Jump to content

Vw Jetta Comfortline

Michael

Postare recomandată

La sugestia unor colegi forumisti (X-Ecutor, WNS) si avand in vedere ca sunt, probabil, primul posesor de Jetta 1.4 TSI 122 CP cu noua cutie DSG cu 7 trepte pe acest forum, m-am gandit sa va spun si eu cateva cuvinte despre noua mea achizitie, desi despre Jetta s-a mai scris destul de mult in aceasta arie. Ca sa fiu sincer, eu am ales mai intai cutia (DSG7) si motorul (1.4 TSI 122 CP) si abia apoi masina. La momentul la care am dat comanda, erau disponibile doar patru modele (Golf, Golf Plus, Golf Variant, Jetta) cu acest motor si aceasta transmisie. Am ales Jetta din considerente subiective: in opinia mea este cel mai elegant dintre modelele respective.

Am fost prima persoana in Romania care a comandat Jetta 1.4 TSI 122 CP cu DSG7 si ESP. Desi mi-ar fi placut mai mult o Jetta neagra cu tapiterie bej, praful si mizeria din Romania m-au facut sa ma orientez catre o alegere mai pragmatica: culoare bej - dupa parerea mea, o culoare in deplina armonie cu acest model - si tapiterie antracit. Cred ca sunt, totodata, primul care posteaza pe forum poze cu o Jetta de culoare bej. De asemenea, pentru o protectie suplimentara, am dotat-o cu covorase cauciucate atat in habitaclu cat si in portbagaj, precum si cu un set de huse facute pe comanda la Autotex, cu o nuanta de culoare ceva mai inchisa decat cea a tapiteriei originale.

Avand in vedere starea drumurilor din Romania, dar si bordurile inalte din Bucuresti, am optat si pentru pachetul de drumuri grele (care include scut metalic) si nu regret niciun moment ca am facut-o. Puteti vedea in poze daca inaltarea cu aproape 2 cm a masinii din cauza pachetului respectiv afecteaza sau nu linia de design a masinii. Se vede diferenta fata de o masina cu suspensie standard, dar dupa parerea mea nu este o diferenta deranjanta.

Linia de echipare este Comfortline, vizibila la exterior prin ornamentele cromate din jurul geamurilor laterale. Am mai optat, la exterior, pentru jante de aliaj si geamuri laterale si luneta in tenta fumurie, dar am renuntat la inscriptionarea modelului si a cilindreei.

Lista completa a dotarilor pentru care am optat figureaza in topicul Recensamant Jetta (postul 196).

post-1183-1218993617_thumb.jpg post-1183-1218993595_thumb.jpg post-1183-1218993605_thumb.jpg

Link către comentariu

Frumoasa culoarea exterioara :Driver:. Sa o stapanesti sanatos.

Cum se impaca DSG-ul cu motorul ?

Link către comentariu

asa de bine vin husele ? nu se misca ? fac cute sau ceva de genu? , foarte frumoasa masina , cutia cred ca este o minunatie ! sa te duca multi km

Link către comentariu

Superba, felicitari ! Ma bucur ca ai tinut cont si de sugestia mea. Eram curios sa-ti vad masinuta, dupa care ai asteptat atat timp, iar acum vazand-o zic ca a meritat.

Foarte atent si complet configurata, s-o plimbi cu o deosebita placere si fara probleme de orice natura.

Voi urmarii topicul acesta cu interes, datorita obiectivitatii de care ai dat dovada pana acum si sunt sigur ca va fi un jurnal de bord complet din toate punctele de vedere. :Driver:

O prima intrebare:

- acolo la oglinda retrovizoare de ce sunt doua orificii pt senzorul de lumina ? Sunt la fel si la mk5 si nu am observat eu ?

Link către comentariu

Multumesc pentru urari. Mai multe poze...

post-1183-1218997302_thumb.jpg

post-1183-1218997313_thumb.jpg

post-1183-1218997294_thumb.jpg

post-1183-1218997329_thumb.jpgpost-1183-1218997339_thumb.jpg

Motorasul si cutia se impaca perfect. Cate ceva despre cutie si motor am scris - si voi mai scrie - in topicul Jetta 1,4 TSI 122 CP, incepand cu postul 54.

Husele vin foarte bine. O persoana care nu este familiarizata cu interiorul de la Golf/Jetta nici nu isi da seama ca alea sunt huse. In plus, mi-au imbracat si cotiera fata, au pastrat fanta pentru airbagurile laterale, iar pe spatele huselor de pe scaunele fata au facut chiar buzunare. Cotiera spate nu se poate imbraca, dar s-a gasit o solutie de acoperire a acesteia (cu stofa cu "arici") atunci cand este in locasul ei din bancheta spate.

