Jump to content

Porsche Bucuresti Nord

b27ctl
 Share

Postare recomandată

e vina clientului

cand cumperi o masina SH te duci la reprezentanta si ii iei pe aia la intrebari pana-ti dau istoricul masinii

eu unul asa am facut (si am aflat de o dauna) si asa mi se pare normal

ala ce garantie a cerut ? verbal asa ?

Modificat de Dreadfull
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor

Masina mea nu a vazut reprezentante din Romania (in speta PBN), pentru ca aveam o imagine deja formata de nenumarate nemultumiri referitore la serviciile lor. Dar ca orice om cand are nevoie de mici chestii cum ar fi niste cleme de plastic pe care le gasesti doar la ei, am trecut sa intreb, in gandul meu crezand ca la asta nu ma poate insela cu nimic.

Ce este drept cu acele cleme nu mi-am luat nici o teapa, dar tot aruncandu-mi privirea prin jur, dau cu ochii de un set de jante ce erau la un pret foarte ok. Intreb ce e cu ele, ma uit si hotarasc ca ar fi o afacere buna sa le achizitionez intrucat pretul era extrem de avantajos iar in gandul meu am zis ca o reprezentanta ar trebui sa tina la eticheta si nu o sa am batai de cap in acest sens intrucat este un lucru marunt pt un service.

Dupa 2 zile ma prezint la ei si hotarat cer un set de jante asemanatoare cu cele expuse la promotie.

Prima intrebare apare din partea agentului de vanzari: Sunteti sigur ca se potrivesc pe masina d-voastra? Ii raspund linistit ca sigur se potrivesc, intrucat pe ele escrie jante 17" 5x112, samd , pentru audi a6 si stiind ca aceleasi caracteristici le are si masina mea(audi a4).

Primul semn de exclamere: De ce ma intreba el pe mine daca merg pe masina cand el are toate datele constructive de la toate tipurile de masini comercializate de ei....

Facem factura si zice sa le ducem la masina. Le ia pe cele expuse, iar eu intreb daca nu au alt set ambalat iar raspunsul vine sec: Nu le avem decat pe astea...

Ok...

Intreb daca imi dau prezoane si inele de centrare.

Raspuns: NU. Sse folosesc przoanele de pe masina iar de inele de centrare nu au nevoie....

Ma uit atent si eram 99% sigur ca au nevoie de inele de centrare si ii spun ca oricum merg la o vulcanizare sa le montez si nu vreau sa am surprize.

Bucureos si voios plec spre vulcanizare montez anvelope, echilibrez roti si cand sa le pun pe masina ce sa vezi!!!???? - trebuie INELE DE CENTRARE!

Pun mana pe telefon si vorbesc cu cei de la PBN si le spun ca am avut dreptate si sa caute acele inele sa mi le dea

Raspuns: ne pare rau dar am inchis baza de date asa ca sa ne sunati maine..... Incerc sa le explic ca eu trebuie sa plec din vulcanizare cu rotile pe masina si nu cu ele in portbagaj intrucat am platit un produs agreat de reprezentanta si in acelas timp complet!!!!!

Intreb la baietii de la vulcanizare, cauta ei si vin cu un set de inele care s-au portivit la fix, asa ca bucuros intr-un final montez rotile si plec spre casa.

A doua zi dau telefon la PBN si le reamintesc problema mea.

Raspuns: ne ocupam de problema dumnevoastra si va contactam maine ba chiar ma asigura ca inelele vor fi montate de ei ca sa isi repare greseala.

Trec 3 zile de telefoane in care ei se ocupau de problema si eu stateam ca prostul sa o rezolve....

A patrea zi ma suna si imi zic: veniti sa luati inelele de centrare:

Ma prezint la ei si primesc surpriza: Patru inele de centrare folosite :blink: . Ma enervez le zic si raspunsul vine: Exista posibiliatea sa fi fost incercate pe alta masina....

OK......

bineinteles ca nu le-a mai montat nimeni pe masina si plec cu ele in mana.

