Jump to content

Consum Octavia 2 - benzina

shkoda
 Share

Postare recomandată

Irelevant :icon_thumright: daca nu ai socotit si consumul cu incalzirea motorului.

Stiu!!!

@garfield: E irelevant "testul" tau ! :)

Stiu si asta! :)

Dar 7,3 pe 6 km ? Niciun comentariu...@drapar,@diesel? How about that?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci inca nu ma crezi, dupa ce ti-am aratat ca in 2 zile am obtinut la fel?

Ti-am pus si film sa vezi traseul. Ti-am explicat si ca masina a plecat 'rece' la 12:00 si a ajuns aproape calda inapoi la 13:00. Dupa primul drum (3 km) consumul era undeva pe la 8, iar pozele au fost facute dupa drumul de intoarcere (inca 3km, memoria 1 nu apucase inca sa se reseteze) rezulta consum cumulat 7,3 :icon_thumright: Cred ca daca opresc motor la semafoare reusesc si 7 :)

Daca obtin consumul asta zilnic 5 zile pe saptamana, inseamna ca e consum de oras nu? (orasul in care stau, bineinteles). Consumul mediu pe ultimele mii de km (facute 80-90% in oras) este 7,3 :) Ce coincidenta... Insa NU ignora conditiile in care folosesc masina, de multe ori merg cu a 4a cu 50 la ora in oras ;)

PS: Vrei sa iti fac un film cu ceasurile _complete_ de bord (temperatur apa, maxidot, ceas) sa te convingi? Mie sincer nu mi se pare NIMIC extraordinar in a obtine 7,3 pe un traseu linistit si cuminte cum e cel de pe care am "prelevat consumul" :D Daca constat ca il obtin zilnic pot spune ca masina mea consuma 7,3 in oras, pe traseul X, in conditiile Y. Daca ma mai duc si la 2-3 magazine, sare la 9. Evident ;)

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Pana la urma, in oras, ca sa scoti un consum bun, trebuie sa mergi cu ea sub-turata?, ex 50km/h cu a 4-a? sau trebuie tinuta turata?

Oricum, in Bucuresti, daca scoti 10% esti meserias... mai ales in orele de varf, unde inaintezi ca melcul pe carare... eu am scos si 15% stand la cozi la semafoare pe la Unirea.

Link către comentariu

Deci inca nu ma crezi, dupa ce ti-am aratat ca in 2 zile am obtinut la fel?

Ba te cred! Numai ca ii intrabam pe colegii nostrii cat de relevant e? :icon_thumright:

Modificat de garfield
Link către comentariu

Unii zic subturat. Altii zic ca 'normal'. Eu merg cum cere ea. Noi suntem slabutei si ne duce frumos cu 50 in a 4a :icon_thumright: Iar daca trebuie sa acceleram, dam a 3a :) Viteze avem destule :D

Ba te cred! Numai ca ii intrabam pe colegii nostrii cat de relevant e? ;)

Este exact la fel de relevant pentru un bucurestean pe cat de relevante sunt consumurile voastre pentru mine sau pentru soferul de O2 benzina din Vatra Dornei ;)

De la inceput am zis ca threadul e putin aiurea, mai degraba pe cine intereseaza un consum realist al unui anumit user intr-o anumita zona, se uita pe spritmonitor... ca nu e usor de tinut un consum corect pe spritmon e altceva :) Eu n-am rabdare. Iar daca nu e tinut corect si de pe spritmon se pot culege "aberatii".

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

@garfield: Am spus ca nu e relevant consumul dat de tine pentru ca a fost facut cu motorul incalzit inainte. E relevant un consum in care motorul trece si prin faza de incalzire cand consumul este marit.

@rvacaru: Consumurile postate aici cred ca sunt relevante pentru cei care se regasesc in aceleasi situatii. Eu sunt interesat si de "consumul de Bucuresti" iar probabil ca cel din Vatra Dornei si altii sunt interesati doar de consumul extraurban... De consumul tau nu sunt interesat, ci doar invidios :lol:

Link către comentariu

Las ca vine iarna.... Cu Fabia aveam 11-13 pe acelasi traseu :lol: Cu O2 sunt la prima iarna... voi tine BC pe temperatura exterioara sa nu imi stric zilele :D

Link către comentariu

Offtopic: am descoperit un bug :lol: Am apasat de 2 ori rapid pe Add reply (in fast reply) si mi s-au adaugat 2 posturi separate :D In mod normal trebuia sa primesc avertizarea de spam, nu? :D

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

A patra la 50 la ora? Hai da-o-ncolo. Cate ture ai? 1500-2.000? Eu ii dau a patra pe la 75-80 :lol:.

