Jump to content

Demontare panouri usi

MateiSL
 Share

Postare recomandată

Salut,

Scuze daca am postat aiurea dar as vrea sa aflu cum pot demonta fetele de usa. Cand am schimbat difuzoarele, operatiunea a fost facuta la un service Seat si nu am vazut cum au procedat. Am inteles ca se scot intai suruburile laterale, apoi geamul dupa care manerul exterior si de aici incolo... Am tot cautat pe net instructiuni dar nu am gasit nimic. Acum vreau sa o insonorizez si mi-e frica sa o las la un service fara sa fiu sigur ca stiu exact ce trebuie facut. Daca are cineva poze sau ceva care ma poate ajuta m-ar ajuta foarte tare. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e cam greu.......

in primul rand se scoate panoul de material textil.

in spatele lui ai niste suruburi(nu mai stiu exact nr lor, oricum se vad). in partea de jos a fetei de usi mai ai 2 suruburi la vedere.

se scoate capacul de la difuzor, unde mai ai cateva suruburi.

se desface broasca de la usa, dupa care se scoate geamul(optional) .

fata de usa se impinge de jos in sus.

cam asa am procedat eu.

operatia e migaloasa si presupune rabdare.

mai greu este la montare.

multa bafta.

Link către comentariu

Difzuzoarele se schimba scotand doar grilajul din fata. Nu e suficient pentru cea ce vrei sa faci?

Link către comentariu

Ca sa pot monta materialul insonorizant trebuie sa demontez tot interiorul. Multumesc pentru raspunsul rapid.

Link către comentariu

Uite o imagine care poate o sa te ajute. E pt usa din spate, dar poti sa-ti dai seama de ordinea operatiunilor. Mare grija la clemele din plastic, sunt foarte fragile.

post-6090-1221414116_thumb.jpg

Link către comentariu

Multumesc mult pentru informatii si pentru poza. Stiu ca se gasesc cleme in caz ca se intampla ceva.

Este cineva care a insonorizat portierele si podeaua portbagajului cu Dynamat Extreme? Se cunoaste clar diferenta? Am schimbat difuzoarele OEM cu unele Pioneer (inclusiv tweeterele) si am montat un subwoofer cu difuzor mic de 10" (incinta inchisa). Apare un zumzait in portiere in timpul bassului. Va disparea dupa antifonare?

Link către comentariu

Dynamat-ul joaca un rol esential cu conditia ca tipul de portiera sa se preteze la acesta solutie de insonorizare.

La Leon2 macaraua geamului e prinsa direct de panoul de plastic ceea ce nu permite crearea prea facila a unui perete interior insonorizat prin aplicarea de Dynamat.

Pun mai jos un link cu instructiuni de demontare a portierei de unde se poate face o idee cam cat e de croshetat la insonorizare.

http://www.seat-online.nl/admin_prive_file...aagbaak/dpf.pdf

Astept si eu destainuiri cu metode de insonorizare si imagini concrete.

Bafta!

Modificat de vincentsv
Link către comentariu

Dynamat-ul joaca un rol esential cu conditia ca tipul de portiera sa se preteze la acesta solutie de insonorizare.

La Leon2 macaraua geamului e prinsa direct de panoul de plastic ceea ce nu permite crearea prea facila a unui perete interior insonorizat prin aplicarea de Dynamat.

Pun mai jos un link cu instructiuni de demontare a portierei de unde se poate face o idee cam cat e de croshetat la insonorizare.

Astept si eu destainuiri cu metode de insonorizare si imagini concrete.

Bafta!

Link-ul care l-ai postat este de mare ajutor. Am cautat o gramada dar nu am gasit un DIY. Insonorizarea trebuie sa fie facuta din 3 straturi, corect? Un strat pe exteriorul fetei de tabla, unul pe interiorul tablei si unul pe fata de plastic? Daca macarua geamului e prinsa direct de plastic inseamna ca vor fi doar doua straturi de Dynamat. Efectul nu va fi acelasi dar tot voi obtine un sunet mai bun. Tu ce solutie ai ales?

Multumesc

Link către comentariu

Am fost astazi la Tottal Moto, o firma care se ocupa de car audio, cea mai serioasa din punctul meu de vedere, si mi-au spus foarte sincer ca insonorizarea cu folie nu ma va ajuta foarte mult. Motivul - difuzorul este prins de fata de plastic si oricat de multa folie am monta nu se vor elimina vibratiile plasticului. In plus mi-a spus ca este acelasi sistem ca la Renault Megane. Solutia pe care mi-a oferit-o este sa montam folie Dynamat Extreme pe fata interioara a tablei si spray Dynamat (nu stiu numele - 100 lei un tub care ajunge pentru o usa) pe fata de plastic. Acest spray trebuie aplicat doar daca este cald pentru ca trebuie lasat la uscat mult timp.

Link către comentariu

Panourile sunt confectionate dintr-un plastic destul de rigid si sunt prinse destul de etans pe suprafata din tabla. Acest design poate fi considerat un avantaj deoarece volumul creat in interior este mai mare decat la alte tipuri de portiere. Cred ca folia este o solutie eficienta si isi poate face treaba foarte bine chiar daca ne limitam la cateva elemente cum ar fi panoul textil (rigidizarea plasticului), tabla din interior (pe ambele parti), adaptorul si zona de prindere a difuzorului (unii recomanda inele MDF) si cablurile din interior (fixate ca sa nu zornaie la rezonantza). Mai mult de atat se poate obtine doar cu multa migala, timp si materiale mai speciale, lucru care se justifica doar in cazul participarii la competitii. Daca e pana aici cred ca nici pozitia tweeterului pe panoul portierei nu e cea mai adecvata.

Link către comentariu

O solutie mai buna ar fi mutarea difuzorului pe panoul metalic al usii. Insa e o solutie care necesita foarta multa munca. Cat despre materialul din care e facuta fata de usa, dati-mi voie sa ma indoiesc ca e chiar atat de rigid incat sa nu transmita vibratii catre alte componente de plastic. Pentru mai multe informatii despre tratamente acustice va rog sa cititi aria Audio, in acest topic se discuta despre demontarea panourilor de usi.

Discutia despre modificarile la sistemul audio pot continua acolo, aici orice post care nu se refera strict la demontarea fetelor de usa va fi considerata off-topic.

Link către comentariu

Tabla din interiorul portierei este astfel decupata ca sa permita culisarea geamului pe ghidajele macaralei situata in zona panoului de plastic.

De aceea nu e posibila nici o modificare pentru prinderea directa a difuzorului pe tabla si nici astuparea celor doua goluri cu folie.

Totusi exista in imediata apropiere a difuzorului doua suruburi care prind panoul de plastic de tabla din interior, semn ca designerii au avut in vedere reducerea vibratiilor.

De asemenea folosirea chederelor pe cantul panoului in vederea etansarii atesta o oarecare grija pentru asigurarea unei incinte decente.

Scuze pt off-topic, dar cred ca daca scopul demontarii panourilor a fost insonorizarea, mai inteleapta era modificarea titlului acestui topic.

Modificat de vincentsv
Link către comentariu

• 1 year later...

Scuze de offtopic, dar se gasesc cumva aceste instructiuni si pentru 1M ?

Multumesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!