Jump to content

Consum Octavia 2 - benzina

shkoda
 Share

Postare recomandată

Da am mers dar o bucata buna de vreo 4-5 km ca sa fie concludent...

concludent????? :Driver: la fel ca sexul de 10 secunde !! :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

BUCURESTi personal best (pe BC) intre 6.30 si 7.00 - 30 min,, 14 km, media 27km/h, 8.4l/100 km

Link către comentariu

Dimineata, la plecarea de acasa cu Octavia, incep numaratoarea pe calculator de la 49,9 l% (media), dupa care incep sa scad. Eu merg pana la birou sub 20 Km, cu toate buclele si opririle necesare ca sa o duc pe fica-mea la scoala. Iar calculatorul asta am vazut ca este foarte sensibil, mai ales la mersul in gol.

De exemplu, ultimile date aratau cam asa: am plecat de la 49,9 l%, cum am zis, si am ajuns la 15,5 l% la birou, dupa 15 Km facuti in 18 minute.

In weekend, insa, cand am facut un drum pana la Carrefour, in Militari, am mers intre 12,2 si 13,8 l%. Media generala, de cand am cumparat masina, este de 13,2 l%.

Dar si la Fabie, acum, iarna, prin oras am consumul intre 12-13 l%.

Link către comentariu

Sunt 6 posesori de 2fsi pe forumul octavia 2.

Niste consumuri, se poate?

Sunt curios cat consuma in traficul carpato-danubiano-pontic.

Link către comentariu

Dragi colegi forumisti din Bucuresti, v-am mai spus, si o repet, in BUCURESTI nu poti face un consum urban, o medie, la cum se circula. Depinde foarte mult de cat stai la semafor, de cum pleci pe loc, cat de grea e talpa, de distanta parcursa, etc. Nu este concludent. Eu fac zilnic de 2 ori 10 Km acasa-serviciu (TITAN - RAZOARE) si mi-a aratat si 9,3%, cand era liber ca duminica, si 18% cand am facut 10 Km in o ora.

Consumul afara, am fost aseara cu 2 persoane si bagaj moderat, la vreo 100Kg 175 Km dus-intors undeva mai departe de Oltenita. Drum aglomerat, sprinturi in depasiri (abia acum inteleg ce vroiau sa spuna unii pe forum cand au auzit de motorizarea mea de 1,4MPi referitor la demaraje pentru depasiri), consum la dus 8,5% cu stat o jumatate de ora la coada sa ies de pe centura si la intoarcere 7,3%. Pe aceeasi distanta, mergand lejer, la 120, fara depasiri in tromba am scos si 6,3%.

Asadar consumul scris in carte e ceva orientativ, consumul depinde MUUULT de conditiile de trafic, de conditiile meteo, de stilul de condus al fiecaruia. Daca vrea cineva sa ne uimeasca cu un consum super, sa mearga in conditiile in care a mers neamtul ala cu Fabia de 1,2 prin Europa si a scos o medie de 3, nustiucat...

Pana una alta, bucurati-va de masina :D , ganditi-va ca iarna e pe trecute :lol: , si la cati mai multi kilometri fara probleme :lol:

:D

Link către comentariu

Bucuresti -Targoviste si retur 6,3 % media 58km/h (aglomeratie doar la iesirea si intrarea din Bucuresti)

Link către comentariu

Da eu sunt unul cu 2 litri FSi,in bucuresti imi consuma 14%, Bucuresti-Predeal ~ 8%

Link către comentariu

Gasesc rezonabil, consumul tau, Shellshock. Avand in vedere cat de puternic este motorul, consumul dat de tine in trafic urban este chiar un consum bun. Asta spune multe despre randamentul motorului.

Link către comentariu

Mie mi se pare cam mic 14 pentru bucuresti la un motor de 2 L!! Cred ca numai in weekend poate sa "iasa asa" :))

Modificat de ovidius
Link către comentariu

Bucuresti - Craiova -- 6,8%

Craiova-Bucuresti -- 7,4%

Probabil sunt mai putine coborari spre bucuresti :)

Link către comentariu

Referitor la un topic de mai sus...in ce manual scrie despre compresorul de AC care functioneaza numai peste 2 grade??? (in manualul meu, in altul de g4 acelasi motor, scrie tot 5 grade).

Sunt interesante consumurile voastre, insa nu prea precizati... la semafor opriti sau nu motorul, la cate rpm mergeti, frana de motor, presiune in roti, tip de benzina (eu cu efix am scazut consumul cu cca. 150-200ml) etc.?

Cred ca ar fi util.

Oricum consum sub 10l in oras e foarte ok, daca nu e sambata sau duminica :Driver:

Link către comentariu

Referitor la un topic de mai sus...in ce manual scrie despre compresorul de AC care functioneaza numai peste 2 grade??? (in manualul meu, in altul de g4 acelasi motor, scrie tot 5 grade).

"Problema" asta o rezolvi dand un PM celui care a scris si o sa te lamureasca...iar legat de consum,sunt prea multi parametrii de care depinde consumul si cum nu prea conteaza asa mult,noi ne multumim sa postam doar viteza medie si consumul...fara temperatura ext,presiuni,cauciucuri,profile,jante,diametrul lor, greutatea soferului,cati pasageri,portbagajul,vand din fata,lateral,spate... :Driver: si multe,multe altele!