Link către comentariu

La mers normal, pe loc drept, masina ruleaza minunat si cu 2mii de ture. In momentul in care am nevoie sa accelerez, dau a 3a, evident (sau a 2a daca e 'groasa' treaba). Eu nu apreciez condusul subturat, imi place sa ma adaptez masinii si sa o duc asa cum cere ea.

Link către comentariu

@garfield: Am spus ca nu e relevant consumul dat de tine pentru ca a fost facut cu motorul incalzit inainte. E relevant un consum in care motorul trece si prin faza de incalzire cand consumul este marit.

Si e relevant un consum in care motorul nici nu ajunge la parametrii optimi? in 3 km ?

Link către comentariu

Asta pe mine ma intereseaza mai putin. Nu e relevant insa e cel 'real' pentru mine. :lol:

Care consum enuntat aici e relevant? Cel care il am cand merg 1000 km cu 140 la ora cu tempomat si cu 400 Kg bagaje?

Dar daca eu merg mia de km prin Ungaria si altul merge prin Alpi? Care e 'mai relevant' ?

Link către comentariu

rvacaru, am urmarit filmul cu traseul tau pana la serviciu, din cate am inteles... eu am numarat un cedeaza trecerea, un semafor stanga si un semafor dreapta, pe care tu l-ai prins verde, in rest, mers drept, frumos, printr-o localitate care sigur nu e in RO, e prea frumos si prea multa LINISTE in trafic la orele 13. Asa da, sa tot scoti consum record, daca te chinui, te poti lua la intrecere cu ala care a facut consumul minim cu fabia parca, de s-a plimbat in toata europa. Cred ca putem vorbi de consum comparativ, cu 2 masini pe acelasi traseu la aceeasi ora... nu poti pune consumul meu care stau 20 de minute la un semafor si merg cate 5 metri pe ciclu de semafor... daca prind pe vreo strada loc liber, si merg la 70-80 (am detector :lol:) scot si eu consum instantaneu de 3-4l/100km.

Link către comentariu

EXACT!

Deci fiecare consum are specificul sau! Exact de asta am zis ca nu e bine sa ne impresioneze nici pozitiv nici negativ anumite cifre vehiculate aici :icon_thumright: Depind de prea multi factori.

Azi am repetat figura, dar maxim a 3a, am condus mai "sport" :) Consum 9.0 :D

BTW: La 55km/h am 2mii de ture in a 4a, nu mi se pare subturat pe loc drept fara sarcina mare.

Link către comentariu

Si pana la urma, in ce oras este traseul asta al tau??? Este in ROMANIA?, nu cred... :)

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

:)

@rvacaru

Te invidiez pt traficul pe care il ai de facut in fiecare zi.... Nu tu clacsoane, flashuri, soferi grabiti, etc... totul e civilizat, frumos.

Din pacate conditiile din DE nu au nimic de-a face "civilizatia europeana" de la noi.

Bafta si scuze de off-topic.

Link către comentariu

Si eu am obtinut in jur de 8 in oras dupa 5-6 km, deci se poate dar nu in orase ca Bucuresti :P

Oricum consumul depinde de multi factori. De ex pe acelasi traseu 2 soferi obtin 2 consumuri diferite si e absolut normal nu ca doar depinde printre altele si de sofer :)

Link către comentariu

Bucuresti- Edirne 420 km 6,6 %BC -6,67 la pompa 70km/h media

prin Istanbul...20-22% trafic lejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!! ;)

Istanbul-Bucuresti 7,2 % 82km/h media

Link către comentariu

Brasov-Timisoara 5,6% BC 5,9 pompa

medie 58km/h

acum o saptamana

Iar recordul tot pe acelas traseu 5,2 % BC medie 57km/h

:blink:

Link către comentariu

@pistolaru: banuiesc ca singur ai scos 5.6 ... si nu mers mai mult de 100 ... eu am reusit o singura data 5.7 singur Severin-Craiova si nu mers mai mult de 100-110 :D

Modificat de ovidius
Link către comentariu

da singur in masina si fara bagaje prea multe si multa coborare :D

Link către comentariu

hai mai ziceti de consum urban si extraurban voi cei cu RS TFSI.

Link către comentariu

ce godo,vrei masina asta si te gandesti la consum??? :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!