Jump to content

A4 3.0tdi Vs. A6 3.0tdi

Thheo
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am urmatoarele "dileme" referitor la comparatia intre cele 2 motorizari pe cele 2 versiuni de caroserie:

( toate datele pe care le detin sunt luate de pe siteul Audi )

1. 233CP are A6, 240CP are A4 ( vad ca la A6 scrie de D-PF, la A4 nu ) , cuplul

este de 450Nm intre 1400 si 3250 la A6, pe cand la A4 este 500Nm intre 1500 si 3000.

Are idee cineva cat de diferite sunt d.p.d.v. hardware motoarele? de ce exista aceste diferente

majore mai ales la cuplu?

2. Desi diferenta de greutate intre ele este de doar 90kg ( mai greu A6 ), avem parte

de o diferenta de consum mai "proasta" pentru A6:

in oras: 11,3l/100 pentru A6 si 9,6l/100 pentru A4

afara: 6,1l/100 pentru A6 si 5,4l/100 pentru A4

La fel difera si emisiile de CO2 care sunt cu vreo 17% mai mari la A6

Nu mai zic ca si in final performantele dinamice sunt clar superioare la A4, acesta avand

100km/h in 6,1s, pe cand A6 are in 6,9s .. sunt doar 0,8, dar de la un anumit timp in jos

e foarte greu sa faci diferenta..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Primul lucru care imi vine in minte este ca diferenta este de la cutie + soft, asta doar daca cele 2 motoare sunt la fel...E posibil sa fie 2 motoare complet diferite si de aici si diferentele.

Modificat de 50ryn
Link către comentariu

nu cumva unu e CR si altul tot PD?

Thheo, am mers cu A5 care are motor de 3.0 TDI si cu A6 model nou, care am inteles ca nu e CR.

diferentele sunt atata la sound , ca la cel de pe A5 nu se mai aud dieselul decat la relanti usor cat si la cyum se simt. CR pare mai liniar...PD mai brutal.

alte diferente nu stiu exact...dar ma gandesc ca unu e CR si altul nu.

Link către comentariu

3.0 TDI e CR pe ambele variante..

Este interesant ca plaja de cuplu maxim este mai mare la A6 ( 1400-3250 ) .. o fi vreun soft

gandit pe ideea de comfort..

Link către comentariu

Motoarele sunt diferite. A4 foloseste cea mai noua tehnologie Audi: "cleanest diesel" - de unde vin surplusul de putere, consumul si emisiile reduse. Diferentele sunt majore. Cuplul la A6, fiind mai mic, e normal sa fie oferit pe o plaja mai larga de turatie.

Iti recomand A4.

Link către comentariu

"Oi" recomanda tu A4.. dar am dat bani deja pe A6 :) .. doar trebuie sa vina.

Ar fi interesant de detaliat acele diferente majore.. de la ce vin? e o chestie doar de motor, H/W si S/W?

E ceva mai mult similar cu conceptul efficient dynamics de la bmw? .. si atunci trebuie

sa fie si transmisia si caroseria, sistemul electric..etc

Link către comentariu

Am gasit urmatoarele informatii pe audi.co.uk:

La motorul nou:

Engine Management Common rail injection system, 1650 bar with piezo injectors; direct injection; eight-hole nozzles, VTG turbocharger with intercooler; swirl and tangential intake ports, regulated swirl port; Bosch EDC; volume, injection start, charge pressure, EGR control

La motorul vechi:

Engine Management Common rail direct injection, 1600 bar with piezo injectors,

seven-hole injector nozzles, VTG turbocharger with intercooler,

swirl and tangential intake ports, swirl port regulated

Bosch EDC-16CP+, volume, injection start, charge pressure, EGR control

Practic vad ca asta nou are 8 duze la injectoare ( aparent si motorul 2.7TDI are tot 8 injectoare cu presiunie de 1600 bar ).

Intr-un fel ma oftic ca eu am apucat sa imi comand A6 cu motorul de 3.0 asta, pe de alta parte vreau neaparat A6, iar 2.7TDI

quattro vine cu automata si mine nu imi place.. si vreau si putere mai mare.

Ma intreb daca ulterior as schimba injectoarele si cu un update de soft, as aduce motorul catre performantele ( si consumul )

celui mai nou.

Link către comentariu

Trebuie vorbit la fabrica, la departamentul corespunzator. Ei iti pot da o solutie.

Insa nu trebuie sa te oftici. Pe A6 e doar 3.0 TDI de 233 CP, nu exista si versiunea de 240 CP cu modificarea respectiva. :D

Link către comentariu

Pai e oftica doar ca pe A6 nu este noua generatie de motorizare ca oricum alta solutie nu aveam.. A4 nu mai vroiam, si alta

motorizare diesel care sa imi convina nu exista pe A6 ( 2.7 TDI mi se pare ok conceptual ca motor, dar la quattro are tiptronic

nu mi se pare destul de puternic..etc )

Traiesc si cu asta.. ( stiu ca am probleme existentiale, pe cand altii mor de foame.. pana mea odata fac si eu 30 de ani )

Link către comentariu

Nu cred ca transformarea ar fi atat de usoara. Cred ca pompa de injectie e schimbata datorita presiunii diferita. Si probabil astea sunt reperele mari dar pe langa ele pot fi sute de "maruntisuri".

Ma rog, nu ar trebui sa iti faci atatea griji. Sunt diferente mici pe hartie care in viata de zi cu zi nu inseamna absolut nimic. Mai ales la niste masini (A4 si A6) care nu au veleitati sportive iesite din tipar. Sa o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea.

Link către comentariu

doar a6 facelift va beneficia de motorul 3.0tdi 240cp...

Link către comentariu

Da.. ma astept sa faca chestia asta. Apropos aveti idee cand iese acest facelift? de obicei achizitiile dupa luna august a unui an treceau in MY al urmatorului an si aveau cateodata si modificari..

nu stiu la ce sa ma astept la masina asta care va fi fabricata in 15 sept..

Link către comentariu

• 4 months later...

Thheo sa o stapinesti sanatos. Am crezut ca sunt singurul cu probleme existentiale, m-am linistit. Aceasi reactie am avut si eu cind am vazut ca 2.0 TDI este si de 170 CP (PD cu injectoare piezoelectrice), fata de ce am comandat eu 2.0 TDI cu 140 CP (PD fara piezoelectrice, ci solenoid parca)... si faceam 36 ani la 5 zile dupa ce am ridicat-o (pericolul de infarct era mai mare in cazul meu :D ) Deja nu ma mai gindesc cind am vazut ca sunt si cu 8 valve, fata de 16 cit are al meu.

Asa o sa apelez la "taticul" site-ului in viitor si mai dopam un pic muschiuletii :(

Poate pui ceva impresii acum dupa ce probabil ca ai testat-o.

Modificat de mdinisoae
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!