De curiozitate a doua zi incerc sa vad daca se potrivesc. Voi ce credeti????

Va raspund eu desi cred ca ati dat acelas raspuns: INELELE NU SE POTRIVEAU PE JANTE!!! :lol:

Satul de plimbari si panarama inchid ochii si concluzionez: NEBUN SA FIE ACELA CARE MAI TRECE PRIN REPREZENTANTE.

nu stiu daca au ei vreo vina deoarece ala tea intrebat daca se potrivesc pe masina ta? corect? pe langa asta tu ai scris mai sus ca jantele erau pt a6 si u vrei sa le pui pe a4

nu teai intrebat daca butucul de centrare este la fel ???? chiar daca distanta intre prezoane coincide.......

deci pe viitor cascati ochii mai bine nu aruncati cu nomol in oameni aiurea....

Modificat de gogoashee
Link către comentariu

• 1 month later...

Am fost si eu azi la Pbn pt o diagnoza generala si am cerut si verificarea densitatii antigelului la Golf V. Nu aveam programare dar cei de la Service Rapid m-au primit. Cost totala 37 ron.Ieftin si nu am stat mai mult de o ora.

Link către comentariu

@gogoashee, nu inteleg logica ta, probabil nu ai fost in viata ta la un service auto sau la o vulcanizare. Orice firma de genul asta, care vinde asa ceva, automat trebuie sa stie ce vinde, la ce se potriveste, pt ca este in interesul LOR sa isi vanda marfa. Tu daca te duceai si il intrebai p-ala daca ti se potrivesc pe masina ta, el iti zicea "nu stiu", tu nu stiai daca merg sau nu, atunci le mai luai? Logic ca nu, asa se pierde un client. Ideea generala in Romania e ca nimeni nu stie sa isi vanda marfa, sunt toti niste bisnitari de doi lei care habar n-au ce au pe maini, si toate vanzarile se bazeaza pe noroc si inconstienta celui care le vinde.

Clientul nici macar nu trebuia sa se mai chinuie sa intrebe de inele si restul, ar fi trebuit sa le dea automat. NOI

Link către comentariu

Am facut prima revizie (cea de schimb ulei) la Service Rapid din cadrul PBN. Chiar daca am ajuns cu 45 minute mai devreme decat programarea facuta telefonic cu doua zile inainte, m-au primit fara probleme. M-au lasat sa stau langa masina si am beneficiat de spalarea masinii gratuit. Intr-o ora am terminat revizia, totul decurgand normal, fara sugestii de spaga, fara exagerari, fara sa mi se impuna sa schimb ceva inutil. Ma declar multumit!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut!Are cineva idee cam cit mai costa un ITP la PBN?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare Am fost si eu la PBN si a fost dezastruos. Pe langa ca m-au chemat de 7 ori (fara exagerare) in service pt "Martor airbag sofer aprins" nu au reusit sa-mi rezolve situatie si se uitau urat cand ma vedeau ca vin iar in service.

PBV exceptionali, numai superlative pentru ei si mi-au rezolvat si problema din prima.

Recomand PBV celor care vor sa fie tratati omeneste

Link către comentariu

eu am fost la PBN acum 2 ani cu T5-ul, cand am avut probleme cu pierderea presiunii la oringurile de la pompa duse...

diagnoza a fost 60 lei, iar ca sa-mi schimbe oringurile imi cereau 140 euro, si 100 euro manopera (trebuie desfacut tot motorul in partea de sus, pana ajungi la injectie)

am renuntat, si am fost anul trecut in germania, m-am oprit la Mahag in Munchen si am cumparat cu 15 euro toate cele 4 oringuri :)

am fost la un mecanic priceput in T5-uri, manopera a fost 350 lei, dar mi-a schimbat si cei 10 tacheti

deci sa fie sanatosi cei de la PBN, si preturile lor umflate cu pompa... 140 euro pentru niste garnituri de 15 euro ? :D

e bataie de joc, nu se mai cheama business sau afacere... se cheama japca...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu am mers constant la PBN si am fost extrem de multumit de fiecare data ! chiar nu am ce sa le reprosez celor de acolo , probabil un pic conducerii care lasa doar 2 oameni sa se ocupe de programari si de cele mai multe ori chiar nu fac fatza. In rest s-au purtat exemplar si tin sa le multumesc si prin intermediul acesta. :lol:

Link către comentariu

• 1 month later...

