Jump to content

A4 Cabrio cu volan pe dreapta

shimano
 Share

Postare recomandată

Am un prieten care are un A4 Cabrio 2003 inmatriculat in Anglia si m-a intrebat daca merita investitia de a schimba volanul pe stanga. Am auzit ceva zvonuri ca ar fi niste ateliere care se ocupa cu asa ceva. Daca are cineva vreo indrumare va rog sa imi scrieti.

Oare la cat s-ar ridica investitia cu tot cu manopera ? Am inteles ca ar fi in jur de 1500 de euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu pe cineva care a facut schimbarea la un opel vectra b si a costat ceva mai mult. In anglia sunt ateliere ce fac toate modificarile si se inscriu in pretul spus de tine. trebuie schimbate pedalele, plansa de bord,mutat coloana de directie si cred ca o interventie la caseta de directie, farurile etc etc. Daca vrei sa te apuci singur zic sa te gandesti de doua ori.

Link către comentariu

S-a mai discutat si aici si nu am vazut vreo finalitate. Sunt foarte multe repere de schimbat si nu merita.

Link către comentariu

eu nu m-as apuca sa fac asa ceva pt ca e mult de munca si terebuie alte piesa cele pe care le are nu mai pot fi folosite si cred ca ar ajunge pe la 3000

Link către comentariu

Am facut ceva investigatii si am gasit un mecanic in Arad. Daca sunteti interesati pot sa va dau nr de tel a lui. Manopera este de 1000 euro.

Trebuie urmatoarele piese: caseta directie ,coloana volan, instalatie electrica si bord complet (cu butoane,fara airbag-uri) inclusiv frana de mana (maneta) cablu de capota daca nu te deranjeaza sa se deschida capota de pe partea dreapta.

Ar trebui sa ma interesez cat costa aceste piese, de preferat la dezmembrari si apoi facuta o evaluare daca merita investitia sau nu.

Aveti idee cat costa toate ansamblele acestea ?

Link către comentariu

Parerea mea: mai bine o vinde si ia una cu volan pe stanga. (nu e ironie!)

Pot aparea neplaceri pe parcurs...pana la urma masina a fost realizata standard cu volanul pe dreapta si in mod sigur de acest lucru depind majoritatea elementelor interioare/exterioare ale masinii:

- airbag-urile

- blocul optic fata (toti stim ca farul drept "bate si pe trotuar" :P - la masinile cu volan pe stanga)

- scaunul soferului

- butoanele de pe usa

- stergatoarele

- etc, etc, etc.

Link către comentariu

Blocul optic se rezolva usor cu o folie care se comanda pe original si costa 50ron.

Caroseria este aceeasi pentru masini cu volan pe stanga sau dreapta, deci teoretic se poate (si sunt convins ca s-au facut multe) insa raman la parerea mea si a colegilor: VINDE-O!

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

• 1 month later...

Si eu sunt de aceeasi parere...nu are rost sa faci atatea modificari...Mai bine vindeo si ia-ti alta...Pana atunci ai grija cum mergi cu ea ca am vazut un accident facut de unul care avea volanul pe dreapta de m-au trecut fiorii.Multa bafta

Link către comentariu

Si eu sunt de aceeasi parere...nu are rost sa faci atatea modificari...Mai bine vindeo si ia-ti alta...Pana atunci ai grija cum mergi cu ea ca am vazut un accident facut de unul care avea volanul pe dreapta de m-au trecut fiorii.Multa bafta

Da la masinile cu volan pe stana cand vezi accidente nu te trec fiorii?Cred ca un caz raportat la miile de accidente e neconcludent;si eu am masina cu volan pe dreapta(locuiesc in UK) si am fost cam peste tot in Europa si n am avut probleme;aaa ba da,am avut in RO,unde niste bizoni au taiat curbele(Lacul Rosu) si m au dus in sant sa i evit,iar intr un oras unu mi a intrat usor in bara spate la cedeaza trecerea,omu nu era atent la trafic ci la fata care il insotea.Cand am sa ma stabilesc inapoi in RO tot de aici am sa mi aduc masina,daca esti sofer,conduci indiferent unde este situat volanul;nu ti mai zic ca in UK sunt multe masini cu volan pe stana,deci.....

Modificat de mcornel
Link către comentariu

cornele, cornele... zi-mi si mie cum te asiguri cand depasesti un tir?

sper sa se interzica definitiv si irevocabil INMATRICULAREA masinilor cu volan pe dreapta.

Link către comentariu

Pt a depasi un tir poti sa o faci in curbe,ai vizibilitate mai buna,sau in linie dreapta pastrezi distanta de tir si te intri usor sa vezi daca poti sa l depasesti;de altfel multi tiristi semnalizeaza cand poti sa i depasesti.Sranel ai condus o masina cu volan pe dreapta sa ai o parere obiectiva?Cand am venit prima data in tara cu masina toti prietenii mei m au intrebat cum pot sa conduc o astfel de masina,dupa ce au mers cu mine,nu li s a mai parut ca e imposibil,ba ca e usor.

