Jump to content

Intamplare Bizara


sory4u2003
 Share

Postare recomandată

sa va spun ce am patit. sambata am vrut sa imi spal si eu masina la motor. cei de acolo mi-au zis ca ei nu raspund daca eventual nu mai porneste, mi-au acoperit computerul cu o punga si au spalat motorul.. cand au terminat, i-am dat o cheie,a pornit dar stand de vorba inca putin acolo la spalatorie, am observat ca incepe sa aiba trepidatii motorul si sa mearga sacadat, dupa care s-a oprit...am mai lasat-o putin sa se usuce si a pornit dar de data asta mergand cu ea, am observat ca nu avea putere(apasam pedala la maxim si ajungea d-abia la 3000 de rotatii). mai multi si-au dat cu parerea, spunand ca ar fi bujiile, condensatorul sau senzorul, vreo fisa electrica sau ceva ars. a doua zi trebuind sa plec la bucuresti, am mers cu ea vreo 60 km doar cu 80 la ora, cu avariile pornite..

La un peco, vrand sa alimentez(am pus benzina de 50 lei), am observat ca masina a inceput sa mearga normal, sa aiba aceeasi putere ca si inainte, dar a ramas totusi un zgomot la motor mai gros fata de cum era inainte(gen diesel). Acum vreau sa merg la o reprezentanta Skoda(poate imi recomandati ceva) sa faca o inspectie(pt ca mi-a aparut si service INSP la bord si sta aprins becul de la abs,iar acesta nu functioneaza)...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mergi la reprezentanta si spune-le ce ai facut. o sa o rezolve ei. dar te va costa ca e din vina ta.

eu spal tot la 3 luni motorul masinii cu pompa de presiune, si nu acopar cu punga decat alternatorul si computerul. dar niciodata n-am patit. nu trebuia sa o pornesti imediat. masina se lasa intai sa se usuce. eu spal motorul si 3 ore nu pornesc masina deloc. NU SE PORNESTE MOTORUL IMEDIAT CE L-AI SPALAT!! il lasi 3 ore sa se usuce. si nu il speli dupa ce a mers si e fierbinte. nu dai cu jet de apa rece pe componente fierbinti! eu de obicei o las peste noapte in garaj, dimineatza pe la 9-10 o scot in curte, spal motorul, o las sa se usuce 3 ore timp in care eu spal masina interior-exterior, o lustruiesc si gata.

greseala e a ta. acu vei plati probabil reparatia. mergi la reprezentanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

o mica sugestie: motorul nu se spala cu jet si nici cu detergenti!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am o alta sugestie

daca nu s-au scurs kile de ulei pe acolo, motorul NU SE SPALA !!!

se sterge !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se depune praf, si nu poti sterge cu carpa sa fie bec motorul. trebuie spalat, eu il spal si arata ca nou. tin motorul curat in permanenta, chiar daca nu curge deloc ulei. dar faza e sa nu pornesti masina 3 ore dupa spalare, chiar sa nu pui contactul. am spalat motorul de multe ori si niciodata n-am avut probleme, si arata motorul ca in ziua cand am cumparat masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

n-am zis sa nu il speli deloc. am zis sa nu il speli cu JET, si cu detergenti. iar motivul e foarte simplu: calificarile pentru componentele auto din compartimentul motor nu se fac la jet de apa ci la "splash" iar testele care se fac, sunt doar cu apa, apa sarata, ulei, etc. Nicidecum cu detergenti. Iar detergentii modifica semnificativ tensiunea superficiala a apei, astfel cu "ajutorul" lor, apa poate sa ajunga prin locasuri/intranduri/etanseizari prin care nu ar intra in mod normal. Dealtfel, intr-un mod normal de exploatare al motorului, nu prea are cum sa ajunga jet de apa + detergent in compartimentul motor, iar calificarea componentelor se face tocmai pentru aceste conditii de exploatare normala (chiar daca unele componente se testeaza si la "cola", cafea, gel de par si lac de unghii :D)