Pe mine m-au chemat pentru o actiune asupra garniturii de vacum, gratuit, mi-e si frica sa ma duc, imi merge prea bine masina si la cate am citit si am auzit parca as lasa garnitura veche linistita la locul ei. Am dus in decursul a 7 ani 2 masini la ei, AMANDOUA mi-au fost lovite in service. Prima era de la o firma la care lucram la vremea respectiva, un VW Caddy, dupa o revizie am vazut vopseaua sarita pe spoilerul fata(maniac de...), s-au chiorat si ei si pana la urma mi-au dat dreptate si mi-au revopsit spoilerul(binenteles cu imobilizarea masinii 2 zile). A 2-a este mai recenta, in ianuarie aveam un Passat B6 si l-am accidentat destul de grav. L-am dus la PBN in vederea constatarii. Masina era lovita in fata si zgariata pe dreapata. Cand m-au chemat sa iau epava am constatat ca aripa din stanga spate are o lovitura destul de urata(cand am lasat-o nu o avea, vezi poza!). Nu mai spun de deviz, cat ar costa reparatia(11700ron), strigator la cer, in conditiile in care structura nu este afectata deloc. Masina cu maxim 5000E o faci in orice service cu piese noi originale, cu aftermarket cred ca te duce maxim 3000E.

Ca o concluzie, vreau sa ajung la ei cat mai rar sau deloc.

post-64873-1268690860_thumb.jpg

post-64873-1268690860_thumb.jpg

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut!

Am vopsit o bara spate de curand la PBN.Totul a decurs perfect.Domnul Ionel Sandu,cel care a preluat masina,a fost foarte amabil si treaba a durat foarte putin timp.Nota 10!

Link către comentariu

de curind am dus masina la PBN pentru ca uneori intra greu in viteze. dupa o saptamana mi-au tranmis ca trebuie sa schimb toata linia volant-placa -disc in valoare de peste 4500 lei. masina are 70.000 km. problema a fost ca la demontare "mecanicii" de la PBN au stricat piulitele din puntea fata, au rupt un brat antiruliu si mi le-au servit ca si cum asta se-ntampla in mod normal la inlocuirea ambreiajului. a trebuit deci sa suport costul inlocuirii piulitelor din capetele de longeron si bratului ca sa pot recupera masina cat de cat intreaga. pentru ca mi s-a parut suspecta constatarea consilierului de service, am cumparat un kit de ambreiaj original LUK si le-am cerut sa lase volant originala. dupa 3 zile am fost chemat sa ridic masina. cand am luat-o, avea o bataie metalica de punte fata.am cerut explicatii , dar schimbul care lucrase la masina plecase si cei din schimbul 2 nu stiau sa exlice se se lucrase sau nu la masina. inutil sa spun ca platisem tot devizul inainte sa iau masina . a urmat o noua constatare facutab de cei de la schimbul 2 si am aflat ca la demontarea cutiei de viteza de pe masina , "mecanicii" de la Porsche Bucuresti Nord rupsesera tamponul de prindere al acesteia pe punte. mi s-a imputat tot mie si cotul inlocuirii acelui tampon pentru ca , nu-i asa, si asta facea parte tot din riscul de a-ti repara masina la service-ul Porsche Bucuresti Nord dupa inlocuirea tamponului , am plecat cat am putut de repede din acel loc blestemat, chiar daca volanul statea stramb si niu se verificase geometria masinii dupa o lucrare la puntea fata ! pentru amatorii de senzatii tari va recomand sa apelati la service-ul Porsche Bucuresti Nord.