Cat priveste cele doua orificii, nici nu stiam ca sunt de la senzorul de lumina :Driver: Se pare ca mai am de studiat :D S-ar putea ca unul dintre senzori sa fie responsabil de oglinda cu efect automat antiorbire.

Modificat de Michael
Link către comentariu

Frumoasa masina!

Imi place motorul :D, cutia, dotarile!! SUPER!

Nu imi place culoarea exterioara (aici fiecare cu gusturile lui :Driver: ) si nu imi plac husele (si aici fiecare cu gusturile lui :D)!

Sa nu ai parte de probleme cu ea!

Ceva planuri de tuning??

Sanatate!

Modificat de rex
Link către comentariu

salut, foarte frumoasa masina, culoarea e faina, multi km fara probleme, cred ca ii mai lipsea xenon-ul si era aproape completa. sustin ce a zis un coleg mai sus cu husele, nu prea arata bine pe "spatar". :Driver: oricum e bine sa previi unele neplaceri.bafta

Link către comentariu

Este evident ca husele nu au cum sa fie mai reusite decat tapiteria originala. Exista insa o paleta larga de tipuri de stofe (obisnuita, plusata, cauciucata) si de culori disponibile. Eu am ales o culoare inchisa din ratiuni practice, pentru ca este cea mai rezistenta la pete. Cand vreau sa ma bucur de tapiteria originala (de exemplu in concediu) nu imi ramane decat sa scot husele.

Deocamdata, nu am niciun fel de planuri de tuning. Cu siguranta va fi un tuning audio-video, dar spre sfarsitul perioadei de garantie. Ma tem insa sa umblu la motorasul asta high-tech, si asta si din cauza cutiei. M-am gandit si la xenon. E adevarat, da foarte bine pe o masina si sporeste gradul de siguranta, dar este o instalatie destul de complexa, care trebuie sa suporte solicitari destul de puternice pe drumurile noastre denivelate. In caz ca mi se arde un bec, m-am obisnuit sa il schimb singur si cu costuri mult mai mici :Driver:

P.S.: Am sa aranjez un pic husa aia pe spatar si sa fac poze la huse din mai multe pozitii, inclusiv la cele de pe bancheta spate.

Modificat de Michael
Link către comentariu
Am platit si eu avansul (30%) pentru o Jetta Comfortline 1.4 TSI 122 CP DSG7, culoare Wheat Beige si tapiterie antracit, cu urmatoarele pachete si optionale:

-Pachet special Relax: volan multifunctional, frana de mana si schimbator viteze imbracate in piele, computer de bord

Link către comentariu

Foarte frumoasa..sa o stapanesti sanatos..

Imi place mult combinatia DSG+TSI :D ....

Inca o data felicitari pentru alegere si cat mai multi km fara neplaceri :angry:

Link către comentariu

Alegerea este excelenta. Motor, cutie, culoare...am mers un weekend intreg cu un Golf 1.4 TSI 122CP DSG7 si mi-a placut fff mult. Felicitari pentru achizitie si sa o stapanesti sanatos.

Link către comentariu
Velocity_Warrior

Hehe daca mai adaug si eu pe aici un topic cu masina mea s-a cam completat toata gama de modele (mai putin variant-urile) cu acest motor. Superba masinuta, altceva nu se poate zice. Ma uit la ea si vad sora mai mica a tanculetului meu. Aceeasi culoare, acelasi interior, acelasi motor dar optionale multe in plus la tine. Dupa cum am mai spus si prin alte posturi eu inca visez la DSG-ul asta ... dar asta e.

Cum ti se pare sound-ul motorului ... asa neturat prea tare :D ca deah esti inca in rodaj.

E o bijuterie de masina !

Sa ai parte numai de bucurii din partea ei si s-o ingrijesti asa precum arata ! :)

Sanatate

Link către comentariu

frumoasa amsina. sa o stapanesti sanatos si fara incidente. cum este motorul tsi? :)

Link către comentariu

Va multumesc, inca o data, pentru cuvintele voastre. Motorasul, care mi se pare silentios (cu siguranta mai silentios decat htp-ul de pe Fabia mea), este, asa cum spuneam, unul potrivit pentru o astfel de masina: nici puturos, dar nici foarte sportiv. Asa cum promiteam, mai postez unele poze cu husele:

post-1183-1219501946_thumb.jpgpost-1183-1219501953_thumb.jpg

post-1183-1219501962_thumb.jpgpost-1183-1219501975_thumb.jpg

post-1183-1219502305_thumb.jpgpost-1183-1219502316_thumb.jpg

post-1183-1219502326_thumb.jpgpost-1183-1219502337_thumb.jpg

post-1183-1219502346_thumb.jpg post-1183-1219502358_thumb.jpg

Modificat de Michael
Link către comentariu

Frumoasa masina - sa o stapanesti sanatos !.