Iar faptul ca pana in prezent nu ai avut probleme, nu e un argument pentru spalarea motorului ;) Din cate vad, masina e destul de noua, asa ca nu prea au ajuns sa "imbatraneasca" componentele pe ea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu nu l-am spalat in 7 ani deloc,si nici nu o sa-l spal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate vad, masina e destul de noua, asa ca nu prea au ajuns sa "imbatraneasca" componentele pe ea...

asta are doar un an si cateva luni, dar la fel de curat arata motorul si la daciile care le-am avut, si care aveau 12 ani, si tot curat e motorul si la berlina lu' taica-miu care e din 72.

Motorul trebuie intretinut!

Modificat de BMA
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am spalat motorul o singura data: inainte de a vinde masina; si nu era nici jegos, nici infect, doar nu e wartburg... :P

am mai spalat o data motorul cand din cauza unei garnituri am avut o scurgere de ulei, si nici atunci nu l-am spalat integral

problema spalarii motorului s-a rasdiscutat pe topicul asta http://vwforum.ro/index.php?showtopic=528

acolo puteti vedea si ce se poate intampla daca ajunge apa prin protectiile cablajelor, pe la bobine etc

are sens sa reluam ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am spalat motorul cu turbojetul ,ce-i drept de la distanta si nu am avut nici o problema,ce-i drept dupa ce miscam masina din zona cu pricina o mai lasam vreo 2 ore fara sa o pornesc.Mentionez ca spalam si la dacia SN dinainte si nu aveam nici o pb in afara de cateva smucituri vreo 2-3 min pin se incalzea motorul.Desigur spalarea motorului o fac de 2-3 ori pe an.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu spal motorul in fiecare an odata, pina acuma am spalat motorul de 2 ori si nu am avut nici o problema. Singurul lucru acoperit a fost sirena de la alarma in rest nimik.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal is nou pe acest forum spunetimi si mie ce face test vag com ca am intrebat pe la servis si nu stiu nu au auzit pt ca am schimbat pompa servo dir si am inteles ca trbuie sa ii fac acest test am o skoda fab 1,416v 2005 merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

L-am spalat si eu de curind, era prea murdar... La OpenService - Iasi. Procedura a fost cam asa: invelit ECU in folie, stropit cu o solutie degresanta, asteptat citeva minute, spalare cu turbojetul iar in final USCARE COMPLETA cu jet de aer de la un compresor... tipul a insistat cu partea din urma cam peste tot, injectoare fise etc. Treaba a durat vreo 20 de minute dupa care am pus cheie si am plecat fara nici o problema. AM facut bine ca l-am curatat ca am observat dupa aia o scurgere mica de ulei la garnitura capacului de la culbutori - s-a rezolvat pt moment cu un silicon mai destept, scrie VW/Audi pe el - provenienta nemteasca. Cred ca uscarea este necesara dupa o spalare din asa...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu demult am spalat si eu motorul,cu jet,nu am acoperit nimic,in schimb am lasat sa se usuce aprox.1 ora.

a pornit fara nici o problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, asta e secretul, sa lasi masina sa se usuce, nu pui contactul deloc pana se usuca

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema nu se rezolva prin uscare daca speli motorul cu jet de apa.

Jetul de apa poate sa treaca de anumite garnituri, si apa sa nu mai iasa apoi prin simpla evaporare (prin simplul fapt ca nu mai are presiunea jetului ca sa invinga forta de etanseizare). Si poate sa fie vorba de cateva picaturi care se preling pe langa garnituri in compartimente cu electronica, si la o singura spalare sa nu aiba nici un efect, insa dupa spalari repetate sa ajunga sa se stranga o cantitate mai mare de apa in interior si sa afecteze electronica. Iar apoi, o sa zici "am spalat-o de 20 de ori pana acum si niciodata n-am avut probleme; cu siguranta ultima spalatorie a fost de vina..."

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!