Jump to content

Xenon Vs Halogen

EFlavius
 Share

Postare recomandată

Pai din poze se vede clar: ala din stanga e mai sus. Sau ce ne-ai fi aratat? Ca nu orbesc? Nu te contrazic. Eu vorbeam la modul general. :ceuameni: OK?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• docman

16

• Dudu

11

• Rapier

11

• mario75

11

Da, am inteles... si nu te contrazic... stiu ca din poze nu se vede chiar atat de bine... pe viu vroiam sa va arat ca nu orbesc :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

"umbreluta" cum ii spui se cheama in engleza "baffle" si e varianta "economica" a lampilor cu "R" - de la Reflector - la coada.

Dupa cum vezi, rezultatele nu sunt perfecte. Sunt - incontestabil - mai bune dacat la chinezaria ordinara, dar raman sub Xe OEM, dupa parerea mea. De asemenea, halo-ul se vede in continuare si e si el destul de deranjant.

Parerea mea e ca marele pericol la aceste improvizatii este ca dau o falsa senzatie de siguranta. Lumina in apropierea masinii e mult mai puternica decat cu Halogenul de dinainte, si de aici se trage concluzia ca "vezi mai bine". Problema e ca pata de lumina din fata masinii orbeste soferul si il face mai putin sensibil la lumina slaba, reflectata de obiectele de la distanta. Si... logic, important e cum vezi la distanta, nu in botul masini...

Am mai spus-o de multe ori - de prosti or fi ales cei ce proiecteaza farurile solutiile pe care le-au ales? De prosti Osram, Philips si alti mari nu produc astfel de kit-uri de adaptare? E clar ca e ceva in neregula cu ele, de numai chinezii le fac... ce motiv ar avea companiile cu reputatie sa nu ia si ele o parte din market-share daca treaba ar fi corecta?

Sincer, discutiile astea repetitive mi se par la fel de puerile ca "omul multilateral dezvoltat"... Chiar toata lumea se pricepe la sisteme optice de ii lasa pe expertii fabricilor in cautare de joburi? :D

Da, Xe AM e ieftin comparativ cu cel OEM SI cu kiturile de conversie. Dar ieftin nu inseamna si bun, din pacate... e ca la teleshopping. Daca era bun de ceva, il luai singur din magazin, nu trebuie sa-ti faca ei telenovele la TV.

Imi pare rau daca postul meu pare acid sau cinic. Pur si simplu nu inteleg de fapt unde se doreste a se ajunge - toti sustinatorii Xe Am par a fi adeptii teoriei conspiratiei - in care OEM vrea sa ne ia pielea pt o solutie fortata, fara sens. Nu cred in astfel de teorii. Acum, desigur, fiecare crede ce vrea. Eu unul cred ca sunt un amator - am facut 2 ani de optica in facultate, suficient cat sa-mi dau seama ca nu e simpla de loc si ca sunt un neofit. Nu inteleg suficient pt a proiecta un far auto dar cred ca inteleg niste articole documentate care explica pe larg de ce solutia OEM e cea corecta si de ce nu poti carpi niste halogene ca sa functioneza ca cele originale cu un kit de 2-300ron.

Link către comentariu

Ai dreptate partial, exista legea cu *modificari aduse instalatiei electrice* dar nu exista DEOCAMDATA nimic legat de xenon,

[...]

Ex: eu am xenon AM, sunt oprit in trafic si luat la intrebari, raspuns: masina a venit cu xenon din DE. Cu ce drept ar putea sa imi ridice talonul (in momentul de fata)?? Exista talon in care scrie k masina are xenon?!...I don`t think so...ce nu e interzis e permis.

