Jump to content

Audi A4 , 2001, 131cp, awx

crissutton

Postare recomandată

Salut!

Si eu sunt nou membru al forumului achizitionandu-mi un Audi A4, renuntand la vechiul meu Passat din 2000, 1.9 tdi 116 cp

Masina e frumoasa dar sincer nu am putut observa plusurile fata de passat ci numai minusurile.

Atasez si cateva imagini care m-au facut sa-mi in ochii si banii din punga.

post-32833-1222951977_thumb.jpg

post-32833-1222952046_thumb.jpg

Link către comentariu
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• crissutton

18

• Ice_2k

8

• Fritz

5

• Andrei_Tdi

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bine ai venit pe forum !

Masina arata bine, dar mai bine ai scapa de abtibildul de pe usa din spate. Se purtau d'astea pe Coupe-ul Quattro din '80. Iti urez cat mai multi km fara probleme !!!

Poti sa detaliezi putin afirmatia de mai jos. Si pe mine ma bate un gand sa fac schimbarea pe care ai facut-o tu.

Masina e frumoasa dar sincer nu am putut observa plusurile fata de passat ci numai minusurile.
Link către comentariu

Pai ia zi ce minusuri observi? Poate asteptarile erau mai mari fiind vorba de o marca premium?

Link către comentariu

Ciudata afirmatie...numai scaunele profilate sport iti ofera o pozitie net superioara celor din passat...detaliaza....

Link către comentariu

cred ca esti cam singurul care zice asa cva... despre un a4 in comparatie cu un passat b5 din 2000. da-ne si tu cateva argumente ca m-ai facut cu aevarat curios..

Link către comentariu

Chiar,care sunt minusurile fata de passat :vaidecapulmeu: ?Si pe mine m-ai facut curios,chiar nu inteleg ce vrei sa spui.

Link către comentariu
poate o avut o echipare de top la passat si nu se poate obisnui cu audi :|

da, intr-adevar am avut o echipare de top la passat

imi lipseste groaznic cruise control-ul, nu am geamuri electrice in spate si cele manuale se mai deschid din cand in cand....

Dar nu asta e problema. Instalatia electrica mi se pare fragila rau de tot.

Acum cateva zile mi-a picat bordul. Computerul de bord, ceasul, kilometrajul nu se mai aprindeau. Test, vag-com - nimic deosebit numai ca nu mergea( bordul) M-am linistit putin ca azi am cam dat in ceva gropi cu ea si ca prin minune bordul si-a revenit.

Imi arde becurile intr-o veselie. Interesant, mereu altul. Consumul si demarajul nu sunt cu mult mai bune decat ale passatului.

Credeti-ma in 2 ani cat am tinut pasatul, pe drumurile din Romania nu am avut absolut nici o problema.

Care ar fi avantajul? E Audi si e mai frumoasa.

Fiti sinceri cu voi insiva si daca totusi gasiti argumente pro Audi, convingatoare, care sa nu ma faca sa imi regret banii dati, va rog scoateti-ma din pasa asta proasta!

VA MULTUMESC!

Link către comentariu

pai daca ai vazut ca nu ai confortul pe care l-ai avut in passat(electric spate,cruse control) de ce l-ai mai vandut???? ai vrut o masina mai frumoasa si mai cu renume??? :D si chestia cu picatu bordului depinde si de noroc :offtopic: parerea mea

Link către comentariu
pai daca ai vazut ca nu ai confortul pe care l-ai avut in passat(electric spate,cruse control) de ce l-ai mai vandut???? ai vrut o masina mai frumoasa si mai cu renume??? :D si chestia cu picatu bordului depinde si de noroc :offtopic: parerea mea

La partea cu lipsa electric spate partea proasta e ca geamurile se deschid din cand in v\cand.. singure.

Iar partea cu cruise control, era postata in anuntul de vanzare ca fiind existenta, dar cand am ajuns la Salaj, de la Craiova, vanzatorul mi-a zis ca postase eronat anuntul. Cea sa fac, sa ma intorc de la Salaj fara masina?!!!

Link către comentariu
La partea cu lipsa electric spate partea proasta e ca geamurile se deschid din cand in v\cand.. singure.

Iar partea cu cruise control, era postata in anuntul de vanzare ca fiind existenta, dar cand am ajuns la Salaj, de la Craiova, vanzatorul mi-a zis ca postase eronat anuntul. Cea sa fac, sa ma intorc de la Salaj fara masina?!!!

