezentantele mari nu face nimeni smecherii pe masina dvs, ca nu are nimeni nevoie de gainarii ieftine. Patronii nu tolereaza asa ceva, pt ca nu isi risca afacerea de milioane de euro, iar angajatii sunt destul de bine platiti, deci nu isi risca serviciul pt nimicuri.

Modificat de paul.todea
Link către comentariu

nicureddogsflo

imag0153bb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

la motoare pd cureua la 12kkm

la 2.0 fsi la 180 kkm

rola intinzatoare la 240 kkm informatii detailate-vezi manualul Date Tehnice .

asa scrie in planul de service ,deci nici pomeneala de pompa de apa sau altceva dar le schimbam pe toate odata din cauza ca daca umbla acolo vrei sa nu ai batai de cap .

Modificat de nicureddogsflo
Link către comentariu

pompa de apa se schimba daca sunt probleme, daca nu, se schimba la 240k km. Nu o sa ai batai de cap.

Link către comentariu

@ paul.todea toti mecanicii buni din reprezentantele mari nu stau pe salarii mici ;) Datorita invartelilor si ciugulelilor mai fac si ei un ban in plus.Trage un ochi pe forum sa vezi cati se plang de reprezentante ..

Link către comentariu

Hmmm...eu imi montez singur distributia insa tu...

Kitul meu costa 800 si-un pic, cu tot cu manopera. E la oferta. Daca imi iau singur curea si role aftermarket tot acolo ajung. Pompa nu are nimic, nu o schimb.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Eu schimb pompa de apa dintr-un motiv f simplu: la Vwag este pozitionata pe traseul curelei de distributie, daca nu o schimbi cand se inlocuieste distributia si dupa 10-20-30k km iti face probleme si va necesita schimbarea, manopera pt aceasta este similara cu cea pt schimbarea distributiei; in contextul in care pompa de apa nu are un cost exagerat de mare, oricum sensibil mai mic decat ar fi manopera. ;)

Chiar si-n contextul unui rulaj de 25k km anual (ca medie), in ziua de azi cand toate sunt mai mult decat consumabile, sa astepti sa schimbi pompa de apa la 240k km, adica in aprox. 10 ani reprezinta un optimism nerealist.

Link către comentariu

Gata am scapat !!! 2184ron in total, am schimbat pe langa kitt-ul de distributie care contine role+curea+pompa de apa si rola intinzatoare + curea accesorii si evident lichidul de racire. Am stat laga mester pe toata durata operatie ceea ce nu a fost tocmai pe placul lui deoarece la un moment dat am avut un dialog eu uitadu-ma la ce surubarea el pe acolo :

Mecanicul intreaba "Va pricepeti la mecanica?"

Eu raspund " De ce !?"

Mecanicul " Pai va uitati asa insistent! Ce, nu aveti incredere in ce facem noi aici?"

si nu cred ca mai e relevant restul dialogului eu i-am raspuns pana la urma ca nu ma pricep la mecanica, ca daca ma pricepeam mi-o schimbam singur.

Una peste alta rolele erau impecabile la fel si pompa de apa cureaua nu avea nicunfel de crapatura sau portiuni roase sigura care intradevar nu era ok a fost rola intinzatoare de la accesorii care zornaia si avea rulmentul uzat(rontaia rulmentul cand il invarteai in mana) in rest niste bani aruncati pe fereastra doar pentru ca vezi doamne producatorul curelei de distributie garanteaza buna fuctionare 5 ani sau 120mii km.Puteam foarte bine sa schimb doar cureaua si rola intanzatoare exact cum scrie in carnetul de service. Apropo pompa de apa pe care o dau jos de pe masina o pastreza nu ti-o dau inapoi pentru ca cica e piesa reconditionabila le timit afara si primesc altele "noi" la schimb iar tu ca si client primest 50% discount la cea noua.

Trageti si voi singuri concluziile!

Modificat de MrMishu
Link către comentariu

deci am avut dreptate in 2 privinte;1 piesele erau impecabile(foarte bine ca ai schimbat distributia,ai scapat de o grija care sigur te facea sa te perpelesti ca pestele in tigaie :lol: ),2 a deranjat lucrul ca ai stat pe langa domnul mecanic ;) ..iti garantez eu ca la lucrarea asta pompa de apa era BONUSUL LUI...minim pompa de apa.Bine ca ai scapat de grija ;)

Link către comentariu

daca treaba a fost facuta in reprezentanta si a primit oficial discount-ul, pompa de apa e afacerea reprezentantei nu a mecanicului. Oricum mi-a mai spus si mie cineva ca piesele se recicleaza, dar inca nu stiu daca e adevarat, pt ca eu cand am schimbat discurile de frana, am primit discountul de 20% pt ca masina are 5 ani, dar am primit si discurile vechi inapoi.

Link către comentariu

cand spunea de bonusul mecanicului se referea ca nu ii mai schimba pompa, ci si-o oprea pt el.

Link către comentariu

Da exact asa se intampla.Nu exista garantia si certitudinea ca la reprezentanta daca duci masina totul este ok si gasesti rezorvare la toate problemele tale.Sa nu ma intelegeti gresit nu sustin sa ocolim reprezentantele..dar daca este posibil la efectuarea unei operatiuni e perfect sa stai pe langa mecanici sa ramai convins ca lucrarea a fost facuta bine si corect.Tu de ce crezi ca mecanicul respectiv a datoo in diverse.?. :lol:

Link către comentariu

pai ok. haideti sa facem un topic atunci si sa indemnam lumea sa isi ceara dreptul de a sta langa masina, cu ecusonul de client la gat.

