Jump to content

Scartait interior sau exterior?

kadettro
 Share

Postare recomandată

incearca sa treci peste respectivele limitatoare de viteza doar retrogradand intr-o treapta inferioara, nu mai calca frana si vezi daca se mai aude ceva, daca nu inseamna ca e de la placute si nu prea ai ce sa le faci, la mine scartaie cu frana de mana trasa cand o balansez stanga-dreapta...si nu am ce sa-i fac...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai cand trec peste limitatoarele alea, nu trec cu frana calcata (a fost primul lucru pe care mi l-a zis instructorul dupa ce mi-a dat cu surubelnita in cap ca am franat in timp ce luam o groapa :)) Acolo sunt aproape sigur ca sunt amortizoarele fata... Doar ca nu cred ca e grav, din moment ce scartiaie f putin, cand e rece masina, sau cel putin sper :offtopic:

Cred ca la ce spui tu m-am referit in postul anterior aici:

... Nu pot sa il identific daca este in fata sau spate... Scartaie doar cand am piciorul pe frana si virez. Acest zgomot l-am auzit si la vecinul meu care are tot golf 5. El are 1.9 tdi, dar presupun ca nu sunt diferente la sistemul de franare, si suspensii intre 2.0 si 1.9...

Si eu tot la frana m-am gandit, dar nu prea imi dau seama cum poate sa scartaie de la placute... Dar din mom ce si tie ti se intampla si se intampla si vecinului meu, presupun ca nu e grav, sau din nou, sper :)

Modificat de gHapciu
Link către comentariu

ar mai putea sa mai fie de la bucsele mari care vin in partea superioara a amortizoarelor sau de la rulment, parerea mea ar fi sa te duci cu ea la un service sa vada exact de unde e problema sa nu trebuiasca sa schimbi si tu aiurea amortizoarele...cum am patit eu, sau o problema asemanatoare am avut la un golf 4, am schimbat toate articulatiile de pe puntea fata si de fapt era un tampon de la motor care nu era strans si scartaia ingrozitor.

Modificat de kadettro
Link către comentariu

Se pare ca ori sunt eu indragostit, ori nu a mers search-ul cand am postat aici. Se pare ca problema mea cu scartaitul ar fi bucsele din fata. Este discutat aici de alti 2 colegi care au aceeasi problema, iar unul din ei, are aproape acelasi KM ca si mine

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=41886

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Si pe mine ma enerveaza f tare, dar, problema asta necesita multa rabdare , deci,.......... :P

Exact aceasi prb o am si eu si tot 5000 de km am cu masina , cand franez brusc se aude un sunet ca si cum s-ar freca ceva iar apoi scartaitul..! Sa imi zici daca ai rezolvat ceva...am o prg la service dar nu imi fac mari sperante ca or sa imi gaseasca ceva.

Link către comentariu

Iarasi a aparut problema cu scartaiala, daca nu imi vine sa o arunc...si am determinat si ce cauzeaza aparitia asa zisei scartaieli. Am lasat masina de vreo 3-4 ori in fata garajului in panta masina fiind inclinata in lateral. La doua zile dupa ce am lasat-o ultima oara hop si problema...Nu stiu ce sa fac acum, sa o duc in service sa imi desfaca suruburile de la placa ce tine articulatiile sa mi le unga si apoi sa mi le stranga la loc. Cel putin asa s-a rezolvat problema data trecuta, dar consider ca nu e normal ca dupa ce masina sta inclinata sa scartaie de nu se poate. Astept pareri, poate sfaturi mai avizate, multumesc oricum anticipat.

am postat si o poza, este vorba de piesa incercuita cu rosu cel putin la aia au umblat ultima oara in service

post-14434-1229551106_thumb.jpg

Modificat de kadettro
Link către comentariu

Am si eu o problema asemanatoare cu scartaitul(frecat metal pe plastic) pe puntea fata. Ar fi mai bine sa mergi in service sa-ti ia la verificat toate bucsele. Sunt curios de unde ai luat imaginea de mai sus. De unde pot lua si eu programu?

Link către comentariu

Programul e ETKA si se gaseste pe net, la bucse nu am nimic ca sunt noi toate, stiu sigur ca e de la placa aia...

Link către comentariu

• 1 year later...
firestorm1312

La mine a aparut un scartait la centura de siguranta sofer, mai exact la prinderea din stalp. Am fost la reprezentanta si tot nu s-a rezolvat. Si daca asta nu era destul, a inceput sa scartaie si scaunul sofer, dupa ce am montat niste huse maieu. La scaun m-am uitat sa vad daca nu atinge ceva si nu am gasit nimic. Am observat ca scartaie marginea exterioara a scaunului, adica ridicatura aceea care te tine in scaun. Nu stiu ce sa mai fac ca ma enerveaza foarte tare. Cred ca ma duc iara la reprezentanta si ii las sa isi bata capul cu ea.

