Jump to content

Zgomot normal 2.0 tdi?

Andrei_VVB
 Share

Postare recomandată

Am gasit acest film pe youtube. Are filtrul de aer modificat dar alta este intrebarea mea. Pentru ca am observat ca si la mine face, ceva mai discret ce-i drept, este normal acel zgomot pe revenire din acceleratie? Acea vuitura?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunetul de care spui mi s-a parut si mie ca il aud, tot la revenirea din acceleratie, stand pe loc la Leonul lui TIBI 84. La mine (tot BKD) nu se aude asa...

Link către comentariu

pai in revenire se aude turbina.... ori e de la filtru ori incepe turbina sa-si faca testamentu.... pune filtru original si vezi daca se mai aude

Link către comentariu

• 8 months later...

Salut,

Nu stiu daca postez in locul corect, dar Topic nou nu pot sa deschid. Daca nu e in loc bun rog un moderator sa-l mute unde trebuie.

Masina este un audi A4 B7, cu 140k km la bord, motor 2.0 TDI/170CP. Nu are erori, nu scoate fum, nu mananca ulei.

De ceva vreme si din ce in ce mai des, se aude un zgomot ciudat, ca si cum un lagar ar fi uztat, ca si cum ar freca pe undeva ceva in momentul in care accelerez si masina este in sarcina, pe la 1800-2000 de rotatii, si cand schimb viteza (de ex din a 2-a ii dau a 3-a). Sunetul apare si in viteza a I-a si a II-a si a III-a, dupa care probabil e acoperit de zgomot. Daca

in momentul in care apare sunetul nu mai accelerez ci pastrez nivelul acceleratiei la cat era, continua sa sune. Daca continui sa apas acceleratia, dispare, dar reapare de obicei cand apas ambreiajul, la decelerare, cand schimb viteza.

Alte simtome, parca motorul nu mai trage "cu toti caii" si e mai zgomotos. Nu te mai baga in scaun cand ii dai talpa in a 2-a.

Am facut si un filmulet, unde se aude destul de bine despre ce zgomot e vorba. (vedeti secunele 13,17,23,1:31, 1:37 de exemplu)

Sunet straniu motor

Modificat de DaBlue
Link către comentariu

Eu n-am reusit sa-mi dau seama de vreun zgomot. Ori antifonarea este prea buna, ori telefonul n-a inregistrat destul de fidel zgomotul.

Link către comentariu

Zgomotul se aude cel mai bine, la trecerea de la secunda 13 catre secunda 14 . (cel mai bine cu casti, si volumul undeva sub jumate). Deci accelerez, si in momentul in care apas abreiajul si iau piciorul de pe acceleratie, motorul intra in decelerare, si apare zgomotul asta.. Apare si la accelerare, dar la schimbat se aude cel mai bine.

O sa incerc sa pun niste annotari, unde apare zgomotul (intr-o culoare la accelerare si in alta culoare la decelerare)

EDIT: Am pus annotari

Modificat de DaBlue
Link către comentariu

Patit la fel ,cu zgomotul la decelerare ,si doar in treapta 1,2,3 ,motiv=>joc prea mare in axul de la turbina si agata rotorul ala cu palete care baga presiunea in turbina,era "ferfelita".Pun si o poza ca sa-ti dai seama

post-5886-1244183650_thumb.jpg

Link către comentariu

Andrusel, iti consuma ulei? ca la mine in 2000 de km nu sesizez nici un consum de ulei

Link către comentariu

acel zgomot se aude si la accelerarea pe loc dupa un drum de macar 10-15 km cat sa fie motorul cald ? incearca sa accelerezi pe loc dupa un astfel de drum ferm pana la 2200-2400 rpm si eliberezi brusc peala de acceleratie si cand ajunge aproape de relanti vezi daca il face . daca nu vorbim de alt zgomot din intelegerea mea !

Link către comentariu

Zgomotul apare doar cand motorul este in sarcina. Pe loc nu apare, sau nu suficient de tare sa se poata face distinctie intre sunetul motorului in decelerare si sunetul acesta.

Link către comentariu

Si la mine facea doar cand e motorul in sarcina,de fapt cand deceleram din a 1,2,3.Consum de ulei nu era ceva exagerat,cam 1l la 10 000 km.Eu sper sa nu fie ca la mine,dar totusi o verificare la turbina nu strica(demontat,verificat,eventual curatat,montat la loc) ca sa nu ajungi la probleme mai grave,sper ca la tine nu se da asa greu jos turbina de pe masina, ca la Sharan e jale(se da pe sub masina cu tot cu evacuare ,si ai un acces de iti vine sa :icon_cool: )

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!