Jump to content

JETTA -noua VS Audi A4 -second !

andrein
 Share

Postare recomandată

Jetta cu motor de 1.6 de 102 cai cu dotari decente de genul oglinzi electrice si incazite, aer climatic (deci fara pretentii) noua este pe la 15.500 EUR. Din care se scade masina veche de la remat ~ 3000 ron si inca 500 EUR din partea deelerului !

Deci ar ajunge la 14.000 EUR cu TVA !

A doua varianta ar fi A4 second adus din Germania cu motor tot de 1.6 de 102 cai, ( oare motoarele sunt identice ? Au acelasi cod motor ?? ) cu ceva optiuni pe el (gen scaune incalzite, jante ...) cam cu 40 -50 mii de km la un pret de ~ 15 -16 mii eur ! Deci ar veni mai scumpt cam cu 2000 EUR decat JETTA noua !

Va intreb care e cea mai buna afacere ?

Masina e pt tatal meu care face cam 15.000 km pe an !

Multumesc,

Modificat de andrein
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca Octavia 2! :rolleyes:

Revenind Ontopic, daca audi are doar 4-5 k KM, cred ca ar fi o idee buna. Si da, motoarele sunt in principiu aceleasi. Desi motorul consuma mult si pe octavia care e relativ usoara: a mea are 1330 kg

Link către comentariu

Si eu tot Jetta, adica merg dupa principiul masina noua e sfanta. As alege second hand daca as avea un plus de putere sau de dotari. Bafta.

Link către comentariu

Si eu as alege la fel tot Jetta, tot din cauza garantiei si daca nu ma insel costurile de intretinere la Audi sunt mai mari decat la Jetta.

Care este codul motor?

Modificat de tednet
Link către comentariu

Eu as merge pe Audi din 2 motive:

1. Din pretul unei masini noi pierzi cam 50% in 3 ani, pe cand la o masina second, nu e asa.

2. Audi e alta mancare de peste fata de VW.

Dar depinde si de preferinte. Poate ii face mai tare cu ochiul jetta...

Link către comentariu

Imi pare foarte scump Audiul pentru ce ofera. Cum zicea si Vlad daca te orientezi catre second si renunti la placerea de a avea masina noua si mai si platesti 2000 de euro in plus macar sa fii ceva mai sus ca motorizare si optiuni. Pe cand un A4 cu 1.6 102cp nu e chiar cine stie ce. Deci in conditiile astea, chiar nefiind fanul masinilor noi, mai bine Jetta.

Link către comentariu

@andrein esti sigur de pretul Audi-ului? Mi se pare aberant de scump 15-16k un Audi cu un motor atat de slab. Personal eu nu inteleg de ce s-a pus motorul ala pe A4.

Link către comentariu

La acelasi motor si optiuni sensibil egale, chiar daca Audi este mult peste VW iar A4 peste Jetta, aleg Jetta pt. faptul ca este noua, mai ieftina cu 2.000 EUR, mai usoara pt. un motor si asa subdimensionat + garantie.

P.S> Intr-adevar mai zicea cineva aici ca se pierde mult la masina noua - asa este, asta ar fi un minus.

Link către comentariu

As merge pe A4 ,cu conditia unor dotari suplimentare fata de cele mentionate de tine,iar eu cred ca de 16mii iti poti gasi o masina care sa se inscrie in tipar.

40,000 km pentru un A4 sunt ca inexistenti daca sunt facuti in DE.

bafta !

Link către comentariu

deci:

Legat de afirmatia pe care unii au facut-o ca la o masina second pierzi mai putin la revanzare decat in cazul uneia noi e adevarata, dar zic eu ca in situatia mea se diminueaza mult efectul pt ca: daca as lua un A4 cu 50.000 km sa zic la ~ 15 mii EUR din anul 2005 -2006 peste vreo 3 ani ar avea cam 100.000 km si vreo 5 ani vechime si l-as da cam cu 10 mii EUR sa zic !

In cazul JETTA sa zic tot vreo 15 mii EUR dar peste tot 3 ani ar avea 50.000 km, vechime 3 ani ..si as da-o cam tot cu 10 mi EUR.

Deci cam tot pe acolo m-as afla, daca nu am gresit eu cu ceva !