Link către comentariu

• 3 months later...

Firestorm ai rezolvat problema cu centura?

Link către comentariu

o intrebare simpla - un raspuns simplu (chiar si raspunsul "Foloseste cu incredere functia Search" urmat de http://vwforum.vwforum.r0 ...)

-ce scartaie pe spate dar doar cind ma asez in ea, nu la denivelari, nu la aceelerare, frinare ,etc. ?

-am mai auzit si alte masini si e jenant

multumesc

Link către comentariu

o intrebare simpla - un raspuns simplu (chiar si raspunsul "Foloseste cu incredere functia Search" urmat de http://vwforum.vwforum.r0 ...)

-ce scartaie pe spate dar doar cind ma asez in ea, nu la denivelari, nu la aceelerare, frinare ,etc. ?

-am mai auzit si alte masini si e jenant

multumesc

..eu unul nu prea am inteles intrebarea..cat urci in masina?se mai intampla de la frana de mana..e spryul acela WD-40 isi face treaba;)

Link către comentariu

Mie la un moment dat imi scartia scaunul pe lateral ca se freca de marginea de plastic....dar si-a revenit.

Link către comentariu

Cind urc in masina (ma asaz pe scaun) scartaie la suspensia spate (sau in zona puntii spate)

am sa incerc cu WD-40 selectiv, pe rind in toate zonele pina dau de solutie

Link către comentariu

o mica problema..la mine imi vibreaza de ceva vreme undeva in zona portiera dreapta, la accelerare sau cand este un pic subturata ori cant trec peste vreo denivelare.

am suspensia ceva mai rigida si jeante pe 17' ...ceva idei? sa se fi slabit vreun surub pe la usa? mersi

Link către comentariu

Si la mine scartaie ceva doar cand accelerez sau cand iau piciorul de pe acceleratie (cu masina bagata in viteza). Mai nou scartaie si cand trec peste denivelari cu viteza mica si cand virez mai brusc (ultima am vazut-o dupa ce am facut un asa zis test al elanului, cu vreo 20-30 km/h). Cele doua din urma nu se aud insa tot timpul si nu scartaie foarte tare. Nu cred ca e din cauza suspensiei pentru ca am "verificat-o" si cand apas pe masina nu se aude nimic.

Vreo parere, ceva? Multumesc! :D

Link către comentariu

• 5 months later...

Am mai postat aici problema cu scartaitul centurilor si revin pt ca nu am rezolvat aceasta chestie deranjanta. Din cate am observat eu scartaitul centurilor apare numai in sezonul rece si este foarte enervant mai ales in tara noastra unde drumurile sunt *excelente*. Asa ca pe aceasta cale rog pe orice membru VW Forum care a intampinat aceasta problema si a reusit sa o si rezolve sa ma ajute cu sfaturi. Multumesc!!!

Modificat de firestorm1312
Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare. Ma confrunt si eu cu un scartait exterior al caroseriei, undeva in dreptul cutiei de viteze. Nu se aude foarte tare dar ma deranjeaza in urmatoarele situatii:

- cand schimb viteza in treapa 1 si 2

- cand rulez cu viteza mica si accelelrez sau decelerez usor.

Are cineva vreo idee privind cauza? Inca nu am fost la un mecanic.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

salutare sunt nou pe forum.am si eu o nelamurire.cand schimb din treapta 1 in 2 se aude un zgomot ciudat cand ambreajul este calcat?si cand ajung pe la 2000 de r/m simt cum masina se inneaca ,iar daca o accelerez mai puternic o ia de pe loc nu mai face.am observat ca atunci cand se inneaca scoate mai mult fum.Scz am un golf v 2006.1.9 105 cp ma poate ajuta si pe mine cineva??

Si mai am o intrebare am un rcd 300 si amun amic care are de vanzare un rcd 510 acela fara navi si nu stiu daca se potriveste.Am auzit ca la uni li sa descarcat bateria

Mersi anticipat!

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut !

Sunt relativ nou pe forum, dar am citit toate posturile din acest topic si inca nu gasesc o solutie pt masina mea.

Am un scartait care pare sa vina din interior din partea dreapta centru-spate, nu pot sa-mi dau seama exact, care apare doar dupa ce merg cu masina 30-40 km. Scartaitul pare a fi unul de metal pe metal si daca nu merg mult cu masina, indiferent de cate gropi iau sau de denivelari, scartaitul nu se aude. Inca o chestie ciudata este ca daca las masina o noapte in parcare, a 2-a zi nu se mai aude. Singurul post care pare sa prezinte un simptom pe care l-am observat si eu este acela ca daca spal masina, scartaitul nu se mai aude. Mentionez ca masina are 83000 km, are suspensie sport si jante pe 18, asta daca are vreo relevanta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!