Jump to content

A4 Sau Passat?

danuuu
 Share

Postare recomandată

Bine ochit

-vrei masina pentru termen mai lung A4

Schimbi masina ca ciorapii mergi pe Passat :soothe[1]:

Multe pareri sunt ca difera doar sigla, ehhe numai pozitionarea servofranei face diferenta :D daca nu crezi citeste atent topicul apa in compartimentul bateriei>probleme frana.

Numai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• danuuu

6

• Ice_2k

5

• FABIAn RuSu

5

• Sergiu.B.

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Iti doresc sa iti iei masina care o preferi. Peste vreo luna, cind o sa am drum la nasul meu in Bacau, am sa te sun sa iti dau sa conduci masina care o urasti. Apoi te las sa ma urasti pe mine ..... ca ti-am iesit in cale! Spor la cumparare si sa fi sanatos!

Modificat de Leo
Link către comentariu

@danuuu pare f bine dotata masina pe care-ai gasit-o, go 4 it :icon_thumright:

Link către comentariu

Iti doresc sa iti iei masina care o preferi. Peste vreo luna, cind o sa am drum la nasul meu in Bacau, am sa te sun sa iti dau sa conduci masina care o urasti. Apoi te las sa ma urasti pe mine ..... ca ti-am iesit in cale! Spor la cumparare si sa fi sanatos!

nu o urasc dar nu imi place...nu stiu de ce dar nu ma atrage...mi se pare cam feminina........

Link către comentariu

Am avut Passat, acum am A4.....cred k ti-am raspuns la intrebare.....BAFTA !!

Link către comentariu

Chiar ma gandeam zilele acestea daca se mai merita Audi A4 in dauna Passatului CC.

Sa zicem la un buget de 30.000euro ddp ce ati lua?

Cine a avut ocazia sa mearga cu ambele modele ar putea spune daca este diferenta,presupun ca CC e si mai incapatoare.

In legatura cu alegerea Passat este model mai nou.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
A4 :)

Salut. Depinde ce iti doresti de la masina. Ca posesor al celor doua modele (Audia A4 tdi si Vw Passat 2006 tdi) iti pot spune cateva minusuri si cateva plusuri la fiecare astfel:

Audi A4 1.9 tdi - 2002 vs Passat 2.0 Tdi 2006 highline

- sportivitate marita pentru A4

- manevrabilitate mai buna la Passat datorita directiei asistate electronic mai ales in oras

- suspensie mult mai putin zgomotoasa la A4 decat la Passat

- spatiu mai mic la A4 decat la Passat - singurul motiv pentru care am cumparat Passat-ul in detrimentul altui A4

- valoare la revanzare mai mica la A4 fata de Passat

- sistem audio mai slab la A4 decat la Passat

- aerul conditionat faca fata mult mai bine si raceste excelent la A4 fata de Passat unde timpul pentru racirea intregului habitaclu este simtitor mai mare

- frana de mana la A4 este clasica fata de Passat (electromecanica). Prefer frana clasica.

- consumurile sunt similare (acelasi stil de condus). Am impresia ca la Passat este o idee mai mic.

- nici unul nu mananca ulei (raportat la stilul meu de condus)

- modul de a intra in viteza este complet diferit: la A4 intra ceva mai greu - daca se poate spune asta iar cursa schimbatorului este mai mare. La Passat intra extrem de usor aproape imping levierul cu degetul.

- tinuta de drum este foarte buna la ambele modele

- pozitia de conducere a soferului este mai "placuta" la A4 din punctul meu de vedere pentru ca este mai joasa, cu toate ca ambele modele au scaune sport

Sper ca ti-am fost de folos si apropos (Off Topic): Audi este de vanzare. Daca vrei mai multe informatii despre oricare dintre masini da-mi un PM si iti stau la dispozitie.

Link către comentariu

Mihai.Nechifor
@danuuu pare f bine dotata masina pe care-ai gasit-o, go 4 it :)

intrebarea ar fi cum ti-ai dat seama ca e bine dotata ca de pe poza cu usa se vede ca are doar geamuri electrice fata...restul eu nu vad nimic dotari.poate ne da mai multe detalii

scuze am vazut mai tarziu navigatia.. dar totusi doar geamuri fata electrice... si nici cotiera nu-mi place... perfer passat..design mai nou

Modificat de GL-81-NYK
Link către comentariu

Si eu prefer passat-ul :)

Link către comentariu

intrebarea ar fi cum ti-ai dat seama ca e bine dotata ca de pe poza cu usa se vede ca are doar geamuri electrice fata...restul eu nu vad nimic dotari.poate ne da mai multe detalii

senzori parcare, scaune sport, schimbator sport piele, volan sport piele, frana de mana piele, ornamente aluminiu, cruise control, navigatie, jante 17", xenon, sistem audi altul decat cel standard (probabil bose)... ar putea sa mai aiba scaune incalzite, computer de bord, dar nu se vede din poze daca da sau ba.

