Jump to content

"Secrete" pentru Fabia

rvacaru
 Share

Postare recomandată

Salut!

Acu vreo 2 luni de zile, cand incuiam masina de afara, si era un geam deschis, se ridica singur _complet_(pana sus), daca tineam cheia pe pozitia incuiat circa 1 secunda...

Nu stiu ce s-a intamplat intre timp, dar de ceva vreme cand incui, si tin cheia, geamul se ridica atata timp cat tin cheia, cand o scot se opreste unde era si poate ramane partial deschis...

Dar protectie la inchidere exista? Adica daca ai mana scoasa pe geam, sa simta chestia asta si sa se opreasca... acum nu reusesc sa tin geamul, daca bagi mana sau capul se lasa cu "retezare" :study:

Tocmai am efectuat operatiunea de resetare, dar nimic nou....

Si inca ceva ... e adevarat ca exista 2 trepte de incuiere a masinii ?! adica daca pur si simplu incui, obtin un efect, iar daca incui si tin putin cheia se intampla altceva (nu stiu, ceva imobilizator poate...)

Eu oricum as incuia ledul clipoceste imediat....

Multumesc

Radu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acu vreo 2 luni de zile, cand incuiam masina de afara, si era un geam deschis, se ridica singur _complet_(pana sus), daca tineam cheia pe pozitia incuiat circa 1 secunda...
Link către comentariu

• 3 years later...
Salut!

Nu stiu ce s-a intamplat intre timp, dar de ceva vreme cand incui, si tin cheia, geamul se ridica atata timp cat tin cheia, cand o scot se opreste unde era si poate ramane partial deschis...

Dar protectie la inchidere exista? Adica daca ai mana scoasa pe geam, sa simta chestia asta si sa se opreasca... acum nu reusesc sa tin geamul, daca bagi mana sau capul se lasa cu "retezare" :(

Tocmai am efectuat operatiunea de resetare, dar nimic nou....

Si inca ceva ... e adevarat ca exista 2 trepte de incuiere a masinii ?! adica daca pur si simplu incui, obtin un efect, iar daca incui si tin putin cheia se intampla altceva (nu stiu, ceva imobilizator poate...)

Eu oricum as incuia ledul clipoceste imediat....

Multumesc

Radu

E foarte adevarat ca daca se introduce mana acolo se lasa nitel cu strivire dar, motorasul geamului are un numarator si pentru a nu forta sau incinge motorul daca se forteaza blocarea geamului, motorasul se opreste si inceteaza sa mai fie alimentat. De fapt pentru asta au pus calc in portiere in linii mari...

Link către comentariu

Daca vrei sa readaptezi pozitia 0 a geamurilor, cel mai simplu, deschizi toate geamurile la maxim, si incui cu cheia, tinand cheia rasucita pana se ridica complet toate geamurile si inca 3 secunde dupa. De obicei se recomanda dupa ce ati deconectat bateria, posibil ca modulul confort sa uite setarile.

Link către comentariu

La alte marci/modele mai vechi ezista inchidere in 2 trepte din cheie.

Si la Fabia e tot in 2 trepte. Daca inchizi normal cu cheia sau cu telecomanda, se inchide direct in treapta a 2-a (adica masina nu mai poate fi deschisa din interior, iar LED-ul de langa "shtutzul" de blocare incepe sa "clipeasca"). Daca insa inchizi cu cheia si tii in pozitia "inchis" cheia mai mult de ~1s masina se inchide in treapta 1. Adica se poate deschide din interior, iar LED-ul respectiv nu mai palpaie. Cred ca mai nou e si o masura de siguranta ca (virgula) clientul sa poata sa inchida masina cu posibilitate de deschidere din interior, doarece sunt cazuri in care lasi pe cineva in masina inchisa, insa daca intre timp se intampla ceva cu ea, persoana respectiva trebuie sa aiba posibilitatea sa iasa.

Cat despre forta de inchidere la geamuri si blocarea lor in caz ca ceva impiedica functionarea lor, si aceste valori / norme sunt mai nou specificate in normele de siguranta pe care automobilele trebuie sa le indeplineasca in diferite tari. De obicei, producatorul automobilului proiecteaza sistemul dupa cea mai restrictiva norma pe care o are de indeplinit pentru tarile in care isi comercializeaza produsele, pentru a nu proiecta sisteme diferite pentru piete diferite.

Modificat de mihai_sarb
Link către comentariu

...Roadrunner...

Am si eu o intrebare.

Am vazut la Fabia de la servici, in stinga jos, sub volan, deasupra cutiutei acelea de acte, o "limba" de plastic pe care scrie ON. Se poate impinge si trage in afara, dar nu imi dau seama ce face.

Link către comentariu

Mihai, ce ai citat tu scriam in 2003 ;).

Deasemena poti retrograda la tr1 de inchidere prin 2 apasari succesive ale butonului de inchuiat. Prima inchidere activeaza treapta2, a doua treapta1. Se poate observa foarte bine pentru ca ledul inceteaza sa mai clipoceasca.

Link către comentariu

Cu limba aceea pe care scrie ON se deschide/inchide racirea acelui compartiment. Asemanator cu cel din dreapta. Asta sigur la masinile cu AC. Acum ca nu prea incape cine stie ce acolo e alta poveste... ;)

Link către comentariu

Scuze Bog, nu m-am uitat la vechimea postului :lol:

Intr-adevar, am si uitat ca se poate "retrograda" la tr1 prin doua apasari succesive ale butonului de incuiat.

Legat de limba pe care scrie ON eu am avut multe nedumeriri. Manualul e tradus de prost si e destul de ambiguu explicat cand e de fapt ON si cand e OFF la compartimentul de sub volan. Pentru ca ON ar putea sa insemne cand il tragi spre tine si poti sa vezi ca scrie pe el ON, sau ON poate sa insemne cand il apesi (asa cum e logic la mai toate chestiile pe care se apasa :) ). Mi-am rezolvat nedumerirea, cautand cu degetele pe "tavanul" compartimentului. Mecanismul clapetei e simplu: practic e o gaura care e obturata sau nu, in functie de pozitia clapetei. Iar daca te joci cu ea, iti dai seama cand poate sa ajunga aerul rece in acel compartiment.

Legat de dimensiunea lui, din cate am observat in compartimentul respectiv intra la fix o cutie de bautura racoritoare (cred ca dinaia de 0.33l). Si asa o poti raci vara (eu foloseam in vara in concediu compartimentul respectiv pentru diferite dulciuri care s-ar fi topit altfel - gen ciocolata). Acum eu sunt curios daca poate fi folosit compartimentul si pentru incalzire. Adica sa dai pe incalzire la clima si sa inchizi toate aerisirile si sa lasi aerul sa bata doar in compartimentul ala. Cred ca ar fi fain sa iti incalzesti asa cafeaua dimineata in drum spre servici :icon_redface:

Modificat de mihai_sarb
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!