Link către comentariu

Joi, pe 08.04.2010, am fost cu un Polo, 1,4 , benzina, nou (1200 km la bord) sa-i fac schimbul de ulei. Pe toate monitoarele din PBN scria mare ceva de genul "schim ulei si filtru, pentru motoarele 1.9TDI la numai 300 RON" La casierie am avut insa de plata 315 RON, in conditiile in care la telefon mi s-a spus ca ma costa 250 RON.

Asta nu-i nimic pe langa ce am patit mai incolo:

Cu ocazia schimbului de ulei, am observat ca, la ambele usi din spate, chederele din partea de jos, cele care se prind de fata de usa se departasera vreo 3-4 mm in exterior, lasand loc apei care se schurge de pe geamuri sa intre in usi. Masina fiind noua, in garantie, am zis sa remediez problema. Era de estetica, se vedea urat. Am vorbit cu "Victor" care mi-a spus sa vin luni 12.04.2010 si o sa se rezolve, dar ca asta nu intra in garantie ca "este vorba de reglaje, care trebuiau facute in 6 luni de la achizitie"...

Eeee, luni, dupa ce am asteptat 4 ore si m-am intoxicat cu cafea, a venit un "nene", a luat masina din parcarea din dreptul service-ului rapid si a fugit cu ea dupa bariere. Nici nu am apucat sa ajung la usa sa intru sa mai iau o cafea ca-l si vad ca vine inapoi, parcheaza masina si zice "gata, s-a rezolvat". Ma uit la msina si nu-mi vine sa cred AMBELE FETE DE USI INFUNDATE, nenea meseriasul a apasat cu degetele pe fata de usa sa apropie chederul de geam !!!!!!!!!!!!

Ma duc la receptie service la "Victor" si-i spun despre ce este vorba. Vine se uita, se minuneaza "ce tabla au astea pe ele de s-a strambat de la degete???" si apoi zice:

- "Pai si ce sa facem acum?

- E masina noua si eu nu plec cu ea stramba de aici...

- Dar nici nu se observa...

da un telefon si zice "ce ai facut ma la masina aia ... sunt strambe fatele de usi... bine"

- Cand puteti sa lasati masina sa o tragem si sa-i vopsim fetele de usi?

- Cum sa vopsesti fetele de usi?

- Pai sa reparam infundaturile...

- Asa, sa vopsiti fetele de usi? E masina noua, cum sa o vopsesc?? Daca vreu sa o vand ce o sa zica clientul?

- Daca vreti asa, altfel o faceti dvs.."

Si tot asa... nici nu a vrut sa-mi scrie pe hartiile alea ale lor ca au infundat usile... Pana la urma mi-a scris "in timpul reglajelor la chedere au fost infundate fetele de usa"...

Sefii nu au fost de gasit si oricum nu-ti spune nimeni pe unde sa-i cauti.

Asa ca, am plecat cu masina stramba si cu un gust amar fata de PBN.

Am mai spus eu si altadata ca nu mai calc pe la ei... dar am zis "sa nu pierd garantia"... care garantie? duci masina buna si o iei stramba de la ei???

As fi vrut sa-i pot da in judecata... dar costa bani si nu-mi permit.

Nu-mi ramane decat sa fac o sesizare la OPC, sa le trimit documentele prin care recunosc ca au infundat usile...

As fi vrut sa scriu si grupului VW, sa vad ce parere au ei despre reprezentanta din RO avand in vedere proasta imagine pe care o promoveaza... dar nu stiu unde sa ma adresez.

Oricum, pe la PBN nu mai calc in viata mea... si urmatoarea masina sigur nu va mai face parte din grupul VW (masinile sunt bune... dar degeaba, daca nu ai pe cine te baza la revizii, reparatii, etc) .

dezamagit profund...

Modificat de Brussolo
Link către comentariu

Nu-i lasa sa scape. Mori cu ei de gat. Sincer. Mi se pare incredibil ce ai patit. OPC, televiziune, reclamatii, mail in Germania. Din pacate nu cred ca vei obtine mai mult de vopsirea celor 2 usi...