Modificat de garfield
Link către comentariu

Colegi, baga cineva benzina de la Agip? Eu am bagat ieri noapte pentru prima data 10l de proba si deja azi am revenit si i-am zis la baiatul de acolo s-o umpla.

Pe scurt: 30km in oras la orele pranzului in Craiova (semafoare de 1-2 ori/bucata), talpa intre semafoare ca sa nu respir fum de autobuz, apoi vreo 70 km de extraurban inclusiv o panta sanatoasa de 7% inclinatie si lunga ceva, si consumul... consumul a iesit la un onorabil 6.3, cel mai mic pe care l-a produs masina pana acum pe benzina de 95, in conditiile in care pare la fel de artagoasa ca si pe 98.

Pe seara asta a produs un 8.4 pe vreo 30 km in oras, compusi in mare din asteptat la semafoare, talpa ca sa prind galben si ceva talpa de drag ca merge asa bine masinuta.

Eu unul ma abonez la Agip daca se pastreaza si mai departe calitatea asta.

Link către comentariu

Garfield draga, la consum la motorina, eu asa am inceput sa postez... si cati eram in masina, si cati km pe macadam etc. De aceea ma mir cateodata, cum poate sa conduca cineva altfel pe acelasi drum, aceleasi caracteristici, si sa scoata acelasi consum, repet...conducand altfel?

Am inteles cum postati voi, insa pentru cei care intra intaia oara pe acest topic, ar fi interesant... mai ales ca poate face comparatie.

parerea mea, fara sa supar pe nimeni :icon_thumright:

Link către comentariu

Consum in Bucuresti dupa cicra 500km numai in orasul belea Bucuresti de luni pana vineri plecat dimineata la 8-9 , intoarcere 17-18 Tineretului-Arcul de Triumf consum 14.7%. :D dar nu sunt genul soferului nervos

Link către comentariu

Drum Galati - Bucuresti 250 km, 2 persoane, viteza medie 60 km/h, consum BC 7.0%, la intoarcere consum BC 6.7%.

Link către comentariu

azi,Bucuresti-Brasov 6,5% si inapoi 5,9... :lol:

Link către comentariu

5,9 la intoarcere...Pai, cred si eu! La o diferen

Link către comentariu

...pai e si normal!! La BV am refacut plinul si a iesit 6,5% la intoarcere valoarea e doar pe BC (n-am mai facut plinul). La ce temperaturi sunt afara(la B erau 4-5 grade si in BV erau -3),e bine!

Link către comentariu

Sa va zic si eu cat imi consuma afara in ultima vreme? 10% min 9,6l/100km dar o calc si ma refer la drumuri de max 500 km dus intors. In oras dimineatza im ia cam 14-15l/100km iar seara la intoarcere pe podul grand 18-20l/100km in fctie de trafic.

Da' merita pe bune.

Off-topic MINI-ul cu motor turbo de 1.6l imi ia max 15 in oras si 7-8 afara. Si e si mai nervos decat O2-ul dar e mai usor. Mai sportiv dar O2 e mai confortabila.

Link către comentariu

In oras dimineatza im ia cam 14-15l/100km iar seara la intoarcere pe podul grand 18-20l/100km in fctie de trafic.

mie mi s-a parut un pic suspect acest consum , dar l-am simtit pe pielea mea :)

nu am decat 300 de km parcursi cu ea dar tot sper in imbunatatiri

Link către comentariu

imbunatatiri?? numai noaptea o sa ai... :)

te referi la 1,4 sau ai mers cu un "ReSe" si ai avut acelasi consum?

Link către comentariu

pai , a mea . adica 1.4

scump dom'le , scump :)

mai bine-mi luam un matiz

Link către comentariu

Iaaaa.. nu va mai luati de cei cu motoare de 1.4...

Eu am 14% in Bucuresti, foarte rar... Concluzia? Motor mic, consum mic, motor mare, consum mare...

salmontes, ai numai 300 Km, eu am vreo 3000, si s-a mai lasat motorul, la inceput si mie imi arata de ma speriam, am crezut ca e caroseria grea si se chinuie s-o miste, dar nu e asa... dupa ce iesi din rodaj sa vezi cum scade consumul. Eu acum, dimineata, pe frig, imi arata in jur de 12.5-13% iar la pranz, in drum spre casa, soare, etc, 10.5-11%. Si asta fara s-o menajez... cand ma mai supar pe momalaii din trafic, ii mai bag cate un sprint cu turometrul pana in zona rosie. Nu se prea simte la consum, si, contrar asteptarilor celor de pe forum cu motoare de 1.6, are zvac, se simte ca lumea demarajul. Bine, sa incepi demarajul de undeva de la 3000 de ture. Un bun prieten de pe aici, fin cunoascator al motorizarilor SKODA (doar 8 ore pe zi isi bate capul cu ele cand le vinde), mi-a spus, la benzina, motorizarea de 1.4 este cea mai buna, comparativ, pret/consum/.

Mai vorbim dupa 3000 de Km. Pana atunci, kilometri usori. :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!