Jump to content

Consum Octavia 2 - benzina

shkoda
 Share

Postare recomandată

...da, 3,8 la coborare si cu 25-30 la urcare,media iese tot pe la 15-16 :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pardon 25 % ? pai ce? am tanc? nici chiar asa, doar 11.2 la urcare .Da un 7 jumate media, nu? :(

Link către comentariu

eu nu cred ca ai doar 11.2 la urcare...data viitoare reseteaza calculatorul inainte sa urci si uita-te la sfarsit...daca ai sub 20 dau eu diferenta in beri! :)

Link către comentariu

si eu zic la fel. Nu stiu de ce dar consumul este putin exagerat. Am observat ca daca scot masina din viteza si o las sa se deplaseze (sa curga) incet la un semafor consumul instant creste de la 2-3 litri pana spre 30L/100 KM in functie de distanta care o parcurge pana se opreste.

Link către comentariu

Snakey, este normal sa fie asa daca o lasi sa "curga" cu 3 km/h. Masina ar parcurge 100 de km in 33 de ore. Daca pui un consum de aprox 1l/h, iata de unde vin cei 30L/100Km.

Link către comentariu

si eu zic la fel. Nu stiu de ce dar consumul este putin exagerat. Am observat ca daca scot masina din viteza si o las sa se deplaseze (sa curga) incet la un semafor consumul instant creste de la 2-3 litri pana spre 30L/100 KM in functie de distanta care o parcurge pana se opreste.

Niste lamuriri, ar putea sa-ti aduca ACEST TOPIC.

Va rog sa ramaneti On-Topic.

Multumesc.

Link către comentariu

Bucuresti - Arad, incarcat cu 3 persoane si bagaj, consum in jur de 8 l% (exceptand autostrada A1 spre Pitesti, in rest am mers intre de 80 si 50 Km/h sau mai putin).

Arad - Budapesta - Viena si apoi in munti, consum in jur de 9 l% (majoritar pe autostrazi, la 130 Km/h).

Link către comentariu

4 persoane, 700km in nordul tarii (e85 si ceva dn-uri), mers "legal" - 5,7 (accelerari domoale, progresive, franare doar in caz de nevoie - traiasca frana de motor). ce-i drept am avut drumul destul de liber, era joi...si rar am schimbat vitezele

Link către comentariu

Garfield, stiu ca tu ai mers spre Germania cu 7-7,5 l%, dar eu rar cobor sub 8 l%. Poate din cauza motorului.

Link către comentariu

Salut!

cer scuze daca m-am bagat si eu fara sa fiu posesor de skoda in acest topic...

recent un coleg a cumparat o skoda o2 cu motorul ala mic si al draq de 1.4 TSI 122 CP,ce ma nedumereste pe mine este faptul ca el sustine sus si tare ca ma face cu mult la consum si asta in oras,deoarece un taxi merge de regula cam 75-80% in oras... :huh:

intrebarea mea este simpla si nu prea am vazut multe raspunsuri in acest topic despre consumurile reale ale acestui motor si mai ales pus pe O2 nu pe jetta sau Golf5.

Exista posibilitatea reala in univers ca un O2 1.4 FSY 122 cp sa consume mai putin in oras decat un GOLF4 1.9 TDI 130 cp ambele avand 6 trepte :salut:

Link către comentariu

1. Nu prea aveai cum sa vezi in acest topic, consumuri ale unui 1,4TSI deoarece el este pus recent pe O2.

2. Sa nu transformam acest topic intr-un versus! Cand vor aparea posesori de O2 cu 1,4TSI si vor scrie aici, vei avea, probabil, raspunsul la intrebarea ta.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Scriu la rece : SB-BV-DN1-B si retur , consum 8.5 , viteza medie de dimineata 78 km/h, seara cand m-am intors desi am mers mai tare doar 69km/h. Drum bun, trafic f aglomerat pe DN1 la intoarcere spre SB (era plin pe ambele sensuri). Timp total in masina 7h 40 min.

Link către comentariu

Tr Severin -Timisoara 7.3

Timisoara -Tr Severin 6.8

Au fost portiuni de drum in care am mers cu a -2-a sau chiar a-I-a :)

Cine a mai fost pe acest drum stie starea lui :)

Link către comentariu

Bucuresti - Budapesta - Bucuresti aproximativ 1800 KM cu consum de 7.6, dar am alergat-o de i-au sarit capacele :D

numai in 5500 -6000 schimbat pe valea oltului si dealul negru

Link către comentariu

numa atat? :P cred ca trebuie sa o pun mai des pe econ ca sa am si eu consum de ala :P

:Driver: am sesizat ca la masina asta nu prea ii place orasul si nici distantele scurte :) acolo consuma mult :P

mie la un drum deva-bucuresti de prin noiembrie mi-a iesit asa:

28112008003.th.jpg.28112008005.th.jpg.28112008006.th.jpg.28112008007.th.jpg

-3 persoane in masina+rezervor plin dar fara bagaje ;)

-am depasit, legal, tot ce era de depasit la ora aia :cool:

-pe autostrada am atins si viteza maxima din talon(adica 120km/h ca sa nu suparam moderatorii :blah_: )

-clima permanent pe 22o ca era :ceuameni:

PS masina era in primii ei 7000 km de viata.am inteles ca mai scade consumul pe parcurs :D

Modificat de barcea_mare
Link către comentariu

am sesizat ca la masina asta nu prea ii place orasul si nici distantele scurte :frigbaitata: acolo consuma mult :nono:

Este o chestiune general valabila...nu este a ta (masina)mai "deosebita". :blink:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Iarasi Timisoara.... dar de data asta mai mic putin consumul :offtopic: - desi au aparut si cateva semafoare

Tr Severin -Timisoara 7.0

Timisoara -Tr Severin 6.5

viteza medie in jur de 60Km/ora parca... mai mult e cam greu tinand cont de starea drumului

Link către comentariu

Bucuresti - Buzau a consumat 6.7. Mi s-a parut rezonabil. Pe unele portiuni am calcat-o destul de tare (sa vad cum trage), dar in localitati 50kmph.

In schimb, in oras nu scade sub 11.5 la 20km media de viteza. Este normal?

Link către comentariu

e 8v..gurmanda..dar si destul de fiabila.. nu te lasa cand e lumea mai grea..mie mi se pare putin ce zici tu...am scos si mai mukt..lejer mersul

Link către comentariu

Dar la carte ce scrie? nu e totusi fix cat trebuie la acest mers?

Mie nu mi se pare mult , dar nu stiu daca e adevarat ca 16 v consuma mai putin ca 8 v eu cred ca e invers, a?

Link către comentariu

nop..16 bea mai putin, dar si posibilitatea de defectare mai mare..deh valvele alea in plus.. cine si-a luat 8V (1.6 mpi, 1.9 tdi) stie la ce sa se astepte!

numa bine,

Irinel

Link către comentariu

voi comparati consumul 1.6 mpi(8) cu 1.4 mpi (16V) sau 1.6 FSI (16V)???

Modificat de garfield
Link către comentariu

nop..16 bea mai putin, dar si posibilitatea de defectare mai mare..deh valvele alea in plus.. cine si-a luat 8V (1.6 mpi, 1.9 tdi) stie la ce sa se astepte!

numa bine,

Irinel

Cate motoare 16V stii tu defecte din cauza de valve?? :)

Mie mi se pare normal consumul postat mai sus.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ma uit si vad aici consumuri foarte bune dupa parerea mea.Eu nu fac mai mult de 420-440km cu un plin

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!