Jump to content

Probleme la t3 camper

silviustan
 Share

Postare recomandată

salut ...

am achizitionat un t3 camper din '90 de la nemti si are urmatoarele bube

nu functioneaza aeroterma m-am chinuit a dau jos bordul si ma uitam ca prostu acolo fara sa inteleg nimic...se gaseste asa ceva?se monteaza-demonteaza greu?

nu am butelie pt aragaz si nici nu incape una normala in locasul special amenajat...

as mai dori sa stiu la ce foloseste a 2a baterie ce in mod normal este pozitionata sub scaunul soferului...

in rest masina are ceva ruginica...dar discreta ,am venit fara nici un fel de probleme cu ea din germania ecomisind aproape 200 de euro (pe care ia-s fi dat pe cazare) :rolleyes:

masina am primito de la un nene si d-asta n-am comentat vizavi de chestiike lipa de la ea...."calu de dat nu se cauta de dinti in gura...."

in rest...

scratch the surface

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

1) Poti fi un pic mai explicit in legatura cu aeroterma? Nu functioneaza, adica nu merge vetilatorul? sau merge dar nu baga caldura? Daca nu se incalzeste caloriferul verifica ca exista un robinet care opreste intrarea apei in calorifer si poate ca este blocat sau este stricata comanda acestuia (cablul care face legatura intre comanda de la bord si robinet).

De obicei se pot repara si nu este necesara inlocuirea lor; de gasit se gaseste destul de usor la dezmembrari si ca sa o inlocuiesti trebuie demontat tot bordul; nu e foarte complicat dar e nevoie de ceva munca :P

2) Referitor la "dotarile" suplimentare de camper te indrum catre manualul de utlizare in germana sau in limba engleza.

Bateria suplimentara este folosita la iluminarea interiorului, functionarea frigiderului si a pomperi de apa cand masina nu este conectata la o sursa externa de curent.

O butelie originala pentru aragaz nu cred ca o sa gasesti usor prin Romania :icon_thumright: dar poate ca reusesti sa adaptezi vreo butelie de aragaz de la vreo rulota sau de la vreun de aragaz de voiaj.

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu

salut!

azi am demontat TOT bordul ,am dat jos aeroterma -circoteca completa....

cu ea data jos am constatat ca toata cutia NU SE DESFACE,aceasta fiind lipita...astfel neavand acces la aeroterma propriu-zisa.asa ca am "dezlipito" in asa fel incat sa nu-i rup clemutele alea care erau de forma,am curatat fiecare papucel si reostatul turbinutei propriu-zise cu sprei degripant,facut proba pe direct si constat cu mirare ca functioneaza...

in prealabil m-am interesat cat costa toata duluma si am vazut ca numai turbinuta era vo 5 bulioane...ma pregatisem chiar de intrebat si cautat pe la dezmembrari dar se pare ca am avut noroc...

dupa tot circu cu demontatul si probatul..am montat tot puzzle-ul ce ajunsese numit bord si gata...

toata operatiunea dureaza cu noroc...o zi

acuma ramane ca maine sa montez toba noua,filtrele de aer ,ulei si motorina,schimbat uleiu si vocsit rotile...

dupa care urmeaza repriza a doua-verificat accesoriile din interior...pusa bacteria a doua(aia de sub scaunul soferului)facut rost de ceva butelie de rulota sau mai micuta si verificat aragazu,frigideru si apa la ghiveta...

astazi ,dupa ce am terminat circoteca cu bordu am tras o fuga pan la o statie ITP si contra sumei de 20 de lei,i-am lasat pe aia sa traga de masina...

cum ma si asteptam(de la o masina care a rulat in tarile "calde" ruland pe asfalt nu la off-road) este absolut impecabila din pct de vedere tehnic...

cum numerele imi expira pe 15 ,ma bate un gand sa o tai pana-n 2mai asa in "probe" :D

multa bafta,

praise the lowerd

Link către comentariu

• 3 weeks later...

azi am schimbat pivotii aia "superiori" pentru ca ,causugiu de protectie al pivotelui era copt si crapat....si ma schimbat de asemenea si bucsele "bratului" ce se fixeaza de capul de sus al amortizorului(scatzaiau ingrozitor)

operatii ce au durat cam o zi...cu totu...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!