Jump to content

Consum Octavia 2 - benzina

shkoda
 Share

Postare recomandată

bai vali,ti-ai luat masina mai puternica si te plangi de consum? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ma plang mah, da cand aud de consumuri de-astea mi se scoala paru pe ceafa :P. Adica 1.8 are in carte consum urban 10.5, parca, si ala obtinut, asa cum stim cu totii, in conditii super ideale, si vrei sa cred ca la nenorocirea de trafic din Bucuresti consuma exact ca la carte? Eu nu pot sa cred asta....

Link către comentariu

Probabil Daniel merge economic - fara frane, fara accelerari. Consumul de 12-14% mi se pare normal pt un motor pe benzina in aglomeratie (vit I+II). 10.5% pe o masina mai greuta, la un motor puternic... e impresionant. Personal cred ca tot intre 11-14% as avea consumul.

Link către comentariu

Consumul lui daniel mi se pare realizabil. Si a mea in oras (SIBIU- nu asa aglomerat ca Buc. , dar fff. aglomerat in unele zile si mai ales unde lucrez) se duce intre 11-13 %, iar seara dupa 8 scade si sub 10 %. Afara, de ex, luni am fost SB-B , dus intors, consum 9 FIX. Creste mult pe A1 :angry:

Link către comentariu

ieri Buc-Constanta-Buc 7,9 la dus- 6,9 la intors (am mers mai usor,eram suparat de la meci ;) )

Link către comentariu

Buna eu tocmai m-am intors din Paris ,octavia 2 1.6 MPI, dus-intors 4300 Km consum 7,1 la o viteza medie de 90 km/h , pe autostrada la 120-130 constant consumul era undeva la 6,9-7,1 daca treceai de 140 crestea catre 8,5 consum , iar la plimbarile prin Paris pana la 15. Totus cred ca cu un tempomat poti reduce putin consumul pe autostrada deoarece din picior nu o poti tine constata viteza.

Link către comentariu

eu de fiecare data cand am mers cu tempomat am avut consumuri mai mari...

Link către comentariu

Si eu :icon_thumright: Si stiu de ce. Am impresia ca la vale baga benzina chiar si daca esti in frana de motor. Ceea ce nu se intampla daca "o tin din pedala". Dar cum imbatranesc si ma lenevesc mai nou pun tempomat si in oras ;)

Link către comentariu

Arad-Sibiu-Sighisoara-Brasov 2 persoane, drumul destul de lejer, viteza medie de 75 Km/h consumul a fost de 6.4

Nu am mers la consum unde a fost cazul am calcat-o pe coada dar a iesit zic eu destul de bine consumul.

Benzina folosita Petrom 99+.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

astazi,Ploiesti-Bucuresti cu tempomat setat la 70 km/h -5 %

Link către comentariu

Domnilor, ca sa actuaizez situatia la zi, va pot spune ca de cand a venit racoarea, merg cu 11,4 l% prin Bucuresti. Iar de mers, merg pe la 3-3500 de ture, cu a treia.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Bucuresti- Stuttgart ( 3800 km) 7,2 % la dus 7,5% la intors!

Link către comentariu

Destul de mult. Ai mers foarte tare in Germania? Eu pana la Sibiu scot 6.5-6.8 vara cu AC pe auto...

Link către comentariu

Ieri, SB- CJ, dus 9.0 , intors 8.2 conditii de ceata groaznica.

Link către comentariu

Destul de mult. Ai mers foarte tare in Germania? Eu pana la Sibiu scot 6.5-6.8 vara cu AC pe auto...

doar in

Link către comentariu

Consum urban benzina rompetrol 98 - vara climatronic pe on condus sportiv 8.4 media pe 100km rulati in localitate.

Consum exterior cu autostrada craiova - bucuresti medie 8.6 autostrada 150-160. Acelasi carburant.

Asta se intimpla cind avea 18000KM de atunci am pus GPL si am ajunst la 50000KM unde trebuie sa spun ca si-a meritat bani instalatia. Am luat rezervor toroidal si am dat jos roata de rezerva si am inlocuit-o cu rezervorul de 35-40L si am pus si un spary de pene (ala cu latex in el si azot) in caz de nevoie.

