Jump to content

Nu mai merge faza scurta

preghicialex
 Share

Postare recomandată

Scuze daca s-a mai discutat dar n-am gasit nimic care sa ma ajute. Asa dupa un drum destul de lung ziua in amiaza mare, spal masina, o bag in garaj si mi se pare ciudat ceva. Scurt si la obiect... nu mai merge faza scurta. Cea lunga e ok, merge. Verificat sigurante, becuri, ma-am uitat si pe la relee, asa ca sa nu zic ca nu m am uitat, pentru ca habar n-am fiecare de la ce e...

Are idee cineva ce mi-a murit? Eu raman la doua variante... Ori blocul de lunini, ori maneta de faza lunga face ceva figuri.

As fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva cu configuratia pinilor la blocul de lumini, sau daca mai stie cineva daca trece prin vre-un releu...

Mentionez ca am modelul mai nou de faruri, cele cu faze separate, la care se stinge faza scurta cand o aprind pe cea lunga.

Macar sa stiu ce sa cumpar :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa probezi blocul de lumini cu un altul si atunci o sa-ti dai seama care este problema:blocul de lumini sau maneta de faza lunga/scurta

Link către comentariu

Prea complicat cu schimbatul :D. Luat o schema sanatoasa de pe net si cautat pe la fire cu multimetrul. Se pare ca imi ajunge pana la maneta dar de acolo pauza :lol:. Acum sunt in tratative cu mufa de la maneta, poate cu aceasta ocazie imi fac sa mi ramana aprinsa si faza scurta chiar daca cuplez cea lunga. in rest pare greu de inlocuit dracovenia, daca o voi schimba pana la urma... sincer sa fiu imi e cam frica sa nu mi sara un airbag in cap. A facut cineva operatiunea asta? Sa mi dea si mie niste detalii daca se poate.

Modificat de preghicialex
Link către comentariu

Blocul de lumini este foarte simplu de scos afara, dar macar bine ca acum stii care este problema si o poti remedia ;)

Link către comentariu

Din ce m-am uitat eu nu e chiar asa de usor de scos, logica mea imi spune ca trebuie sa dau jos volanul, si mi e cam frica cu airbagul ala care sta acolo de 13 ani. Momentan am facut un bypass, faza scurta nu imi mai trece prin maneta, si sta aprinsa si cand cuplez faza lunga. Sper sa nu mi se topeasca farul. Ca instalatia nu ar avea de ce, fiind circuite separate. Sa vad cum se comporta in timp, daca nu ma orientez de niste coarne noi la volan...si o casca de hochei pentru airbag :))

Later edit: Acuma am vazut ca nu te referai la maneta faza lunga, ci la blocul de lumini... ala da, nu are nici macar un surub. Si spuneam ca e complicat pentru ca trebuie sa caut un prieten cu Mk3 ca sa fie donator cateva minute.

Modificat de preghicialex
Link către comentariu

eu am luat volanul jos la golful meu ca sa schimb maneta de la stergatoare ... desfaci cele 2 suruburi de pe spatele volanului si airbagul iti iese afara , dupa care trebuie sa ii desfaci mufa de pe volan dupa care poti sa faci ce vrei cu el ca nu mai sare

daca vrei sa iti mearga faza scurta concomitent cu faza lunga se poate rezolva cu un releu

Link către comentariu

• 4 years later...

salut daca ma poate ajuta cineva am si eu o problema cu golf 3 defapt mai multe cea mai importanta este ca nu se mai aprinde faza scurta am verificat tot bec instalatie sigurante tot functioneaza inainte de asta nu mai mergea nimic nici faza scurta nici lunga nici stergatoare nici aeroterma am pus un fir in blocul de lumini ca o punte intre firul gros si o alimentare si acum merge tot dar functioneaza fara contact faza scurta a mers si dupa asta dar acum nu mai functioneaza sa mai intamplat odata si sia revenit dar acum nu vrea sub nici o forma ce as putea face

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!