Link către comentariu

Garav ce se intimpla...

eu am fost vineri pe 9.04.2010 ca sa le spun ca o usa nu se inchide normal, cotiera culiseaza prost, scirtieli in usa stanga sofer....marunte...m-au programat pentru luni 12.04. Dupa 5 ore jumate state acolo, fiind si cu fimeo care are 1 an si o luna, ei vazusera asta....tot eu am tras de ei ca sa imi dea masina sa plec acasa, constatarile lor fiind ca zgomotul din usa sofer nu este sigur si nu stiu sigur de unde vine, cotiera trebuie schimbata , s-ar putea si oglinda stinga la fel, ca cica ar cauza ea niste zgomote, usa dreapta fata (dupa ce a fost revopsita in PBV1) avea suruburile slabe si nu se inchidea bine. In afara faptului ca mi-au consumat un sfert de rezervor in probe, si mi-au murdarit masina si nu au spalat-o caci au spus ca cei de la spalatorie pleaca la 19.00 , eu am ridicat masina la 19.30, cind am dat sa plec am constatat ca nu mergea reglajul oglindei stingi, m-am intors s amai dea odata fata de usa jos ca sa conecteze mufa, care uitasera ei tocmai din cauza ca eram cu copilul dupa mine si se grabeau sa imi dea masina....deci....acum tre sa ma duc sa vad cum fac cu piesele de schimbat, ei normal trebuiau sama sune si sa imi spuna cind pot veni sa imi faca poze si faca constatarile pentru garantie.

Slab....si urit la capitolul atitudine

Link către comentariu

Trist ce se intampla , credeam ca s-au remediat problemele de acest gen , recomand sa faceti adrese scrise catre conducerea PBN , sunt obligati sa va raspunda vedeti la ei pe site la rubrica Echipa Service trimiteti mail la seful de service , directorul general etc.Cum spune un coleg ''Muriti cu ei de gat'' :)

Link către comentariu

Trist ce se intampla

Trist?! :)

E IREAL!!! Asa ceva nu se poate!

Link către comentariu

am fost de 3 ori la reprezentanta sa ii conving sa imi schimbe etrierele pe garantie.

cateodata masina scotea un pocnet la franare, dar nu mereu si de aceea imi era greu sa testez in parcarea VW...deci:

1. s-a facut o constatare - masina n-are nimic

2. au dat cu jetu cu apa pe la scut - cica avea pietricele

3. s-au schimbat etrierele...

Modificat de clubbed
Link către comentariu

degeaba dati mail in germania :somnmare: eu chiar am vorbit cu VW AG (.de) cand am fost si eu la PBN (proasta miscare) si ei nu sunt o "reprezentanta" ci pur si simplu un service autorizat, nu au cu ce sa ne ajute cei din germania, din pacate :coffee_lol:

de-atunci n-am mai calcat pe la ei, nici macar pt ceva pe garantie, mi-am luat-o prea urat de cate ori am fost

Link către comentariu

te contrazic. PBN este importator oficial pentru romania, prin porche inter auto. este unic importator. eu am avut parte de intalniri cu ei si am fost multumit. sunt clientul lor de 5 ani si nu am avut nici o data probleme, si am fost cu masini diferite: golf 5, passat, polo si golf 6. chiar la golful meu am scgimbat parbrizul la ei si lucrarea a fost perfecta. nici nu se vede ca s-a umblat acolo. iar acum 2 saptamani am fost cu polo nevestimii. ubn smecher a trecut pe langa ea si a rupt oglinga, a spart geamul oglinzii si s-a spart si carcasa. m-am dus la ei intr-o dupamiaza la ora 15.20 si la 16.45am plecat cu masina facuta, impecabila. in concluzie, mie mi s-au parut tot timpul foarte amabili. e adevarat ca si costa binisor la ei, dar asta e...cel putin ai garantia ca iti pun piese originale. de exemplu parbrizul meu este identic cu cel initial, inclusiv poarta sigla vw.

