Jump to content

Cine are computer de bord


Blu3Sky
 Share

Postare recomandată

Am o rugaminte pentru cei care au computer de bord pe Seat Ibiza 2001-2007, sa posteze aici poze cu functiile computerului de bord si date despre informatiile pe care le poate oferi. Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Sper sa va zic bine : Consum instant si mediu, Ora, Nr de KM parcursi, Timpul trecut de cand ai pornit motorul, Temperatura de afara, Nr de KM pe care ii mai poti parcurge...cam astea :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc elle, poti sa postezi si fotografii cu functiile respective, daca se poate seara, sa vedem si noi cum se vede / cum apare / cum se incadreaza in bord ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am nimic impotriva intrebarii insa...care e rolul ei? Cu ce ne ajuta aceasta intrebare? Chiar sunt curios numai ca imi pare doar ca mai punem si noi intrebari asa...de placere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e de ajuns ca suntem 2 membri cel putin care suntem interesati (asta ca sa nu mai spun ca sunt 102 vizionari ale topicului) ? Fara suparare, apreciez munca pe care o depuneti, insa ce facem de acum, trebuie sa dam explicatii pentru ceea ce ne intereseaza, de ce ne intereseaza, etc. ca sa putem posta ?

Matrixu, te cam contrazici :lol: : intai spui ca nu ai nimic impotriva si pe urma spui cu alte cuvinte ca nu iti place. Suntem pe un forum, si oamenii discuta aici despre pasiuni (de placere) si / sau de nevoie.

Nu vreau sa starnesc o discutie in contradictoriu, nu am timp si nici chef (ca si tine probabil), asa ca hai sa lasam topicul sa continue, de acord ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumim, elle. Esti o tipa super !! :lol:

In alta ordine de idei, mare dezamagire, credeam ca BC-ul este un afisaj pe centru, intre turometru si vitezometru, sub toti acei martori luminosi, eventual chiar inlocuindu-i inclusiv pe acestia, cam cum e la Golf unde exista 2 tipuri : mic (pe jumatate) sau mare.

Hmmm, oare nu se poate pune unul din acela pe bordul nostru, avand in vedere ca avem o zona pe bord neutilizata unde spuneam mai sus ?

Are cineva asa ceva ? A vazut cineva ? Stie ca exista la Ibiza ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Ibiza nu am vazut pana acum ceva in genul de care spui, adica ceva in genul Maxi-dot. Mai stiu ca sunt ceva Fabii sau Polo, care au asa ceva. Deci cele trei fiind pe aceeasi platforma, este foarte posibil sa se poata adapta un IC cu Maxi-dot, in asa fel incat sa se potriveasca pe Ibiza, dar ma gandesc ca va fi destul de greu si la un pret probabil prohibitiv.

Daca vrei altfel de BC decat cel al lui elle, poti incerca si un Scangauge si cu acela ramane doar sa-i gasesti un loc bun in bord.

Numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Polo si Fabia2 au maxi-dot. Fabia 1 n-a avut asa ceva.

E foarte posibil sa se potriveasca si la ibiza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din contra, sunt cateva generatii tarzii de Fabia 1 care au avut maxi-dot. Si eu am auzit prima data de la colegul Fabian RuSu, aici: link.

Iata si o poza in care se poate observa ca si ultimele generatii de Fabia 1 a avut Maxi-dot: link2 (poza de interior)

Numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda... ai dreptate. Eu nu imi aduceam aminte sa fi vazut pe lista de dotari Maxi-dot, la fabia1.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Deci : stie cineva daca se poate adapta un bord ( IC ) de la Octavia pe Polo ? Sau de la Passat pe Golf ? Sau de la Golf pe Polo ? Sau de la Volkswagen pe Skoda sau Seat ?

Are cineva idee ? A facut cineva asta ?

Modificat de Blu3Sky
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ai ce sa adaptezi. Daca vrei computer de bord, singura solutie e sa-ti schimbi instrument cluster-ul, adica toata plansa de bord, cu tot cu cadrane si indicatoare. Nu se poate schimba doar ecranul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E posibil sa potriveasca unele instrumente din cluster, de la un model la altul, dar clusterul in sine (carcasa) e diferit in functie de model. Iar pe un cluster fara BC n-o sa poti monta niciodata un BC. E diferenta hardware(procesor, interfata, etc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi au mai spus si colegii mai sus spun si eu parerea mea: e cam dificil sa faci toata chestia asta.

Cum a spus si c o s m i n, diferentele HW intre clustere inseamna pe langa diferentele vizibile, si diferente de specificatii ale clusterelor (consum de curent, pinout connectori, interferente EMC ...). Ca sa adaptezi un alt cluster pentru masina ta ar insemna sa-l aduci aproape de specificatiile celui original, mai dificil de realizat daca cele doua sunt destul de diferite.

Cele mai mari sanse de adaptare le-ai avea cu unul de Fabia cu Maxidot, dar si acolo trebuie vazut sa se "pupe" :D cel nou cu cel vechi, dar ai ceva de munca.

Bafta si spor daca te apuci de proiect insa!!

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CristiN si Cosmin : Atentie la ce am scris, ORICUM era vorba de schimbarea IC-ului !! Nu de schimbare partiala, CI DE SCHIMBAREA CU IC-URI DE LA ALTE MODELE VAG !!

