Jump to content

Nu trage motorul !

Memphis
 Share

Postare recomandată

alexandru.f.dobre

O mica observație, azi am scos mufa din electrovalva egr si turbo lucreaza mult mai bine. O sa schimb electrovalva 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dacă după înlocuirea electrovalvei tot aşa face încearcă să obturezi pentru teste ţeava care aduce gazele în EGR cu o garnitură plină pentru că la tine problema  poate să fie o recirculare excesivă cînd EGR este deschis (de asta dă să moară motorul cînd faci BS003) şi asta nu are legătură cu EGR. Electrovalva poate fi de vină dacă ţine EGR deschis atunci cînd ar trebui să fie închis şi asta poate perturba serios funcţionarea motorului (fum excesiv, nu trage, sunet motor schimbat) Asta o putem lămuri dacă faci un log în mers pe 3-10-11 cu ţeava de la EGR blindată şi unul cu teava neblindată dar cu furtunaşul de vacuum scos şi înfundat cu un şurub să nu piardă vacuum-ul pe acolo.

Din păcate logurile făcute de tine în BS003 şi BS011  sunt inutilizabile

Link către comentariu

alexandru.f.dobre

Pai si de ce ar fi o recirculare excesiva? Care este motivul? Egr este schimbat. (Cu unul sh, dar este altul si rezultatul este acelasi). Te referi sa opturez acel racord flexibil?

Link către comentariu

EGR nu poate fi de vina pentru o recirculare excesivă (mă refer la cantitatea de gaze evacuate care se recircula) pentru asta cauzele sunt exterioare EGR, dar poate fi de vina pentru recirculare in momente când nu ar trebui. Motive pentru prima situație ar fi: geometrie reglata greșit, evacuare parțial înfundata, obturări pe admisie, scapari de presiune între turbina și motor și or mai fi și altele. Pentru a doua situație cauze pot fi: EGR defect, N18 defect.  Unele cauze se pot elimina prin teste sau prin înlocuire de piese unde ai făcut deja asta. 

Fa cele două teste de care ți-am zis mai sus și după aia mai vedem.

Link către comentariu

alexandru.f.dobre

Am comandat kit anulare egr. Va dura pana vine cateva săptămâni. Am sa revin dupa sau pe parcurs daca mai gasesc ceva. De moment am lasat mufa scoasa din electrovalva egr, nu am mesaj de eroare in bord. Mulțumesc. Weekend fain. 

Screenshot_20250202_125607_Amazon Shopping.png

Link către comentariu

• 3 weeks later...
alexandru.f.dobre

Salutare. Kit-ul egr off nu a fost bun. Masina a ramas asa. Intre timp masina am vandut-o cu acel defect. [Noul propietar a luat la cunoștință]  va mulțumesc tuturor pentru efortul de a imi răspunde. Toate cele bune. 

Link către comentariu

On 12.01.2025 at 22:18, lupo_bv a scris:

Dacă după  reconditionarea turbinei maşina a mers ok, atunci reglajul iese din cauze deşi mie nu mi se pare chiar perfect (ce mi-a sărit în ochi este că presiunea minimă din BS011 este cam mult sub presiunea atmosferică), dar să zicem că nu este asta cauza. Aia cu pierderea de presiune las-o mai la urmă, prima dată verifică vacuum-ul cu un manometru de vacuum. Mai urmăreşte atunci cand  dai să facă BS011 dacă pîrghia geometriei face cursă completă (pe Turbo On trebuie să atingă şurubul de Stop), te ajuţi cumva de o oglindă sau filmezi cu telefonul. Poţi verifica integritatea membranei cu ajutorul unei bucăţi de furtunaş de combustibil conectat la capsula vacuumatică (tragi aer cu gura cît poţi de tare şi verifici dacă rămîne limba lipită de furtunaş)

Salut din nou. Am reglat turbina pe stand, am inlocuit intercoolerul care era spart. Masina se comporta la fel..mai ai idei? 😅

Link către comentariu

Fă o pereche de loguri să vedem cum arată acum.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Tefan
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!