Personal, chiar daca mi-l ia, nici o prbl, imi pun halogenele, rar, imi iau talonul inapoi (cred ca toata distractia m-ar costa 100-200 ron) dar in prima

Link către comentariu

xenon AM pe far cu lupa, asa cum e la passat, posibil sa ajunga la performantele si caracteristicile OEM, dar becuri xenon in far cu oglinda este ilegal si periculos

tata a pus xenon AM pe far cu lupa la passat si se vede ok, nu deranjeaza din fata, in schimb am vazut multe becuri xenon pe far cu oglinda si deranjeaza f. tare pe ceilalti si din cauza asta nu mi-am pus si eu pe jetta pe farul original, daca as avea faruri cu lupa, da

ps: sustin parerea lui Pisicutza, si atitudinea lui Raven1 nu este foarte civilizata

Modificat de bogdan_
Link către comentariu

• 1 month later...

Bogdan schimba farurile cu unele OEM care au lupa si instalatie de xenon originala. Dai un ban dar stai in fata vorba romanului.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Wow! Sa recapitulam: orice nu e interzis [explicit] e permis; Daca iti ia cineva talonul, esti "smecker", readuci masina in starea corecta - adica implict admiti ca ai facut o ilegalitate - treci verificarea, si apoi revii la starea de "smecker". Si nu in ultimul rand, faptul ca ai modificat instalatia dar legea nu spune cuvantul magic - Xenon - te absolva.

Ma intreb cati altii sunt de acord cu tine...

D-nul moderator, observ cum ai introdus in DEX un nou sinonim pt cuvantul smecher - posesor xenon AM . Oarecum, (usor tangent) mi-ai facut si caracterizarea <din punctul tau de vedere>....dar toata lumea are dreptul la opinie

Cat despre cei care isi monteaza asa ceva... aria `vanzari` sau...o noapte prin Buc (alt oras..etc)

Cu stima,

Link către comentariu

Asa este Raven1: toata lumea are dreptul la opinie, asa cum oricine poate sa fie de acord sau nu cu ce spui tu.

De exemplu nici eu nu sunt de acord cu afirmatiile tale:

Ex: eu am xenon AM, sunt oprit in trafic si luat la intrebari, raspuns: masina a venit cu xenon din DE. Cu ce drept ar putea sa imi ridice talonul (in momentul de fata)?? Exista talon in care scrie k masina are xenon?!...I don`t think so...ce nu e interzis e permis. Personal, chiar daca mi-l ia, nici o prbl, imi pun halogenele, rar, imi iau talonul inapoi (cred ca toata distractia m-ar costa 100-200 ron) dar in prima
Link către comentariu

Sal

Iti voi raspunde la toate intrebarile (cu promisiunea ca e ultimul meu `post` legat de acest subiect)

1 masina arata ff bine

2 xenonul il ajuta pe sofer sa vada MUULT mai bine

3 multumesc pt invitatie, sambata plec in Austria <nu cu masina mea>, stiu ca in vest nu se monteaza asa ceva pt ca legea e clara (prietenul asta la care ma duc si-a instalat xe AM pe un A4 din 2000 dar....masina lui avea minimul necesar..acele `lupe`..eu ce naiba sa ii fac la a mea daca e cu 7 ani mai noua si nu are asa ceva??

4 legat de acest subiect...discutabil..stim toti ce inseamna la noi `controlul politiei` : daca sunt iesiti dupa $..nu vreau sa pronunt cuvantul ala...scapi in ORICE situatie...daca sunt iesiti sa isi faca planul...chiar daca esti in regula, tot nu scapi...asa ca..

Scuze de off topic dar vreau sa dau un exemplu <privind controlul legalitatii actelor si a masinii> unde a ajuns tara asta de cand cu `libera circulatie`: oprit in acelasi timp cu o pers care conducea o masina (destul de veche)...el a plecat de langa politisti inaintea mea...atunci am observat ca avea numere..nu stiu nici cum sa ma exprim...arabesti..e scrisul acela ciudat..ca niste desene..l-am intrebat pe politist...daca asta accidenteaza pe cineva, fuge de la locul faptei, eu il vad si vreau sa il denunt...cum spun la politie..avea nr: patratica, coada de maimuta, y intors, semnul infinit...raspunsul lui: avem metodele noastre...dar in fine..exista intotdeauna si mai rau...