Si, in plus, de fapt in minus, nu vrea sa treaca de 180km/h nici moarta. Nu ca as fi vreun vitezoman dar am vrut si eu ca tot romanu' sa vad ce poate. Vorbim despre un Audi 1.9 tdi, a31 cp, vit max constructiva 210 km /h.

Schimbat filtre, distributie, vag com - nimic. Ori oltenii astia ai mei nu se prea pricep. Ce-i drept, am fost cam zgarcit sa ma duc la reprezentanta...

Link către comentariu

Ce cauciucuri ai pe ea ? Debitmetrul e schimbat? (cate turatii aveai la 180?) Ai facut unghiul de fuga? Injectoarele si turbina sunt curatate?

Modificat de Sergiu.B.
Link către comentariu

Parerea mea sincera este ca ai cumparat o masina SH cu probleme. Eu am masina asta de vreun an jumate, ajunge lejer la 220km/h, nu exista niciun fel de probleme si mi s-a ars pan-acum un singur bec, pe spate. Probabil ca masina n-a avut parte tocmai de proprietari foarte atenti. Cat despre dotari, asta nu-i vina masinii :icon_thumright: Daca simteai ca anumite dotari sunt indispensabile, trebuia sa astepti pana gaseai una care sa te satisfaca.

Link către comentariu

ma hai ca-i tare, mai vad si eu unu care se plange de un A4 :) ...

(...)

Ce-i drept, am fost cam zgarcit sa ma duc la reprezentanta...

pai de ce nu te duci, macar asha aia o sa-ti zica exact unde-i buba :lol:

btw... din cate zicea un coleg de-aici de pe forum care si-a luat A4, ....mai rar vezi la un ele 4 geamuri electrice... cel mai des sunt 2 geamuri elecrice ( si sincer fiind cu tine, ca o parere persoanala nu prea ai nevoie pe spate de geamuri electrice cand eventuali "pasageri" poti deschide si cu mana geamul :lol: ...ei nefiind ocupati cu altceva )

in rest, alte minusuri ale masinii infara de "contactul imperfect al iluminarii bordului" si "geamurile" ai mai gasit ?

oricum s-o stapanesti sanatos si sper ca intr-un final vei apuca sa te bucuri de ea :lol: ( udo si tu cu sampanie ca sa-ti aduca noroc :lol: )

Modificat de Riddler
Link către comentariu

frumusica masina...ar trebuii sa ne arati mai multe poze cu ea..si sa-i dai jos abtibildul ala de pe usa din spate...nu se cade pt o masina ca Audi... numai bine!

Link către comentariu

OK... masina are:

suspensii sport de fabrica, jante pe 17" (din ce imi pare in poze), scaune sport cu reglaj la prelungirea aia de sezut, banuiesc ca are WEBASTO (observ grupul de butoane de access in Meniu la cotiera si de obicei sunt puse acolo cand ai si incalzire auxiliara), insertii de lemn/imitatie (nu stiu exact de ce sunt la A4), comenzi pe volan, car kit telefon (poate si cu Bluetooth, ai verificat?), radio CD (banuiesc echipare cu 10 boxe dar nu BOSE), pachet crom, proiectoare ceata, volan si schimbator imbracate in piele

ce nu are: 4 geamuri electrice, cruise control, navigatie, Xenon, parktronic, incalzire in scaune, spoilere in culoarea caroseriei (banuiesc an de fabricatie 2001-2003)...bine mai sunt si altele gen trapa, perdelute, etc...dar astea sa zicem ca sunt dotari mai de "fitze"

Per total, masina este buna, e adevarat ca sunt ceva optionale pe care le-ai fi putut avea (cruise control, Xenon, 4 geamuri el.) si care sunt mai folositoare...dar unele se pot rezolva si dupa...de ex cruise control se poate pune, Xenon poti monta aftermarket...chiar si incalzirea in scaune o poti pune stiu colegi care au facut asta la Golf 4... Important este ca masina sa mearga bine... Si din ce spui aici pare o buba. Nu e normal sa mearga asa cum spui, vezi si sfaturile colegilor de dinainte. Problema cu arderea becurilor am auzit ca se mai intampla la unele modele...vezi daca nu exista o varianta noua de soft pentru masina la reprezentanta. Cati Km (reali) are masina?