ShMan : La asta ma gandeam si eu , la un bord cu Maxidot ! Daca mi-ar putea confirma cineva ca se potriveste perfect, mi-as pune BC, altfel ... NU merita.

Mai citisem pe undeva, ca s-ar putea rescrie EEPROMul de la IC cu unul de la un IC cu BC. Probabil ca nu ar afisa anumite simboluri DAR ASTA AR FI CEA MAI IEFTINA varianta de BC posibila si rapida.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma cam indoiesc sincer ca se va potrivi IC de la Fabia sau Polo, are oarecum alta forma decat la cele doua masini.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La modelele de inceput: 2002 and so on , e adevarat ca IC e diferit, dar PCB-ul din el e cam acelasi din cate stiu eu.

Nu stiu sigur daca la modelul cu Maxidot s-au pastrat caracteristicile de asemanare intre modele, dar nu prea as crede. Si din cate imi aduc aminte nu numai EEPROM-ul trebuie rescris pentru a avea BC, pentru ca sa fie BC trebuie ca si controller-ul de pe placa sa aiba un soft corespunzator. Pentru inceput ca sa verifici daca este vreo sansa de adaptare este sa verifici pinout-ul celor doua IC-uri, si dupa poti incepe sa te gandesti si la altele care le-am mentionat ca exemple mai sus.

Dupa cum spuneam bafta daca te decizi sa te apuci de proiect :icon_thumright: !

Numai bine

Modificat de ShMan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cine stie daca se poate activa BC la un Seat Ibiza din 2002, cel cu display mare in mijloc si cu clima automata. Adica sa se schimbe manetele, si presupun activarea cu vag-comul. Oare se poate face? Ca BC afiseaza informatiile in locul ceasului pe displayul mare din mijloc. Presupun ca doar ar trebui activat, exact ca si CC-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Am cautat de o jumatate de ora , daca dau search imi afiseaza cite in luna si in stele , numai ce caut eu nu ...

Deci vreau sa punem o alarma pe o masina a unui nepot Seat Ibiza , benzina 1,6 , din 2005 si intrebarea era daca si unde sa legam alarma la unitatea centrala ( computerul ?! ) sau oricum daca exista o schema electrica a masinii pe undeva , sa ne dam seama ce si unde sa legam . Daca am schema sint sigur ca fac legaturile corecte , dar asa sint ca vitelul la poarta noua ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salut pe toti colegi si le urez La mutii anii!....dupa ce am citit mai toate posturile legate de acest subiect in cele din urma m am hotarit si eu ca pe seatul meu 1.9 tdi an 2000 cu I.C imo 2 cod 1M0 920 821 B si daca este nevoie CAN Gateway 6N0 909 901 sa imi montez un I.C imo 3 . Mentionez ca am din fabrica B.C ,senzor de temperatura exterioara si senzor nivel lichid parbriz....acum eu am pus ochii pe un I.C de passat tdi cu inele cromate de anglia si am  sa atasez poze atit cu IC ul meu cit si cu cel pe care doresc sa-l montez.

  In continuare v asi ruga daca se poate sa ma ajutati si pe mine si in acelasi timp sa ma lamuriti in privinta la citeva aspecte deoarece acum sint in faza de documentare si nu asi vrea sa cumpar cele necesare si sa ma trezesc ca am dat banii degeaba.

   -care sunt codurile care se potrivesc la modelul meu de masina

   -cel mai dureros se potrivesc foliile de la ic meu la ic imo 3 pe care vreau s-al montez si daca nu se potrivesc de ce? si daca se potrivesc pe cele de golf ca a si putea sa caut.

   -daca las ic de passat cu foliile sale acestea au turometrul pina la 5000 pe cind al meu este pina la 6000 sunt ceva problrmr din aceasta cauza?

   -carcasa de a4 model '99 se potriveste.

   -de ce mai am nevoie in afara de ic pt a face montarea

   -si ce probleme pot apare ....ce nu mi poate functiuna in afara de buzzerul usi deschis,daca uit farurile deschise ma atentioneaza?

   -daca este cineva din zona olteniei care ma poate ajuta

  Astept cu nerabdare raspunsurile voastre

post-125557-0-36932400-1419884651_thumb.

post-125557-0-58883800-1419884657_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. nu ai nevoie de can gateway.... el este integrat pe placa de baza a ceasurilor... deci, o sa fie acolo.

2. nu merg foliile tale, de Seat... pe ceasurile de Passat/Golf... etc.- deoarece acestea au si matori integrati in turometru si vitezometru... pe care Seat nu-i are acolo.... deci, nu o sa ii vezi deloc... partea cu turometru/vitezometru, s-ar rezolva... nu usor, dar se poate face - din modificarea adreselor din eeprom, etc.

    oricum, la ceasurile de Passat trebuie modificat software-ul, ca sa fie functional 100%, pe Seat.

 

3. se poate modifica hardware clusterul, ca sa mearga si avertizarea de usa deschisa.

4. nu stiu daca e cineva pe langa tine... din cate imi aduc aminte, nu prea....

5. carcasa numai de A3.... nu A4

 

de facut, se poate face... am facut mai multe, inclusiv maxidot, leduri albe/rosii la ele... iese superb.

 

din pacate, nu am pastrat poze de la toate pe care le-am modificat.

post-30007-0-75532600-1419926071_thumb.j

post-30007-0-55608900-1419926084_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!