Jump to content

shkoda
 Share

Postare recomandată

Eu m-am chinuit cu un prieten si am reusit pana la urma sa-l punem la loc, cu ajutorul unui mic lat facut dintr-o sarma.

Am dat jos vreo 2 kg, dar a meritat.....era masina sefului de la servici.Merge si fara dezlipire...dar nu spera sa se termine repede...foarte multa rabdare si incercari....problema este ca dupa ce aduci la pozitie palaria, este foarte greu sa o mentii astfel incat sa poti insuruba surubelul...neavand acces sa o tii fixata...aici este norocul...cum nimeresti sa stea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...
xpert cum a spus si colegul fx stopurile spate au cate 6 becuri:

-2 becuri w3w albe (ele formeaza partea de exterior a C-ului)

-2 becuri p21/4w albe

acestea sunt becuri cu 2 filamente -cel de sus serveste ca lumina de pozitie si frana

-cel de jos serveste ca lumina de pozitie si ceata

-1 bec py21w galben pentru semnalizare

-1 bec p21w alb pentru marcharriere (sper ca am scris bine)

Si eu cred ca ti s-a ars unul din cele mici w3w

'

Legat de becurile spate: becul w3w alb cred ca e referit in manual ca si "becul luminii finale".

Modificat de olupas
Link către comentariu

Stie cineva cum se inlocuiesc becul/becurile de la scrumiera, pentru masina din semnatura?

Link către comentariu

Scoti scrumiera, tragi de suportul din jurul schimbatorului de viteza din fata (dinspre scrumiera; e prins in niste cleme). Sub el sunt doua suruburi torx, le desfaci si scoti tot suportul scrumierei. Desfaci firele - clema. Becul are un suport din plastic care este prins intr-o clema. Se comanda becul cu tot suportul lui din plastic pentru ca nu se poate detasa numai becul de acel plastic.

Se monteaza in ordine inversa :icon_thumright:

Link către comentariu

Foarte simplu este sa te duci la skoda, ca probabil acolo il gasesti cel mai repede, il au oamenii in magazie si rogi si tu pe ala de acolo sa ti-l schimbe , sau in cazul in care il ai in mana te uiti si tu la el si iti dai seama cum se schimba.

Iti trebuie un torx de 20 parca e acolo unde zice Sp!der, dar banuiesc ca se gaseste asa ceva si in bennzinarie...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am cautat prin toate benzinariile din Craiova becul de stop pe frana/pozitie P21/4W.

Am vreo sansa sa-l gasesc in alta parte decat la Skoda? Sau poate benzinariile din Bucuresti sunt mai dotate.

Am gasit si la aspad, dar nu pot ajunge dupa terminarea programului in timp util.

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Carfour, Cora sau alte magazine mari. Sau la piese auto.

Link către comentariu

Carrefour Baneasa nu, Cora n-am ajuns... maine imi ia varul meu de la Aspad :)

Merci

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutari.imi cer scuze, sint off topic dar nu am gasit nicaieri sau nu am stiut unde sa caut,ma poate ajuta careva cu ceva sfaturi poze,cum se da jos a 3 a lampa stop ,cred ca mi au mai ramas vreo 3 leduri bune.merci si scuze inca o data

Link către comentariu

Are 2 clipsuri in lateral ce trebuie putin fortate.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Domnilor, cum schimb becurile de semnalizare/pozitie din oglinda? E procedura complexa? Ce tip de becuri imi trebuie?

Link către comentariu

Semnalizarea daca o cumperi o sa vezi si cum se schimba....sunt leduri si nu se schimba, s-a mai discutat , e topic separat parca , un search ai incercat?

Pozitie eu nu stiu ca nu am asa ceva , are careva pozitie in oglinda?

Link către comentariu

Pozitie nu exista in oglinda... becul pentru iluminarea spatiului de intrare in masina este ca cel de pozitie... un W5W. De schimbat... trebuie scoasa carcasa oglinzii. Are o clema in partea din fata (in spatele oglinzii), langa balamaua oglinzii. Ai grija sa nu rupi clema.

Link către comentariu

Referitor la oglinda retrovizoare, pe Octaviile noastre sint doua tipuri de oglinzi. Iti atasez un mixaj de imagini ca sa vezi despre ce e vorba. La amindoua variantele semnalizarea este cu trei led-uri inseriate, care se pot schimba cu putina indeminare si multa rabdare. Pretul pentru ,,geamul " cu ledurile in el ( ansamblul este lipit, dar se poate forta dezlipirea, repararea si lipirea la loc) variaza intre 1.4 si 2.5 milioane.

post-58507-1276187694_thumb.jpg

Link către comentariu

• 4 months later...

are cineva pus pe masina H7 OSRAM NIGHT BREAKER Family pentru ca am avut pina acum H7 X-TREME POWER de la PHILIPS dar nu mau tinut decit un an sau ars sunt la al doilea rind si le-am pus dinou pe cele originale care sunt tot PHILIPS cele standard, vreau pareri de la cei care le au.

Link către comentariu

Am eu de 1 an si jumatate, h7 + h1 Night Breaker si nu am avut probleme cu ele

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Aveti idee de unde pot lua si eu un bec pentru scrumiera(exista si led?).

Mi s-au ars si becurile de pozitie/ceata si am cumparat P21W dar nu se potrivesc.Pe cele arse scrie PY21W(eu stiam ca astea sunt de semnalizare).Am vazut la aspad PY21W philips,dar erau cam scumpe - 60ron.Am cautat prin toate benzinariile si hipermarket-urile din Bucuresti dar nu am gasit decat P21W.

Imi puteti da vreun sfat?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Craciun fericit tuturor!

ma gandesc la 2 variante la masina din dotare:

1. xenon aftermarket ~22o ron

2. osram nightbreaker H7 ~90 ron (20 euro)

kit xenon aftermaket si-au montat colegii mei, lumina generata este aproape de lumina zilei, la 35W mi se pare super, dar ce nu-mi place este ca desi becurile-s tot H7 si se potrivesc in faruri, balasturile trebuie prinse in fasete si deja imi suna a improvizatie...mi-e sa nu am probleme si cu garantia daca sesizeaza la revizie ca am montat xenon.

osram-urile, din cate am auzit si am citit, lumineaza ceva mai alb decat cele de fabrica, dar cica s-ar arde cam repede si chiar ieftine nu-s.

ce-mi recomandati?

PS: am modelul de far de FL, cu lupa.

Link către comentariu

Daca zici ca ai farurile cu lupa atunci fara sa stai pe ganduri:xenon AM de 4300K..

Link către comentariu

masina e in garantie...nu risc nimic daca montez xenon pe ea?

Link către comentariu

Depinde ce probleme vei avea in timpul garantiei. Daca vor exista defecte aparute din cauza kit-ului de xenon, bineinteles ca nu se va grabi nimeni sa iti acorde garantie.

exista mai multe aspecte.... Poti sa pui la loc becurile standard si pe urma te prezinti la service.... asa fac multi cu multe chestii montate AM. Daca problema aparuta nu are legatura cu farurile sau instalatie electrica... nu se va lega nimeni de ele ( teoretic).

Link către comentariu

BA da, risti sa pierzi garantia la tot ce inseamna electrica pe masina daca ai vreo defectiune si te vade cu xenon.

Link către comentariu

in cazul asta cred ca mai bine astept sa ies din garantie, apoi montez xenoanele...

oricum, am inteles ca nici dpdv legal nu prea e ok, xenon fara spalator de faruri...

becuri halogen H7 mai bune decat cele de fabrica, a incercat careva?

de osram nightbreaker ce stiti?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!