5 nu trebuie sa te conving eu sa iti montezi..poate pers. care vand asa ceva...eu mi-am luat AM pt ca e mai ieftin

6 am facut si lucrul acesta (cu multa vreme in urma), mai trebuiau putin reglate..iar acum consider ca sunt ff putin deranjante...ca o comparatie..farurile unei dacii cu halogene de 100w

respect

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Atata timp cat avem o discutie civilizata, si care nu iese din Regulamentul vwforum, poti posta de cate ori vrei :D.

Sa revenim:

1- ok, e chestie de gust. Eu consider ca nu arata mai bine.

2- XE AM poate-l ajuta pe sofer, dar ii deranjeaza pe ceilalti.

3- pai daca in vest sunt legi clare si lumea le cam respecta, iar in Ro nu sunt, de ce sa alegem varianta mai proasta?! Sunt si exceptii, si am vazut cateva, dar doar cateva, cu XE AM. In rest toata lumea are stock (XE sau halogene)

4- de acord ca Politia "cere" dar gresala o face cel care "da".

5- ti-am cerut parerea, considerand ca cel mai bun feed back il ai de la client/ consumator direct si mai putin de la comerciant.

6- vezi, parca tot nu era perfect....

O zi buna si concediu placut.

Link către comentariu

Raven1, si in Romania legea este foarte clara numai ca nu este foarte bine aplicata din cauza coruptiei, a pilelor si a fricii politistilor de a o aplica. Daca aplica legea si vine un cumnat de-a lui Becali si face panarama la superior ca i-a luat talonul, tot cel care a aplicat legea o incurca si este mustrat disciplinar doar pentru ca a aplicat legea pentru toata lumea.

Link către comentariu

3 multumesc pt invitatie, sambata plec in Austria <nu cu masina mea>, stiu ca in vest nu se monteaza asa ceva pt ca legea e clara (prietenul asta la care ma duc si-a instalat xe AM pe un A4 din 2000 dar....masina lui avea minimul necesar..acele `lupe`..eu ce naiba sa ii fac la a mea daca e cu 7 ani mai noua si nu are asa ceva??

eu mi-am luat AM pt ca e mai ieftin

Pai te-ai gandit ca ai putea sa faci si tu un efort si sa schimbi farurile cu unele OEM care au lupa ? Daca este atat de greu sa pui si instalatie de xenon AM dar originala macar schimba farurile cu unele OEM cu lupa.

Nu tot ceea ce este ieftin este si de calitate mai ales ca esti posesorul unei marci care impune un anumit standard.

Link către comentariu

Eu mi-am cumparat becuri cu halogen , m-au tinut fix 2 luni dupa care s-au ars , am luat dinou becuri cu halogen alta marca de data aceasta si la fel 2 luni si ceva m-au tinut , concluzia este ca sunt niste porcarii de becuri , nu fac lumina nici pe jumate cat cele normale iar ptr. 2 luni nu merita sa-ti iei.

Acum o sa incerc si Xenoane care sunt sigur ca fac banii si nu sunt ca imitatiile astea de halogen.

Link către comentariu

Salutare tuturor!

Vreau sa fac o comparatie intre xenon si halogen.Am facut niste poze special pt. acest topic, sa va dati seama singuri de diferente,nu sunt foarte clare,daca vreti sa mai fac pana la sfarsitul saptamanii le postez.Am pus un bec cu halogen pt ca s-a ars un droser si pana vine (schimbat in garantie) merg asa. Impresia mea? Nu stiu daca o fii corect sau nu dar de cand am halogenul pe partea dreapta am impresia ca am un bec ars..fara nici o exagerare.Nu vreau sa sustin xenonul sau sa arunc cu pietre in el.Am far cu oglinda pt ca nu imi permit deocamdata sa pun cu lupa si am in plan sa imi pun xenon si in proiectoare cu o valoare de 3000k.Un coleg de pe forum mi-a aratat si posibilitatea asta si chiar cred ca sunt folositoare.O sa pun poza cu xenonul de proiectoare.

