Jump to content

Audi A6 3.0 TDI

cmasaiu
 Share

Postare recomandată

Am o intrebare cumantu meu a achizitionat un audi A6 de cateva zile cutie tiptronic 2005 am inteles de la voi ca are distributia pe lant , la cat ar trebui schimbata distributia asta , siurmatoarea problema o are la climatronic cand dai drumu la climatronic pe rece pe cele doua guri din mijloc vine rece iar pe cele din lateral vine cald si pe cele doua din spate , dupa vreo15 minute vine rece si pe clellate revine la normal . care ar fi problema .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

majoritatea motoarelor de 3 litri diesel sunt pe pinioane. se schimba doar cureaua de la pompa.

Link către comentariu

Distributia pe lant nu prea trebuie schimbata din cate stiu eu sau trebuie schimbata dupa cateva sute de mii de km. Referitor la climatronic, si eu am aceeasi problema insa o sa o rezolv in curand. Problema apare din cauza unei pompe si a doua electrovalve(problema este una generala in cazul Audi A6 din 2005) iar ea se rezolva prin inlocuirea subansamblului ce contine ambele valve si pompa. Pretul acestei piese in germania era de vreo 130-150 de euro(in ro nu stiu cat este). In cazul in care gasesc codul de piesa o sa ti-l dau(codul il are membrukl gicu :unsure:).

majoritatea motoarelor de 3 litri diesel sunt pe pinioane. se schimba doar cureaua de la pompa.

Asta era valabil la motoarele de 2.5 litrii de pe transporter, motoare ce au fost puse si pe Touran. In cazul motorului de 3 litrii de pe A6 este vb de distributie pe lant.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
la climatronic cand dai drumu la climatronic pe rece pe cele doua guri din mijloc vine rece iar pe cele din lateral vine cald si pe cele doua din spate , dupa vreo15 minute vine rece si pe clellate revine la normal . care ar fi problema .

S-ar putea ca instalatia de climatizare sa fie setata sa bage nivel de aer mai rece prin fantele de ventilatie din mijloc, decat prin cele din margine.

Incearca sa modifici acest lucru din setup-ul climei (nu mai stiu exact optiunea dar daca nu o gasesti, revino cu o intrebare), s-ar putea sa rezolve problema.

Link către comentariu

. In cazul motorului de 3 litrii de pe A6 este vb de distributie pe lant.

gresit. are dreptate ducupro, majoritatea dupa 2005 sunt pe pinioane, inclusiv la mine....probabil cele cu 224 au pe lant si cele de 232 au pe pinioane.

Modificat de Lao
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!