Jump to content

Audi A4 2001 sau Ford Focus 2005

MeHigh_
 Share

Postare recomandată

Salutari

Pana acum am fost fericitul posesor al unui Golf IV 1.9 TDI 90 CP ALH. Masina functioneaza ff bine, si sunt ff multumit de ea, insa simt nevoie unei schimbari, mai exact vreau o masina mai mare.

Cum in momentul de fata dispun doar de aproximativ 8200 euro, m-am gandit la un Audi A4 generatie 2000-2001, dar acum mi s-a ivit posibilitatea achizionarii unui Ford Focus WAGON 2005 1.6 TDCI 110CP.

Masina se prezinta impecabil ca si aspect, are 156000km, dotari bune zic eu (dubu climatronic, senzor ploaie, geamuri electrice fata, 8 airbaguri, bord computer, pilot automat, navigatie, oglinzi electrice si incalzite, euro4 + inca vreo cateva chestii pe care nu mi le amintesc. Pretul s-a negociat de la 8500 euro la 8200 euro, masina nu este inca inmatriculata in Romania.

Din cate am inteles taxa este un jur de 320 euro.

Ce ma sfatuiti sa aleg ? sa iau acest ford sau sa mai caut Audi ? la bani nu mai pot plusa, deci suma cam asta ar ramane.

astept parerile voastre si va multumesc anticipat

Modificat de MeHigh_
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Audi, modelul care s-a fabricat din 2001, cred ca vei gasi mai greu la banii de care dispui. Iar cel anterior, are o varsta.

Ford-ul pare o oferta interesanta. Atat ca an cat si ca dotari. Cred ca m-as orienta catre Ford.

Modificat de lau090
Link către comentariu

Tinand cont de buget e cam greu sa gasesti un Audi A4 din 2001...sau poate doar unul intr-o stare destul de rea.Totusi Fordul este o masina destul de modesta.Eu as evita-o pentru problemele des aparute la sistemul de alimentare(injectoare,pompa inalte) care nu sunt asa ieftine din pacate.In banii astia eu as cauta un Opel Astra si sunt sigur ca vei gasi un variant destul de dotat si cu km putini..

Link către comentariu

Eu zic sa nu te arunci la Audi. La banii aia ai sanse destul de mici sa gasesti unul intr-o stare ok. Nici Ford nu ma prea incanta, mai ales ca nu au reputatia de a fi cele mai fiabile masini si are niste km. Dar totusi, daca astea sunt singurele optiuni, as merge pe Ford. De fapt nu-i adevarat, as ramane la Golf (mai ales ca stii masina si zici ca esti multumit de ea) si as mai sta cateva luni sa mai strang niste bani, macar un 11k.

Link către comentariu

nici eu nu m-as grabi sa sar la Audi, dar nici la Ford. as mai astepta...sau daca chiar trebuie sa schimbi masina as lua altceva bun la banii astia.

Link către comentariu

Mai asteapta si mai pune ceva pentru un A4 B6 (8e) pentru ca in criza asta de bani cred ca masinile se vor ieftini. Daca este vorba de spatiu sa sti ca A4 nu este cu mult mai mare decat un G4 variant.

Link către comentariu

Da, daca te gandesti la spatiu, poti opta si pentru Passat B5.5, care este mult mai incapator in interior decat 8E-ul de la Audi.

Link către comentariu

parerea mea, care este: A4..cu conditia sa se incadreze in suma

Argumente?

Am un A4 1995 (b4) 1.8 20v, 125CP, 190.000 km la bord, care arata si merge foarte bine (pentru varsta lui) pentru ca l-am ingrijit

Am un A4 2001 (B6) 1.9TDi-PD, 131 CP, 135.000 km la bord, care arata si merge foarte bine pentru ca l-am ingrijit. Nu l'as schimba pe un Focus, nici macar pe unul mult mai nou!!

Ford nu-mi place, mai ales wagon si nici n'am auzit sa exceleze la capitolul finisari, dotari, fiabilitate

Recunosc ca opinia mea este putin subiectiva, avand 4 Audi la activ

Asa cum a spus si Ice, as ramane totusi la Golf pana s-ar mai aduna ceva banuti.

Link către comentariu

Parerea mea : Mai strange bani si cauta pe net in belgia o masina ca lumea. Ca in Germania s-au scumpit excesiv masinile.. nimic nu e ca pe vremuri.

Link către comentariu

Mersi tuturor pentru pareri, sincer sa fiu nu ma asteptam la atatea pareri contra focus :D, nu credeam ca este o masina atat de slaba, pentru ca asta deduc din raspunsurile voastre.

Sincer sa fiu, nu am fost nciiodata fan ford, si nu sunt nici acum, doar ca mi s-a parut o varianta destul de buna, in raport cu anul de fabricatie si cu dotarile pe care le are, si cred ca la revanzare ar fi mai ok, decat o masina din 2000-2001.....chiar daca este ford.

Mai astept cateva parerei, si eventual, variante de masini in banii astia, sau daca cineva are ceva de vanzare astept PM.

mersi mult, si o zi placuta

Modificat de MeHigh_
Link către comentariu

Ford nu este deloc o masina slaba. Daca vrei impresii despre Ford citeste ce spun cei "neutri" (rapoarte tehnice, teste de anduranta, etc), nu te informa pe forumuri mono-marca (nici VW si nici Ford). Focus 1 a fost cap de linie la fiabilitate in Germania ani de zile. Uita-te la rezultatele testelor de anduranta 100mii km facute de AutoBild.

Mie nu imi place la Fordul acela numarul de km. Sunt prea multi. Daca acum ai mai putini km decat 155mii nu fa schimbul. E aiurea sa schimbi o masina de dragul schimbarii, cu una rulata mai mult.

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Ford nu este deloc o masina slaba. Daca vrei impresii despre Ford citeste ce spun cei "neutri" (rapoarte tehnice, teste de anduranta, etc), nu te informa pe forumuri mono-marca (nici VW si nici Ford). Focus 1 a fost cap de linie la fiabilitate in Germania ani de zile. Uita-te la rezultatele testelor de anduranta 100mii km facute de AutoBild.

Mie nu imi place la Fordul acela numarul de km. Sunt prea multi. Daca acum ai mai putini km decat 155mii nu fa schimbul. E aiurea sa schimbi o masina de dragul schimbarii, cu una rulata mai mult.

in momentul asta pe golf eu am 195000km, si nu bag mana in foc ca ar fi reali, masina merge totusi bine

am fost azi cu focusul la un drive-test, ca idee sa vad cum merge, si la un test pe laptop, nu avea nici o eroare stocata, am mers cu 160km/h, si sta f bine pe sosea, dupa acest mic drive test, am mers din nou la diagnoza, si la fel....nici o eroare.

nu stiu ce sa fac, niciodata nu am crezut ca o sa schimb marca, dar varianta asta cu focusul in banii pe care ii am, si dotarile masinii, mi se pare totusi echitabila......ma mai gandesc totusi

Modificat de MeHigh_
Link către comentariu

Daca ti-a placut TIE masina si te vezi in ea in urmatorii ani, ia-o. E importanta starea tehnica, e important si norocul :mellow:

N-are cum sa nu stea bine pe sosea, are unul din cele mai bune trenuri de rulare din clasa. Ceva materiale mai amarate in interior, in rest masina e buna.

Link către comentariu

cum au spus si altii mai sus, eu as sta cu golful si as mai astepta.

focusul e o masina foarte ok, bine facuta si placuta la condus.

daca ne intoarcem la subiect si ar trebui sa aleg strict intre variantele propuse de tine si la bugetul ala as alege focusul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!