Link către comentariu

pt paul ,

nu vreau sa te " intristez " dar eu am un prieten care lucreaza la o reprezentanta porsche si o sa imi schimb la el distributia ... si sa vezi ce??? imi face el rost de unele dintre piese oare cum ???? uleiul e moca (mentinonez k schimb si uleiul filtru ulei si filtru motorina) si e original nu kkt de pe piata si anumite elemente componente pentru distributie .... am optat sa schimb la el deoarece am copilarit impreuna si am incredere in el , la porsche aviatiei mi-au cerut pe kit distirb si pompa apa 33 mil(au zis k este promiotie iti dai seama ) si nu puteam sa asist la schimb ...... asa ca ganditi-va de 2 ori inainte sa faceti anumite chestii .... eu unul nu inteleg de ce nu te lasa sa stai langa masina cand se lucreaza la ea ..... da ma rog asta este ////

o zi buna va doresc

Modificat de pyRo
Link către comentariu

salut

am intrebat mai demult in acest topic daca distributia se schimba la 4 ani sau 120 000km. masina mea are 4 ani si 60,000km.

m-am hotarat sa schimb distributia si se pare ca am fost foarte inspirat deoarece cureaua prezenta semne evidente de imbatranire. prietenul in service-ul caruia am schimbat-o mi-a spus ca la o frana de motor mai puternica riscam sa se rupa si costurile ar fi fost mult mai mari.

daca nu o puteti schimba va recomand cel putin o verificare

pret kit distributie + pompa apa+ ulei_ filtre 1,470 lei

Link către comentariu

Hmmm...eu imi montez singur distributia insa tu...

Kitul meu costa 800 si-un pic, cu tot cu manopera. E la oferta. Daca imi iau singur curea si role aftermarket tot acolo ajung. Pompa nu are nimic, nu o schimb.

salut. poti sa imi dai un mesaj, te rog, unde ai gasit asa ieftin? 800 de ron ? mersi mult

eu am masina din 2005 si 112.000. cureaua e inca cea originala dar se prezinta bine. vreau sa o schimb si nu stiu daca sa schimb si pompa de apa. oricum vreau si curea de accesorii.

Modificat de Sudsemnatu
Link către comentariu

Revin la un post anterior in care spuneam ca trebuie sa ma duc cu masina la revizie. Masina este Octavia I (an 2006, 1,9 TDI, AXR, 74 kw, 60k km). Deci se incadreaza oarecum in limitele discutiei de aici (are 5 ani si 60k km). Revizia am facut-o in Belgia si m-a costat aprox. 350 euro (mult, dupa parerea mea. Cost piese: 190 euro, manopera: 160 euro). Au schimbat tot ce trebuie la 60k, inclusiv lichid frana. S-a folosit ulei ELF Solaris LLX 5w 30 (revizia urmatoare peste 30k sau doi ani).

NU au schimbat cureaua de distributie si nu au zis absolut nimic ca ar trebui schimbata sau ca prezinta semne de uzura. In schimb m-au anuntat ca e cazul sa schimb placutele de frana.

Pareau ca se orienteaza mai mult dupa km decat dupa varsta masinii.

Bafta

Link către comentariu

Salut!

Proaspat intors din concediu si in 900km trebuie sa-i fac revizia :)

Masina e O2 din 2008, 1.9tdi, si 75000km la activ. Cer si parerea voastra: distributia(kitul si pompa si ce mai trebuie) o schimb acum (4 ani se fac in iarna, prin ianuarie) sau la anu' cand se fac 90000 km si 4 ani si vreo 8-9 luni? Sunt convins ca daca ajung in service o sa fiu indrumat sa le schimb acum :)

Multam anticipat.

Link către comentariu

@mocasini ,producatorul spune asa;Pentru datele de service

Curea dinţată - interval de

Link către comentariu

@GABIVVX - mercic de raspuns. Am mai vorbit cuun prieten si el zicea la fel sa stau potolit cu cheltuielile momentan ca urmeaza sa isi schimbe el distributia ca e musai si poate trebuie sa il ajut :D

Link către comentariu

sa discutat pe tema asta ,nu mai pomenesc nimic ca iar ne contrazicem iar ne luam la injuraturi :lol: .Da vad ca specifica pana in 6 ani,pe ambalajele curelei scrie ,a se monta pana in 5 ani de stationare in raft..etc..etc.Daca cureaua sta de 2 ani pe stok..iti dai seama..intrii in fibrilatii :lol:

Link către comentariu

sa discutat pe tema asta ,nu mai pomenesc nimic ca iar ne contrazicem iar ne luam la injuraturi :lol: .Da vad ca specifica pana in 6 ani,pe ambalajele curelei scrie ,a se monta pana in 5 ani de stationare in raft..etc..etc.Daca cureaua sta de 2 ani pe stok..iti dai seama..intrii in fibrilatii :lol:

Nu cred ca o sa se ajunga pana acolo (la injuraturi) :blah: Pana la urma fiecare face cum il trage inima :rolleyes: . Eu am preferat sa fiu ceva mai prevezator. Spuneam insa intr-un post de mai inainte ca avusesem un pliant de la ei...acum l-am gasit si l-am postat. Oricum...subscriu la ce au zis si altii anterior cu privire la "statul" langa mecanic sa vezi ce face. Pana sa merg la firma respectiva sa-mi schimb distributia am mai purtat tratative cu inca 2 firme (pret, daca ma lasa sa vad ce fac). Cei in cauza mi s-au parut cei mai seriosi (mentionez ca mi-au dat toate piesele inapoi, inclusiv pompa de apa originala...nu am pus distributie OEM)

Link către comentariu

e ca la ulei... 1 km facut in jermania e cat 15 facuti in rromania

si cureaua 1 an de stat pe raft face cat 10.000km pe masina,se uzeaza moral

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!