Consum urban 9.6-10.5 / 100KM depinde mult de calitatea GPL-ului de presiunea la care mi-a fost incarcata butelia.

Consum exterior 10.5-11/100KM mergin cu 160km/h pe autostrada ca daca sar de 5000 rpm trece pe benzia si nu mai pot sa spun ca e consum pe gpl.

Per total platesc in jur de 80 RON / saptamina si fac in jur de 300km/saptamina fata de 50ron / spaptamina si mergeam cam 120-150km/saptamina

Deci consum mai mult, merg mai mult deci totul e ok.

La 50.000KM gata cu cauciucurile matador au ajunsta la uzura maxima si erau "all season" Dunlop 3D scrie pe mine. Placute de frina fata trebuie schimate si alea ca alelui ajung la tabla din ele.

La mai multi kilometri la listasi

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dar acum ca e benzina sub 3 LEI/L , ce mai faci dahas? Mai renteaza sa mergi cu butelia exploziva de GPL dupa tine?

Link către comentariu

consum Timisoara - Baia De Fier (langa Tg-Jiu ) 350 km ...dus 6.8 %...intors 6.2 % ...la intors a fost mai aglomerat si am mers portiuni bune cu 80 km/h constant...! pana acum e cel mai bun consum de pana acum...masina are 9000 km..si cred ca abea acum a inceput sa-si mai dea drumul la consum.

In rest foarte multumit de comportamentul masinii...!

A...si recent am echipat-o cu Dunlop WinterSport...avea matadoare de vara din fabrica....!

Link către comentariu

Dar acum ca e benzina sub 3 LEI/L , ce mai faci dahas? Mai renteaza sa mergi cu butelia exploziva de GPL dupa tine?

si cat o sa tina minunea asta???

Link către comentariu

:icon_cry: Eu sper cat mai mult, cel putin cateva luni. Oricum mi se pare o tampenie sa-mi iau masina de 15.000 euro si sa-mi pun GPL pe motiv ca un motor de 1.6 consuma prea mult.

Link către comentariu

In afara se vand masini mult mai scumpe care au GPL. Este mai putin poluant si mai economic, dar fitosi ca noi romanii mai rar gasesti :icon_thumright:

Link către comentariu

Topic-ul este ....?!

Despre GPL, cat de"bomba" este, avantajele si dezavantajele acestuia, va rog sa cautati discutiile de pe forum.

Multumesc.

Link către comentariu

Consum de week-end-ul alegerilor Sibiu-BV-Predeal de 2x, circulat prin Predeal dupa cum se stie :evil: , cu 8.5. O medie buna zic eu pt cat de aglomerat a fost, insa nu la fel de buna ca a unui prieten dieselar care a avut 5.2 . M-am crispat :)

Link către comentariu

Scuze pentru offtopic!

Am facut cu Octi 2 Elegance 1.9 buzau sibiu cu 5.2% prin brasov intr-o joi cu trafic destul de greu dupa brasov. La intoarcere sibiu-bucuresti am mers sportiv si am ajuns la 5,5! Deci se poate cu dieselul..numai sa nu sari calul..adica pedala!

PS logan 1,5dci 70cp ajunge cu 4.3% pe acelasi traseu..si e mai usoara cu 500Kg daca nu si mai mult!Evident cu acelasi sofer, fara bagaje si pasageri!

sincer ma intreb daca merita dieselul 1.9 mai mult decat benzina 1.6 over all!

Sa fie oare consumul mare la benzina din cauza acceleratiilor?..motor slab pentru caroserie?si /sau a regimului vitezei?-nu toata lumea merge cu 90-100kmh!

Modificat de albertinobuz
Link către comentariu

Tot offtopic, iti dau niste indicii:

-1.6 este aspirat in timp ce 1.9 este supraalimentat

- un plin de motorina cantareste 48 de kg in timp ce un plin de benzina are putin peste 41 de kg ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!