Link către comentariu

Sistemul audio la A4 este Bose (10 boxe), mai are in plus pachet "crom" exterior (ornamentele la geamuri)

Link către comentariu

Evident ca ai primit o multime de raspunsuri "fara discutii alege x" si x a luat toate valorile posibile... :) Ce te asteptai?

Poate era util sa spui ce inaltime ai si cati ocupanti o sa fie in masina de obicei... Pt un tip de peste 180cm si/sau cu familie, passatul e mult mai potrivit, loc berechet.. audi ul e inghesuit, si cotiera aia e meschina... si pana la urma la o masina confortul e cel mai important, nu ? eu nu as putea sa merg intr-un audi a4 a la long... spatiu cam mic. Restul, motoare etc, sint mai putin importante, chiar daca 2.0 o fi el mai putin reusit in statistici, nimeni nu isi mai tine masina mai mult de 2 ani oricum, a trecut vremea cand ne feream ca ne cade motorul...

Link către comentariu

nu stiu ce sa zic despre inaltimea soferului, mi se pare ca masinile VAG sunt potrivite si celor mai inalti, indiferent de clasa, spre deosebire de multe concurente (japoneze spre exemplu).

nu stiu ce inaltime ai tu dar eu la 1.90 am mers 4 ani si jumatate a la long cu un golf 4 si nu am multe de reprosat. inainte am avut un passat si bineinteles ca sunt diferente de spatiu si confort (intotdeauna vor exista intre masini de clase diferite) dar daca si g4 mi s-a parut foarte ok sunt convins ca a4 cu atat mai mult.

Link către comentariu

Parerea mea este sa alegi Passatul. Nu spun asta pt ca detin aceasta masina. Cum au spus si alti colegi, la Passat ai spatiu mult mai mare, atat in masina cat si la portbagaj. Tinuta de drum este una f buna, comfortul de asemenea, iar motorul de 2.0 nu te va dezamagi cand vei avea nevoie de putere.Nu putem judeca doar prin prisma ca am citit pe forum, ca motorul de 2.0 este unul nereusit. Pe orice forum se spun mai mult punctele negative. Daca ar intra pe un forum toti posesorii de Passaturi 2.0 TDI, sunt convins ca situatia ar fi complet schimbata de cea actuala.

Link către comentariu

Tinuta de drum este una f buna

Si la A4, poate chiar mai buna ca la Passat.

comfortul de asemenea

Si la A4, poate chiar mai bun ca la Passat.

motorul de 2.0 nu te va dezamagi cand vei avea nevoie de putere

Nici cel de 1.9 131CP.

Deci in afara de spatiul interior mai mare, care-s avantajele? :icon_thumright:

Link către comentariu

Concluzia de fapt este: Audi este Audi, da?? .. cum si Mercedes e Mercedes!! .. deci nu se poate compara, da? :icon_thumright:

Acum pe bune.. dupa ce ai Audi te mai linistesti... si in alta ordine de idei, in toate testele comparative de prin reviste

in care am vazut Passat vs. A4, tot timpul A4 are pe partea tehnica avantaje: franare mai buna, suspensii mai bune

( sunt diferite.. ), mai putin zgomotos..etc

Link către comentariu

Passat-ul e mai mare, mai nou, si cred ca se va vinde mai usor peste 2 ani sau 3 cand o sa vrei sa schimbi masina. Acum depinde cat de mult iti place una si cat de mult iti place cealalta. Eu as alege passat-ul, daca era o comparatie intre a6 si passat desigur a6 :drunken:

Link către comentariu

Si la A4, poate chiar mai buna ca la Passat.

Si la A4, poate chiar mai bun ca la Passat.

Nici cel de 1.9 131CP.

