Jump to content

Incalzitor motorina, cu bujie incandescenta.


misu tdi
 Share

Postare recomandată

Azi am vaz la un G3 TDI, un incalzitor de motorina, cu bujie incandescenta(identica cu cele din chiulasa).Masina a cumparat-o un coleg si este recent introdusa in tara. Are un buton in bord, cu ajutorul caruia se pune in functiune incalzitorul. Este montat pe conducta de tur, inainte de filtrul de motorina. Dupa 2, 3 sec de la cuplare se simte ca motorina vine calda spre filtru si peste 30 de sec este chiar fierbinte. Ce parere aveti, exista vreun pericol, dat fiind faptul ca rezistenta de incalzire este chiar o bujie incandescenta? Dispozitivul are un senzor de temperatura, care intrerupe functionarea bujiei, cind motorina se infierbinta prea tare. Dispozitivul a fost montat pe masina in Germania si e f simplu. O sa revin cu poze. Ajuta cu ceva ca motorina vine fierbinte in pompa de injectie cind motorul este rece(dupa pornire) ? Mai demult existau combustibili care iarna se congelau, dar acum nu se mai intimpla. Isi mai are rostul o asemenea instalatie? Intreb pt ca si eu am un G4 TDI, pe care as monta un asemenea dispozitiv, avind in vedere ca vine iarna, daca ajuta cu ceva in functionarea motorului. Astept opiniile voastre.

Modificat de misu tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dude, chill! Nu ai de lucru?

Din cate stiu, la unele masini mai vechi erau tot felul de sisteme care sa le ajute sa porneasca iarna, gen tractoare, tancuri T34, masini de gatit.... Motoarele TDI nu is fabricate de ARO, si pornesc iarna cu sistemele neamtzului din fabrica.

Daca nu ai de gand sa iti faci vacantele pe cercul polar, nu cred ca iti trebuie asa ceva, mai ales pe G4...

Sistemul pe care l-ai vazut era de fabrica? greu imi vine a crede...

Eu la golful 2 din '84 aveam bujii incandescente noi, aveam compresia buna, filtru de motorina curat, si pornea pe ger, fara sa ii pun motorina pe reshou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu era de fabrica,original VW, dar tot de o firma din Germania este facut. Pe mine ma intereseaza daca ajuta cu ceva faptul ca vine motorina fierbinte in pompa de injectie, atunci cind motorul este rece.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Eu la golful 2 din '84 aveam bujii incandescente noi, aveam compresia buna, filtru de motorina curat, si pornea pe ger, fara sa ii pun motorina pe reshou."

si aia a mea la fel... ...si la -10' -12' nepornita de 3 zile.. la sfert ! ... :banghead:

"Pe mine ma intereseaza daca ajuta cu ceva faptul ca vine motorina fierbinte in pompa de injectie, atunci cind motorul este rece."

Io zic ca nu ajuta la nimic..pierzi timp si bani..

..un T34 din ala mi-as lua !

Modificat de mihuz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De pierdut , nu am ce sa pierd, poate un pic de curent din baterie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sistemul asta l-am intilnit pe o jetta2 adusa tocmai din Austin, TX; din pacate, nu stiu daca masina a fost fabricata peste ocean, dar dotarea asta sigur nu a fost montata de fostul proprietar texan din cauza frigului :Driver:

nu stiu cit de fierbinte e motorina dupa ce trece de acel dispozitiv, dar ma minunez de temperatura motorinei afisata pe vagcom ....

Modificat de DragosR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut asa ceva pe Golf1, incalzitorul a fost luat de pe un Passat din anul 1984

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vazut azi pe you tube, ceva filmulete cu TDI-uri, care functioneaza cu biodiesel si au preincalzitoare cu bujie incandescenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!