Jump to content

Reglaj Faruri

CatalinL
 Share

Postare recomandată

Din seara asta am dat o fuga pana la Mangalia si vad ca nu mai merg reglate farurile . Si faza de intalnire este jos de tot nu vad nimica :lol: . Am mers cat am putut cu faza lunga :-< ... De la ce sa fie ? Ca pe laptop nu mi-a aparut nimica...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai si asta n-ar fi trebuit sa apara pe VAG-COM ?

Link către comentariu

Multumesc mult last. O sa ma apuc sa imi demontez motorasele sa vad ce fac :). Pe vag-com nu mi-a aparut nimica ...

Link către comentariu

si eu am o astfel de problema, dar doar la farul din stanga.

cand se strica unul, nu mai acela doar sau nu mai merg ambele?

poate fi altceva inafara de a fi ars un motoras?

Link către comentariu

• 1 year later...

:D aceeasi problema o am si eu...initial a inceput cu un sunet si o vibratie in far....sunetul era tot timpul cand aprindeam faza scurta...asa am ajuns la un service...si mi-au zis ca s-a dus motorasul...OK...l-au dezactivat ca sa nu mai functioneze in gol...apoi cand am ajuns la revizie la Skoda...mi-au zis ca si celalalt este stricat si ma cost aproximativ 600lei amandoua. OK...lasa-le asa ca e bine...farurile au ramas reglate perfect perfect...si acum o sapt mi-a cazut geamul dreapta spate. Am ajuns la un mecanic de la Skoda, care are si service particular...se pricepe si la geamuri...si mi l-a facut...(era rupta o clema, a inlocuit-o cu o sarma si a zis ca tine mai bine acum) si din vorba in vorba am ajuns la motorasele de la faruri....Urmeaza sa ma duc la el si sa mi le repare el. O sa revin cu amanunte....despre costuri si ce problema aveau motorasele....precizez si ma si laud in acelasi timp...motorasele erau singurul lucru de pe masina..care nu functionau...in rest functioneaza perfect :):D:DD:;) Pt repararea geamului nu mi-a luat nimic..pt motorase o sa-mi ceara ceva probabil..pt ca e mai mult de munca... dar revin cu noutati...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Dupa cum am promis, am revenit cu noutati. Astazi de dimineata am fost sa-mi montez motorasele. M-a costat 100Lei si se pare ca au am inteles gresit, nu era vorba de o reparatie a vechilor motorase ci doar o inlocuire. Persoana care m-a ajutat, le-a luat printr-o combinatie de undeva de la dezmembrari. Montatul a durat aproximativ o ora si totul a costat dupa cum am zis si mai sus 100Lei. Va salut si sper sa gasiti si voi o modalitate sa puteti regla farurile cat mai repede :lol:

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sal! Problema e ca mie imi merg motorase dar au inceput sa bata faruruile in jos,si ma deranjeaza,caci faza lunga nu mai bate la oriziont ci la 20 metrii in fata! Oare sa incerc reglarea manuala? (bi-xenon H4 aplicate)

Modificat de Al Bundy
quote inutil
Link către comentariu

In afara de reglajul din motorase, farurile se mai pot regla si din alta parte?

Modificat de Tom
Link către comentariu

Da.

Daca deschizi capota si te uiti pe partea de sus a farului, pe carcasa lui, printr-o gaura a traversei (partea de metal din fata) se vede un surub cu cap de imbus.

Cu un imbus de 6 reglezi farul.

Prin zona aia mai trebuie sa fie o gaura cu un surub tot cu imbus de 6.

Unul din reglaje, regleaza lumina in plan vertical iar celalalt in plan orizontal.

:blink:

Link către comentariu

sau cu o cheie de 10,merg reglate farurile

Modificat de Al Bundy
Quote inutil
Link către comentariu

OK! Multumesc! Dar acum mai apare o ?: In afara de a folosi un aparat special, cum pot sa stiu ca am facut reglajul corect si nu-mi iau injuraturi de la "colegii de trafic"?

Link către comentariu

cu fata la un zid poti regla farurile....dar cu masina mai departata cam la 20 m de zid....ai sa obsevi ca fasciculele de lumina de la ambele faruri se unesc cam la distanta asta,si asa e cel mai usor sa le reglezi la aceeasi inaltime

inaltimea sa fie la 110 cm

asta e cel mai bun reglaj pe care il poti face singur

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!