Poza ziua : 16062009382.jpg

Noaptea pe o strada luminata : 04072009459.jpg

Noaptea pe o strada luminata 2 : 04072009460.jpg

Xenonul pt proiectoare : img0394c.jpg :(

Link către comentariu

ralph veres BH-87-VER

Poate ca pun o intrebare un pic ciudata , dar spalatoarele de faruri pt. ce sunt necesare?

Link către comentariu

Sa curete farul atunci cand se depunde noroi,mazga etc pe el si asta face ca lumina xenonului sa fie imprastiata in ochii celor de pe contrasens.De asemenea daca ai un far curat vezi mai bine drumul. :(

Link către comentariu

nu toti isi permit sa puna faruri cu lupa+XE de fabrica...

Asta nu inseamna ca nu isi doresc...

Sunt si indivizi care pun XE si nu au farurile reglate, dar sunt si puzderie de masini care te orbesc neavand XE...

Pana la urma este vorba de bun simt si respect ptr ceilalti participanti la trafic, dar daca pun XE AM (ca vreau vizibilitate, dar atat imi permit) nu inseamna ca nu ii respect pe ceilalti...

Un pic de reglaj la far si gata...

Link către comentariu

ralph veres BH-87-VER

Multumesc de raspunsul prompt But_Fns . Si in tarile din vest e obligatoriu instalarea unui astfel de dispozit pe langa autoleveling?

Link către comentariu

Da..asta e pachetul xenon+spalator far+autoleveling. :(

Link către comentariu

O sa-mi spun si eu parerea. Desi Passat-ul nu are xenon din fabrica , acum regret ca m-am zgarcit la bani. Am avut mai demult o tentativa sa pun xenon din asta chinezesc . Am cumparat de aici de pe forum o pereche pt proiectoare. Le-am montat tot la cineva de pe forum , era noiembrie parca deci frig , dupa un drum cu ceata la tara , aveam apa in proiectoare + ca se aburisera. Nu o mai lungesc , m-a tras ata sa vad si eu ce presupunea montajul. O gaura in soclul proiectorului , niste silicon sa-l fixeze si gata kitu xenon :blink: . M-au apucat toti nervii , am stricat becurile ca ma chinuia talentul sa scot apa din proiector.

A doua zi eram la reprezentanta , am cumparat proiectoare noi , vreo 700 ron au costat. :angry: :

Eu pe masina mea nu fac improvizatii. Asta e parerea mea despre kitu xenon.

Ca se vede mai bine nu va contrazic , ca durata de viata e mai mare , am masina de 6 ani si nu s-a ars decat un bec la frana :blah: restul sunt originale de fabrica. :Driver:

Link către comentariu

@But FNs - nu crezi ca daca erau mai eficiente proiectoarele din poza postata de tine le puneau si fabricfantii ? O sa-mi spui ca nu ca se doreste un pret final cat mai scazut al masinii. Totusi aceste becuri normale se pun si la masini de peste 100K euro si nu cred ca am vazut vreuna cu proiectoare de parca ar fi cele din WRC care se pun pe mijlocul capotei.

Sincer nu cred ca sunt necesare aceste becuri decat daca nu ai o fantezie ascunsa de a merge la raliu pe timp de ceata.

In alta ordine de idei, fara suparare, mie mi se pare ca farurile tale orbesc foarte tare : mai putin cel cu halogen insa cel cu xenon AM este de-a dreptul orbitor. Fa rost de un imbus, mergi pe un drum drept mai lung impreuna cu o alta masina si le dai in jos pana cand observi ca nu mai deranjeaza deloc. S-ar putea sa observi ca rezultatul final, dar totusi corect fata de ceilalti participanti la trafic, este unul mai slab decat un bec cu halogen original.

