Jump to content

Reparatie la dealer sau nu?

postman
 Share

Postare recomandată

in niste circumstante stupide, coroborate cu un CASCO expirat de 2 zile, mama mea a reusit sa faca un accident cu o Jetta 2007. nu au fost urmari grave dar masina este destul de botita:

- portiera stanga fata

- portiera stanga spate

- prag stanga

- suport motor

cam astea sunt daunele, nu tu airbaguri sarite, compartiment motor neatins - doar ca din socul respectiv motorul s-a deplasat si s-a rupt suportul, motorul stand acum intr-o rana. dar merge, si asta regulat.

avand in vedere ca va fi o reparatie ce va fi platita din buzunarul propriu, economia este binevenita.

si acum dilema: reprezentanta a pomenit de o suma de min 150 milioane. nu zic daca e mult sau putin, ma intereseaza daca la un alt service (Bosch sa zicem) as iesi mai ieftin si cu cat (procentual).

rog pe cei patiti sa-mi dea o idee.

multam

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce ii fac aia de 150 miloane???

Pune niste poze sa vedem exact cum arata.

Ca un prim sfat daca esti nevoit sa schimbi piese foarte scumpe cea mai economica solotie o reprezinta parcurile de dezmembrari.

Link către comentariu

Daca cumperi portierele si suportul de motor sh/noi si restul le reparii intr-un service obisnuit BUN,nu cred ca o sa depasesti 2000 eur cu tot cu vopsit. :offtopic:

Link către comentariu

Numai ca din pacate este destul de greu sa gaseasca o jetta in parcurile de dezmembrari. Foarte greu gasesti un golf 5, care sunt mult mai raspandite si de mai mult timp pe piata.

Link către comentariu

in mod sigur vei iesi muuult mai bine la pret reparind masina in alta parte; despre procent nu stiu ce sa zic atita timp cit in cazul meu asiguratorul a platit 1000e pt un parbriz si vopsit plafon+capota avariate de pietricele semanate cu darnicie de o basculanta.

Link către comentariu

daca al cunosti pe cornel tinichigiul masina ta va arata ca si noua! tipul e cel mai bun din c-ta dar nu lucreaza cu casco si asigurarile. poate ai auzit de el , este f f aglomerat dar se rezolva o programare daca vorbesti cu el. are tarife foarte bune ! daca nu al stii te ajut eu si ajungem la el. am avut un passat lovit la fel si a iesit super.

Link către comentariu

• Administrator

ma indoiesc ca 15.000 ron poate fi corect, chiar si in cazul dealerului... incearca pe la colegii care ofera solutii de acest tip in ariile de prestari servicii

PS: am mutat topicul la Service-uri...

Link către comentariu

- fata de usa stg ft - 558.75ron

- culise fata de usa stg ft - 2 x 100.97 = 201.94 ron

- fata de usa stg sp - 660.06ron

- culise fata de usa stg sp - 2 x 100.97 = 201.94ron

- prag stg - 701.78ron

- suport CV stg - 245.77ron

- tampon CV stg - 187.71ron

Total piese (in cazul in care nu trebuie inlocuite corpurile-rame de usi) = 2.755,6 ron

Preturi piese originale la dealer.

Vopseaua tot la ei nu ar trebui sa depaseasca 700ron

Manopera presupun undeva la 2.000ron peste cap

Total final ar fi 5.455,60ron

L.E. acum depinde si ce are masina exact, tu vezi niste avarii, un ochi format vede mai multe.

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

multumesc de raspunsuri.

CT-19-TDY, cred ca vin la o intalnire VW si stam de vorba despre Cornel. se va plati cash, deci...oricum, te contactez, sa vedem intai devizul initial de la Cardinal.

poze n-am facut, masina e in parcare la dealer de imediat dupa...

astept un deviz initial sa vad preturile, probabil voi face in prima faza suportul motor ca sa mearga ok. am mers cu ea si la orice turare netinuta din ambreiaj se misca motorul naspa. sper sa nu am surprize si cu volant.....

dupa asta, in functie de ce pret imi baga la vopsit+schimbat usi vad daca e cazul sa o duc in alta parte. depinde de diferenta.

Bamse, da, ai dreptate, asta am vazut eu care am doar cunostinte basic. oricum, este chiar fericire in casa la ai mei dupa ce le-am zis preturile date de tine. sunt afectate si ramele usilor ca nu se poate deschide nimic pe stanga. intrebare: sunt preturi de reprezentanta?

asta-i viata...revin cu detalii....pentru cei care cred ca nu li se poate intampla: masina tocmai reparase pe casco o zgarietura la aripa si accidentul s-a intamplat in drum spre casa, max 300 m de dealer. asta pentru ca au riscat 2 zile fara casco.

Modificat de postman
Link către comentariu

postman vezi ca bamse ti-a precizat in postul lui, citez : "Preturi piese originale la dealer"

Link către comentariu

... sa vedem intai devizul initial de la Cardinal...

Poate faci cumva sa imi dai si mie devizul proform pe mail.

Si da, preturile date de mine sunt preturi de reprezentanta.

Link către comentariu

sfatul meu este sa nu stai mult pe ganduri cu cardinal. lucreaza prost si scump. vopsitoria este in 3 schimburi nu fac fatza si este o bulibaseala. oriune altundeva vei iesi la jumatate pret fata de cardinal. oricum la cardinal nu scapi in 30 zile cu reparatia ta. vezi ca avem cativa vopsitori buni in c-ta, poate ai stii pe cei km 5. si cu vopseaua asta ecologica este greu sa o scoti pe nuantza.0723 270902 te ajut cu orice sfat. dupa cum spui tu ca e lovita ai probleme si cu stalpul si pozibil si cu partea de sus cu pavilionul care chiar daca nu f vizibil este totusi cutat putin daca treci cu mana peste el se simte. nu cred ca ai luat seama la el.

Link către comentariu

am vorbit cu Marian CT-19-TDY caruia ii multumesc si aici pentru amabilitate.

o sa ii fac suportul motor la cardinal in prima faza, restul cel mai probabil la Cornel.

oricum, voi posta devizul proform de la cardinal saptamana asta cum il am si niste poze.

numai bine, drive safe.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!