Jump to content

Audi A3-8p, 2.0tfsi, 200hp, Quattro

WRC

Postare recomandată

Da-i niste palme cat mai pe margine si isi revine. :ceuameni: De fiecare data cand ai ceva in portbagaj si atinge acea zona, se deformeaza, rezultand zgomote de felul celor pe care le auzi tu. :blah:

Link către comentariu
  • Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• WRC

178

• rex

14

• Bogdan_wrc

9

• psebi

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

parca la noul quattro e valabil 60-40-ul... :icon_thumright:
Da, 60%, 80% sau cum zice marketingul 100% fata/spate si 0% spate/fata... ;)

La Haldex tractiunea este in mod normal 95% pe fata iar restul de 5% este impartit jumi-juma intre fata si spate. Deci default, fata are 97.5% iar spatele 2.5%. In caz de nevoie, pe spate se poate duce pana la 50%. Posibil ca la variantele mai noi de Haldex (cu toate ca eu n-am auzit de asa ceva) sa se poata duce mai mult de 50% pe spate. 100% fata/spate din ce stiu eu se refera la Torsen.

Link către comentariu

@Vlad - voi incerca si te anunt daca a mers figura..10x ;)

@Ice2K - Chiar de curand am fost la XDrive Training Day in cadrul XDrive Tour si in prezentarea de la inceputul drive testului am vizionat un film in care "concurenta" compara sitemul XDrive cu 4Matic si Quattro - evident.. :blah: In acest filmulet era prezentat XD cum ca poate transfera tractiunea de la 0% - 100% pe oricare dintre cele 4 roti pe cand Quatrro nu poatre realiza acest lucru decat pana la 25% cu 75% fata/spate. Asa ca Ice nu mai cred nimic, dar nici nu mai cercetez, ca obosesc.... :soare:

Link către comentariu

ignora filmuletele facute de Audi/Bmw/Mercedes :banghead: Intotdeauna vor fi facute sa-i scoata pe ei in evidenta.

P.S. Torsen transfera 100-0 si 0-100, am testat asta personal iarna trecuta.

Link către comentariu

Exact! :icon_redface:

Ultima generatie quattro are 40/60 fata spate si poate da, in functie de necesitati, pana la 80 pe fata sau 100 pe spate.

Dar haideti sa ramanem ontopic. Mersi.

Link către comentariu

Ok, ontopic vin cu 2 poze noi, care defapt sunt primele realizate :D

post-7868-1224228095_thumb.jpg

post-7868-1224228232_thumb.jpg

Modificat de 91WRC
Link către comentariu

@VladMHL - am incercat solutia propusa de tine cu palmele in capitonajul de la subwoofer dar din pacate a mers pentru o scurta perioada se timp, trepidatiile au reaparut.. :tomato: Voi incerca daca imi va permite timpul sa demontez piesa cu pricina sa gasesc cauza (deocamdata nu stiu ce presupune, dar ma voi documenta)

@ Vap 66 - multumesc mult de aprecieri :)

Link către comentariu

Mi-am dat seama ca ar fi foarte util un sertar sub scaunul soferului, asadar stie cineva un pret si unde gasesc? :rolleyes:

Link către comentariu
Si cum ai reusit sa iti dai seama ca doar 5% sau 2.5% nu a ramas pe o punte?

Sorry, d-abia acum am vazut postul asta. Mi-am dat seama pentru ca au fost anumite momente (cand eram in zapada bine de tot) cand una din punti s-a oprit complet pentru o secunda in timp ce cealalta pune se invartea.

Link către comentariu
Mi-am dat seama ca ar fi foarte util un sertar sub scaunul soferului, asadar stie cineva un pret si unde gasesc? :offtopic:

Ceva in genul ASTA ?

Link către comentariu
Mi-am dat seama ca ar fi foarte util un sertar sub scaunul soferului, asadar stie cineva un pret si unde gasesc? :icon_thumright:

Acele sertarase le am eu si iti garantez, ca in afara de vesta reflectorizanta si eventual un pachet de tigari nu incape nimic in el, asa ca nu te chinui :)

Link către comentariu

@DemenZial - exact acela este dar vroiam sa stiu daca si-a achizitionat cineva de pe forum, de unde, cati bani si daca este multumit

@Bamse - m-ai cam descurajat cu treaba asta, deci in concluzie zici ca nu merita investitia?