In rest felicitari pentru folie. O alegere buna.

Link către comentariu

Abia a trecut moda cu proiectoarele de ceata aprinse, si a aparut moda xenon AM pe far cu oglinda. Din pozele de mai sus se vede clar ca xenonu` orbeste de iti rupe ochii, si oricat l-ai regla, tot va imprastia lumina in toate directiile posibile, mai putin pe drum.

Dragi colegi cu xenon pe far cu oglinda, nu va doresc decat sa intalniti cat mai multe masini pe contrasens cu xenoane reglate ca ale voastre! Care, bineinteles nu va orbesc si nu va deranjeaza (doar si voi aveti la fel, nu? ;) )

Despre faptul ca e ILEGAL sa modifici sistemul de iluminat si sa montezi lumini de alta culoare si/sau de alta intensitate decat cele OEM, nici nu mai are rost sa discutam :D

Link către comentariu

In primul rand farurile mele sunt reglate in service.Sunt lasate cat de jos am putut in situatia in care trebuie sa mai vad si pe unde merg + ca merg cu ele pe pozitia "3".De aici trag concluzia ca ori nu deranjeaza atat de rau ori am noroc de participanti de trafic cu ochii buni si odihniti.In legatura cu xenon din proiector,sunt ferm comvins ca vor batea mai bine,pt ca,cu proiectoarele pe care le am pe masina cu care sincer pe timp de ceata nu vezi mare lucru,deci OEM no big deal la capitolul proiectoare.Iar o replica la fantezia de raliu no comment.. :blink:

Iar pe timp de ceata farurile nu deranjeaza din punctul meu de vedere pt ca se vad foarte tarziu de cei care vin din fata pt ca atunci cand e ceata nu prea vezi.. in concluzie iti montezi ceva care sa te ajute sa vezi mai bine in limitele bunului simt.Daca aveam SUV si imi puneam Bullbar cu 4 proiectoare pe el (doua sus,doua in jos) dadeati cu pietre in mine? Eu zic sa nu mai comentam fara rost.Fiecare are isi pune ce vrea pe masina in functie de posibilitati.Si surprinzator farurile mele nu bat in pomi sau pe trotuar,bat pe sosea.Nu sunt un sustinator al xenonului AM pt ca daca avem posibilitatea imi puneam OEM.E adevarat deranjeaza dar nu in asa hal incat sa zici ca " xenonu' iti rupe ochii"..cel putin nu ale mele.

@ PH 11 WRC : "mai putin cel cu halogen insa cel cu xenon AM este de-a dreptul orbitor".

E adevarat ce spui tu,dar daca te uiti atent si la a 2a poza vei observa ca becul cu halogen lumineaza foarte slab poate chiar jalnic.

Nu vreau sa va suparati pt cele spuse mai sus si sa nu credeti ca sunt impotriva celor ce nu sunt de accord cu XE AM.Fiecare are dreptul la o opinie.

Link către comentariu

In legatura cu bullbar-ul cu 4 proiectoare pe mijloc si intrebarea ta, din partea mea raspunsul este un mare DA.

In alta ordine de idei parerea mea este ca fiecare nu trebuie sa isi puna "ce vrea" pe masina ci sa-si puna ceva care sa fie in conformitate cu prevederile legale si cu cele date de catre fiecare producator in parte. Poti face un compromis si sa incerci becuri Philips Vision Plus - tot halogen dar care fac o lumina mult mai buna decat becurile standard.

Link către comentariu

Am avut Philips Vision Plus si nu mi s-au parut cu mult diferite fata de halogen..in fine aici nu e un topic referitor la ilegalitatea pe care o facem cand ne montam XE AM ci sa facem o comparatie intre xenon si halogen.Deci va rog sa revenim ontopic pt ca e inutil sa discutam a nu stiu cata oara despre xenon pe oglinda si etc. :blah_:

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!