Nu mai te intrista, priveste partile bune si nu lasa sa te "doboare" problemele...daca masina e buna, se rezolva toate

P.S. De asemenea, o sa te rog ca intrebarile referitoare la diversele probleme tehnice sa le pui in topicurile din aria tehnica Audi nu aici. In acest topic descrie masina, pune poze, etc. Daca pentru o problema pe care o ai, nu gasesti un topic dedicat, da PM unuia din moderatorii ariei Audi (inclusiv mie) si te vom redirectiona unde trebuie sau vom face topic nou pentru ea). Nu posta toate problemele intr-un singur topic, descrie fiecare problema separat. Bafta

Link către comentariu

Si eu am o masina asemanatoate a ta dar cu mai multe dotari si vreau sa spun ca sunt foarte multumit de ea...nici o problema pana acum decand am cumparat-o...cat despre dotarile tale ma cam mica ca in 2001 au aparut modele cu ramele cromate la geamuri...nu stiu ce sa zic...so stapanesti sanatos si bine ai venit pe forum

@ - Riddler...a mea are 4 geamuri electrice

@ - Rapier...uite la masinea mea sa vezi cu ce dotari a iesit de pe poarta fabricii in februarie 2001

Modificat de Fritz
Link către comentariu
Si eu am o masina asemanatoate a ta dar cu mai multe dotari si vreau sa spun ca sunt foarte multumit de ea...nici o problema pana acum decand am cumparat-o...cat despre dotarile tale ma cam mica ca in 2001 au aparut modele cu ramele cromate la geamuri...nu stiu ce sa zic...so stapanesti sanatos si bine ai venit pe forum

@ - Riddler...a mea are 4 geamuri electrice

@ - Rapier...uite la masinea mea sa vezi cu ce dotari a iesit de pe poarta fabricii in februarie 2001

Multumesc! si voi la fel.

O sa ma obisnuiesc si cu alte minusuri ca de exemplu exfoliere vopsea de pe stergatoare, butoane de la plansa de bord foarte sensibile ( se sterge vopseaua neagra) ,oglinzi neincalzite, semanl slab la radio, caci sunt doar bube ale marcii audi asa cum scrieti voi in unele topic-uri.

Urateniile acelea de cercuri nu le mai am demult pe masina. Sunt pozele trimise de fostul proprietar. La supararea mea nu am mai stat sa ii fac si poze. A-propos a fost adusa in aprilie 2008 din Germania iar eu am cumparat-o in iunie, la 178000 km. Acum am 185.000 km si in mare cam astea sunt nemultumirie

Am inteles ca se poate monta cruise control after market. Intrebare: Stiti cumva unde, in Oltenia?

In rest, sunt convins ca sunt si parti bune. Masina chiar are o tinuta de drum deosebita.

Link către comentariu
Ce cauciucuri ai pe ea ? Debitmetrul e schimbat? (cate turatii aveai la 180?) Ai facut unghiul de fuga? Injectoarele si turbina sunt curatate?

Cauciucurile sunt de 225 /45/17 pe care le-am schimbat de curand cu jante cu tot cu unele pe 15'' intrucat incepusem sa fac pene destul de dese si in cele mai nepotrivite momente. Celelalte jante, sunt tot de audi dar nu capacul de acoperire a prezonului central. ( cica vine doar pe original si costa 45 lei/buc ).

Nu am facut unghiul de fuga dar am incercat sa curat mufa de la debitmetru. Cei drept, am facut un vag- com cand am cumparat-o iar mecanicul de acolo ( Zalau) mi-a zis ca debitmetrul este putin obosit si ca mai merge. Cat timp? Atata timp cat functioneaza si motorul.

la 180 km/h cred ca aveam 3200-3400 cam asa ceva .mai aveam pedala dar efectiv nici nu se mai dura, nici nu se ducea mai repede.

Nu am curatat nici injectoarele nici turbina. Credeam ca o sa-mi dea ceva mesaje pe vag com care sa ma indrepte spre "spalatoria" de injectoare si turbine, dar ... nimic.