Deci in afara de spatiul interior mai mare, care-s avantajele? :lol:

Am avut 1.9 TDI 131 pe Passat B5.5 . Este un motor bun, nu am ce sa-i reprosez. Dar diferenta dintre cel de 1.9 si 2.0 incepe sa se faca simtita usor de la treapta a 3a in sus, unde cel de 2.0 datorita faptului ca are 9 cp in plus si vreo 30 NM in avantaj, are sprint mai bun. Am smitit dierenta cand am trecut de la una la cealalta, mai ales in depasiri. Iar ca avantaj in afara de spatiul oferit, care este cu mult mai generos, este si pretul, care la second se pastreaza mai bine, iar daca e sa luam pretul de achizitie nou, a audi pot spune ca nu isi face banii. Ca sa imi iau o masina, cu aceeasi motorizare ca si pe Passat, doar ca are finisaje mai bune in interior, pt mine nu este un argument care sa ma faca sa imi iau audi. Mai bine ma uit la Mercedes, care fara doar si poate este peste Audi!

Link către comentariu

Ce spui tu e valabil atunci cind stai la semafor, in drum spre munca....te mai uiti in stinga..... in dreapta....dai volumul mai tare la radio, faci un tur cu privirea prin interiorul masinii si nu iti poti opri un suspin de multumire pentru decizia luata si te feliciti ca lunar te duci la ghiseul bancii cu mai putini bani in buzunar decat altii. Dar daca sora ta cu Audi a ramas fara sofer si esti nevoit sa o duci la Baia Mare dus-intors in aceeasi zi, cu masina ei si te pui pe mers, ca e graba mare, incepi sa simti lucuri care nu ti le poti explica ... cum de sta asa de bine in viraje, miscarea volanului in curbe parca e de la sine, zgomotul din interior e asa de diferit incit nu simti nevoia sa dai drumul la muzica. Iar cand sora ta o sa iti ceara iertare ca te-a supus unui drum lung si obositor tu o sa ii raspunzi, fara sa vrei, ca ti-a facut placere si o sa o ajuti la fel si data urmatoare........punct...... minutele de compunere s-au terminat!

Link către comentariu

Frumos, frumos, si in acelasi timp adevarat ... mi-a placut "compunerea" la nebunie Leo

Link către comentariu

Eu am mers cu ambele si sincer ... foarte sincer nu mi se pare mare diferenta de la una la alta, decat spatiul. Iti garantez ca si tu daca sora ta cu passat iti cere acelasi lucru nu o sa fi dezamagit de masina. Mai ales ca passat-ul e model mai nou si (parerea mea, nu dau cu sabia:P) arata mai bine inauntru (E vorba de audi modelul mai vechi, nu ce ai tu acum :vaidecapulmeu:)

Modificat de Sergiu.B.
Link către comentariu

Leo esti prea increzut si ai o parere prea buna despre masina ta. Oricum eu raman la parerea mea...

Link către comentariu

A4(B6 sau B7) face parte dın alta clasa comparat cu Passat-ul nou.

La Passat, profıtul este pe primul loc prin platforma comuna folosita. Calitatea materialelor la interior sı nu in ultimul rand

calitatea vopselei sı protectia caroseriei la coroziune este la fel de slaba raportat la A4 (m-am convins de cand sunt utilizator

de A4 iar un prieten de Passat, initial vroiam Passat).

Pe scurt : apartin unor clase diferite!

:icon_cry: Comparati sistemul de prindere(balamalele) al usilor la A4(B8) cu cel al A4(B6 sau B7) si veti intelege ideea!

Link către comentariu

Leo esti prea increzut si ai o parere prea buna despre masina ta. Oricum eu raman la parerea mea...

Andrei , potoleste-ti frustrarile si nu jigni! :cheers: Am folosit o metoda mai plastica de a-mi exprima parerea la care am dreptul si atat! Observ , din posturile tale anterioare, ca ai un mod agresiv de ati exprima dragostea ta pentru passat. Linisteste-te, masina ta ramane in continuare cea mai buna, asa, cu bara vopsita ce aduce cu Audi! End :wub:

Modificat de Leo
Link către comentariu

Ceea ce putini inteleg este ca Audi este cu o idee mai mult ,,gandita,,in proiectare.

Ceea ce induce pe multi in eroare este faptul ca pretul la Passat este mai mic , piesele intr-o proportie mare par a fi aceleasi unele chiar sunt altele nu .

Eu revin cu o chestiune care o pun posesorilor de Passat in special B5, de ce la Passat in momentul cand se infunda cele doua scurgeri din zona bateriei si din zona servodirectiei ,in mare parte la Passat apar probleme cu sistemul de franare?

De ce la Audi nu se intampla la fel?

Daca ve-ti privi cum este asezata servofrana pentru modele similare ,o sa gasiti raspunsul.

Concluzie: Nimic mai simplu , Audi ,,un pic ,, mai bine gandita :icon_thumright:

PS,,Micile detalii fac diferenta,,

Modificat de iulian_1976
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!