Link către comentariu

Merci Bamse, dar nu-i nevoie m-ai cam lamurit - eram convins ca macar de o jumatate de carcasa de porc sa fie loc.... :lol: :lol:

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

am vazut si eu masina

fff frumoasa

sa o stapanesti sanatos

btw ai montat nr :icon_thumright:

daca vrei sa fuga ca si s3`u meu nu ezita sa imi spui :D

ai un punct de plecare cu mult potential + tractiune

Link către comentariu

TNX Nadir pt. aprecieri si pt. suport :) , din pacate nu am avut timp sa-l montez, dar urmeaza...

Legat de soft nu sunt decis inca - am niste planuri mai ample care din pacate cred ca vor incepe la primavara..

Am uitat sa subliniez: De fiecare data cand ies cu masina din Buc. pe un drum virajat nu incetez sa ma minunez de limitele acestei masini.

Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi cu suspensie sport, CP in plus, alte frane.... eeeheheeeeee ;)

Link către comentariu

In acest week-end masina a primit 2 cadouri:

- anvelope iarna Good Year Ultragrip Performance - 225/45 17"

- pedale S3

Mai jos poze si eventual voi pune un mini-DYI cu montarea pedalelor

TNX Anorganix si Jamal -- stiu ei de ce :icon_thumright:

post-7868-1226246666_thumb.jpg

post-7868-1226246721_thumb.jpg

post-7868-1226246753_thumb.jpg

Link către comentariu

Masinuta a implinit 77.300 Km (deci 13.300 Km in 4 luni - mai bine imi luam diesel :( ) si se comporta exemplar, dar:

1. La 9000 Km mers sportiv a consumat aprox. 600 ml ulei 0W40 :(

2. Anvelopele de iarna cred ca inca nu au aderenta maxima (stie cineva la acest model care este "rodajul"?) - poza mai jos

3. Capitonajul din portbagaj care acopera sub-woofer-ul inca imi face probleme - trepideaza(nu am reusit sa-l demontez inca.. :P)

4. In anumite situatii simt nevoia unei suspensii si a unor frane mai mari/ performante

5. De cand cu anvelopele de iarna imi pare ca a crescut consumul (intr-adevar au scazut si temperaturile) - mai astept si dupa trag o concluzie

6. Pedalele ajuta extrem de mult la un condus sportiv - recomand oricui

7. Saptamana viitoare sper (daca nu cealalta) sa-mi vina consumabilele pentru revizie si mai fac o inspectie generala.

post-7868-1226659012.jpg

Link către comentariu

- Au sosit piesele (filtre + ulei), marti este programata revizia + aerisire frane - au un mic delay...si evident nu sunt multumit.

- Anveopele au inceput "sa-si faca treaba" dar sunt convins ca nu sunt la potentialul maxim.

Incetul cu incetul trebuie sa ma gandesc la roti de vara :) asadar intreb (nu am gasit pe nicaieri) care este intervalul de ET-uri acceptat pe un A3 8P in cazul jantelor pe 18''?

Link către comentariu

Frumoasa masinuta, te-am vazut si in trafic pe la Casa Poporului, te-ai tinut in fundul meu pana aproape de rond la Cosbuc :).

On-Topic : Vezi la cei de pe forum cat au ET-ul la S3-uri, ca doar au 18" pe masini.

Link către comentariu

:) - aaaaa da erai in fata si ma gandeam, mai ce o calca omul cu GV-ul... mi-am amintit, scuze de :offtopic:

Cat despre jantele de S3 nici asta nu ma ajuta ca am la fel impresia ca au ET mare - nu stiu cum dar si astea mi se par la fel ca ale mele - adica cam mult spre interior - masina nu pare deloc "cracanata".. :)

Link către comentariu

posibil sa ma bag ca musca in lapte, dar nu vad de ce ET-ul acceptat pe A3 nu ar fi la fel ca cel de pe Golf 5... In cazul acesta, ca sa nu ai probleme cu atinsul, ti-ar trebui ca ET-ul sa fie peste 45..

Am auzit cazuri si de ET 42 care sa nu faca probleme pe Golf... Nu am citit tot topicul, dar ce jante te-ar interesa?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!