Link către comentariu

Cat despre exfolierea vopselei de pe bratele stergatoare am si eu buba asta dar am rezolvat cu marker cu vopsea neagra...la montarea de cruise-controler este de vazut daca calculatorul de la coloana de directie suporta pilot automat...iei codu de la stearing wheel si il postezi pe forum si o sa-ti spunem daca ai sanse doar asa daca nu trebuie sa schimbi si calculatoru de la coloana de directie...bafta

Modificat de Fritz
Link către comentariu
Cat despre exfolierea vopselei de pe bratele stergatoare am si eu buba asta dar am rezolvat cu marker cu vopsea neagra...la montarea de cruise-controler este de vazut daca calculatorul de la coloana de directie suporta pilot automat...iei codu de la stearing wheel si il postezi pe forum si o sa-ti spunem daca ai sanse doar asa daca nu trebuie sa schimbi si calculatoru de la coloana de directie...bafta

Un mic help, please.

Cum iau codul asta? E scris undeva, sau merg cu cert de inmatriculare la un mag de piese auto si cei de acolo imi spun codul?

Link către comentariu
Cu vag-com-ul cand dai sa scanezi stearing wheel atunci iti zice...8E0...ala este codu :P

Deci , inapoi la vag com...

Merci beaucoup!

Link către comentariu

Exfoliere vopsea brate stergatoare, becuri arse, mai ales pozitii spate cat si exfolierea peliculei cauciucate de pe butoane, in special la modelele pana in 2005(ca urmatoarele au venit mai plasticate...) sunt probleme f des intalnite la A4 asa ca nu te dscuraja ci cauta solutiile date de colegi ca sa rezolvi problemele...Bafta!

Link către comentariu

Geamurile spate care se deschis singure, banuiesc de la gropi, se rezolva cu schimbarea unor cleme. Nu sunt foarte scumpe, dar trebuie data fata de usa jos. Sunt pe forum topic-uri cu probleme asemanatoare la geamurile electrice, care au cazut in usa.

Depsre cruise control, chiar daca anuntul era postat gresit, se vede ca masina nu are aceasta dotare din poza care ai pus-o tu in primul post, si care din cate spui tu, ai primit-o de la vanzator. Nici eu nu am CC, dar nu ii duc lipsa, mai ales pe drumurile noastre, si tinannd cont ca nu fac multi km cu masinuta.

Oricum, la acest model de A4 se rezolva doar cu schimbarea manetei si cu VAG COM. Au mai procedat astfel si alti colegi, tot searchul te va ajuta.

PS: Daca te incalzeste cu ceva, cand am mers sa cumpar masina actuala, scria in anunt ca are alarma, dar nu avea. Eu nu am facut o tregedie din asta.

Despre problemele de care vorbesti tu, sunt des intalnite la Audi (A4), dar nu sunt foarte grave. Un bec sau o vopsea pe bratele stergatoarelor se rezolva ieftin si usor. Problema cu decojitul vopselei de pe butoanele interioare e enervanta, dar se rezolva prin inlocuirea lor cel mai elegant. Daca masina a fost intretinuta, nu ar trebui sa aiba foarte multe probleme de estetica interioara.

Poate nu tocmai o veste buna este cea cu indicatoarele de bord. Chiar daca aparent si-au revenit, la un moment dat vor cadea cu totul si va trebui inlocuit IC-ul. Se stie de problema asta la A4 pana in 2003 parca, si de obicei apare in cazurile in care se umbla la km din ce stiam eu. Cunosc masini aduse din DE direct de catre actualul proprietar, cu km multi (peste 250k km) si care nu au probleme cu ceasurile din bord, insa majoritatea masinilor cumparate din RO de la samsari, "recent aduse" si cu km in jur de 120k, cam toate au probleme indiferent de an de fabricatie.

Si eu, cand imi cautam masina, am vazut cateva A4 cu acest tip de problema, si cu linii lipsa din display, toate din 2001 si cu km in jur de 100k (una chiar 100k FIX). Actuala masinuta a mea e din 2002, 186k km, si nu am nici cea mai mica problema cu indicatoarele, sa nu vb intr-un ceas rau...

Ca o concluzie, nu nr de km reali parcursi sau vechimea sunt determinante in cauzarea acestei defectiuni.

Un pret de achizitie ne poti oferi? Din curiozitate intreb, nu de altceva...

:icon_thumright: safe si sa ai parte de masina. Totusi face parte din clasa premium, si nu poti sa fii decat multumit de ea :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!