Link către comentariu

Salutare, stie cineva orientativ cam cat ma costa sa repar o portiera lovita?

Link către comentariu

@adrianharlea: importator oficial nu-i tot una

si nu-i mai lauda atata ... ca am fost si eu cu 3 masini si dupa ce ca lucreaza prost (mai mult strica decat repara) mai si fura (gen te duci cu masina ca ai o eroare si ei iti schimba xenoanele de 950 ron bucata pe motiv ca erau "arse", tu mergand la ei cu ele aprinse ...)

poti din partea mea sa lauzi PBV dar nu PBN

cred ca sunt singurul de pe forumul asta care s-a dus la ei cu o bara crapata si au inventat o dauna de 250 mil, schimband si juma de motor (eu mergand la ei cu masina pe "picioarele ei". fara nicio problema) - lucru care a durat 5 luni, cu mailuri in germania, intalniri cu directorul pbn, etc ... si ar mai fi multe

Link către comentariu

Am fost si eu cu Passatul la revizie la Porsche Nord.Ce sa zic , am avut programare pentru ora 7.00 dimineata , am fost acolo la 6.30 masina a fost predata abia pe la 7.30-7.45 pt ca consilieri abia atunci aparusera .Schimbul de ulei cu toate filtrele , manopera,diagnoza verificare de rampa , 700 ron , tva inclus. Din pacate pt mine nu am scapat decat pe la 12 , nu inmteleg ce adurat asa de mult a si inca o chestie.

La revizia trecuta , facuta tot la PBN , au pus ulei Castrol SLX Professional 5 w30.Atunci am cerut un bidon de 1 l sa am in portbagaj , e si acum am intrebat daca pot completa cu uleiul asta dar stupoare nu au stiut sa-mi spuna pe loc ,ce tip de ulei au pus in masina(pe factura apare Castrol vrac , 505.01 si atat) . Abia pe la ora 8.00 seara m-au cautat 3 oameni diferiti de la Porsche sa-mi spuna ca uleiul are norma 5w-40 da pot pune si SLX Professional 5 w30 :offtopic: fara probleme .Pe cartonasul pus la motor apare Castrol 5w - indescifrabil.

Oricum destul de dubioasa treaba , o sa intreb la vest 1 , cu ce ulei completez daca masina a facut revizia la ei sa vad ce raspund.Cam atat cu Porsche Nord deocamdata

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Incredibil ce se poate intampla la PBN, am citit tot topicul si pur si simpu nu-mi vine sa cred ce am citit. Acum imi pare rau ca am dus masina acolo inainte sa o cumpar sa dar cum NU sunt mecanic expert am zis ca ma duc la niste profesionisti.

Mi-am facut luna trecuta programare la 9 dimineata pentru verificare la rampa si calculator in vederea cumpararii (sa-mi spuna "profesionistii" daca masina e buna sau are probleme ). Am vorbit cu consilierul am lasat cheia si apoi a zis ca numai pe la ora 14 o sa intre in service, dupa care un prieten de-al vanzatorului a sunat un mecanic :blink: de la PBN sa "o bage" mai repede iar de aici nu mai eram atat de sigur de ce o sa se intample acolo mai ales ca nu poti intra acolo.

In fine, la ora 14 a iesit din service iar cand am mers la conislier am primit un raspuns de gen: "Dom'le unde ai gasit masina asta ? ...masina nu are absolut nimic...etc" care nu m-a incalzit deloc avand in vedere ca filtrele nu au fost schimbate de 20mii km. iar pe fata scartie o bucsa sau nu stiu ce (asta pana acum, sper sa nu mai fie si altele), au putu sa-mi spuna ca un bec pe stop e ars sau ca are doua puncte in parbriz ceea ce am vazut si eu (care nu sunt mecanic expert) si m-am ales cu o factura pe care scrie diagnoza :)

Mai calca naiba :) pe la PBN.

In Romania cel mai bine e sa-ti repari singur masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!