@ Ice_2K: sa stii ca la o cautare pe mobile.de cu criterii de km pana in 100.000, an fabricatie mai mare de 2005, motor pe benzina obtii zeci de A4 cu motor de 1.6 (102 cai) cu preturi de la 14.500 EUR. Acesta a fost criteriul meu !

@ SPB: Deci mai ieftin NU am gasit !

@ COSMIN: deci legat de pretul de revanzare am vb mai sus. Calitatea Audi o stiu caci eu am un A6. Dar pt tatal meu mai mult conteaza sa fie nou si altele decat sa aiba nu stiu ce fel de plastic pe bord sau portiere. Plus ca diferenta nu e de la cer la pamant intre cele 2. Adica si interiorul de JETTA nu e de lepadat ! Deci el are alte prioritati :)

Multumesc,

PS: Se pare ca oferta la JETTA gasita pe site-ul oficial VW nu o are nici un dealer. Deci e mai scumpa JETTA, ea jungand pe la vreo 16.000 EUR cu TVA. Nu prea inteleg faza asta ..si ma contrariaza puternic ..ca pe site sa scrie ceva si in realitate dealeri sa iti vb de altceva !

Link către comentariu

am mai sapat ..si JETTA e cam 15.500 EUR ..nu 14.000 EUR !! Deci masinile au cam cam asemanator !

Link către comentariu

:offtopic: Sa inteleg ca preturile la dealeri sunt mai mari decat pe site-ul VW? Ai primit vreo explicatie de unde provine diferenta de pret ?

Link către comentariu

inca nu am intrebat ca este WEEKEND ..si nu sunt disponibili, dar am tras eu concluzia pt ca am adunat 2 oferte adica ei au o reducere de 1000 EUR din pretul masinii si daca vrei sa cumperi si cu reducerea pe care o ai de la REMAT (cu predarea masinii vechi) nu se paote. Deci trebuie ales ori cu REMAT , ori cu reducerea pe care o ofera VW !

Cam asta ar fi explicatia !

Link către comentariu

:wub: Sa inteleg ca preturile la dealeri sunt mai mari decat pe site-ul VW? Ai primit vreo explicatie de unde provine diferenta de pret ?

:wub: Diferenta de pret fata de pretul de lista( site VW) provine de la faptul ca producatorul ofera reduceri de pana la 30% din pretul de lista pentru dealerii sai in functie de volumul vanzarilor(comenzilor). Acesta reducere pentru dealer are ca scop atat "oferirea unei anumite cote de profit" pentru dealer cat si ii da posibilitatea dealer-ului de a face anumite "oferte speciale" catre cumparatorul de rand.

Sper ca m-am facut inteles.

Modificat de AUTOBOOM
Link către comentariu

Iar o dam in :angry: . Ca sa atraga clientii, un dealer trebuie sa aiba eventual o oferta mai buna decat ce apare pe configurator VW, nu invers.

Sunt de acord, ai vanzari bune, producatorul iti ofera o cota de profit si e treaba ta cum gestionezi afacerea, dar sa ai preturi mai mari decat cele "oficiale"?.. Ex.cand am cumparat masina, am obtinut un discount de 5% fata de pretul oficial.

Link către comentariu

Mie mi se pare exagerat de mare pretul pentru audi a4 1.6. Daca mai aveai 4000 euro deja puteai sa optezi pentru un bmw seria 5 din 2004-2005 care .. parerea mea .. e peste a4 si jetta :angry:. Si ca sa fiu on-topic .. as alege a4 dar cu alt motor mai puternic, posibil si tdi. Numai bine si bafta in alegerea pe care o sa o faci :))

L.E. Am cautat acum pe mobile.de ... de 16 mii euro iti iei un audi a4 ... cu destule optiuni printre care si piele, navi, etc ... eu zic sa te mai uiti dupa a4.

Modificat de Sergiu.B.
Link către comentariu

Personal as merge pe jetta,e o masina noua cu un design nou;nu mai vorbesc de garantie.

Link către comentariu

Eu as alege Jetta. Nu uita, ca pe SH trebuie sa aduci in tara, trebuie sa faci si schimb de ulei, eventual sa schimbi si distributia. Si celelalte consumabile o sa schimbi mai repede ca la una noua.