Link către comentariu

N-am condus, dar am stat in dreapta :) deci stiu cat vezi cand depasesti sau cat ar trebui sa iesi spre mijlocul drumului sa vezi ceva. Si cand mergi cuminte in coloana, in loc sa vezi masinile care circula din sens opus, tu contemplezi marginea din dreapta a drumului.

Ce anume li se pare prietenilor tai MAI USOR? Nu iti trebuie 2 facultati sa-ti dai seama ca o masina cu volan pe dreapta e pericol public pe sosele.

Link către comentariu

Nici caroseria nu este identica in interior la masinile cu volan pe dreapta, locasurile ptr servofrana, coloana directie, caseta de directie, conductele de frana, conductele de aer climatizat etc

Ce vrei sa dai pe modificare , peste valoarea masinii, e ca si cum ai cumpara una de gata. Plus timpul in care te lipsesti de ea !

Acolo pretul este mai bun ptr ca sant mai greu vandabile pe continent, iar in Anglia piata este saturata !

Link către comentariu

Din ce m-am interesat si eu la un moment dat, e obligatoriu sa se schimbe sistemul de stergatoare si, cel putin la astra g, trebuie schimbate si farurile. Nu am inteles exact de ce, ceva legat de geamul farurului...

Bataie de cap, oricum....

Link către comentariu

pentru ca farul de pe dreapta bate mai departe decat cel de pe stanga... la masinile cu volan pe dreapta, e pe dos, evident.

Link către comentariu

Farurile se releaza,nu trebuie scimbate.

Link către comentariu

In manualul de utilizare al masinii din semnatura, exista o recomandare. Citez:

" Acoperirea farurilor

Cand autovehiculul este utilizat intr-o tara in care se conduce pe partea cealalta a drumului in comparatie cu tara din care provine, atunci lumina asimetrica a farurilor ii orbeste pe cei care circula din sens invers. Pentru evitarea acestei situatii trebuie acoperite anumite portiuni ale farurilor cu benzi opace adezive, conform imaginilor prezentate in continuare....

ATENTIE!

Cand conduceti pe partea cealalta in comparatie cu tara dvs, si cu portiuni ale farurilor acoperite, trebuie sa aveti in vedere ca vizibilitatea este redusa si ca trebuie sa adaptati modul de conducere si viteza acestei situatii, din motive de siguranta. "

Deci, in afara de reglajul cu banda adeziva, altul nu cred ca exista, pentru ca desenul geamului de far este diferit la masinile cu volan pe dreapta, fata de celelalte. Si chiar asa, tot nu vei avea o iluminare optima.

Sunt sigur ca exista acest gen de paragraf in cartea tuturor marcilor/modelelor.

In concluzie: farurile ar trebui schimbate.

Link către comentariu

• 1 year later...

E teorie... fratele meu conduce alfa 156 cu volan pe dreapta si nu ii face nimeni cu farurile ca-i orbesti... toate sunt chestii de marketing. Crede-ma ca nu sunt probleme majore la condus, in afara de masinile gen dacie la care trebuie sa stai in fundul tirului si sa ambalezi cu un km inainte de a depasi ... daca pastrezi distanta regulamentara nu ai nici o problema! Si de schimbat volanul, nu e periculos, nu e imposibil, se poate face si se va face de catre mine anul viitor cand ma intorc acasa in ro! Intr-adevar trebuie bord complet, de mentionat tubulatura de ac sau climatronic, donatorul trebuie sa aiba acelasi sistem de climatizare, caseta de directie ori se monteaza invers ori se inlocuieste depinde de modelul masinii. conductele de la ac, conducte de frana, si electrica de la comenzile geamurilor electrice. Asa ca teoretic sunt toba de carte la materia asta:) la unele masini se schimba si mecanismul stergatorilor de parbriz.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Avea si un prieten de-al meu ganduri din astea, atras de mirajul preturilor mici al masinilor din UK, dar dupa ce s-a interesat de costurile pe care le implica o astfel de transformare s-a razgandit complet. Parerea mea propie si personala e ca mai bine iti iei o masina cu volan pe stanga de banii pe care ii ai, astfel te stii in siguranta si fara batai de cap, decat sa te gandesti sa iti iei o masina mai noua dar cu volan pe dreapta! Cred eu ca nu merita! Multa bafta.

Link către comentariu

sigur nu merita!

cu banii care ii cheltuiesti sa schimbi volanul, iesi cam tot acolo.

si nu este ca din fabrica!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!