Am si eu o intrebare, ai lumini in bara din spate (cel putin asa pare, postul din 17.08.2008, poza 5 ) sau e doar o iluzie optica ?

Modificat de power
Link către comentariu

Iti multumesc. Nu e decat o iluzie optica :lol: Sunt, ca si la tine, doar "ochi de pisica".

Link către comentariu

superba alegere ai facut,felicitarile mele.

husele sunt mai mult decat frumoase.

km multi si fara evenimente :icon_thumright:

Link către comentariu

faina alegere - motor + cutie! eu nu as fi pus huse. tapiteria originala e destul de rezistenta si se curata usor. e pacat sa o ascunzi ca arata foarte bine.

Link către comentariu

"unul potrivit pentru o astfel de masina: nici puturos, dar nici foarte sportiv"

Eu sunt sigur ca motorasul asta are resurse destul de bune si inca nu ai incercat ce poate din cauza rodajului. :lol: Normal ca nu o sa putem spune ca este sportiv, dar ca ne putem baza pe el cu incredere in depasiri mai in forta, cam asta cred eu despre motor. Oricum asteptam impresiile dupa un 7-8.000 km si cu turatii de 4.000-5.000 rpm in depasiri. Eu zic ca situatia o sa se schimbe mult fata de cum trage acum. :icon_thumright:

Link către comentariu

facem schimb? am o Jetta din '80 :( @ f tare masinuta, bine dotata, o culoare pe masura. Ai grija de ea. :icon_thumright:

Link către comentariu
Eu sunt sigur ca motorasul asta are resurse destul de bune si inca nu ai incercat ce poate din cauza rodajului. :lol: Normal ca nu o sa putem spune ca este sportiv, dar ca ne putem baza pe el cu incredere in depasiri mai in forta, cam asta cred eu despre motor. Oricum asteptam impresiile dupa un 7-8.000 km si cu turatii de 4.000-5.000 rpm in depasiri. Eu zic ca situatia o sa se schimbe mult fata de cum trage acum. :icon_thumright:

De rodaj am trecut. Am aproape 2.900 km. Doar ca trebuie sa ma mai acomodez cu "utilajul". Parca insa imi e mila sa ma dau prea tare la el. Nu pot spune insa ca nu trage bine. Eu unul ma declar foarte multumit. Pe de alta parte, sunt convins ca un Golf se misca mai "sportiv" decat Jetta cu motorasul asta, avand in vedere cele aproximativ 100 kg mai putin.

facem schimb? am o Jetta din '80 :P @ f tare masinuta, bine dotata, o culoare pe masura. Ai grija de ea. :)

Mi se pare un schimb foarte avantajos pentru mine :icon_geek: Cat trebuie sa mai dau in plus ca sa batem palma? :P

Link către comentariu

Pe Jetta nu se pune, mai nou, RCD 310, vad ca tu ai 300.

Apropos, sa stii ca eu am tapiserie bej, masina are 6000 de km si nu s-a murdarit deloc( si stau si la tara).

O parere subiectiva, husele diminueaza mult eleganta masinii, nu pot substitui originalul. Poate doar la Dacia 1300.

Sa o stapanesti sanatos!

Modificat de florin r.
Link către comentariu

Sa o stapanesti cu placere, este foarte frumoasa masina. Astept ceva poze de pe drumurile acelea mai "neumblate" de care vorbeai... Numai bine si :) !

Link către comentariu
  • 11 months later...

Masinuta mea a implinit astazi 1 anisor, timp in care a strabatut aproape 32.000 km. Au existat si doua probleme minore, pe care le-am mai relatat pe forum, ambele rezolvate pe garantie: un cheder la una dintre portierele spate montat prost din fabrica si cablul de masa dintre caroserie si motor, care s-a rupt pe la 17.000 km.

In rest, supermultumit de comportamentul masinii, care a vazut si destule drumuri proaste (inclusiv neasfaltate). Cu toate astea, "greierasii" intarzie sa isi faca aparitia. Daca ar fi sa aleg din nou, mi-ar face cu ochiul TSI-ul de 160 CP, dar asta mai mult de moft, pentru ca cei 122 de caluti, cuplati la cutia DSG cu 7 trepte, isi fac cu brio datoria. Ce ii lipseste: o tractiune integrala, caz in care mai potrivit ar fi fost propulsorul diesel common rail de 140 CP.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!