Link către comentariu

@ Power: cand ai cumparat-o tu era in vigoare vreo oferta la masina? Adica cum este acuma ..e mai ieftina cam cu 1000 EUR fata de pretul de lista ! - Acesta oferta este pe site-ul volkwagen.ro cat si la dealerul local de la mine din oras. Dar ma gandesc ca la alti dealeri poate au mai pui ei ceva de la ei sa o faca si mai ieftina !

@ Sergiu.B. : da, gasesti cu 16.000 EUR dar tata nu prea vrea diesel :vaidecapulmeu:

@ mcornel: true !

@tibiauto: true !

Si ca o explicatie a alegerii unei JETTA noua ar fi: daca masina ar fi pt mine ..sigur as alege un A4 cu alt motor, piele, navigatie si altele. Dar pt tata ..acestea nu prea ii trebuie si de asta tind sa iau o JETTA noua pt el ;)

Multumesc,

Link către comentariu

Dar ma gandesc ca la alti dealeri poate au mai pui ei ceva de la ei sa o faca si mai ieftina !

pai ia si tu o lista cu mai multi dealeri, din orase diferite, si pune-i sa-ti faca o oferta. poate se gasesti vreunul care sa te avantajeze.

daca ar fi eu sa aleg intre masina noua si sh, as alege-o pe cea sh;

insa in cazul de fata, nu cred ca prea merita. adica iei in calcul optiunea de sh in ideea ca ai beneficia de anumite facilitati in plus: optiuni, motorizare, etc. si iti asumi riscul unor km in plus. insa in cazul tau nu prea poate fi vorba.

tu cauti o masina cu km cam putini - iar faptul ca o iei din de nu e o garantie ca nu vor fi masluiti.

ai calculat si diferenta dintre taxele de poluare dintre cele 2 optiuni?

cred ca ar trebui sa optezi pentru jetta, asta daca nu reusesti sa-l convingi pe tatal tau sa accepte un kilometraj mai ridicat (sau il dai tu inapoi inainte sa-i dai lui masina :vaidecapulmeu:)

iar masina noua o poti lua si in rate, ca sa nu mai simti toti banii cum pleaca odata.

Modificat de Durpaneus
Link către comentariu

@Durpaneus: nu simti toti bani deodata daca iei in lizing/credit, dar o sa platesti dublu...

@andrein: daca persoana respectiva tinde spre Jetta, cumpara Jetta. Daca o sa cumperi A4 SH poti sa ai surprize nedorite, si tensiuni din cauza asta. Cu Jetta o sa fiti amandoi multumiti. Bafta la cumparare.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

hehe, culmea coincidentei.... ai mei de 2 zile tot ii aud vorbind despre schimbarea masinii la anu' si m-au intrebat cum se comporta un VW si ce masina le recomand eu lor dupa anumite criterii ( sa fie sedan, motorul de cilindre mic, CP acceptabil, cutie manuala si nu conteaza combustibilul ) si culmea, tot Jetta mi-a venit in cap sa le zic, dar astept sa vad G6-ul sa apara

asha ca o sa-ti repet aici cuvintele zise de mine in discutia cu ai mei: "Pai, daca vrei neparat sedan iti recomanda VW Jetta, ca-i destul de finutz, interiorul e aprope ca al meu, consola centrala e un pic mai jos, etc ....dar daca nu`i graba, asteapta sa scoata astia de la VW, Golf-ul 6 si sa vedem acolo ce si cum, poate scand preturile la G5 Second " :D

despre motorul de 1.6 zic ca-i excelent pt oras ;) ( parerea mea )

oare cand o sa ajung si eu sa am copii si ei o sa aiba masinii lor, o sa le cer si eu parerea despre ce masina sa-mi iau ?:P

Bafta in alegere andrein :D

Modificat de Riddler
Link către comentariu

multumesc .. am comandat deja o JETTA !

E mult mai pretabila pt ai mei o masina noua decat una second, prin prisma faptului ca ei nu fac ff multi km pe an.

Plus ca voiam sa o achizitonez ff repede ..deci saptamana asta imi vine ..adica LE vine :)

Link către comentariu

felicitari pt alegere ai tai s-o stapaneasca sanatos si la cat mai multi km fara incidente :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!